Dodaj do ulubionych

Lotnisko Fiunicino

IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.12, 21:39
Witam. Mam prośbę wiem że z lotniska fiunicino do centrum Rzymu można dostać się autobusem Cotral do stacji metra, tylko gdzie na lotnisku można kupić bilety na te autobusy. Podobno kupując u kierowcy płacimy kilka euro więcej. Jeśli ktoś jechał tym autobusem proszę o podpowiedź z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: pesto Re: Lotnisko Fiunicino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 21:44
      www.terravision.eu/rome_fiumicino.html
    • Gość: Robuś Re: Lotnisko Fiunicino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.12, 08:51
      Dzięki za link ale niezupełnie o to mi chodziło choc ten autobus też wezmę pod uwagę jeśli nie wyjdzie mi z cotralem a jeśli możesz podac miejsce zakupu biletów na ten autobus to będę wdzięczny
      • Gość: aNIA Re: Lotnisko Fiunicino IP: 195.116.20.* 13.08.12, 09:31
        Zależy jeszcze o której masz lot, bo ja jak byłam po 22 okazało się, że kasy od biletów były zamkniete, jeśli chodzi o Leonardo expres co prawda, ale myślę, że takie też mogą być pozamykane.
        Jeśli będziesz wcześniej, na pewno znajdziesz , lotnisko może i duże ale dobrze oznaczone.
    • jmilu Re: Lotnisko Fiunicino 13.08.12, 09:36
      Witam,
      pewnie sie powtarzam, ale mam prośbę o wskazanie mi możliwości w miarę taniego dojazdu z lotniska Fiumicino do centrum Rzymu (Termini). Będę tam pierwszy raz więc wszystkie wskazówki są dla mnie cenne:)
    • Gość: Robuś Re: Lotnisko Fiunicino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.12, 14:13
      Jeszcze nie byłem w Rzymie ale po przestudiowaniu forum dowiedziałem się o kilku możliwościach najlepszy ale najdroższy to leonardo express ok 11E później pociąg FR1 coś około 8 E ale można taniej z jakimiś przesiadkami i kasowaniem biletów na peronie na następnej stacji później autobus terravision link masz powyżej w tym wątku bilet 4 E ale chyba trzeba kupic przez internet nie wiem ile kosztuje u kierowcy i najtańszy niebieskie autobusy Cotral dowożące do stacji metra koszt około 2E ale u kierowcy bilet kosztuje podobno 7E i dlatego bilety trzeba kupic gdzieś na lotnisku tylko nie mogę się dowiedziec gdzie taki bilet na autobus Cotral można kupic i może ktoś podpowie dzięki.
      • Gość: Robuś Re: Lotnisko Fiunicino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.12, 12:29
        Zdecydowałem się na jazdę pociągiem fr1 z wysiadką na następnej stacji mam pytanie jaki bilet mam kupi do stacji Park Leonardo i później do następnej w Rzymie dalej kupię sobie tygodniowy CIS
        • Gość: magdam110 Re: Lotnisko Fiunicino IP: 78.8.121.* 17.08.12, 07:54
          Tutaj masz chyba wszystkie informacje jak najtaniej dostać się z FCO do centrum Rzymu.
          Na tej stronie znajdziesz chyba wszystkie informacje na temat zwiedzania Rzymu a jak nie to zawsze można zapytać.

www.rzym.it/forum-dyskusyjne/dojazd-group1/lotnisko-fiumicino-forum4/dojazd-z-lotniska-fiumicino-do-centrum-za-mniej-niz-550-thread71.1/
          • Gość: Robuś Re: Lotnisko Fiunicino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 11:44
            Dzięki za odpowiedź.Ten link jak i inne fora o fiunicino już przestudiowałem ale nadal mam wątpliwości jeśli chodzi o zakup biletów skąd mam wiedziec ile po nowej cenie kosztuje bilet do parco leonardo i z parco leonardo do pierwszej stacji w Rzymie gdzie mogę skasowac bilet CIS tygodniowy za 24 euro. Czy w automacie na lotnisku są napisane nazwy stacji docelowych czy tylko wartości biletów a jeśli tylko wartości to jak wybrac bilet do odpowiedniej stacji.
            • Gość: Ania Re: Lotnisko Fiunicino IP: 195.116.20.* 17.08.12, 14:26
              Jedz Leonardo do Termini i spokój:-) a stamtąd najwyżej metrem. Pociąg drogi chyba 14€ teraz , ale za to szybko i wygodnie
              • Gość: Robuś Re: Lotnisko Fiunicino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 14:58
                Przy 4 osobach to mi taniej wyjdzie taxi. Express leonardo 56 euro plus przesiadka na metro 6 razem 62 taxi 45 Fr1 z przesiadkami 20 euro czyli różnica 42euro w jedną stronę w dwie 84 to mój zarobek za 1 godzinę czytania gazety na peronie przy przesiadkach chyba się opłaca?
                • Gość: Ania Re: Lotnisko Fiunicino IP: 195.116.20.* 17.08.12, 15:24
                  Przy 4 osobach weź taxi- taniej, szybciej no i dowiezie cię gdzie chcesz. Niektóre hostele dowożą z lotniska, możesz spytac.
    • 1kaczor1 Re: Lotnisko Fiunicino 18.08.12, 10:48
      Właśnie wróciłem z rodziną z Rzymu i miałem ten sam dylemat co Ty. Napiszę Ci teraz jak dojechać do Termini za 4euro od osoby,łatwo i bez nerwów no i wygodnie. Wychodzisz z budynku przylotów,stajesz tyłem do budynku i kierujesz się w prawo, jakieś 100m tam jest na winda którą zjeżdżasz na sam dół, wychodzisz z niej, znowu stajesz tyłem do budynku lotniska i idziesz jakieś 200m w prawo pod zadaszeniem, będziesz widział podjeżdżające autobusy, odnajdujesz te z napisem Termini i pytasz tylko kierowcę ile kosztuje u niego bilet do Termini (bywa że 3euro), wsiadasz i za pół godziny jesteś na miejscu. Naprawdę polecam K.
      • Gość: Robuś Re: Lotnisko Fiunicino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.12, 11:10
        Kaczor jesteś super, informacja za 100 pkt. Tylko żebym trafił na ten co bierze 3 euro a nie na ten za 8 wtedy znowu zostaje jazda FR1 z przesiadkami. I znowu problem biletów.No dobra zakładam że trafię dobrze a jak z powrotem? Drugie pytanie czy w soboty są duże korki a jeśli są to ile czasu może jechac autobus do cenrum po południu. Chodzi mi o to że przylatuję o 16 a do 19 muszę odebrac klucze do mieszkania. Wyliczyłem że FR1 nawet czekając 2 razy na następny pociąg tracę pół godziny i spokojnie się wyrabiam.
        • 1kaczor1 Re: Lotnisko Fiunicino 18.08.12, 19:57
          Autobus jedzie ok 50minut do Termini, tam wysiadasz, autobusy z lotniska te o których ja piszę

Trafisz, trafisz max 5 euro biorą, nie ma problemu, to są prywatni przewoźnicy nie tam żaden Cotral, walczą o klienta jak u nas w Zakopanem ja też się bałem, miałem okrojony budżet ale nie było warto. Jeśli chodzi o powrót to tam wsiadasz gdzie wysiadłeś, przed sklepem z kosmetykami na Termini.Autobus jedzie ok 50 min.Nie ma korków.Powodzenia!K.

• Gość: arcio Re: Lotnisko Fiunicino IP: *.net.pl 18.08.12, 22:09
      jesli 1 raz w rzymie to... wyjdz z terminala nr 3 wyjsciem na parkingi i idz w prawo okolo 400 metrow pod wiaty busow. tam stoi autobus, odjazd co 30 minut, np 10, 10,30, 11,00 nazwa TAM. cena biletu do roma termini 4 euro. jedzie od 50 minut do poltorej godziny, zalezy od korkow, nie ma co cudowac z przesiadkami, autobusem i metrem a leonardo to cena kosmos.
      • Gość: Robuś Re: Lotnisko Fiunicino IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.12, 23:25
        Dzięki stokrotne właśnie takie wskazówki są najcenniejsze krótko i na temat.
    • Gość: arcio Re: Lotnisko Fiunicino IP: *.net.pl 21.08.12, 21:37
      wiecej pytan? spanie iinne w rzymie pisz arek.zatora@wp.pl.
      kup bilet dzienny za 6 euro bo mozes smigac po miescie kazda komunikacja bez ograniczen
      pozdr
      • Gość: Robuś Re: Lotnisko Fiunicino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 16:06
        Jeszcze raz dzięki ,mieszkanko mam wynajęte jadę na tydzień więc pewnie kupię bilet CIS tygodniowy nie wiem ile kosztuje obecnie ale słyszałem że była podwyżka ,jeśli możesz napisac coś o plażowaniu w Ostii to byłbym bardzo wdzięczny mam zamiar zwiedzic Ostję i przy okazji wykąpac się w morzu.Wiem że do Ostii dojadę na tym bilecie tygodniowym ale słyszałem że wszystkie plaże w Ostii są płatne. Masz może jakieś sugestie żeby było taniej lub za darmo?
        • obadziarka Re: Lotnisko Fiunicino 13.09.12, 21:37
          dojazd do osti z roma termini w merto i lecisz do stacji piramida. pozniej na nazemne metro i jedziesz do staci np stella polare lub wczesniej osti centrum-ale tam plaza jakw spoocie-w miescie. wysiadasz z metra i widzisz maly rynek-skwer przechodzi przez niego na wprost najblizsza uliczka idziesz do morze. przechodzis ruchliwa ulice kolo ronda wzdloz morza i idziesz na prawo ciagle. obok plaz platnych . po 400 metrach ostatnia knajpa zakonczona sciana z palm i za nai masz plaze publiczna. dojazd tez na bilet za 1,5 euro.tak byla podwyzka nei dawno z 1 do 1,5 ale dluzej mozna pojechac. gg 6060287
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka