Dodaj do ulubionych

Paryż informacje

23.09.05, 14:10
Własnie wróciłem z 2 tygodniowej wycieczki po Paryżu.Zobaczyłem wszystko
niemal co było do zobaczenia.Jeżeli ktoś szuka jakiś praktycznych wskazówek
to prosze pisać na forum.
P.S.Spałem na Kempingu w Lasku Bulońskim.
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Paryż informacje 26.09.05, 06:38
      Może podzielisz się z nami wrażeniami z Paryża. Co cię zachwyciło najbardziej,
      a co cię rozczarowało? Może jakieś praktyczne uwagi, co do sposobu zwiedzania
      Paryża, a może umieścisz na forum jakieś fotki.
      Pozdrawiam:)
      • zwoloo Re: Paryż informacje 26.09.05, 23:10
        Jesli chodzi o muzea to bylem w tych,ktore najbardziej mnie interesowaly jak
        np.,muzeum ludzkosci na trocadero jest wspaniale,jezeli zna sie francuski mozna
        dowiedziec sie bardzo wielu interesujacych i ciekawych rzeczy.Kolejnym bardzo
        fascynujacym muzeum jest muzeum nauki i techniki w pln.wschodniej czesci Paryza
        w La Villete.Oprocz wielu rozmaitych wystaw,doswiadczen,jest tam takze Geode
        kino,w ktorym powierzchnia obrazu jest podobno najwieksza na swiecie.Puszczane
        sa w nim 45 minutowe ciekawe filmy pod wzgledem fabuly jak i doznac dzwiekowych
        i wizualnych.To narazie tyle :)
        • aseretka Re: Paryż informacje 27.09.05, 07:12
          Co do Cite des Sciences et de Industrie w La Villette, to się
          zgadzam:) "Dzieciaków" nie można było stamtąd wyciągnąć, jak zaczęły robić
          różne doświadczenia. W Muzeum Ludzkości nie byłam, ale nie wątpię, że też może
          być ciekawe.
    • saharaa Re: Paryż informacje 01.10.05, 10:50
      Chcemy pojechać do Paryża i zatrzymać się na campingu w Lasku Bulońskim. Proszę
      powiedz jakie tam sa warunki, jedziemy z namiotem ( w następne wakacje) czy
      jest to spokojny camping, ile kosztuje,
      serdecznie dziękuję za podpowiedzi .
      • zwoloo Re: Paryż informacje 01.10.05, 20:30
        Warunki sa naprawde bardzo dobre.Sanitariaty sa 2x dziennie myte.Dostepna jest
        na polu woda zdatna do picia.Przy sanitariatach sa umywalki z goraca woda,gdzie
        mozna myc naczynia badz prac ubrania.Jezeli chodzi o samo pole to jest dosyc
        duze,wiekszosci sa miejsca pod auta kempingowe,miejsca na namioty sa w poblizu
        sanitariatow lub po przeciwleglej stronie pola blisko sekwany.Telefony trzeba
        ladowac w sanitariatach,nie ma innego podlaczenia do pradu.Ciezko wchodza
        sledzie,gdyz nie ma tam trawy tylko ziemia.No i jest troche halasu od strony
        drogi ale mozna sie kawalek dalej rozbic.
        Ceny 14.5 euro od namiotu.W czasie wakacji bodajze 15.5 euro za 2 osobowy
        namiot,czyli okolo 7-8 euro od osoby za dobe.Nie jest to wyjatkowo tanio,ale
        warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka