Dodaj do ulubionych

Tropea+ Taormina

27.04.14, 20:16
Witajcie, chciałabym zorganizować wyjazd do tych dwóch pięknych miast i zastanawiam się jakie lotnisko obrać, aby jak najłatwiej dostać się w rejon Kalabrii? Ewentualnie zacząć od Sycylii, potem przeprawić się do Kalabrii . Będę wdzięczna za rady
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Tropea+ Taormina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.14, 20:48
      Dogodnym lotniskiem dla Kalabrii, szczególnie zachodniej (Tropea) jest Lamezia Terme. Różne linie tam latają.
    • eurofan74 Re: Tropea+ Taormina 01.05.14, 23:00
      Jesteśmy właśnie na urlopie w Tropei. Przejazd autokarem z Lamezia di Terme do Tropei zajął ok. 1 godziny. Przejazd, także autokarem w ramach wycieczki, z Tropei do Taorminy zajął ok. 4 godzin.
    • eurofan74 Re: Tropea+ Taormina 01.05.14, 23:11
      Dla mnie osobiście Tropea jest ładna, ale Taormina jest nieporównanie atrakcyjniejsza i ciekawsza. Dlatego zacząłbym od Taorminy i potem pojechał do Tropei. Nie wiem, czym planujesz się poruszać. Jeśli samochodem to weż pod uwagę, że drogi w Kalabrii są wąskie i kręte, tu nie da się szybko jechać. Stąd na przejazd między Tropeą a Taorminą trzeba przeznaczyć ok. 3-4 godzin, razem z przeprawą przez Cieśninę Mesyńską.
      • Gość: ania Re: Tropea+ Taormina IP: *.mf.gov.pl 02.05.14, 14:48
        Niestety Ryanair i chyba Wizzair tez nie lata z Polski do Lamezia Terme. Jeśli jednak by chodzilo o maj i wylot z Warszawy to w maju bardzo dobre lasty miewają biura podrozy. Aha, z Tropei łatwiej o zorganizowaną wycieczkę do Taorminy niż odwrotnie, może się przyda to info. Zaraz, zaraz... Skoro lasty to może i same przeloty W-wa - Kalabria (Itaka, Rainbow) bądź Warszawa - Catania (te 2 + TUI) będą w ofertach. Co do tanich lotow to zdaje się że jedynie W-wa i Kraków ma Trapani. Ale to zachod Sycylii, daleko i do Taorminy i do Tropei.
        • Gość: xxx Re: Tropea+ Taormina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.14, 22:10
          Lotnisko w Lamezii podpowiedziałam ja, nie twierdząc, iż z naszych lotnisk można dolecieć którąkolwiek z "tanich" linii, aczkolwiek Ryan chyba tam dociera, ale nie od nas. Latają tam inni, "tradycyjni", lecz tu należy szukać biletów z dużym wyprzedzeniem. Chartery owszem, kiedyś pewnie będą, lecz na wiele bym nie liczyła, gdyż pewnie przelot sprzeda się w pakiecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka