Dodaj do ulubionych

tanie bilety do rzymu

IP: *.batory.local / *.batory.edu.pl 27.01.04, 09:31
gdzie znajde tanie bilety do rzymu air polonia pisze ze uruchomila od stycznia loty ale na ich stronie nic...moze jakies inne
promocje mozna gdzies znalezc?(dla ucznoiow)?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: tanie bilety do rzymu IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 27.01.04, 09:37
      Kiedy jedziesz?? Ja 16 lutego. I też szukam czegoś taniego, a jak nie to
      zostają...... prawie 24 godz. w autobusie
      • aani Re: tanie bilety do rzymu 27.01.04, 11:53
        Gość portalu: Aga napisał(a):

> Kiedy jedziesz?? Ja 16 lutego. I też szukam czegoś taniego, a jak nie to
        > zostają...... prawie 24 godz. w autobusie

Ja 14 lutego. LOTem, bo najtaniej... ok 240 Euro. Mialam jechac samochodem,
        ale przy tej pogodzie... A w powrotnej drodze pewnie dojda powodzie.
        Szukalam "tanich" linii. Skombinowany Ryanair z AirPolonia. Wyszlo mi 700zł +
        73 Euro w 1 strone. Gdybym rezerwowala pol roku wczesniej, byloby taniej. Do
        tego kilka przesiadek, jedna z nich w Lodynie, a w dodatku zeby wrocic do
        Gdanska musialabym noc przeczekac w Wa-wie.
        Autobus to ode mnie 36 godzin. Pociag - 2 przesiadki i 28 godzin. A cena jak
        za samolot.
        A zeby bylo jeszcze dziwniej, to bilet GDN-ROM-GDN kupiony w Italii kosztuje
        troche mniej, niz tutaj. A bilet Rzym-Gdansk-Rzym kupiony w PL kosztuje o 700
        zl wiecej, niz kupiony tam.
        Te loty AirPolonia do Rzymu o ile wiem, jeszcze nie sa wprowadzone... Maja byc
        od maja?
        • Gość: Aga Re: tanie bilety do rzymu IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 27.01.04, 13:54
          A co będziesz porabiała w Rzymie?? I na jak długo jedziesz? Ja na jakieś 2,5
          tygodniado znajomej rodziny u której kiedyś pracowałam, a potem może odwiedzę
          Sardenie a dokładnie Cagliari. Może można by się w Rzymie spotkać?? Będziemy
          tam w tym samym czasie.
          • aani Re: tanie bilety do rzymu 28.01.04, 00:54

> A co będziesz porabiała w Rzymie?? I na jak długo jedziesz? Ja na jakieś 2,5
            > tygodniado znajomej rodziny u której kiedyś pracowałam, a potem może
            odwiedzę
            > Sardenie a dokładnie Cagliari. Może można by się w Rzymie spotkać?? Będziemy
            > tam w tym samym czasie.

Ja się w Rzymie będę tylko przesiadać z samolotu do samochodu.
            Jadę do mojej ukochanej Toskanii :)
            Jeśli dostanę w końcu bilet, bo coś się pokiepściło i mnie umieścili na lista
            d'attesa :(

• Gość: Aga Re: tanie bilety do rzymu IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 28.01.04, 10:59
              No to kiepsko, ale może zwolni się miejsce. Czasami ktoś rezygnuje (ja sama
              kiedyś zrezygnowałam).
              A może mogłabyś mi pomóc, ponieważ szukam na wakacje pracy we Włoszech, jako
              baby-sitter, czy do baru albo restauracji (so parlare bene italiano :)) )
              Może ktoś twoich znajomych w Toscani będzie potrzebował kogoś.
              Podam Ci mojego meila: agula.z@poczta.fm
              • aani Re: tanie bilety do rzymu 29.01.04, 09:01

> No to kiepsko, ale może zwolni się miejsce.
                Bilet juz mam :) No, rezerwacje. Trzeba jeszcze odebrac.

> A może mogłabyś mi pomóc, ponieważ szukam na wakacje pracy we Włoszech, jako
                > baby-sitter, czy do baru albo restauracji (so parlare bene italiano :)) )
                > Może ktoś twoich znajomych w Toscani będzie potrzebował kogoś.
                > Podam Ci mojego meila: agula.z@poczta.fm

Zdarza sie czasami, ze mnie pytaja, ale raczej potrzebuja do opieki nad
                staruszkami. I czasami w pizzeria. Ale to bardzo ciezka robota, szczegolnie
                latem, w upale. Ale kuzynka byla chyba 2 razy i wytrzymala, za co ja podziwiam
                do dzis! Masz doswiadczenie w czyms takim? Gdybym cos slyszala, to przekaze :)
                • Gość: Aga Re: tanie bilety do rzymu IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 29.01.04, 21:53
                  W pizzeri nigdy nie pracowałam, ale gdyby kiedyś jakąs kelnerke czy coś w tym
                  stylu (pracowałam w McDonald's -tam też w lecie gorąco :)) ) A do staruszków
                  jak najpardziej o ile są w miarę sprawni nie bardzo schorowani. Z góry bardzo
                  dziekuję. Gdtybyś tylko coś wiedziała to daj znać może akurat się załapie...
                  • Gość: Linn Re: tanie bilety do rzymu IP: *.dialup.tiscali.it 30.01.04, 10:11
                    Niestey najczesciej sa schorowani / czesto obloznie chorzy /.
                    • aani Re: tanie bilety do rzymu 30.01.04, 11:36
                      Gość portalu: Linn napisał(a):

> Niestey najczesciej sa schorowani / czesto obloznie chorzy /.
                      Właśnie... pełnosprawni staruszkowie opieki nie potrzebuja
                      • Gość: Aga Re: tanie bilety do rzymu IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 30.01.04, 12:29
                        No tak, ale chodzi mi o takich którym trzeba by ugotować, posprzątać,
                        dotrzymać towarzystwa na spacerze itp. Wiem, że i do takich całkiem sprawnych
                        często potrzebują. Nie chcę jedynie aby byli tacy którzy sa naprawde bardzo
                        schorowani, nie chciałabym aby trzeba było ich myć itp.
                        No cóż tak czy inaczej gdybyś coś wiedziała, gdyby ktoś pytał się Ciebie o czy
                        (bo tak jak mówiłaś czasami pytają) to daj mi znać
                        Dzięki
                        • aani Re: tanie bilety do rzymu 30.01.04, 13:31
                          OK :)
                          Zdarza się czasem, że "dziadkowie" poszukują po prostu osoby do pomocy czy
                          nawet towarzystwa, ale to baaaardzo rzadkie przypadki...
                          • Gość: Aga Re: tanie bilety do rzymu IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 30.01.04, 13:56
                            Oki
                            To czekam...... :))
    • Gość: buba Re: tanie bilety do rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 00:02
      Opieka nad włoskim staruszkiem to przewaznie bardzo nieprzyjemna praca.Żadko
      zdarz się, iż traktują Polki jak ludzi. Przeważnie są wredni, złośliwi, dają
      mało do jedzenia i na wszystkim skąpią. Jedz lepiej do Belgii lub Szwajcarji,
      tam staruszki są spoko.
      • Gość: Linn Re: tanie bilety do rzymu IP: *.dialup.tiscali.it 31.01.04, 10:34
        Czasem jeszcze gorsze sa rodziny strauszkow. Wysluchalam kilku opowiesci i
        naprawde radze sie dobrze zastanowic nad podjeciem takiej decyzji.
        • Gość: Aga Re: tanie bilety do rzymu IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 31.01.04, 20:38
          Nie nie, wolę dzieci ewentualnie pensjonat, restauracja czy bar....
    • Gość: buba Re: tanie bilety do rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 21:14
      Masz rację. Jeśli tylko masz zakwaterowanie decyduj sie na restauracje.
      Mieszkanie u staruszków, to prócz różnego rodzaju upokorzeń, jest więzieniem.
      • Gość: Linn Re: tanie bilety do rzymu IP: *.dialup.tiscali.it 01.02.04, 09:53
        Jesli ktos sie nimi opiekuje, nie ma raczej wyboru. Opieka 24 godziny na dobe.
        • aani Re: tanie bilety do rzymu 01.02.04, 12:11
          Z tego, co widać na ulicach, opiekunki staruszków mają sporo czasu wolnego...
          W każdym razie wieczorami, po położeniu dziadków spać, mają wolne. To samo w
          czasie siesta. Poza tym niektóre mają dzień wolny w tygodniu.
    • Gość: buba Re: tanie bilety do rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.04, 14:40
      Masz rację, że mają dzień wolny. Zwany jest dniem Isaury. To już chyba mówi
      samo za siebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka