Dodaj do ulubionych

Montecarlo (Lu)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 10:33
Witam wszystkich. Zaklepaliśmy kwaterę w miejscowości Montecarlo ok.15km od
Lucchi, orientujemy się czego się spodziewać po okolicy , nie bardzo natomiast
możemy się doszukać informacji o samym Montecarlo. Jeśli ktoś zna ,lub był w
tej miejscowości prosimy o wiadomości, chodzi o knajpki,pizzerie,ewentualne
baseny itp.
Pozdrawiamy i czekamy na odzew.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Montecarlo (Lu) 29.01.10, 11:02
      O Parku Pinokio juz pewnie wiecie:
      www.pinocchio.it/toscana/montecarlo-lucca.php
      Naprawde zazdroszcze: zawsze chcialam tam pojechac.
      Samo Montecarlo wyglada ciekawie, ale po polsku chyba nic nie zjadziesz:
      www.comune.montecarlo.lu.it/galleria.htm
      Mozesz spisac miejsca do odwiedzenia m.in. maja tam ciekawy teatr.
      • andy67a Re: Montecarlo (Lu) 02.02.10, 12:48
        Dzięki linn_linn,też mi się wydaje,że to ciekawe miejsce. Wciąż czekam na opinie
        "naocznych" , czyli tych którzy tam byli. Pozdrawiam
        • malgotosca Re: Montecarlo (Lu) 08.02.10, 10:33
          Wczoraj z ciekawości zrobiłam wypad do Montecarlo. Małe sympatyczne miasteczko otoczone gajami oliwnymi i winnicami z olbrzymim zamkiem, niestety w tym sezonie nie do zwiedzania. Punkt informacji turystycznej też zamknięty, otwierają dopiero 1 kwietnia.
          Miejscowość wydała mi się dość sympatyczna na miejsce wakacyjne, bardzo naturalna, niewychuchana. Miła na spacerki. Nie wchodziłam do żadnego wyszynku, bo była już po obiedzie, ale jest bardzo duża ilość lokali jak na takie małe miasteczko, więc na pewno będzie w czym wybierać. Widać tradycje winiarskie, nawet mała enoteka kusi do wejścia. Żadnego basenu publicznego nie wypatrzyłam. Przy bramie wyjazdowej (Florenckiej) zmieściła się nawet mała stacja benzynowa.
          Otoczenie wzgórza bliskie tak jak wspominałam oliwki i winnice, ale dalej już mniej uroczo i współcześnie. Wspomniany przez Linn Linn teatr jest dość małym budynkiem, nie wchodziłam do środka, nie wiem czy jest do zwiedzania. Zrobiłam pierwszy wypad taki rekonesans.
          W pobliżu, tuż pod Pescią widziałam z zewnątrz romański kościół, mam więc silne postanowienie powrotu. Było dosyć zimno, więc uciekałam do domu, ale sam z chęcią wrócę tam , gdy będzie cieplej.
          Parę zdjęć umieszczę chyba dzisiaj na blogu.
          • andy67a Re: Montecarlo (Lu) 08.02.10, 13:05
            Witaj malgo,wielkie dzięki za sprawozdanko!! Jak się dostać na Twój blog i do
            zdjęć w nim zawartych?
            Pozdrawiam ,andy.
          • andy67a Re: Montecarlo (Lu) 08.02.10, 20:14
            ...bloga znalazłem,ale zdjęć, niestety, już nie. Mogłabyś na priva przesłać,ze
            sztuk kilka,per favore??
            Pozdrawiam, andy
            • linn_linn Re: Montecarlo (Lu) 08.02.10, 20:54
              Troche cierpliwosci: oprocz zdjec bedzie tez na pewno notka. A dzisiaj jest
              dopiero poniedzialek.
              • malgotosca Re: Montecarlo (Lu) 08.02.10, 23:09
                Przepraszam, myślałam, że się wyrobię. Dopiero kończę notkę. Może jeszcze dziś zdołam ją powiesić.A co adresu bloga, zapomniałam, że usunęłam stopkę, nie chcąc być posądzoną o niedozwoloną tu reklamę. Dobrze, ze sam znalazłeś :)
                • andy67a Re: Montecarlo (Lu) 09.02.10, 10:03
                  Malgo,jesteś WIEEELKA!!!
                  Notka przeczytana,zdjęcia jeszcze nie wszystkie zobaczone, gdyż cosik komp mi
                  szwankuje. To co zobaczyłem i przeczytałem utwierdziło mnie w przekonaniu,że
                  wybór miejsca na tegoroczne wakacje był przysłowiowym strzałem w
                  dziesiątkę.Dzięki Ci bardzo za dotychczasowe materiały i oczywiście czekam(jeśli
                  można) na więcej.
                  Mam wielką nadzieję ,że podczas naszego pobytu,dacie się zaprosić na " małe co
                  nieco".
                  Pozdrawiam,andy
                  • malgotosca Re: Montecarlo (Lu) 09.02.10, 12:07
                    iii tam, 163 cm ponad ziemię wystaję :) a tak serio to cieszę się, że pomogłam. weź jednak poprawkę, że ja na świat przez różowe okulary patrzę, żeby mi potem reklamacji nie było :)
                    a kiedy będziesz tu na wakacjach?
                    • andy67a Re: Montecarlo (Lu) 09.02.10, 12:49
                      ...reklamacja w grę nie wchodzi, gdyż sam żem tę lokalizację wyszperał, a i
                      zaliczka też dobre dwa miesiące temu poszła. Ty, WIELKA, tylko w przekonaniu mem
                      mnie żeś podtrzymała!! Wybieramy się od 27-go czerwca, na dwa
                      tygodnie,siedmioosobową ,dwurodzinną, z dorosłymi i prawie dorosłymi
                      latoroślami, grupką. Ja jako że czasu ku temu mam(ze względu na pracę)
                      najwięcej, no to ślęczę i kombinuję,coby mi się towarzystwo na wywczasie nie
                      nudziło i za wiele nie marudziło.a że przy okazji własną "wrodzoną i nabytą"
                      ciekawość zaspakajam, to już inna para pantofli.
                      Jeśli posiadasz jeszcze inne fotki z tej-przesympatycznej-okolicy, to czekam z
                      niecierpliwością.
                      Pozdrawiam,andy
    • Gość: Jarek Re: Montecarlo (Lu) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 18:47
      Spędziłem trochę czasu w tym rejonie zwiedzając i malując. Montecarlo wspominam
      wyjątkowo, ponieważ do tego miasteczka jeździłem na wspaniałe kolacje. Okolice
      znam chyba nieźle i jeżeli moja wiedza będzie wystarczająca, to chętnie pomogę.
      Na infointravel wstawiłem kilka słów o Montecarlo i w zakładce "zapytaj" kontakt
      do mnie.
      www.infointravel.com/info/i/pl/41562/Montecarlo__Toskania.html
      • andy67a Re: Montecarlo (Lu) 12.02.10, 20:59
        Dzięki bardzo wszystkim za rozszerzenie mojej wiedzy o tej okolicy, jeżeli coś
        się jeszcze komuś na myśl nawinie-zapraszam serdecznie.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka