Dodaj do ulubionych

Itaka odwołuje Sycylię

31.05.13, 16:43
Itaka odwołała mi Sycylię z Katowic 9 czerwca
Obserwuj wątek
    • tess1956 Re: Itaka odwołuje Sycylię 31.05.13, 21:19
      I co z tego wynika? BP mają płacić za puste przeloty, bo na pokładzie będą 4 osoby?
      • Gość: SingSing74 Re: Itaka odwołuje Sycylię IP: *.piekary.net 01.06.13, 09:53
        Dokładnie tak. Co mnie obchodzi, że nie dali rady sprzedać więcej. Niech obniżą ceny. Człowiek raz w roku planuje urlop i co? Wczasy pod gruszą?
    • Gość: gosc Re: Itaka odwołuje Sycylię IP: *.31.96.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.05.13, 22:05
      odwołali calą wycieczkę, czy tylko przerzucili wylot na inne miasto ??
      • Gość: gosc Re: Itaka odwołuje Sycylię IP: *.146.178.104.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.06.13, 16:06
        mialam na jutro wylot z warszawy do catanii, i zmienili nam na palermo i dalej autokarem . Nigdy już nigdzie z Itaką nie pojedziemy!!! Wie ktoś czemu mogli tak zmienić lotnisko?
        Z tego co się orientuję to nie ma to nic wspólnego z Etną (nie ma żadnych zmian co do aktywności wulkanicznej)
        • Gość: bebitka Re: Itaka odwołuje Sycylię IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 18:34
          To pojedziesz sobie autokarem po Sycylii , potraktuj to jako darmowy objazd po wyspie , wyluzuj i ciesz się urlopem!
          w czerwcu sprzedaje się mało wyjazdów i biura zmieniają loty i lotniska
          • Gość: Gość Re: Itaka odwołuje Sycylię IP: *.147.171.97.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.06.13, 18:42
            Darmowy objazd po wyspie o 3 w nocy, super!!!! A wylot nam zmienili z 15 na 24 , czyli cały dzień stracony. A z tego co wiem to miejsca były wykupione wszystkie, bo znajomi chcieli z nami jechać a na miesiąc przed na tą datę nie było już żadnej wycieczki bo brakowało miejsc w samolocie , więc jak wytłumaczyć zmianę lotniska ???
            • Gość: wyjaśniacz Re: Itaka odwołuje Sycylię IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.06.13, 20:22
              1) Do marca 2013 r. układ był taki:
              Palermo z Wawy, Wrocławia, Krakowa oraz
              Catania z Wawy i Krakowa
              W marcu odwołano Kraków - Catania.
              2) Widocznie teraz na Catanię (wsch. Sycylia) było za mało chętnych nawet z Wawy (hotele po 5 koła itp.)
              3) Nie było żadnych Katowic w tym roku. Katowice były odwoływane rokrocznie, aż w tym roku nikt nie chciał.
              4) TUI i Rainbow mają włąsnie tylko Catanię i tylko z Wawy. Hotelowiczów do Cefalu dowoza z Catanii.
              5) Może odwołali tylko wylot 2.06. bo się slabo sprzedawal a nie cały sezon.
              6) Może dzielili samolot jednak z innym biurem i sami mieli wypełnioną swoją część, innemu biuru nie szło i cały samolot odwołano.
              • Gość: wyjaśniacz Re: Itaka odwołuje Sycylię IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.06.13, 20:27
                Też byłem sfrustrowany odwołaniem mi Sycylii - Catanii z Krakowa. Chciałem pod Taorminę bo w Cefalu już byłem. Warszawa dla Wrocławiaka to tragizm, jeśli chodzi o dojazd. Kraków - prościutko autostradą.
                Zmieniłem w Itace na Teneryfę z Wrocławia.
                Mimo wszystko jak chodzi o wyloty z lotnisk lokalnych - Itaka okazuje się ostatnią deską ratunku. Gdybym był z Warszawy latałbym z TUI.
                • Gość: wyjaśniacz Re: Itaka odwołuje Sycylię IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.06.13, 20:39
                  Kiedy w marcu odwoływali Kraków - Catania, prosiłem czy by nie mogli rozważyć lot Kraków - Palermo czy Wrocław - Palermo i dowóz autokarem, pisałem im maile że nawet dopłacę, to wg nich przejazd Palermo - Taormina był za trudny logistycznie...

• Gość: gosc Re: Itaka odwołuje Sycylię IP: *.31.92.212.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.06.13, 21:34
                    mam nadzieje że tam pojedziemy i wszystko będzie ok.
                    chyba itaka to pewne biuro podrózy ? i nie powtorzy się sytuacja jak z triady??
                    • Gość: wyjaśniacz Re: Itaka odwołuje Sycylię IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.06.13, 22:35
                      Triada była tania, miała za tanio i dlatego padła. Przy cenach Itaki - to nie grozi.
                      To co Itaka ma za 3.500, Triada miewała za 2.699.
                      Ale czasem coś porównuję z cenami niemieckimi - to co Itaka miewa za te 3.500, biura niemieckie - za 990 euro. Skąd różnica? Polskiemu pracownikowi płaci się 2.000 PLN, niemieckiemu 2.000 euro i praw ekonomii się nie zmieni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka