Gość: lato31 IP: *.net.stream.pl 04.11.09, 20:45 Czy to dobry pomysł tezerwować tam nocleg? prosze o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? 04.11.09, 20:59 Podaj miejscowosc. Niejednemu psu Lysek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 08:49 Czy chodzi o Residence Gaia w Mezzanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato31 Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.net.stream.pl 05.11.09, 17:59 Przepraszam, dla mnie to było takie oczywiste, chodzi mi o hostel w Rzymie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katerina Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.09, 23:53 wiecej o tym hostelu bede mogla powiedziec na poczatku grudnia bo wtedy wracam z Rzymu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato3 Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.net.stream.pl 14.11.09, 20:06 Ja też wybieram się w pierwszych dniach grudnia ale jestem optymistką.Mam nadzieję że wszystko bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caterina Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: 78.8.151.* 05.12.09, 10:40 I wrociłam:) Gaia położona jest w świetnym miejscu bo dosłownie kilka minut od Termini a może z 10 jest do Coloseum:) w zasadzie wszedzie blisko. Hostel to nic innego jak miszkanie w pięknej kamienicy (chyba 3 piętro)tuż przy Bazylice Santa Maria Maggiore. Jedynym minusem to wspólna łazienka na 4 pokoje ale za to jest kuchnia:) Śniadania od 8-10, co drugi dzień zmiana ręczników i tylko w niedz pokoje są nie sprzątane. Więc ogólnie super:) W dniu planowanego pzyjazdu dostalismy sms z pytanie o ktorej moga nas sie spodziewac i akurat przed budynkiem spotkaliśmy Johnego -jednego z pracownikó hostelu, który po wszstkich formalnych spawach zameldowania nas na takiej typowej turystycznej mapce Rzymu powypisywał nam różne perełki które warto zobaczyc, mniej wiecej koszty wejść, ktorym autobusem gdzie sie dostaniemy itp. Jeśli jeszcze macie jakieś pytania to piszcie, postaram się odpisać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato31 Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.net.stream.pl 09.12.09, 18:37 Wczoraj wróciłam i potwierdzam wszystkie informacje.Doskonałe miejsce, wszedzie blisko,czysto, a wspólna łazienka jest do przeżycia, goscie maja różne pory powrotów i wstawania , da sie pogodzić.A cena naprawdę dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.multi-play.net.pl 11.12.09, 11:10 Witam! Chciałabym zabukować ten hostel, jednak wcześniej potrzebuję do nich maila, czy mógłby mi ktoś podać??Bo nie mogę nigdzie znaleść: ( Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato31 Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.net.stream.pl 13.12.09, 14:56 Podaję tel. 39 320.0627971 mail info@gaia-bb.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.multi-play.net.pl 15.12.09, 20:50 A jak rezerwowaliście ten hostel? Przez jakąś stronkę internetową? Moglibyście podać namiary?;> Bo ja napisałam bezpośrednio do nich i niestety nie doczekałam się odpowiedzi:( A nie wiem, czy można zaufać takim stronom bez bezpośredniej konsultacji z hostelem... Dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.multimo.pl 22.12.09, 22:40 1. Jak wyglądają śniadania? 2. Czy jest dużo chętnych do wspólnej łazienki? 3. Czy można ostatniego dnia po wymeldowaniu zostawić bagaż w przechowalni? 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato31 Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.net.stream.pl 28.12.09, 20:36 Sniadanie to słodki rogalik,masło,dżem,sucharek,kawa,herbata.Jest lodówka to można coś przechować .Naczynia kuchenne :talerze , sztućce,szklanki,filiżanki.Do łazienki chętni to:dwa pokoje 2 osobowe + 1 cztero.Czyste , duże , białe ręczniki tez są, to ważne bo nie trzeba wozić z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
bella.jasminka Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? 02.01.10, 14:53 Witam serdecznie,właśnie zabookowałam nocleg dla 2 osób w Gaia B&B.Czy w łazience jest może suszarka do włosów?Jakie są kontakty elektryczne,czy muszę zabierać ze sobą przejściówkę,żebym mogła podłączyć np.laptopa czy ładowarkę do tel? I jak najlepiej dojechać tam z Fiumicino?Leonardo express to najlepsze wyjście? Bardzo dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato31 Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.net.stream.pl 03.01.10, 14:04 Kontakty nie pasują , musisz zabrać przejściówkę , suszarki nie ma.W kuchni jest czajnik i ekspres do kawy , kuchenka gazowa ale mysmy z niej nie korzystali , jedlismy w miescie.Polecam Pastarito na ulicy prowadzącej do Termini.W miarę przystepne ceny i dobre jedzonko i Polka z Poznania jest tam kelnerką. Nie moge poradzić w sprawie najlepszego połączenia z Fiumicino , my lądowaliśmy na Ciampino. Odpowiedz Link Zgłoś
bella.jasminka Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? 03.01.10, 14:21 Bardzo dziękuję lato31! Może ktoś inny poradzi mi jak najlepiej dojechać z i na lotnisko :) Muszę jeszcze poczytać forum ,żeby się dowiedzieć jak najlepiej w 4 dni zaczerpnąć ducha Rzymu,bo wiadomo,że nie raz jeszcze będziemy tam chcieli pojechać ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puella do LATO!! IP: 188.117.135.* 03.01.10, 16:46 Czy możesz podać jakieś informacje na temat dojazdu z/na lotnisko? jesteśmy całkowicie początkujący w tego typu wyjazdach i marzy nam się Rzym w lutym.Jeśli lądowałas na Ciampino to pewnie leciałas z K- c lub Krakowa-jak dojechac na rano na to lotnisko,na ok.6.Czy jest to realne? podaj prosze jakieś informacje oraz jak rezerwowałaś noclegi-mailem? z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato31 Re: do LATO!! IP: *.net.stream.pl 03.01.10, 20:12 Na lotnisko do Katowic wyjechalismy z Krakowa ok.2:45 , samochod zostawilismy na parkingu na stacji BP(odwieżli nas na lotnisko i po nas przyjechali , namiary przez internet).Na lotnisku Ciampino wsiedlismy do autobusu za 1,20 (bilet u kierowcy)do stacji kolejowej Ciampino,przesiadka na pociag (bilet za 1,20 kupiony w atomacie i należy go skasować w żółtych kasownikch które wiszą na słupach na peronie) dojazd na Termini ok.15 min.(jeżeli masz bagaż to o wiele wygodniej niż metrem).A z tamtąd na piechotkę 5 min. do Gaia B&B. Odpowiedz Link Zgłoś
bella.jasminka Re: do LATO!! 28.01.10, 11:51 Wyjazd do Rzymu już za dwa tygodnie,może ktoś mógłby napisać gdzie dokładnie znajduje się Gaia b&b idąc z Termini Via Gioberti? Będę wdzięczna za wszelkie informacje odnośnie tego hostelu,może coś jeszcze się komuś przypomni... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aiaiiaiiai Re: do LATO!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 13:28 a cena noclegu??w jakim jez. sie porozumiewaliscie whotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.tktelekom.pl 01.02.10, 21:58 brzmi zachęcająco, ale czy ktoś z Was może mi potwierdzić (lub zaprzeczyć - wolałabym to drugie)informację o lokalizacji hoteli B&B w okolicach Termini jako niebezpiecznych i nieciekawych? Wybieramy się we dwójkę w maju i od trzech nocy szukam, szukam, szukam..... będę wdzięczna za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrówka Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 22:52 Hej Aga, ja też we dwójkę z maju wybieram się do Rzymu, moi znajomi, którzy mieszkają tam od kilku lat plus kolega (rodowity Rzymianin)mi stanowczo odradzili okolice Termini, też szukałam noclegu w tym rejonie Rzymu zupełnie niezorientowana, która dzielnica jest lepsza:) Zgodnie mówili,że jest to okolica pełna handlujących Wietnamczyków, Hindusów i towarzystwa " dworcowego", mi skutecznie odradzili nocleg w okolicach dworca, ale co kto lubi:) Ja znalazłam śliczny B&B 20 min spacerem od Watykanu, poszukaj na venere.com tam są noclegi podzielone dzielnicami, łatwo coś fajnego znaleźć, mi się udało ( mam nadzieję:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.tktelekom.pl 02.02.10, 00:12 Dziękuję Ci bardzo Mróweczko, a możesz się podzielić gdzie dokładnie będziecie spać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrówka Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 16:04 Ja znalazłam B&B o nazwie HOME, ma dobre opinie na tripadvisor, ładnie wygląda na zdjęciu,z kontaktu mailowego wnioskuję, że właścicielka jest osobą bardzo sympatyczną, ale jak tam jest naprawdę nie mam pojęcia;) Odpowiedz Link Zgłoś
violik Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? 02.02.10, 16:27 Ja w maju będę nocować w B&B Fanti Piazza Manfredo Fanti, 42, Rome, Lazio, Italy 00185 www.hostelbookers.com/ Widzę, że B&B Gaia też jest w ofercie tej strony hostelowego pośrednika, oba hostele są blisko Termini, ale Gaia ma niższy rating i jest droższa (ok 5EUR of osoby w moim przypadku) Mnie zachęciła do Fanti pozytywna opinia Polaka. Poza tym trudno jest znaleźć hostel na 5 osób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Termini Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.t2.dsl.vodafone.it 02.02.10, 17:21 mieszkam od dawna i to obok Termini i wszyscy krytykuja to czesc Rzymu , ale to asa drzwi na Rzym tu przyjezdza sie z lotniska i mysle ze wygodnie jak jestes o 24:00 i masz hotel 5 min od stacji a gdy wracasz do domu nie musisz nic robic wyjsc z hotelu i wziac pociag lub autobus na lotnisko A co do obcokrajowcow to normalne ze sa wszystkie narodowosci to Rzym a nie nasze Polskie spokojne miasteczko tu na kazdym rogu cos sie dzieje , tu nie ma miejsca na romantyczny spacer po Rzymie tu jest konkurencja turystyczna -kolejki i przepychanka Moja rada nie wyobrazajcie sobie Rzymu bo bedziecie rozczarowani po prostu przyjedzcie i zyjcie dzien za dniem z calym t£umem ,ze wszystkimi kolorami ,ha£asem , zgielkiem , klaksonami A stacja Termini jest super kontrolowana , metro tu ma linie A i B kazdy prawie autobus ma tu ostatni przystanek Jednak po co brac komunikacje pieszo przez uliczki ktore zaprowadza Was do Koloseum , wszystkich fontann ktore sa schowane na malych i wiekszych placach , Rzym to miasto na chodzenie bo komunikacja to tylko g£ .ulice a Termini to obecnie dzielnica hotelowa w kazdym bloku hotel B&B Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? 02.02.10, 18:55 Duza z nich to raczej "bed na godziny" niz "breakfast". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: termini Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.t2.dsl.vodafone.it 02.02.10, 20:01 a z kad taka pewnosc ? o tych godzinach Radison nie bylby zgodny Piazza Esedra , i kilka nowo powstajacych hoteli i dla czego byc za tak " brutalnym " dla Stacja Termini i tu pytanie co wogole macie na mysli mowiac okolice Termini gdzie sie zaczynaja a gdzie sie koncza te okolice termini bo dla mnie piazza cinquecento jest jeszcze termini Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? 03.02.10, 08:36 Z gazet, tv, opinii klientow B&B / tych, ktorzy nieopatrznie zarezerwowali tam pokoje /,a upewnila mnie rozmowa z rzymskim taksowkarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: termini Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.t2.dsl.vodafone.it 03.02.10, 09:23 a taksowkarz - to chyba nie dobry przyklad bo jesli rezerwuje sie nocleg dwa kroki od stacji to biedny taksowkarz nie zarobi -jasne dla niego to bardzo zla dzielnica, mysle - jest zla bo aby zarobic musza gdzies dalej wywiesc turyste czyli PAN TAKSOWKARZ ODPADA W JEGO INTERESIE ODRADZAC TERMINI jasne nie jest to piekna dzielnica pod wzgledem estetycznym ale pod wzgledem bezpieczenstwa i kontroli jest najlepsza w Rzymie najwiecej kradziezy jest pod Watykanem i w komunikacji miejskiej kieszonkowcy , tu na termini sa pattuglie policji , policji po cywilu i kamery co dwa kroki co do nocowania to sa i przy stacji fajne hoteliki - sa nawet opisane na tripadvisor Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? 03.02.10, 10:25 Rozmowa byla ogolna na temat Rzymu i zadalam mu to pytanie, a on tylko potwierdzil to, co przeczytalam wczesniej. Nie chodzi tylko o bezpieczenstwo. Nie kazdy ma ochote wracac do domu i widziec klientow trans / zeby uzyc modnego osatnio slowa /, prostytutek. Dziwi mnie, ze o tym nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? 03.02.10, 10:28 it.answers.yahoo.com/question/index?qid=20100110081643AA4FwxO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: termini Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.t2.dsl.vodafone.it 03.02.10, 11:31 La sicurezza in stazione è stata potenziata con l’impiego delle Forze dell’Ordine supportate da un sistema integrato di rilevatori e telecamere costantemente collegati ad una “Control Room” operativa 24 ore su 24. Inoltre è stato attivato un programma speciale coordinato dalle forze di Pubblica Sicurezza. Grandi Stazioni, in collaborazione con il gruppo di lavoro Security istituito da FS, con la funzione Protezione Aziendale e con gli organi di Pubblica Sicurezza presenti in stazione, ha sperimentato con successo un piano comprendente interventi integrati di sicurezza passiva e attiva . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: termini Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.t2.dsl.vodafone.it 03.02.10, 10:51 jesli chodzi o" najstarszy zawod " to niestety Rzym caly i lungotewere okolice Watykanu sa pelne takich pan lub panow i obok stacji nie ma zbyt ruchliwych ulic tak wiec ja osobiscie nie widze Pan X tu przy stacji a zreszta jak juz pisalam tu jest za duzo policji i carabinierow i te Panie raczej unikaja miejsc z panami w mundurach a tak apropo trans to jesli Pani bedzie w Rzymie to prosze nie robic zakopow w SMA przy s.Maria Maggiore bo przy kasie jest wlasnie pani ktora jest trans i jest zawsze kolejka klientow Jak pisalam Rzym to Rzym i jest tu wszystko i wiecej , trzeba z tym zyc i zwiedzac zabytki a nie patrzec kogo mijamy na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? 03.02.10, 11:52 Kazdy decyduje ze siebie. Najwazniejsze jest wiedziec z jakimi "scenkami" mozna sie tam spotkac. Po co mieszkac w watpliwej okolicy skoro sa B & B p kilka krokow od Watykanu, a Na Stazione Termini mozna zawsze dojechac. W razi potrzeby, a nie musiec wracac tam co wieczor. taka jest moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: termini z Termini jest blisko do... IP: *.t2.dsl.vodafone.it 03.02.10, 13:56 ja dodam ze z Watykanu nie tylko musisz podjechac do stacji ale i do reszty zabytkow bo niestety Watykan i zamek Aniolow to dwie atrakcje w tej okolicy- zatybrze reszta jest tu w tej czesci i dojdziesz pieszo do termin w... - 5 min do s.Maria Maggiore jest jedna z 4 bazylik - 15 mni s.Pietro in Vincoli -20 min s.Govanni in Laterano - 25 min spacerkiem Coloseum i cala czesc antycznego Rzymu , usta prawdy , Kapitol , piazza Venezia - 35 min od s.M.Maggiore prosto do piazza -di Spagnia obok caffe Greko ( jest obraz z Miskiewiczem) schodzac w kierunku via Nazionale fontanna di Trevi idac w kierunku via del Corso obok senatu jest lodziarnia GIOLITTI -polecam , nastepnie Pantheon i piazza Navona campo di fiori Dodaje metro jezdzi tylko do 21:00 dalej autobusami i jest wiecej autobusow ktore jada w nocy na TERMINI niz w uliczki obok Watykanu a di Trevi noca jest super Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: z Termini jest blisko do... 03.02.10, 14:43 Masz B & B w tamtej okolicy? Na to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzymianka okolice Termini IP: *.61-82-r.retail.telecomitalia.it 03.02.10, 15:10 Linn Linn Okolice Termini zachwala najpewniej wlscicielka Bed & Breakfast Edyta! Masz racje ja mieszkam w Rzymie od 12 lat i okolice Termini maja faktycznie zla opinie. Wystarczy tam pospacerowac o roznych porach dnia! Z okolic Watykanu mozna dojsc NA PIECHOTE W 10-20 minut do wielu atrakcji typu Plac Navona czy Plac Popolo. Poza tym ze wzgledu na sam Watykan sa to okolice najlepiej chronione i bezpeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: termini Re: okolice Termini IP: *.t2.dsl.vodafone.it 03.02.10, 17:37 a wiec okolice Watykanu zachwala wlascicielka B&B obok Watykanu czy jestem tzw; B&B Edyta to fajnie by bylo ale niestety ja tu tylko mieszkam i wcale nie jest Termini takie straszne jak go piszecie a co jest bardziej chronione to Termini - czy w okolicy Watykanu jest policja o 2 w nocy tu tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: okolice Termini IP: *.tktelekom.pl 03.02.10, 21:43 Zaczęłam wątek "okolic Termini" i widzę, że zdania są podzielone. Co znaczy, że "są nieciekawe"?, widok na ulicy Trans... i, jak ktoś wcześniej napisał handlujących Hindusów nie odstrasza mnie (ale orydarne zaczepki już tak) a i Chińczyk, jak powiedziała moja serdeczna koleżanka, też Człowiek jak każdy inny . Zaczynając wątek okolic Termini, chciałabym wiedzieć, że po prostu że cało wrócimy. Będziemy w Rzymie tylko trzy dni, tak więc intensywnie się chcąc Nim nacieszyć myślę o późnych (-> bezpiecznych) powrotach do domu Wszystkie oferty wyglądają zachęcająco i naprawdę trudno się zdecydować – HELP!!! W 90% jestem zdecydowana na okolice Termini, mianowicie gł z tego powodu że powrót-wylot z lotniska Ciampino mamy we wczesnych godzinach porannych, i właśnie z okolic Termini mamy (przy okazji rezerwacji biletów w liniach Wizzera) podobno zapewniony transport na lotnisko. W Rzymie będę po raz pierwszy i kwestii ewentualnego rozeznania mam na razie doświadczenie z trzech nocnych posiedzeń internetowych a ponieważ zdania są jak już wcześniej napisałam podzielone tak więc zupełna dezorientacja nastąpiła….. Odpowiedz Link Zgłoś
magoska1 Re: okolice Termini 03.02.10, 22:10 Odpowiem za tydzień. Nocuję z córką właśnie blisko dworca termini. tu: www.hostelsclub.com/hostel-pl-10780.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulka Re: okolice Termini IP: 70.49.193.* 04.02.10, 03:30 tez sie wybieramy w okolice Termini:-) czekamy na Twoja relacje:-) zycze udanego pobytu:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
magoska1 Re: okolice Termini 15.02.10, 21:25 Nie było źle - najgorzej jak wracałam już z walizką do autobusu i weszłyśmy na chodnik cały w nieczystosciach brrrr ale nawet jak wieczorami wracałyśmy to było tylko "nieprzyjemnie". nikt nas nie zaczepiał. Pełno ludzi wychodzących wchodzących na dworzec. mieszkałyśmy w okolicy studenckiej (pan zmienił nam lokalizację - na lepszą chyba bo byłyśmy w mieszkaniu 2 pokojowym same ;-) W okolicy 2 markety, przystanek autobusowy do Termini (ale rzadko korzystałyśmy). Naprzeciwko domu park z placem zabaw (nawet raz skorzystałyśmy ;-P) Wiec ogólnie nie było źle (tyle że do Termini był kawałek drogi - ale to nie stanowiło problemu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: termini to san lorenzo IP: *.t2.dsl.vodafone.it 15.02.10, 22:23 byliscie po drogiej stronie stacji , na ul tiburtina - jest tam uniwersytet chodze tam na pizza lub przechodzi sie przez tunel na ul Golitti i jest pizza napoletana -super san lorenco - po drugiej stronie stacji i jest troche dalej od centrum ale jest autobus 71 i on super £aczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulka Re: okolice Termini IP: 70.49.193.* 15.02.10, 22:26 ciesze sie, ze wrocilyscie szczesliwie, powiedz, czy odleglosci pomiedzy dworcem, a np. Koloseum, sa mozliwe do przebycia pieszo? Pytam, bo bedzie z nami starsza osoba i troszke sie obawiam, czy da rade pokonac te odleglosci pieszo razem z nami, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bella.jasminka Re: okolice Termini 15.02.10, 22:43 Koloseum od Termini to 10 minut pieszo...przyjemna i prosta droga.Jeżeli ktoś korzysta z Roma Pass to nie powinien się obawiać odległości,bo metro bardzo pomaga :) Oczywiście nie wszędzie się nim dojedzie,ale są autobusy. Wróciłam wczoraj i jestem w depresji... chcę do Rzymu!!! Było wspaniale i na pewno jeszcze tam wrócimy. Gaia b&b jest taka jak na zdjęciach w hostelbookers.com-warunki dobre i przemiła obsługa!! Jeżeli ktoś ma pytania teraz ja mogę pomóc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulka Re: okolice Termini IP: 70.49.193.* 15.02.10, 23:24 Dziekuje bardzo za odpowiedz:-) Troszke rozwialas moje watpliwosci:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrówka Re: okolice Termini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 22:27 Nikt nie da Ci gwarancji,że wszystko będzie OK, przecież w najlepszej dzielnicy może się coś niespodziewanego stać, moim zdaniem wyczerpująco już wypowiedzieli się ludzie na ten temat a teraz sama musisz podjąć decyzję, a skoro nie przeszkadza Ci towarzystwo wspomniane powyżej i jesteś zdecydowana na 90% na te okolice to chyba już i tak nic Cię nie przekona, zwłaszcza ,że transport na lotnisko też masz w tej okolicy. Życzę udanego wyjazdu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: okolice Termini IP: 193.30.160.* 05.02.10, 11:45 Dziękuję wszystkim za informacje. Mam jeszcze parę wątpliwości, m.in. czy ktoś mógłby mi wyjaśnić o co w tym chodzi, że w dwóch różnych pensjonatach na stronie są zdjęcia tego samego pokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internet Re: okolice Termini IP: *.t2.dsl.vodafone.it 05.02.10, 12:03 moze byc tak ze zdjecia sa piekne i uzywane przez wiele portali ale po zameldowaniu dostajesz ca£kiemmmmm cossss innegoooo i niestety czesto sa te niespodzianki jak mozesz to napisz nazwe tych pensionatow - moze jest ten sam w£asciciel i w jednym pensionacie ma £adniej i przyciaga gosci a w drugim tak sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: okolice Termini IP: 193.30.160.* 05.02.10, 12:27 No i właśnie że problem jest z tym caaaaalkiem cossssss innegoooooo.... Dlatego szukam konkretnych namiarów do jakiegoś B&B w okolicy Termini, gdzie ktos już korzystał z usługi a jeszcze jakby był zadowolony to już całkiem super. Te identyczne zdjęcia dotyczą B&B o ktorych tu wcześniej byla mowa, mianowicie Fanti i tytułowa Gaia na portalu hostelbookers.com: pierwszy: pl.hostelbookers.com/hostele/wlochy/rzym/44632/ zdjęcie 3 z 7 i drugi: pl.hostelbookers.com/hostele/wlochy/rzym/37915/ również zdjęcie 3 z 7. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internet Re: okolice Termini IP: *.t2.dsl.vodafone.it 05.02.10, 13:10 faktycznie kolory- meble , nie wiem co myslec aby byc delikatnym moze zakupy zrobili w tym samym sklepie np; ikea i na tripadvisor nie ma chyba o nich opini ? oj . to jestes w kropce postaram sie jeszcze "pop£ywac " w sieci moze cos wyp£ynie i zagatke rozjasni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internet Re: okolice Termini IP: *.t2.dsl.vodafone.it 05.02.10, 13:56 www.freereservation.com/it/roma_bed_breakfast/Valentini/ to niby ten piekny B&B ale na tripadvisor www.tripadvisor.it/Hotel_Review-g187791-d267759-Reviews-Valentini_Bed_and_Breakfast-Rome_Lazio.htm Albo www.tripadvisor.it/Hotel_Review-g187791-d597700-Reviews-Hotel_Caput_Mundi_Roma-Rome_Lazio.html a to niby zdjecia www.hotelcaputmundi.com/affitta.htm ryzykowne jest zycie turysty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internet Re: okolice Termini IP: *.t2.dsl.vodafone.it 05.02.10, 14:11 TO SA b&b POLECANE PRZEZ TRIPADVISOR OBOK TEGO "FANTI" KLKA O JEST ICH FULL B&B / pensioni simili nelle vicinanze Hotel EUR* Dist. Giudizio Sixtythree B&B €90 0,0 mi 0,0 km Bed & Breakfast Edyta €80 0,0 mi 0,0 km Guest House Rome €85 0,0 mi 0,1 km Aldebaran Bed & Breakfast €84 0,6 mi 1,0 km Obelus B&B €124 0,7 mi 1,2 km Hotel EUR* Dist. Giudizio Tutti i B&B/pensioni a Roma Odpowiedz Link Zgłoś
bella.jasminka Re: okolice Termini 05.02.10, 17:30 Czy mógłby ktoś odpowiedzieć mi (lato31,caterina?),gdzie dokładnie znajduje się Gaia idąc od Termini i czy zdjęcia na hostelbookers są prawdziwe? pl.hostelbookers.com/hostele/wlochy/rzym/37915/ Pozdrawiam i czekam na pomocną odpowiedź :) Sama będę mogła pomóc,ale dopiero po przyjeździe za 2 tygodnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internet Re: okolice Termini IP: *.t2.dsl.vodafone.it 05.02.10, 18:17 wpisujac na google mapa jest to pod nr 12 s.M.Maggiore maps.google.it/maps?hl=it&rlz=1T4ADBF_itIT327IT327&num=100&resnum=0&q=santa%20maria% 20maggiore%20n%2012&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl mam nadzieje ze sie otworzy ale czy jest tam B&B Gaja to nie wiem jednak wychodzac z termini przez Gioberti powinno sie dojsc a B&B Fanti to powinien byc tu maps.google.it/maps?rls=ig&hl=it&source=hp&q=piazza%20m.%20fanti%2048&rlz=1W1GPMD_it&oq=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl i chyba na stronie podanej przez AGA jest w innym miejscu To jest to co uda£o mi sie znalesc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internet tu jak dojsc do B&B Gaia IP: *.t2.dsl.vodafone.it 05.02.10, 18:25 maps.google.it/maps?rls=ig&hl=it&source=hp&q=roma%20nr%2012%20maria%20maggiore&rlz=1W1GPMD_it&oq=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato31 Re: okolice Termini IP: *.net.stream.pl 06.02.10, 18:19 Gaia B&B miesci sie w białej kamienicy, stojąc twarza do wejścia do bazyliki dokładnie po lewej ręce.Proponuje zajrzeć na google earth, bedzie łatwiej.Co do bezpieczeństwa : ponieważ moi panowie najdalej chodzą na parking i bolały ich nogi od spacerów po Rzymie , a mnie szkoda było kazdej chwili, sama wieczorami wracałam z metra nawet ok.21 i zadne przykrosci mnie nie spotkały i nikt mnie nie zaczepiał (moze dlatego że jestem w wieku póżnobalzakowskim?).Według mojej oceny trochę deminizowane są okolice Termini.Bardziej nieswojo sie czułam sama ok.20 w okolicach placu Św.Piotra i zamku Sw.Anioła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: termini Re: okolice Termini IP: *.t2.dsl.vodafone.it 06.02.10, 18:45 ... mam tu znajome w "kwiecie wieku" i tez je nikt nie zaczepia nawet po 22:00 nie wiem czy Pani Lato31 potwierdzi - tu w okolicach termini jest duzo ludzi w wieczornych godzinach bo albo wracaja z metra ,pociagow i autobusow lub ida na nie jest tu duzo restauracji , lokali i wieczorem sa pe£ne ludzi PS jak sie nie myle to przy wejsciu do bloku-gaia sa dwa bar - ciastkarnie Odpowiedz Link Zgłoś
bella.jasminka Re: okolice Termini 07.02.10, 01:08 Bardzo dziekuje Lato ,Termini za pomoc! Wyjezadzamy we srode,mam nadzieje,ze wyjazd bedzie udanuy,a dzieki Waszej pomocy czujemy sie pewniej :) Pozdrawiam i sluze pomoca po powrocie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato31 Re: okolice Termini IP: *.net.stream.pl 07.02.10, 19:35 Życzę udanego pobytu,forum dostarcza odpowiedzi na wszystkie lub prawie wszystke pytania.Mnie też bardzo było przydatne , bez forumowych podpwiedzi nigdy nie wiedzielibyśmy np.gdzie skasować bilet kolejowy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kefalonia Re: okolice Termini IP: 188.117.135.* 16.02.10, 16:31 Wróciliśmy w niedzielę.Okolica Termini wcale nie taka straszna- uważam,że na dworcu w Katowicach jest duzo gorzej.Nie spotkały nas żadne nieprzyjemności /byłam z mężem i nigdzie się bez niego nie ruszałam:-)/Sam dworzec jest mocno obstawiony przez policję.Mieszkaliśmy na ul.Milazzo /tuz przy dworcu/ mogę powiedzieć,że lokalizacja swietna,sam hotel /Mirage/ też ok.Duzo jeżdzilismy metrem i autobusami-warto kupic RomaPass. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdh Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.multimo.pl 07.03.10, 19:50 Czy pracownicy mówią po angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bs Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.multimo.pl 22.02.10, 18:02 Mam kilka pytań do osób, które tam nocowały: 1. Na którym piętrze jest Gaia? Czy jest winda? 2. Czy łazienka jest czysta? 3. Czy trzeba wpuszczać innych gości domofonem? (czytałem taką opinię) 4. Czy jest przechowywalnia bagażu? 5. Czy działa bezprzewodowy internet? 6. Czy swój pokój można zamknąć na klucz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lato31 Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.net.stream.pl 22.02.10, 19:51 Winda jest,wozi tylko w górę,Łazienka czysta,pokój z własnym kluczem (w komplecie razem z kluczem do mieszkania).Z przechowaniem bagażu nie wiem jak jest bo nie mieliśmy takiej potrzeby.Z iternetu też nie korzystaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bs Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.multimo.pl 22.02.10, 21:31 Dzięki za odpowiedź. A czy obsługa mówi po angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.t2.dsl.vodafone.it 22.02.10, 20:56 w B&B Gaia nie wiem ale znam inny na I pietrze i jest winda lazienka jest tylko Twoja i to codziennie sorzatana nikimu nie musisz otwierac drzwi przechowaja walizki za darmo jest wiffi-internet masz klucze i zamykasz pokoj sniadanie przynoszone do pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
bella.jasminka Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? 22.02.10, 23:00 Obsługa Gaia b&b przy via Santa Maria Maggiore 12 jest przemiła,dogada się każdy bez problemu po angielsku,rosyjsku(właścicielka pochodzi z Białorusi) i na migi. Mieszkanie jest na 3.piętrze w ładnej kamienicy.Wejście to duże drzwi pomiędzy dwiema kawiarniami tuż przy samej bazylice. Dostaje się klucze od wejścia,mieszkania,windy i pokoju. Pokój codziennie jest sprzątany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robin81 do bella.jasminka IP: 57.66.197.* 23.02.10, 07:59 czy w hostelu gaia B&B w cene jest wliczone sniadanie? Odpowiedz Link Zgłoś
bella.jasminka Re: do bella.jasminka 23.02.10, 08:52 Tak,śniadania są wliczone w cene-słodkie i włoskie,tj.rogaliki z masełkiem i dżemem,mleko z płatkami i kawa. Polecam zaopatrywać się w pobliskich supermarketach- na via Merula i pod Termini-Conad. Odpowiedz Link Zgłoś
robin81 Re: do bella.jasminka 23.02.10, 12:56 pytam sie o te sniadania bo na stronce jest najpierw podane ze breakfast included a ponizej ze not included. da sie pieszo dojsc gdzieklowiek z GAIA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bs Re: do bella.jasminka IP: *.multimo.pl 23.02.10, 14:38 Spójrz na mapę. Chociażby Koloseum jest 5 minut drogi na pieszo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bs Re: do bella.jasminka IP: *.multimo.pl 07.03.10, 20:09 Gdzie one dokładnie są? Nie mogę ich znaleźć na google maps :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bs Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.multimo.pl 01.03.10, 00:55 Zdecydowałem się na Gaję. Mam nadzieję, że nie będę żałować. Tylko niestety zapowiada się beznadziejna pogoda na przyszły tydzień :-( Tylko +9 stopni!!! A u mnie (w Polsce) dzisiaj było +10... Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? 01.03.10, 08:30 W Polsce tez zapowiada sie powrot zimy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bs Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.multimo.pl 01.03.10, 12:21 linn_linn napisała: > W Polsce tez zapowiada sie powrot zimy. :) I to mnie nartwi jeszcze bardziej, bo muszę zostawić pusty dom :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesc Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.ip37.fastwebnet.it 24.02.10, 20:17 mysle ze jest spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldekkr Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.chelmnet.pl 25.02.10, 19:33 Nocowałem pod koniec lutego w B&B Edyta . Czysto , schludnie. Pani Edyta to Polka mieszkająca tam na stałe.Sniadanie kontynentalne, smaczne ,gorące rogaliki.Pokoje 2-3 osobowe z łazienką.Wszędzie blisko.Pozdrawiam WK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aiaiaiaiia Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 21:51 a cena Waldku? ile wczesniej rezerowowales? byla jakas zaliczka przez net? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hd Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.multimo.pl 07.03.10, 17:19 Czy niedaleko Gai można gdzieś tanio zjeść smaczny obiad? Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato31 Re: Czy ktoś nocował w Gaia B&B? IP: *.net.stream.pl 07.03.10, 19:57 Na ulicy prowadzacej do Termini jest Pastarito ( po lewej stronie) , smacznie i w miarę tanio,pracuje tam kelnerka z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
violik Gaia B&B i Fanti B&B to ta sama firma 01.06.10, 11:09 Właśnie wrociłam z Rzymu. Mieszkałam z koleżanką i trójką dzieci zaraz przy stacji Termini w B&B Fanti i od razu się okazało, że to hostel tego samego właściciela, co Gaia. Fanti jest położone zaraz przy Termini i według mnie jest to doskonałe położenie - wszędzie blisko, i nawet jak o 23 wracasz z metra, bo nocne oglądanie Rzymu się zdarzyło, to zaraz za rogiem masz hostel. Nikt nas nie zaczepiał - ogólnie czułam się bardzo bezpiecznie. I prawda, są panie 'pracujące' ale jakoś niezbyt rzucały się w oczy... Hostel to nic innego jak mieszkanie w ładnej kamienicy - na 5-tym piętrze. Staroświecka winda dowiezie bez problemu, ale jak ktoś nie zamknie drzwi, no to trzeba wejść na piechotę... Przez 6 dni zdarzyło nam się to tylko raz. Wszystkie pokoje mają swoje łazienki (na oko 5 pokoi). Śniadania od 8-10 (wg mnie zestaw śniadaniowy jest zupełnie OK), co drugi dzień zmiana ręczników (wielkie białe ręczniki) i pokoje są sprzątane - tz ścielą codziennie łóżka, ale co do umycia podłogi, to można się przyczepić.... Ale ogólnie za EUR 25 za główkę - oceniam, że OK. Człowiek w recepcji mówi po angielsku, a sprzątająca, to Rosjanka. Było trochę zgrzytów, ale obiektywnie oceniając, wszędzie mogą się zdarzyć nieporozumienia. Mogę polecić to miejsce. I nawet się zastanawiam, czy się nie wybiorę tam w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
robin81 Re: Gaia B&B i Fanti B&B to ta sama firma 22.06.10, 11:29 nocowalismy w Gaia w maju. oprocz drobnych problemow z forma platnosci wszystko bez zarzutow.super lokalizacja.cena jak na pokoj z lazienka i sniadaniem tez ok. w przyszlym roku tam wracamy:) Odpowiedz Link Zgłoś