Dodaj do ulubionych

Rimini - co warto

14.07.13, 15:23
Będę wdzięczna za informacje co zobaczyć w Rimini, ponieważ będę tam 2 dni podczas wycieczki objazdowej, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ivonne Re: Rimini - co warto IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 18:36
      warto poleżeć na plaży
      • Gość: gość Re: Rimini - co warto IP: 217.6.44.* 15.07.13, 10:24
        Jesli jedziesz z dziecmi można pójść do delfinarium. W samym Rimini nic konkretnego nie ma. Parki rozrywki niedaleko.
        • jot.be Re: Rimini - co warto 15.07.13, 16:29
          Gość portalu: gość napisał(a):

>. W samym Rimini nic konkret
          > nego nie ma.

Starówka jest. Niebrzydka całkiem :o)

Pozdr
          • aseretka Re: Rimini - co warto 15.07.13, 20:05
            Zgadzam się z jot.be. Rimini to nie tylko plaża, domy wczasowe i dyskoteki. Jest tam jeszcze i stara część miasta trochę oddalona od tej wypoczynkowej. Jest tam Łuk Triumfalny z 27 r. p.n.e. - może nie najpiękniejszy, Ponte di Triberio - ciągle jeszcze będący w użyciu, a zbudowany w latach 14-21 most na rzece Marecchia oraz niedokończona świątynia (Tempio Malatestiano) z XV w. Jak to w starych włoskich miastach bywa są też wąskie uliczki i zaułki, którymi można się powłóczyć. .Dłużej jednak niż 2-3 dni to bym tam nie wytrzymała.
            A tu polecam do poczytania piękny opis Fredzia:
            forum.gazeta.pl/forum/w,206,77967208,78037594,Re_Rimini.html
            Szkoda, że przestał już zaglądać na forum :(
            • Gość: gość Re: Rimini - co warto IP: 217.6.44.* 17.07.13, 08:50
              Do sławetnego centrum chyba nie dotarłam. Jednak jeszcze kilka lat temu to miasteczko robiło na mnie przyjemniejsze wrażenie. W ubiegłym roku byłam przejazdem, i te wyludnione bloki jakoś mnie nie przekonują, a i plaża w samym Rimini jest brzydka. Oczywiście okoliczne plaże chociazby w Viserbelli są już ładniejsze, ale w samym Rimini chyba tylko te dyskoteki i delfunarium, które mnie zachwyca za każym razem, chociaz jest małe . Ale oczywiście każdy ma inne doznania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka