Dodaj do ulubionych

Elba - pierwszy raz

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.11, 22:49
Witam, jak w temacie wybieram sie koncem czerwca pierwszy raz na Elbe, ogolnie pierszy raz do Wloch.
Dodam, ze z 2 malych dzieci ( 6 i 4 lata). I jesli mozna mam kilka pytan:
jak z temperatura wody w tym czasie ( chodzi mi glownie o dzieci). na necie znalazlem, ze woda w tym czasie ma okolo 20-21 st C. Czy jest mozliwosc, ze sa tam zatoczki gdzie temp. wody bedzie troche wyzsza, a jesli nie to czy sa na wyspie jakies kompleksy z basenami.
Jako, ze na wyspe bedziemy dostawac sie promem rowniez pierwszy raz: czy bilet moge kupic w dniu wyplyniecia czy w tym czasie szanse na zakup sa male.
Znalazlem juz wstepnie hotelik w okolicach Sant'Andrea ale jesli znacie jakies inne ciekawe lokum , np. na pd. wyspy to bylbym wdzieczny za info. Niby wysepka mala ale pd. i tak kojarzy mi sie z wiekszym cieplem.
Za brak polskich znakow przepraszam, sila wyzsza.
Obserwuj wątek
    • Gość: bs Re: Elba - pierwszy raz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.06.11, 21:26
      polecam plaże w okolicach Lacony, piekne zatoczki i plaze za free, woda jest na pewno cieplejsza niż 20 stopni, bilet na prom mozesz kupic nawet na chwile przed wypłynieciem np. na wczesne kursy z piombino, jesli kupisz od razu bilet powrotny nie ma problemu aby skorzystać z innego rejsu powrotnego z portoferraio (tzn. wczesniejszego lub pozniejszego) o ile nie jest calkowicie oblozony (chyba sie to nie zdarza), wyspa b. urokliwa polecam szczegolnie odwiedzić osterię del noce k. Marciany na wzgórzu nie zapomniane wrazenia kulinarne i widoki
      • Gość: magda Re: Elba - pierwszy raz IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.11, 20:08
        ile kosztuje bilet na prom? Prosze o podanie ceny za samochód i za osobę. Czy są znizki dla dzieci?
        • Gość: bs Re: Elba - pierwszy raz IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.11, 15:50
          żeby poznać dokładną cenę musisz wejść na stronę operatora promowego (Moby itp.)wypełnić odpowiednie pola i dopiero poznasz dokładną cenę, która zależy m.in. od godziny rejsu i dnia tygodnia oraz kiedy kupujesz bilet tzn. z jakim wyprzedzeniem, jeśli chcesz mieć pewność to możesz kupić bilet w Polsce w biurach podróży, ale oczywiście z prowizją :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka