Dodaj do ulubionych

Miejsca noclegowe w Pisie, Wenecji, Rzymie -prośba

05.09.13, 16:47
Witajcie,

znalazłam wiele miejsc noclegowych na hostelbookers czy booking.com, ale piszę, bo zależy mi na jak najniższej cenie i może ktoś byłby w stanie mi doradzić jakiś hostel/tanie miejsce noclegowe, w którym spał, poleca je i jest ono sprawdzone. Interesują mnie miasta tj Pisa, Wenecja, Rzym czy Florencja.

z góry dziękuję za wszelką pomoc;)

Pozdrawiam,
studentka
Obserwuj wątek
    • glupota.nie.boli Tani sprawdzony nocleg w Wenecji 05.09.13, 17:08
      www.bing.com/images/search?q=Rialto+bridge&FORM=HDRSC2
    • Gość: Luigi Re: Miejsca noclegowe w Pisie, Wenecji, Rzymie -p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.13, 17:31
      Nie kombinuj, te najtańsze są najgorsze.
      Wycieczka do Włoch może zmienić się koszmar, jak cię okradną w najtańszej norze

Co do hosteli to sprawdź jeszcze hostelsclub
      • Gość: mario Borze, muj ty borze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.13, 21:01

Jak na studentke to piszesz cieniutko. Niechlujnie i blednie.
        W jezyku polskim Pisa to Piza. Jedziesz do Romy?
        • wislok1 Bez przesady 05.09.13, 23:07
          Dziewczyna chce tanio i dobrze.
          Ale tu jest pewna sprzeczność, nie do usunięcia.

Jak tanio, to odpada samolot do Włoch i podróżowanie samolotem po Włoszech.

Pojechać do Włoch autobusem, a na miejscu pociągami, autobusami,
          przy hostelach patrzeć się na opinie o nich,
          jednak zdarza się czasem dobry hostel za niską cenę.

No i bardzo ważne: jaki jest cały budżet do wydania ?
          Trzeba sobie policzyć bilety wstępu, bilety kolejowe i autobusowe,
          koszt jedzenia ( jak ma być robione we własnym zakresie, to jak ? )
          ( jak ma być w knajpach, to tanio i dobrze coś zjeść nie jest łatwo ).

Ja bym olał objazdówkę i pojechał do JEDNEGO miejsca i tam siedział cały czas i zwiedzał.
          Znacznie to obniży koszty
    • ongoing Re: Miejsca noclegowe w Pisie, Wenecji, Rzymie -p 05.09.13, 22:59
      to już trzeci twój wątek z cyklu "nie chce mi się szukać w necie, zróbcie to za mnie". Studentko, ogarnij się trochę i użyj choćby wyszukiwarki na forum, bo takich wątków były już tysiące. Jaki jeszcze wątek założysz? obstawiam: "co ciekawego zobaczyć w Rzymie/Wenecji/Florencji"? oraz "jakie są ceny we Wloszech"
      • wislok1 Re: Miejsca noclegowe w Pisie, Wenecji, Rzymie -p 05.09.13, 23:12
        Każdy od czegoś zaczynał.
        Szukanie samodzielne w internecie nie jest takie łatwe, jak ktoś jest absolutnie zielony.
        Wtedy nadmiar informacji powoduje tylko mętlik w głowie.

Powtarzam, ja na dzień dobry poszukałbym np. możliwości podróży do Florencji, załatwił tam przejazd autokarem z Polski , noclegi, wziął kasę na jedzenie i picie orz wstępy i koniec
        Na resztę Włoch przyjedzie pora, a jak ma być tanio, to nie ma sensu tracić mnóstwo kasy na podróże po Włoszech
        • Gość: xxx Re: Miejsca noclegowe w Pisie, Wenecji, Rzymie -p IP: *.xdsl.centertel.pl 06.09.13, 17:10
          Popieram wszystkich optujących za koniecznością ogarnięcie się założycielki wątku.
          Popieram też pomysł założenia bazy w jednym miejscu.
          Chyba najtańszą opcję proponuje BP Euro Pol Tour w Katowicach z dojazdem autokarem, wszystko, co konieczne, mają na swojej stronie.
          Zasadniczo, to albo wycieczka do Włoch albo wycieczka tania. Włochy z taniością mi się nie kojarzą, to nie Tunezja.
          • Gość: pracodawca Wysokie bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.13, 19:37

Autorka watku wyjasnia dlaczego studentom/absolwentom tak trudno znalezc prace.
            Zatrudnilibyscie takiego niepozbieranego gamonia?
            • enka890 Re: Wysokie bezrobocie 09.09.13, 19:32
              Wypraszam sobie, pracę mam. Nie przeszkadza to jednak w oszczędzaniu i szukaniu najtańszych opcji, by zaoszczędzić na inne cele.
          • enka890 Re: Miejsca noclegowe w Pisie, Wenecji, Rzymie -p 09.09.13, 19:31
            Nie chodzi o wycieczkę, a o praktykę studencką.
            W każdym razie dziękuję za czas poświęcony na odpowiedź w moim wątku.
            Pozdrawiam.
        • Gość: Paweł Re: Miejsca noclegowe w Pisie, Wenecji, Rzymie -p IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 07.09.13, 13:03
          ,,a jak ma być tanio, to nie ma sensu tracić mnóstwo kasy na podróże po Włoszech"
          A jest sens ,,tracić" jeszcze więcej kasy za samą podróż do Włoch? Oczywiście mam na myśl dłuższy pobyt, bo pomysły typu 1 dzień w Wenecji, 1 dzień w Rzymie to dla mnie też bez sensu, bardzo powierzchniowe, chyba że dla kogoś podróżowanie jest celem samym w sobie.
          • enka890 Re: Miejsca noclegowe w Pisie, Wenecji, Rzymie -p 09.09.13, 19:34
            Chodzi o praktykę studencką, a nie o podróżowanie jeden dzień tu, tam siam.
    • enka890 Re: Miejsca noclegowe w Pisie, Wenecji, Rzymie -p 09.09.13, 19:38
      Mimo uwag, często nieprzyjemnych, które w moim kierunku są kierowane to wypowiem się, ponieważ może się komuś ta wiedza przyda.
      W Wenecji byłam w Archie`s Hostel (czasem wyszukać można jako Archie`s Room). Hostel jest usytuowany w Wenecji S. Lucia, czyli tam gdzie Grand Canal i jest naprawdę tani, a lokalizacja świetna. Warunki średnie, ale łóżka bardzo wygodne.
      Może komuś tą wypowiedzią pomogę, bo uwagi w stylu, że jestem głupią idiotką pewnie mnie nie ominą... Do tych osób -> ludzie... ogarnijcie się! Nie szkoda Wam ATP na klikanie w klawiaturę celem obrażenia kogoś?
      ATP w sensie adenozynotrifosforanu, jakby ktoś nie zrozumiał...
      • Gość: N Re: Miejsca noclegowe w Pisie, Wenecji, Rzymie -p IP: 46.77.124.* 09.09.13, 21:34
        Nie kupuję bajeru z praktykami studenckimi.
        Żadna uczelnia nie wysyła studentów z Poznania na praktyki do Włoch w hostelach
        z dolotem samolotem i bez ustalonego programu praktyki.
        Na kilometr pachnie mi to robieniem nas w wała
        • enka890 Re: Miejsca noclegowe w Pisie, Wenecji, Rzymie -p 13.09.13, 13:56
          Praktyki mamy w tygodniu, czyli od poniedziału do piatku. Dolotu do kraju odbywania praktyk uczelnia nie zapewnia - zapewnia tylko zakwaterowanie i wyzywienie, no i same praktyki w miejscu pracy. W weekendy natomiast chcemy troche pozwiedzac kraj, a nie tylko siedziec w jednym miescie, w ktorym zakwaterowala nas uczelnia. Dlatego szukamy hosteli na jedna noc.
          Przykro mi z powodu takiej nagonki na moją osobę. No ale nic, trudno, kto nie chce wierzyć nie musi.

Pozdrawiam,
          s.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka