Dodaj do ulubionych

Mestre-Wenecja

IP: *.ghnet.pl 08.09.10, 14:22
Witam,
gdzie najlepiej zaparkować auto w Mestre? Czym lepiej dojechać do Wenecji - pociągiem czy autobusem? Jakie są ceny biletów?
Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: Mestre-Wenecja IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.10, 23:06
      Najlepiej zaparkowac auto przy dworcu glownym i dojechac pociagiem do Wenecji..Bo parkingi w wenecji kosztuja 2 razy drozrj niz w Mestre!!! Bilet na pociag ok.1Euro.
    • ainatravel Re: Mestre-Wenecja 21.09.10, 14:19
      Dojechać można i pociągiem i autobusem. Polecam tą drugą opcję i zakup biletu czasowego (12-, 24-, 36-, 48-, 72- godzinnego), uprawnia do korzystania z autobusów w Mestre i Wenecji oraz tramwajów wodnych. Koszt biletu to 18 euro/ za bilet 24 godzinny.
    • marghe_72 Re: Mestre-Wenecja 21.09.10, 15:30
      Autobusów w Wenecji? ;-)
    • Gość: Mery Re: Mestre-Wenecja IP: 213.77.77.* 27.09.10, 15:52
      Ja wczoraj wróciłam z Włoch a w Wenecji byłam tydzień temu! Podróżowaliśmy samochodem z 4 -letnim dzieckiem i nie bawiliśmy się w dojazd autobusem/ pociągiem tylko zaparkowaliśmy na Tronchetto ( koszt 21 Euro) i nie bawiliśmy się w szukanie miejsca parkingowego ! Tronchetto jest oddalone od Placu Św Marka o 7 km ale idzie się takimi ślicznymi uliczkami że nasza 4 letnia córcia nawet nie jęknęła że ją nóżki bolą :-)) wrażenia z Wenecji niezapomniane !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka