jersey_rzeszow
21.10.11, 15:44
W te wakacje byliśmy z żoną (miesiąc miodowy ;-D) we Włoszech. Byliśmy tam czwarty raz. Wybraliśmy Caorle, bo wydawało się stosunkowo blisko, chociaż brat ostrzegał, że dużo tam Niemców - nam to w niczym nie przeszkadzało.
Byliśmy z bratem i jego żoną (są dwa lata po ślubie), wynajęliśmy 4-osobowe mieszkanie. Zauważyłem, że na plaży zawsze w pobliżu kilka pań opala się topless. Jedna dziewczyna ze swoim facetem, która rozkładała się zawsze kilkadziesiąt metrów od nas (miała może z 18 lat) opalała się topless codziennie i tak też się kąpała w możu. Inne - około 30 lat - zakładały "górę" do morza. Niektóre panie nie opalały się topless, ale na przykład mężowie rozpinali im biustonosze, gdy leżały na brzuchu, a te później na moment się podnosiły, odwracały i wtedy go zakładały. Niby było im widać przez kilka sekund piersi, ale to "ukrywały" :) Idąc plażą zaobserwowałem, że dalej od centrum jest więcej kobiet topless. Poza centrum Caorle nikt nie zwracał na to uwagi. W samym centrum inni faceci (Niemcy, Włosi, trochę Polaków) dyskretnie się przyglądali :)
Wiem, że uznacie to za zaściankowość faceta z podkarpacia, ale była to dla nas wszystkich nowość :) Na codzień jesteśmy dość pruderyjni - nie łazimy nago przy rodzinie itp. :D W ostatnie dwa dni wakacji przeszliśmy z zoną kilkaset metrów na mniej zaludnioną plażę, bo żona stwierdziła, że może opalać się topless. Żeby w pierwszym dniu było raźniej położyliśmy się obok innych kobiet, które tak się opalały i w sumie przez 7 godzin nikt na nas nie zwracał uwagi. Owszem - jacyś faceci patrzyli się dyskretnie - ale kobiety i dzieci w ogóle. Dzień później to powtórzyliśmy, ale nie zgadzam się wciąż żeby żona szła tak do wody :) Brat ze szwagierką do dzisiaj o niczym nie wiedzą.
Mam do Was kilka pytań: - co myślicie o opalaniu topless za granicą? Chcemy już rezerwować z bratem Włochy na następne wakacje, ale zastanawiam się gdzie są takie plaże żeby więcej kobiet było topless, a co za tym idzie, żeby się żona przełamała i może szwagierka też już na codzień :) Na razie traktowaliśmy to jako eksperyment. Czy uważacie, że wchodząc do wody powinno sie zakładać górę? Różne są zwyczaje we Włoszech.
Z góry uprzedzam argumenty o "starych niemkach opalających się topless". Takich było mało. Proszę też nie pisać o Polsce, bo tu każda kobieta topless jest sensacją na całą plażę ;) Zapraszam do kulturalnej, europejskiej, dyskretnej i szczerej dyskusji.