artespl 09.12.09, 12:53 witam mam prośbę - znacie może jakieś fajne apatamenty nad morzem w Trapani lub okolicy ? I może jeszcze ktoś napisze kilka słów o samej miejscowości ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artespl Re: apartamenty Trapani 15.03.10, 09:41 czekam na informacje - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yaranga Re: apartamenty Trapani 15.03.10, 16:56 Witam. Trapani i okolice jest śliczne na zwiedzanie,wieczorne spacery po starym rynku,ale morze nie należy do najładniejszych. Osobiscie nie znam żadnego apartamentu, ale jeśli chodzi o okolice to poszukaj czegoś w San Vito Lo Capo. Morze pozostanie w Ci w pamięci do końca życia... Odpowiedz Link Zgłoś
yaranga Re: apartamenty Trapani 15.03.10, 17:18 Tutaj na pewno coś znajdziesz www.sanvitoweb.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
artespl Re: apartamenty Trapani 18.03.10, 12:10 Bardzo dziękuję za opinie. Jak rozumiem to nie mam co szukać noclegu w Trapani ze względu na morze i pewnie nie zbyt urocze plaże.Z drugiej strony jak znajdę sobie nocleg w okolicach San Vito Lo Capo to dojazd do Trapani będzie utrudniony ze względu na odległość i transport.Proszę się nie dziwić, że piszę o utrudnieniach ale wynikają one z tego, że chcę tam pojechać z 2 małych dzieci i z doświadczenia wiem, że takie przemieszczanie się pomiędzy miejscowościami jest dla nich i dla nas męczące. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: apartamenty Trapani 18.03.10, 12:46 A musisz dojezdzac z San Vito Lo Capo do Trapani? Chyba nie na plaze... Odpowiedz Link Zgłoś
artespl Re: apartamenty Trapani 18.03.10, 13:21 No jeżeli mam wylądować samolotem w Trapani i będę go chciał zobaczyć, zwiedzić to muszę pewnie tam jakoś dojechać !? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: apartamenty Trapani 18.03.10, 14:47 Inaczej: wolalabym mieszkac w San Vito Lo Capo i dojechac raz do Trapani w celu zwiedzania niz mieszkac w Trapani. Moze najpierw zapoznaj sie z informacjami na temat Trapani San Vito Lo Capo, a potem zdecyduj. Moim zdaniem rada byla dobra: mieszkac w San Vito, a do Trapani wpasc na zwiedzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
yaranga Re: apartamenty Trapani 18.03.10, 18:31 Ja tez Ci radze zdecydować,czy bardziej zależy ci na zwiedzaniu czy korzystania z uroków przepieknej plazy w San Vito Lo Capo. W samym Trapani do zwiedzania masz zabytkowe stare miasto,wyjazd kolejka górską na Erice. Możesz wodolotem popłynąc na wyspy Egadi. To fakt... z Trapani będziesz miał dobre połączenie autobusowe na Segeste,do Mazzara del Vallo ewntualnie pociągiem do Palermo. Daj znać co zdecydowałes. Odpowiedz Link Zgłoś
artespl Re: apartamenty Trapani 19.03.10, 10:26 oczywiście bardzej mi zależy na fanej plaży i morzu. Ale też fajnie by było mieć możliwość spaceru popołudniu po fajnej miejscowości. Z informacji uzyskanych od Ciebie rozumiem, że San Vito Lo Capo jest to fajna miejcowość zarówno jeżeli chodzi o morze jak i inne atrakcje. Wiesz może jak wygląda połączenie pomiędzy Trapani a San Vito ? A tak z innej beczki to rok temu byliśmy w Caorle i to jest to czego teraz szukam na sycyli - fajna, przepiękna miejscowość i piękne plaże. Bardzo gorąco polecam. No to widzę, że nie pozostaje mi nic innego tylko szkanie jakiegoś apartamentu w San Vito. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: apartamenty Trapani 19.03.10, 11:05 Fajne to za malo powiedziane: images.google.com/images?q=san+vito+lo+capo&hl=it&gl=it Podroz trwa 2 godziny: www.sanvitomaremonti.it/arrivare_san_vito_lo_capo.php Od czerwca do wrzesnia w tygodniu 6.45 – 8.00 – 9.00 – 10.00 – 11.00 – 12.40 – 14.10 – 16.00 – 19.15 – 20.00, w swieta 8.00 – 10.30 – 13.30 – 19.15 AST tel 092323222 – www.aziendasicilianatrasporti.it Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted2222 Re: apartamenty Trapani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 18:35 Trapani zapamiętałem ze względu na komary, które omal nas nie pożarły. Lęgły się masowo wśród kamiennego narzutu na brzegu morza tuż po oknami hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
yaranga Re: apartamenty Trapani 15.03.10, 19:35 A ja Trapani wspominam z sentymentem... Mieszkałam tam 3 lata i na komary nie narzekałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: apartamenty Trapani IP: *.geol.agh.edu.pl 25.05.10, 10:33 Witam i mam małe pytanko, czy z lotniska łatwo jest się dostac do centrum miasta? Przylatujemy dośc późno, bo o 23. jaka formę dojazdu polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagaq Re: apartamenty Trapani IP: 109.115.13.* 25.05.10, 16:43 Z tego co pamiętam, na pewno autobus odjeżdża kolo północy (chyba wszystkie z lotniska jadą własnie do centrum Trapani lub do Marsali), bilet jest w cenie 4,50 eur. Jeżeli zamierzasz wynająć samochód to zdecydowanie polecam zarezerwować wcześniej przez net (pod koniec tygodnia ceny rosną nawet o 100 eur. wzwyż). My wynajmowaliśmy z europcara - 254eur. tydz. alfa mito Odpowiedz Link Zgłoś
anthonyb Re: apartamenty Trapani 26.03.10, 01:56 Wrocilam wlasnie z Trapani i Potwierdzam to co mowia forumowicze. Polecam san Vito na wakacyjny wypoczynek a Trapani na zwiedzanie. Spokojnie na piechotke po centrum :-). Zreszta nie wiem czy z lotniska Trapani ( lezy dosc daleko poza miastem) nie bedziesz musial najpierw dojechac na dworzec autobusowy do Trapani a potem z tamtad do San Vito. Odpowiedz Link Zgłoś
tu-quoque Re: apartamenty Trapani 27.03.10, 15:06 Zdecydowanie radze apartament w San Vito Lo Capo,wspaniala bezplatna plaza ,cudowne morze ( plytki , dlugi brzeg-w sam raz dla dzieci).Tutaj kilka moich zdjec z plazy w San Vito i Trapani i w okolicach z zeszlego roku fotoforum.gazeta.pl/a/25072.html A tutaj zdjecia z Trapani fotoforum.gazeta.pl/a/45208.html Mam nadzieje,ze pomogą sie zorientowac,czy warto San Vito czy tez Trapani - z dziecmi zdecydowanie polecam plaze w San Vito na na co dzień i ewentualne wyjazdy stamtąd Odpowiedz Link Zgłoś
artespl Re: apartamenty Trapani 29.03.10, 12:54 Masz może jakiś namiar na Hotel lub apatament w San Vito Lo Capo? Rozważam jeszcze wyjazd do miejscowości Marsala, co tym miejscu wiecie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
anthonyb Re: apartamenty Trapani 29.03.10, 15:53 Do Marsala to skoczysz kupic bursztynowe winko :-) Jedz do San VIto. Odpowiedz Link Zgłoś
anthonyb Re: apartamenty Trapani 29.03.10, 16:29 moze tu cos znajdziesz :-) www.homelidays.com/IT-Case-Vacanze/110_Search/SearchList.asp?MODEAFFICHAGE=NONE&NBPERSONNES=&TYPE=&IDX_LOCALISATION=97&DESTINATION =SAN-VITO-LO- CAPO&MOISANNEEDEBUT=&JOURFIN=&MOISANNEEFIN=&ADR_PAYS=IT&ADR_LOCALISAT ION=IT SICILIA TP-TRAPANI&NOREGION=NON DISPONIBILE&JOURDEBUT=&PK=&EXACT=TRUE&DEST_ID=CTY1317 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: apartamenty Trapani IP: *.pools.arcor-ip.net 31.03.10, 11:25 www.rezerwuje.pl/p,182 Odpowiedz Link Zgłoś
zizazu76 Re: apartamenty Trapani 26.04.10, 23:50 Jade do Trapani z 1O-letnia corka wiec plaza jest wlasciwie priorytetem,niestety dopiero trafilam na ten watek.Juz zarezerwowalam apartament ,choc wciaz moge jeszcze sie wycofac i sprobowac poszukac czegos innego.Czy plaza jest naprawde bardzo kiepska?Czy jest brudna? Odpowiedz Link Zgłoś
artespl Re: apartamenty Trapani 28.04.10, 14:35 ogladałem te oferty apartamentów i w zasadzie nic ciekawego nie znalazłem. Tak więc zrezygnowałem z wyjazdu do Trapani i okolic. Bardzo ciekaw jestem co Ty znalazłaś i w jakiej cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
zizazu76 Re: apartamenty Trapani 30.04.10, 00:40 Zarezerwowalam apartament w Trapani z tej strony www.booking.com za 6 nocy place 500e na poczatku lipca.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
artespl Re: apartamenty Trapani 30.04.10, 08:39 rozumiem, że apartament znajduje się w Trapani. Jak możesz to podeslij linka do apartamentu. Jeżeli zrealizujesz swoje plany wakacyjne to napisz jak było bo może w przyszłym roku tam pojedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś