Dodaj do ulubionych

Uwaga na nowy kodeks drogowy

31.07.10, 12:47
www.naszswiat.net/component/content/article/52-wochy/676-zero-tolerancji-dla-alkoholu.html
Obserwuj wątek
    • Gość: MarekA Re: Uwaga na nowy kodeks drogowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 15:50
      Mhm... raczej wydaje mi sie ze na południu to za bardzo przepisami
      drogowymi sie nie przejmują :)
      • linn_linn Re: Uwaga na nowy kodeks drogowy 31.07.10, 16:33
        Nie nalezy sugerowac sie stereotypami: pierwsze prawa jazdy polecialy wlasnie na
        autostradzie Salerno-Reggio Calabria.
      • tu-quoque Re: Uwaga na nowy kodeks drogowy 31.07.10, 16:59
        Masz racje,teoretycznie jest zakaz jazdy i rozmawiania przez komorke trzymajac
        ja w reku a codziennie na Sycylii widze w co drugim samochodzie pana lub pania
        namietnie 'przytulona' do telefonu . To samo jesli chodzi o nakaz jazdy na
        skuterze w kasku-wiekszosc osob jest bez . Skutery o pojemnosci 50 mozna
        prowdzic juz majac 14 lat ale jest zabronione jezdzic w dwie osoby ( wolno tylko
        kiedy prowadzacy ma wiecej niz 18 lat)- i oczywiscie widac malolaty jak w dwojke
        albo nawet w trojke i bez kaskow smigaja na tych skuterkach( ktore teoretycznie
        nie powinny osiagac predkosci powyzej 50 km/h ale sa wszystkie manipulowane i
        kolo 70-80 jezdza) . Prawo jest jak slup na pustyni-mozna je latwo ominac
        • vojager29 Re: Uwaga na nowy kodeks drogowy 01.08.10, 14:48
          "Prawo jest jak slup na pustyni-mozna je latwo ominac[/"
          powinno byc:
          Z prawem mozna sie nie zgadzac ale trzeba je przestrzegac.
        • funghettino Re: Uwaga na nowy kodeks drogowy 03.08.10, 13:58
          ja proponuje: jedz jak ci sie podoba. tylko pozniej nie placz, jak
          Ci mandat do domu przysla...
          co to za glupia dyskusja, przepraszam Cie, ze inni tak robia to ja
          tez moge?
          pzrd
          Marta
          • jo.hanna Re: Uwaga na nowy kodeks drogowy 03.08.10, 14:51
            oczywiście, można prawa nie przestrzegać. To zawsze jest opcja, tylko
            niekoniecznie najlepsza. Wbrew krążącym pogłoskom policja włoska zatrzymuje,
            wlepia mandaty i wie jak odnaleźć sprawcę wykroczenia. Znajomy, któremu się
            wydawało, że nie musi płacić mandatu za zaparkowanie na miejscu przeznaczonym
            dla carabinieri, mandat przysłano do domu. Pierwszy, na 100 euro, zignorował.
            Przyszedł więc drugi, już na 350 euro, z ostrzeżeniem że jeśli nie zapłaci to
            sprawę skierują do miejscowej policji.

Oczywiście czasami udaje się dostać jedynie ostrzeżenie, ale nie autostradach
            czy drogach krajowych, a raczej na drogach podrzędnych, i to nie zawsze, bo to
            zależy od rodzaju wykroczenia.
    • linn_linn Re: Uwaga na nowy kodeks drogowy 11.08.10, 12:06
      www.naszswiat.net/wiadomoci/34-nasze-sprawy/716-wola-si-powiesi-ni-zapaci-mandat.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka