Dodaj do ulubionych

Lazurowe ....

IP: 95.108.96.* 03.08.12, 00:54
Jadę 30 08 na Lazurowe. Planuję po drodze 2 dni albo nad Como albo nad j. Bodeńskim. Nie mogę sie zdecydować. Pierwszym punktem wypadowym ma byc Antibes - nie wiem jaka trasę obrać, czy przez Włochy czy przez Szwajcarię. Jestem rozdarta ... Co radzicie? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mair Re: Lazurowe .... 04.08.12, 19:50
      Z nad j. bodenskiego jadac autostrada j. Como jest prawie po drodze (autostrada przebiega kolo j. Lugano). Do Antibes ta trasa jest najszybsza. Chyba, ze masz sporo czasu to sa inne, bardzo ciekawe trasy. Przez Szwajcarie i Wlochy tak czy siak wypadnie ci jechac chyba, ze wybierzesz trase tylko przez Niemcy-Francje.
      • nchyb Re: Lazurowe .... 07.08.12, 17:46
        > Przez Szwajcarie i Wlochy tak cz
        > y siak wypadnie ci jechac chyba, ze wybierzesz trase tylko przez Niemcy-Francje

(...) Przez Szwajcarie i/LUB Wlochy tak czy siak wypadnie ci jechac
        można jechać przez np. Niemcy - Austrię - Włochy pomijając Szwajcarię.

Spora część osób rezygnuje z przejazdu przez Szwajcarię z uwagi na dość drogie dla niektórych winiety tam obowiązujące oraz z powodu kontroli celnych, które czasem sie tam niestety zdażają i coponiektórym czas przejazdu opóźniają...
        • gerv.azy Re: Lazurowe .... 09.08.12, 21:01
          Cena winietki 40 CHF, czyli jakieś 150 zł może odstraszyć to fakt. Taniej się nie da, bo dla pojazdów do 3,5 tony obowiązują tylko roczne. Poza tym, mają tam dość restrykcyjne ograniczenia w ruchu, a ich nieprzestrzeganie może potroić koszty wyjazdu.
          • mair Re: Lazurowe .... 10.08.12, 08:18
            Myslisz, ze od granicy austriacko-wloskiej i odwrotnie pojedziesz darmo ?

Mozesz jechac jak ci sie podoba ale trzymaj sie tego co sam piszesz.
            "Planuję po drodze 2 dni albo nad Como albo nad j. Bodeńskim."
            Stad moje, inaczej sie nie da.
    • Gość: kaj Re: Lazurowe .... IP: *.wtvk.pl 14.08.12, 17:23
      polecam niemcy austraia włochy francja
      z tego roku
      jak chce Pani wiecej info.zapraszam na e-mail
      balam@wp.pl
      • Gość: katty2212 Re: Lazurowe .... IP: *.icpnet.pl 15.08.12, 22:29
        Napisałam na maila
    • videoturysta.pl Re: Lazurowe .... 14.08.12, 18:21
      > Jadę 30 08 na Lazurowe. Planuję po drodze 2 dni albo nad Como albo nad j. Bodeń
      > skim. ... Co radzicie? Pozdrawiam.

Myślę, że najlepiej będzie przez Włochy, ale uwaga na wysokie ceny paliwa w tym kraju. Zapraszam także na naszą stronę videoturysta.pl - opis ciekawych miejsc na Lazurowym Wybrzeżu, parkingi, wskazówki dla kierowców.
      • nchyb Re: Lazurowe .... 14.08.12, 18:32
        fakt, we Włoszech ok. kilkunastu eurocentów za litr drożej, we Francji i Austrii średnio 1,6-1,65, a we Włoszech w przybliżeniu płaciliśmy 1,75 za lir...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka