Dodaj do ulubionych

Park Albatros - Włochy

11.12.10, 22:19
Witam Wszystkich bardzo serdecznie w przyszłym roku w połowie czerwca chcemy się z całą rodziną wybrac do Włoch - Włochy » Toskania » San Vincenzo kemping Park Albatros.
Bardzo proszę Wszystkich,którzy spedzili tam wczasy o wrażenia z pobytu, opis miejsca, kempingu, okolicznych atrakcji, dostępu do morza oraz cen w tym rejonie. Bardzo proszę o wszelkiego rodzaju informacje. Dziękuję i pozdrawiam.
Korzystam z firmy Vacansoleil. Byłem już na kempingach w Chorwacji "Bi Village" oraz Włochy kemping "San Francesco" nad morzem. Jeśli jest ktoś zainteresowany opinią bardzo chętnie się podzielę.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Park Albatros - Włochy IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.10, 11:39
      Witam!
      My także wybieramy się z Vacansoleil do Parku Albatros, ale dopiero w sierpniu. Ciekawe, jak mają rozmieszczone namioty. Wszelkie informacje na temat tego campingu czerpię właśnie z tego forum (wystarczy wpisać w wyszukiwarkę). Na youtube jest też kilka aktualnych filmików pokazujących uroki tego miejsca. Mam nadzieję, że podzielisz się swoim doswiadczeniami po czerwcowym urlopie :-)
      • Gość: prawdziwy_krism Re: Park Albatros - Włochy IP: 78.9.28.* 12.12.10, 16:10
        jeśli tylko tam wyląduje natychmiast się podzielę opinią
    • milka2002 Re: Park Albatros - Włochy 12.12.10, 19:56
      witam
      w wątku Turystyka/Włochy znajdziecie obszerną relację z tego kempingu, łącznie ze zdjęciami, tak obszerną że poczujecie że już tam jesteście
      prawdziwy_krism: proszę o informacje nt. kempingu w Chorwacji "Bi Village"
      • milka2002 Re: Park Albatros - Włochy 12.12.10, 20:00
        forum.gazeta.pl/forum/w,206,98670548,,Kemping_Park_Albatros_San_Vincenzo.html?s=0
      • Gość: prawdziwy_krism Re: Park Albatros - Włochy IP: *.strazgraniczna.pl 13.12.10, 15:01
        Kemping "Bi Village" Chorwacja bardzo duży, obszerny kemping 5 dużych basenów połączonych z brodzikami, miła obsługa na terenie kempingu pizzernia, punkt apteczny, kantor wymiany walut (byłem tam dwa lata temu - kurs był dobry - nie pamiętam dokładnie). Dla dzieci wieczorami o 21:00 w amfiteatrze zadaszonym dla dzieci odbywały się zabayw - Flinky Dans, później 22:00 kabarety dla dorosłych. Baseny bardzo czyste raz w tygodniu jeden z nich zamknięty w celu wymiany wody ale pozostałe oczywiście czynne do morza prowadzi bezpośrednio deptak pomiędzy kolorowymi kwiatami. Nad samym morzem pizzernia, restauracja, dyskoteka można korzystać z atrakcji wodnych - narty, nurkowanie, rowery wodne oczywiście płatne - nie korzystałem więc cen nie podam. Jedzenie dobre dostępne na kempingowym markecie, pieczywo oczywiście w większości pszenne wszystko można kupić na miejscu. Kierując się po wejściu na plażę w prawą stronę można po kilkunastu minutach dojść do położonej blisko miejscowości, warta zwiedzenia, dobra pizza, atrakcje, zabytki.
        Ogólnie bardzo ładny duży kemping z atrakcjami dla dzieci, jedyną niedogodnością jak dla mojej rodziny były wszech obecne kamienie na plaży jak i w morzu. Woda bardzo czysta - przejrzysta widać pływające ryby, pogoda w okresie od połowy czerwca była bardzo dobra - gorące, upalnie, słonecznie przez dwa tygodnie pobytu padało dwa dni a i tak było ciepło. Jeśli jeszcze w czymś mogę pomóc bardzo proszę o info.
    • Gość: gość Re: Park Albatros - Włochy IP: 217.97.135.* 13.12.10, 15:55
      Park Albatros jest bardzo duzym campingiem i trzeba być przygotowanym na dosyć duży "tłok", chociaż w czerwcu może byc inaczej. Ja tam byłam 2 razy pod koniec sierpnia.
      Bardzo dużo atrakcji dla dzieci. Na zakupy lepiej jechać do Coppa (taki super sam), do Venturino lub San Vincenzo. Chociaż na niektóre artykuły w supermarkecie na campingu nawet mogą być tańsze niż w Coppie, trzeba się zorientować.
      Jeżeli lubicie zwiedzać - dobry punkt wypadowy. Niedaleko do Pizzy, Sieny, Florencji. Nawet do Rzymu mozna sie wybrać - jezeli macie GPS-a (ja w zeszłym roku bez problemu dojechałam do parkingu przy samym Watykanie!) I nie warto wtedy wykupowac wycieczek polecanych przez camping. Za drogo! Za pieniądze za 1 bilet na wycieczkę, jezeli pojedzie się samemu - cała rodzina dojedzie i wróci.
      Ale przede wszystkim polecam miejscowośc Camiglia Marittima, oddaloną od campingu o jakieś 15 minut jazdy samochodem - po prostu cudo! Nawet ładniejsze niż San Gimminiago - które w sumie tez polecam odwiedzić.
      I z krótkich po południowych wycieczek polecam też Populonię - wycieczka w sumie na godzinę, góra 2, ale warto - można zobaczyć z góry całe wybrzeże.
      A w San Vincezo, przy tej samej ulicy co Copp polecam pizzerię. Super! Tylko wieczorem otwiera się o 19.oo i radzę tam byc właśnie o tej godzinie, bo potem może byc kłopot z miejscem - zapełnia się prawie natychmiast po otwarciu...
      A plażę polecam wybierać nieco bardzie oddaloną od campingu - stanowisko 5 lub 6 (zorientujecie się po tabliczkach ustawionych wzdłuż drogi) - jest bardziej czysta i ma łagodniejsze zejście do morza, no i jest ratownik.
      W sumie - polecam Park Albatros, tylko trzeba miec świadomość "tłoku", o którym napisałam na początku.
      P.S. Jeżeli gracie w ping-ponga, to warto zabrać paletki.
      • Gość: prawdziwy_krism Re: Park Albatros - Włochy IP: *.strazgraniczna.pl 14.12.10, 13:12
        Ludzie dajcie znać co znajduje się na terenie kempingu czyli; sklepy? restauracje? bary? lodziarnie? pizzerie? dyskoteka? place zabaw płatne i nie płatne? ile i czego jest na miejscu. Jeśli ktoś wie jakie ceny obowiązywały w ubiegłym sezonie bardzo też bym prosił o ich podanie.
        Bardzo też proszę o wyjaśnienie tematu płatności za np. zakupy na terenie kempingu. Widziałem wzmiankę, że zakupy robi się na jakąś kempingową? a rozlicza się przy wyjeździe? Czy to jest prawda? obowiązek? można płacić za zakupy gotówką?
        • Gość: yanoosh Re: Park Albatros - Włochy IP: *.lukman.pl 14.12.10, 22:58
          polecam kemping, choć najbliższa plaża jest kamienista, ale można znaleźć troszkę dalej i piach.
          na terenie kempigu płaci się tylko kartą, zarówno w sklepie, jak i w kafejkach(trzeba ją naładować pieniązkami w recepcji, w sumie wygoda), dyskoteki i place zabaw są bezpłatne. ceny takie jak wszędzie( pizza od 5euro, espresso ok.1,5) ja osobiście większe zakupy robie w supermarketach. baseny bardzo fajne, ale tłok(byłem w sierpniu). w okolicy polecam górkę w Populonii, no i jak ktoś lubi "zmierzch" to Volterrę. na zwiedzanie Rzymu najlepszy jest Fabulous i komunikacja miejska.
          • Gość: prawdziwy_krism Re: Park Albatros - Włochy IP: *.strazgraniczna.pl 16.12.10, 14:15
            Bardzo proszę jeszcze o informację na temat wyposażenia mobile home; tzn jaka jest lodówka? duża czy mała z zamrażalnikiem czy bez bo spotkałem już różne opinie. Jadę z Vacansoleil mobile home Fiji. Dzięki
          • aseretka Re: Park Albatros - Włochy 16.12.10, 14:57
            > na terenie kempigu płaci się tylko kartą, zarówno w sklepie, jak i w kafejkach(
            > trzeba ją naładować pieniązkami w recepcji, w sumie wygoda),

To prawda, wszędzie wołają tę kartę, choć można ją tylko dać do "skasowania", a uiszczać opłatę bezpośrednio gotówką. Uwaga! jeżeli jednak zakupy kosztują 8,5 euro, a dasz w kasie np. 10, to nie wydają reszty, tylko różnica zapisywana jesty na karcie. Nie jest natomiast prawdą, że kartę trzeba wcześniej naładować. Możesz płacić tylko kartą, na której wszystko zapisywane jest jako kredyt. Rozliczenia końcowego dokonujesz przed wyjazdem w recepcji.
            Zdecydowanie jednak ceny w markecie na campingu są wyższe niż w supermarketach miejskich.
            W okolicy warto zwiedzić leżące ok 15 km od campingu Suvereto, które mnie osobiście urzekło swoją toskańską urodą oraz położone 35 km dalej Masa Marittima z prześlicznym Piazza Garibaldi.
            • Gość: prawdziwy_krism Re: Park Albatros - Włochy IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.10, 09:18
              Jeszcze raz proszę o informację na temat wyposażenia mobile home; tzn jaka jest lodówka? duża czy mała z zamrażalnikiem czy bez bo spotkałem już różne opinie. Jadę z Vacansoleil mobile home Fiji - kto był? Dzięki.
              • czuszkaa Re: Park Albatros - Włochy 23.12.10, 10:12
                byłam w Fiji w tym roku na tym campingu, czytam ze chcesz przekroczyć liczbę osób, jak dla mnie to będziecie tam mieli STRASZNĄ ciasnotę.
                lodowka w tym mobil homie gdzie bylismy nie była za wielka ale z osobnym zamrażaninkiem. nawet mam jej fotkę jak chcesz to napisz na priv to ci wyślę.
              • aga72 Re: Park Albatros - Włochy 23.12.10, 19:54
                czlowieku, na co ci te informacje o wielkosci lodowki i jej zamrazalnika? tusze swiniaka bedziesz zabieral z polski? toz przydalaby sie wtedy zamrazarka wilkosci lady chlodniczej, a takiej w mobile home nie uswiadczysz
                • jactru Re: Park Albatros - Włochy 24.12.10, 08:24
                  duza lodowka .....a gdzie wodke i browary chłodzic?
                  • Gość: prawdziwy_krism Re: Park Albatros - Włochy IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.12.10, 09:35
                    no właśnie browaru muszą byc dobrze schłodzone i wódka także - spoko
    • jactru Re: Park Albatros - Włochy 19.12.10, 10:13
      camping przepiekny, myślę że jeszcze kiedyś tam wrócę.Woda w morzu super,jednak do plazy kawałek...polecam rowerki...
      robert
      • Gość: gość Re: Park Albatros - Włochy IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.10, 20:15
        Wie ktoś może ile kosztuje wypożyczenie roweru na tym campingu?
        • Gość: sylwia Re: Park Albatros - Włochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 13:03
          jeśli się nie mylę, to w tym roku było to 30 EUR za rower za tydzień
          • Gość: prawdziwy_krism Re: Park Albatros - Włochy IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.12.10, 09:02
            Witam do Wszystkich, którzy byli już na tym kempingu; czy obsługa dokładnie liczy, sprawdza ilośc osób na kempingu? Tzn. chcemy tam pojechac na dwie rodziny ale wtedy będzie nas o jedno dziecko za dużo i czy jest to problem czy po prostu nikt na to nie zwraca uwagi? Byliśmy już na jednym kempingu i problemu nie było, bardzo proszę o szybką odpowiedź.
            • Gość: SM Re: Park Albatros - Włochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 21:15
              A kto sie wybiera 23 lub 24 czerwca na ten camping
              • Gość: kasia Re: Park Albatros - Włochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 18:36
                Witam . My mamy rezerwację od 23 czerwca. Jedziemy rodziną 2+3 z woj. opolskiego.
                Pozdrawiam.
                • montom77 Re: Park Albatros - Włochy 15.01.11, 19:42
                  A my wybieramy się na ten kamping na poczatku września...dużo dobrego o nim słyszeliśmy......wczesniej będziemy na Marina di venezia....ojjj byle do sierpnia :-)
                  • Gość: prawdziwy_krism Re: Park Albatros - Włochy IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.01.11, 10:52
                    Kto wybiera się na ten kemping w terminie 11.06 - 25.06.2011r ?
                    • piotr.it Re: Park Albatros - Włochy 17.03.11, 14:08
                      Znajomy mi sprezentował mapke kempingu...jak by ktoś potrzebował..

img821.imageshack.us/img821/8861/parkalbatros.jpg
                      • prawdziwy_krism Re: Park Albatros - Włochy 18.03.11, 18:00
                        piotr.it bardzo wielkie dzięki za mapkę kempingu. Jeśli byłaby możliwośc rozszyfrowania legendy tej mapki byłoby SUPER. A może wiesz gdzie były usytuowane mobilehomy vacansoleila?
                        • piotr.it Re: Park Albatros - Włochy 23.03.11, 22:38
                          Zależy co chcesz rozszyfrować...na dole masz opis firm na kempingu, a na guże rozmieszczenie ważniejszych obiektów. Ja tam nie byłem...jade na koniec czerwca 25.06-02.07. Ale z tego co widze z legendy to vacansoleil jest pod żółtym i brązowym.
                    • Gość: marta Re: Park Albatros - Włochy IP: *.instalnet.com.pl 18.03.11, 08:20
                      No to my będziemy, wcześniej bo w terminie 28.05 - 8.06.....a potem jedziemy w okolice Wenecji, pozdr. jak tak czytam forum ...to sporo będzie Polaków na tym kampie
                    • Gość: marta Re: Park Albatros - Włochy IP: *.instalnet.com.pl 18.03.11, 08:28
                      Mam jedno pytanie, ponieważ planujemy podróż bez noclegu, gdyż w nocy dziecko śpi a w dzień robi się problem, to chciałam się dowiedzieć ile jedzie sie od Wenecji do San vincenzo, ponieważ w wenecji byliśmy w zeszłym roku, i tak planujemy żeby jeszcze nocą przejechać weneckie korki? z góry dzięki!
                      • piotr.it Re: Park Albatros - Włochy 08.05.11, 16:47
                        Jest około 420 km...to będzie jakieś 4-4.5 godziny.
                        • Gość: marta Re: Park Albatros - Włochy IP: *.instalnet.com.pl 08.06.11, 13:41
                          wróciłam z pa pytajcie!
                          • gosiap71 Re: Park Albatros - Włochy 10.06.11, 22:28
                            czy możesz powiedzieć jak wrażenia , my jedziemy za tydzień... a drugi tydzień też w okolicach wenecjji, no i czy możesz powiedzieć gdzie te domki fiji są na mapce?
                            • piotr.it Re: Park Albatros - Włochy 12.06.11, 11:24
                              Według mapki Fiji są zaznaczone na żółto.
                          • inka281 Re: Park Albatros - Włochy 13.06.11, 21:28
                            OO witaj Marta:)
            • andrzejb303 Re: Park Albatros - Włochy 24.03.11, 14:22
              W sprawie ilości osób... przy rejestracji każda osoba dostanie opaski na rękę. Czy ktoś to sprawdza tego nie wiem, ale opaski są!
    • waran3 Re: Park Albatros - Włochy 26.09.11, 12:18
      itv12.pl/main/pokaz/145/park-albatros-toskania
      Film zrealizowany telefonem komórkowym [NOKIA C7]!F

W założeniu jest to żywy przewodnik z wakacji spędzonych w Parku Albatros we Włoszech. Film jest alternatywą dla "profesjonalnych" produkcji reklamowych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka