Gość: wojtek IP: *.chello.pl 11.01.10, 21:03 Witam Przez tydzień będę we włoszech w jakiej sieci najtańsze są połączenia wewnątrz sieci?. Czy są problemy z kupnem starterów? Jak najtaniej dzwonić do polski? Dzieki za informacje Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Starter we wloszech 12.01.10, 06:19 Podobno problemow nie ma. Co do cen, nie wiem. Istnieje dzungla taryf i nigdy takich porownan nie robilam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżnik Re: Starter we wloszech IP: *.173.20.223.tesatnet.pl 12.01.10, 14:59 Są problemy. Jak nie masz włoskiego dokumentu tożsamości to zapomnij że kupisz starter GSM. W Polsce jest super pod tym względem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Starter we wloszech IP: *.chello.pl 12.01.10, 16:07 Dwa lata temu w Padwie kupowałam starter GSM. W salonie sprzedawca nie robił żadnych problemów. Do zakupu startera potrzebny był tylko mój paszport. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Starter we wloszech 12.01.10, 16:14 Wlasnie roznie to bywa. Czasem zadaja ne tylko dokumentu, ale i kodu fiskalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: Starter we wloszech IP: *.chello.pl 17.01.10, 01:15 Nie wiem skąd takim pomysł, że dokument ma być włoski! Jednak spisywanie danych z paszportu i w ogóle wszystkich formalności trwa z pół godziny, ponadto najtańszy starter kosztuje chyba 5 euro i czasem trzeba się nachodzić, by taki dostać. Po upływie roku bez doładowania traci się numer i trzeba kupować następny starter. Dlatego po obniżeniu stawek roamingowych w WE już nie bawię się w zakładanie włoskich kont telefonicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżnik Re: Starter we wloszech IP: *.opera-mini.net 18.01.10, 21:38 Skąd taki pomysł ? Ano stąd, że taki ode mnie chcieli i żadnego innego. Sam posiadam kartę TIM, którą wziął na siebie zaprzyjaźniony Włoch. Odpowiedz Link Zgłoś