Dodaj do ulubionych

wakacje 2011 - POMOCY!!

06.05.11, 00:50
Cześć Wam wszystkim. Wakacje zbliżają się wielkimi krokami a my ze znajomymi wciąż nie mamy żadnych planów! :-( Jeszcze kilka dni temu planowaliśmy odwiedzić Turcję ale niestety okazało się,że 3 naszych znajomych nie posiadają paszportów. Mają do dyspozycji tylko dowody osobiste. Problem jest w tym, że musimy się ograniczyć do wakacji w którymś z Unijnych krajów. Więc chyba sami rozumiecie moje zakłopotanie. Nie wypytuję o koszta ani hotele, ponieważ mieszkamy w Anglii i na pewno te rzeczy będą się różnić. Proszę tylko o jakieś wskazówki i relacje. Jesteśmy grupą młodych ludzi (20-22lat) czyli szukamy fajnego miejsca gdzie na te 7 dni będziemy mogli zapomnieć o codzienności czyt. fajne kluby, fajna plaża i ciekawe miejsca do zwiedzania :-P tak więc BŁAGAM o jakieś propozycje! Być może uratujecie mnie i moim znajomym tegoroczne wakacje! Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi! xx
Obserwuj wątek
    • shilaa Re: wakacje 2011 - POMOCY!! 06.05.11, 02:31
      Jestem prawie w tym samym wieku i prowadze dosc imprezowe zycie, czesto bywam w klubach itp. ;) wiec ze swojej strony polecam:

- zdecydowanie Salento (Apulia),
      - Palinuro/Marina di Camerota (Kampania),
      - Sycylia,
      - Diamante (Kalabria),
      - Capri (chociaz tutaj latem raczej nie znajdziecie noclegu za mniej niz kilkadziesiat/kilkaset € za dobe + kilkadziesiat € za wstep do wiekszosci klubow - samo przekroczenie progu, bez drinkow ;) Imprezy bywaja tez bardzo drewniane, jesli zbierze sie bogate, zmanierowane towarzystwo, dla ktorych celem wieczoru bedzie przechwalanie sie, kto zalozyl sukienke Versace z nowej kolekcji, a kto Chanel z zeszlego sezonu...),
      - Ischia (duzo wieksza niz Capri, klubow jest sporo, ludzie bardziej 'normalni' niz na Capri, lepsze plaze, latwiej znalezc tanszy nocleg - tanszy, czyli latem od 60 € za dobe od osoby w niektorych pensjonatach),

I z Capri i z Ischii mozna tez poplynac na noc promem do Neapolu i odwiedzic neapolitanskie kluby. Zreszta w samym Neapolu mozna spedzic wiele dni odwiedzajac rozne imprezy i kluby, jest tez milion rzeczy do zwiedzania, wokol sporo ladnych plaz (chociaz wszystkie platne, ale tak juz tutaj niestety jest), slynne Sorrento, Capri i inne...

P.S. W zadnym wypadku nie wybierajcie Rimini.
    • Gość: hanuszka Re: wakacje 2011 - POMOCY!! IP: 178.73.24.* 06.05.11, 18:07
      Hiszpania ( Costa de Luz )+ Portugalia - tanie loty z Krakowa do Malagi
      Grecja - Kreta ( okolice Chanii)
      polecam - i tu i tu cudnie!
      • shilaa Re: wakacje 2011 - POMOCY!! 06.05.11, 18:54
        To jeszcze dwa inne miejsca poza Wlochami (z Anglii macie tanie loty):

- Mykonos - dluzszy czas temu pewnemu Wlochowi zachcialo sie drugiej Ibizy na Morzu Srodziemnym i tak zmienila sie ta cala grecka wyspa. Jesli chodzi o zalety: malownicza wysepka, duzo klubow, dyskotek, pubow, restauracji (kazdy znajdzie cos dla siebie), 90% mlodych ludzi, ladne plaze, wiekszosc ludzi innych niz na Ibizie (powiedzialabym bardziej przecietnych ;) ). Wady: mozecie czuc sie jak we Wloszech - czesto grubo ponad polowa turystow to Wlosi (to moze byc wada dla niektorych pod tym wzgledem, ze dla Wlochow Mykonos to glownie miejsce europejskiej seksturystyki :P), w sierpniu jest nawal ludzi, jakosc wielu imprez pozostawia bardzo wiele do zyczenia (niestety przez ludzi). Osobiscie Mykonosu nie cierpie z roznych powodow. Poza tym nie lubie, gdy cos jest kopia, a to jest tania, wlosko-grecka kopia Ibizy.

- Ios - prawie to samo, co Mykonos (sa tez blisko siebie, plynie sie promem).

Podsumowujac, ze wszystkich miejsc na Morzu Srodziemnym (takze tych, ktorych wczesniej nie wymienilam - Majorka, Minorka, Sardynia, Ibiza, Malta, wiele greckich wysp itp.) wybralabym Salento w Apulii we Wloszech. Minusem Wloch sa drogie noclegi.

• grekan Re: wakacje 2011 - POMOCY!! 07.05.11, 00:38
      Wymarzone miejsce dla mlodych to Aya Napa na Cyprze. Jest tam miasteczko dyskotekowe, dziesiatki dyskotek, kazda o innym charakterze. Mnostwo mlodziezy niemal z calego swiata, zycie nocne i zabawa do rana. Pogoda na 100% pewna, krystaliczna i bardzo ciepla woda w morzu/ 27*C/, plaza piaszczysta. Stad mozna wykupic wycieczke calodzienna do Curium i Pafos, kilkugodzinna wycieczke statkiem do Famagusty. A w ogole wczasy w Aya Napa sa rozrywkowe, bezpieczne a kurort uroczy.Polecam, bylem i nie zaluje.
    • grekan Re: wakacje 2011 - POMOCY!! 07.05.11, 00:38
      Wymarzone miejsce dla mlodych to Aya Napa na Cyprze. Jest tam miasteczko dyskotekowe, dziesiatki dyskotek, kazda o innym charakterze. Mnostwo mlodziezy niemal z calego swiata, zycie nocne i zabawa do rana. Pogoda na 100% pewna, krystaliczna i bardzo ciepla woda w morzu/ 27*C/, plaza piaszczysta. Stad mozna wykupic wycieczke calodzienna do Curium i Pafos, kilkugodzinna wycieczke statkiem do Famagusty. A w ogole wczasy w Aya Napa sa rozrywkowe, bezpieczne a kurort uroczy.Polecam, bylem i nie zaluje.
      • veiinard Re: wakacje 2011 - POMOCY!! 07.05.11, 15:53
        bardzo mi się podoba ten Cypr, nawet już upatrzyłam fajna ofertę:D no ale czekam na więcej propozycji! może ktoś jeszcze fajnego mi poleci:)
      • Gość: Ayia Napa Re: wakacje 2011 - POMOCY!! IP: *.ip.netia.com.pl 15.05.11, 17:36
        .Witam,

24.07-31.07. wybieram sie do hotelu Piere Anne Beach w Ayia Napa. Posiadam bardzo korzystna cenowo oferte 1788zl./tydzien

Poszukuje wpółtowrzyszki w celu zmniejszenia kosztów.

Osoby zainteresowane prosze o kontak:emka765@wp.pl

• Gość: ASIA Re: wakacje 2011 - POMOCY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 22:35
          polecam gorąco Play de Aro w Hiszpani...costa brawa...cudnie i w sam raz cos dla was
    • tamtam_net Re: wakacje 2011 - POMOCY!! 16.05.11, 11:14
      Strasznie bym chciała pojechać na Sri Lankę - taka egzotyka jest w moim typie;) Bardzo chciałabym zwiedzić plantację herbaty i w ogóle zobaczyć ten kraj:) Widziałam na stronie klubu miłośników dobrej herbaty taki konkurs, w którym, można wygrać wycieczkę na Sri Lankę i ją sobie zaplanować. Będę próbować, bo jak nie to polskie morze mnie czeka...;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka