Dodaj do ulubionych

Paryż czy Londyn?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 09:35
W paryzu byłam dwa razy na wycieczce, marzy mi się aby tam miesiac pomieszkać
i pochłonąc atmosfere.Te w sumie 20 dni wystarczyło abym sie zakochała.
Ale chciałam sie zapytać, czy londyn tez robi takie wrażenie? tzn. czy ma tez
swój klimat tak czarujący?
Byłam w klkunastu jak nie kilkudziesięciu stolicach świata, i paryz jeden
mnie tak rozkochał.Owszem inne stolice sa piekne, bogate w kulture i sztuke,
ale brakuje im tego czegoś.Czy Waszym zdaniem londyn może konkurować z P.?
(Londynu jeszcze o dziwo nie widziałam).
Obserwuj wątek
    • Gość: juli_cris Re: Paryż czy Londyn? IP: *.server.ntli.net 16.07.06, 01:32
      Przebywam w Anglii ponad rok, na obrzeżach Londynu mieszkałam przez miesiac.
      Pierwsze wrażenie samego centrum nijakie, bez wiekszych emocji. Potem każdym
      kolejnym razem zaczęłam chłonąć coraz więcej choć i tak spodziewałam sie czegos
      innego, wiekszych doznań. Po tym co przez tyle lat czytałam w książkach
      szkolnych nastawiałam sie na cos WOW, a tak naprawde w ogole na mnie to miasto
      nie zadzialało niestety. Zresztą wielu znajomych tutaj ma podobne odczucia. Za 6
      dni jadę po raz pierwszy do Paryża i mam nadzieję, że w nim zakocham sie
      podobnie jak Ty:)
      • Gość: Ja Re: Paryż czy Londyn? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:01
        O, dziekuje za odp.:-)
        I zycze udanych francuskich a włąściwie paryskich uniesień:-)

Czy w londynie sa tak magincze miejsca jak Montmare? Czy kafejki w L.
        wylewające się ze stoikami na ulice tez sa tak czeste jak w Paryzu czy
        Włoszech?

londyn kiedyś odwiedze, tylko by dlatego aby miec porówanie, i żeby
        ze 'spokojnym' sercem wracac do Paryża.
    • Gość: Marcin Re: Paryż czy Londyn? IP: *.popl.cable.ntl.com 22.07.06, 17:30
      jade niedlugo na pare dni znow do Paryza i musze ci powiedziec ze osobiscie ciesze sie ze wybralem jako miasto zamieszkania Londyn.wszystko czego tylko pragniesz jest dwukrodnie lepiej zorganizowane niz we francuskiej solicyi prosze nie sluchaj tych co mowiea inaczej -oni tylko jezdza z pracy do domu.Londyn preferuja tez jako miasto mlodzi Francuzi a to tez o czym swiadczy.jesli chcialabys dowiedziec sie wiecej o miscie zapraszam do rozmowy na gg 3650799 mail djwasylek@yahoo.co.uk lub tel 00447886598283.pozdrawiam.ps koniecznie odwiedz Londyn/obawiam sie jednak ze 1 rok bedzie niewystarczajacy zeby zobaczyc wystarczajaca czecs
      • Gość: turystka Re: Paryż czy Londyn? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 14:27
        Musisz oczywiście sama dotknąć bruków obu miast i sama zadecydować. Co nie
        będzie łatwe. Londyn mnie wchłonął i zauroczył. Czym? Kwitnącymi stokrotkami w
        czasie, kiedy u nas było 20 st. poniżej zera; miejscami, które znałam wcześniej
        z literatury, szkoły i które wreszcie zobaczyłam na własne oczy. Argumenty mało
        obiektywne jak widzisz:) Paryż na głowę bije Londyn kuchnią. W L można bardzo
        dobrze zjeść, ale raczej nie przypadkowo. W stolicy Francji zwykła kanapka to
        poezja.
        Miłych wojaży:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka