Dodaj do ulubionych

wyspy- ile kosztuje przeprawa

27.07.04, 10:12
Witam,
Zatrzymujemy sie na tydzień w pobliżu Neapolu. Chciałabym odzwiedzić którąś z
pobliskich wysepek.Nie mam jednak pojęcia jak z przeprawą promowa i czy warto
brac tam własny samochód; czy nie lepiej korzystać z komunikacji zbiorowej. A
przede wszystkim która z wysepek zasługuje na to ażeby ja odzwiedzić :-)))Pzd.
Obserwuj wątek
    • Gość: eve Re: wyspy- ile kosztuje przeprawa IP: 212.14.8.* 27.07.04, 10:28
      zobacz na www.caremar.it.Ja płynęłam z Sorrento na Capri.W porcie jest pełno
      kas biletowych i co chwilę odpływa prom lub wodolot.Większym problemem jest
      znalezienie parkingu w Sorrento .Ten piętrowy przy porcie kosztuje więcej niż
      rejs dla trzech osób.Postarać się zostawić samochód na którymś wczesniejszym
      parkingu.Na wyspach jest doskonała komunikacja .Małe krótkie autobusy, a
      przejazd z portu na Capri do Anacapri podnosi poziom adrenaliny na kilka
      godzin.pzdr
      • zoja31 Re: wyspy- ile kosztuje przeprawa 27.07.04, 23:11
        Witam,
        dziękuję za podpowiedź, ale nie rozwiałaś wszystkich moich wątpliwości. w
        dalszym ciągu nie wiem ile kosztuje przeprawa czy jest to kwota kilku czy
        kilkunastu EUR???Postanowiliśmy że, tylko jeden dzień przeznaczymy na
        przeludnione o tej porze wyspy;o wiele więcej jest do zobaczenia na lądzie. nie
        wiem czy ischia, capri czy może procida.nie będziemy mieć czasu na obejrzenie
        wszystkich. ty rozumiem byłaś na capri?pzd.
        • Gość: eve Re: wyspy- ile kosztuje przeprawa IP: 212.14.8.* 28.07.04, 11:22
          Miałam dylemat między wyborem Ischia czy Capri .Wybrałam Capri jednak moje
          uczucia są mieszane.Wyspa nie zachwyciła mnie tak bardzo jak większość znanych
          mi osób.Piękne są na pewno Giardini Augusto .Fajna piesza wycieczka z Marina
          Grande do Marina Piccola.Ja nazwałam ją "supermarketem turystycznym",co chwila
          przybijają ogromne promy i wodoloty z Sorrento i Neapolu ,mnóstwo turystów.Być
          może mój sceptycyzm wynika z tego że poprzednio spędzałam kilkakrotnie wakacje
          w Apulii i na Gargano/stamtąd rejs na cudowne i niemalże dziewicze Wyspy
          Tremiti/i tam też zostało moje "serce".Dla mnie absolutnie nr jeden we
          Włoszech.Dla sprawiedliwości muszę dodać że zachwyciły nas Pompeje i wejście na
          Wezuwiusz.Postaraj się odwiedzić jeżeli będziesz w pobliżu miejscowość Gaeta i
          słynną pękniętą skałę.Co do cen to zależą czy płyniesz traghetto veloce /czyli
          szybki/ coś ok.10 euro czy wolniejszym 5-7 euro.życzę wspaniałych wrażeń
          • Gość: turysta Re: wyspy- ile kosztuje przeprawa IP: *.kghm.pl 28.07.04, 12:14
            przeprawa 5-10 EUR/osoba, ale brac samochód to chyba przesada, koszty!, wąskie
            ulice, BRAK! miejsc do parkowania , i znowu koszty! i jak oni jeżdzą i jak
            parkują! zostawisz samochód na ulicy i jak nic albo przytrą albo lampę stłuką,
            ja bym raczej przeprwil sie sam wziął taxi lub porzyczyl skuter na miejscu,
            wyjdzie taniej!
            na Capri polecam, zamiast szukać i płacic za parking, to wyłożyć pieniądze na
            rejsik dookoła wyspy + groty, fantastyczna sprawa!
            • Gość: zoja31 Re: wyspy- ile kosztuje przeprawa IP: *.hochtief.de / *.hochtief.de 28.07.04, 15:48
              Witam,
              to moja pierwsza wizyta we Włoszech stąd moja nieznajomość tematu i brak
              orientacji. dzięki za porady jak wrócę mam nadzieję,że role się odwrócą;-))
              Pzd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka