Gość: Fredzio IP: *.zwm.osi.pl 14.06.06, 14:33 Wyobraźcie sobie moję zmartwienie - w tym roku NIE jadę do Francji, wyjazd na zachód zakończę na Renie. I co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chirac Re: Nie jadę do Francji... IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 14.06.06, 16:55 na pewno Francuzi ogromnie się zmartwią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: Nie jadę do Francji... IP: *.zwm.osi.pl 15.06.06, 13:52 1. Francuzi jeszcze o tym nie wiedzą. 2. Tak, z tym Renem to się zgadza, hmm, więc może jednak - tak na dzień do Szampanii...? Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: Nie jadę do Francji... 16.06.06, 21:41 Fredziu, a czemu tylko do Renu , jeśli to nie tajemnica? Jak na Ciebie , to dramatyczna decyzja. Pozdrawiam i życzę Wam chociaż tego dnia w Szampanii, jesli nie może być inaczej. Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: Nie jadę do Francji... IP: *.zwm.osi.pl 17.06.06, 16:58 Tegoroczny plan obejmuje kawałek Szwajcarii (głównie chcę zobaczyć Matterhorn), a potem przełomy Renu (Lorei i inne takie), wogóle trochę Niemiec, które dotychczas znam z tranzytów autobanami (były wyjatki, głównie w b.NRD). Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: Nie jadę do Francji... 17.06.06, 18:59 Piękne plany masz ,życzę jak najlepszych wspomnień. Co do Niemiec , to uważam ,że jest to piękny kraj, u nas turystycznie niedoceniany . Mnie marzy się dolina Mozeli ,może w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Nie jadę do Francji... 20.06.06, 07:54 > Tegoroczny plan obejmuje kawałek Szwajcarii (głównie chcę zobaczyć Matterhorn), Kiedy ten kawałek Szwajcarii? Ja będę w tamtych okolicach od 27 sierpnia do 2 września.Potem tydzień Włoch i tydzień Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
kayek Re: Nie jadę do Francji... 20.06.06, 09:18 i słusznie, Niemcy to najładniejszy kraj Europy, mam na myśli nie tylko naturę ale i miasta, miasteczka z często bajkową scenerią, właściwie żadne miasteczko Francji nawet się nie "umywa" do niemieckich rozsądna decyzja, przyjemnego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Nie jadę do Francji... 20.06.06, 10:51 kayek napisał: > właściwie żadne miasteczko > Francji nawet się nie "umywa" do niemieckich > > rozsądna decyzja, przyjemnego pobytu ************************ :))) i dlatego we Francji (statystyka z 2000 roku)74.500.000 turystow w Niemczech 18.916.000 www.ac-nancy-metz.fr/enseign/hist-geo/Ressources/DOSSIERS/Tourisme% 202000.htm Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Nie jadę do Francji... 20.06.06, 11:50 na testowym dziala:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1&w=42378683&a=43881798 Odpowiedz Link Zgłoś
kayek Re: Nie jadę do Francji... 21.06.06, 07:27 janou 20.06.06, 10:51 + odpowiedz i dlatego we Francji (statystyka z 2000 roku)74.500.000 turystow w Niemczech 18.916.000 droga janou, zle mnie zrozumialas, ja nie mam nic przeciw Francji, wrecz odwrotnie, uwielbiam ja jako cel urlopowy z roznych powodow ale wobec tego musze ci przypomniec, iz ilosc nie musi swiadczyc o jakosci ..... miasteczka niemieckie sa przeurocze, szczegolnie te na poludniu ale to sprawa smaku, podobnie jest z jedzeniem, kuchnia francuzka jest niepowtarzalna, wedlug mnie nie ma lepszej na swiecie ale nie musi wszystkim smakowac, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Nie jadę do Francji... 21.06.06, 14:53 kayek napisał: > janou 20.06.06, 10:51 + odpowiedz > > > i dlatego we Francji (statystyka z 2000 roku)74.500.000 turystow > w Niemczech 18.916.000 > > droga janou, zle mnie zrozumialas, ja nie mam nic przeciw Francji, wrecz > odwrotnie, uwielbiam ja jako cel urlopowy z roznych powodow ale wobec tego > musze ci przypomniec, iz ilosc nie musi swiadczyc o jakosci ..... > miasteczka niemieckie sa przeurocze, szczegolnie te na poludniu ale to sprawa > smaku, podobnie jest z jedzeniem, kuchnia francuzka jest niepowtarzalna, wedlug > > mnie nie ma lepszej na swiecie ale nie musi wszystkim smakowac, prawda ? ************************* sorry, troche przesadzilam,"gusty i kolory sie nie dyskutuje" > > Odpowiedz Link Zgłoś
foolproof Re: Nie jadę do Francji... 21.06.06, 14:00 A ja 26. sierpnia docieram do mobil home'u (Eurocamp)w Lauterbrunnen i bazuję tam do 31. zwiedzając co się da, a potem na dwa tygodnie do Bundesrepubliki. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Nie jadę do Francji... 21.06.06, 14:35 Czyli mamy szanse zawadzić gdzieś o siebie:) Ja docieram do campingu Eurocampu w Interlaken też 26 sierpnia wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Interlaken i okolice IP: *.zwm.osi.pl 21.06.06, 20:34 Z mapy pamiętam, że Lauterbunnen jest niedaleko od Interlaken - spotkanie zupełnie prawdopodobne. Ale nas oklną, że na tym forum o Szwajcarii i to zupełnie prywatnie... Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Interlaken i okolice 22.06.06, 06:36 To w temacie "Nie jade do Francji":) Ale ja jadę na tydzień w tym kraju, a i ty może wyjedziesz za Ren do Szampanii i bedziesz miał o czym napisać na forum. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś