Dodaj do ulubionych

włochy-camping bez rezerwacji

13.07.14, 23:15
Witam,
po raz pierwszy wybieramy się do Włoch w rejonie Cavallino na camping bez rezerwacji? niestety za późno zdecydowaliśmy się na wyjazd i miejsca na 4* campingach w Cavallino są zajęte. Kontaktowałam sie bezpośrednio z obsługą campingu (bez pośredników)-Marina di Venezia, Sant Angelo, Union di Lido. Oczywiście wolne są parcele dostępne bez rezerwacji. nie wiemy, co robić. Ryzykować i jechać, licząc, że coś wolnego się znajdzie. Jakie są Wasze doświadczenia? Planujemy przyjazd na 12 sierpnia.
Obserwuj wątek
    • singsing74 Re: włochy-camping bez rezerwacji 15.07.14, 08:24
      Pomimo, że to środek sezonu, myślę że na tak wielkich kempingach jedna parcela się znajdzie, tym bardziej, że jak piszesz nie wszystkie można rezerwować. Zaplanujcie jednak przejazd tak, co by na miejscu pojawić się rano, żeby w razie niepowodzenia na jednym kempingu był czas na dalsze poszukiwania. Kempingów w tym rejonie jest sporo więc prędzej czy później coś znajdziecie.
    • stara-a-naiwna Re: włochy-camping bez rezerwacji 20.07.14, 07:31
      tam jest obok siebie 20 campingów
      więc szansa jest

ale za radą poprzednika - na miejscu postarajcie się być rano żeby mieć jakieś pole manewru
      • expertour Re: włochy-camping bez rezerwacji 20.07.14, 09:04
        W Łebie kempingi tak nabite, że ludzie rozbili namioty na drodze.
      • klapniete_uszko Re: włochy-camping bez rezerwacji 21.07.14, 16:12
        dzięki za podpowiedź :) początkowo planowaliśmy się pojawić pod koniec sjesty, ale faktycznie ranek wydaje się być bardziej odpowiednią porą.
      • klapniete_uszko Re: włochy-camping bez rezerwacji 24.07.14, 07:49
        zamierzamy nocować w Wiedniu- zatem najwcześniej możemy być ok 10-11. czy w porze sjesty nic nie załatwimy na campingach?
        • singsing74 Re: włochy-camping bez rezerwacji 24.07.14, 11:48
          klapniete_uszko napisał:

> zamierzamy nocować w Wiedniu- zatem najwcześniej możemy być ok 10-11. czy w por
          > ze sjesty nic nie załatwimy na campingach?

10-11 to jeszcze nie sjesta więc spokojnie. Poza tym o ile dobrze pamiętam niektóre recepcje są czynne podczas sjesty. Miejsce możecie opłacić, ale w czasie samej sjesty autem raczej pod parcelę nie wjedziecie.
    • expertour Re: włochy-camping bez rezerwacji 21.07.14, 18:57
      Proszę zobaczyć tu www.pfcc.eu/
      • aseretka Re: włochy-camping bez rezerwacji 21.07.14, 19:23
        Wydawało mi się (może błędnie), że klapnięte_uszko wybiera do Włoch w okolicach Cavallino. Po co więc proponować komuś, kto chce jechać do Włoch pobyt na campingu w Polsce???
        Jeśli taki taki expert od turystyki podsuwa takie propozycje, to nie chciałabym mieć nic a nic do czynienia z prowadzonym przez Ciebie biurem.
        PS. A nawiasem mówiąc Twoje posty typu: "mogę pomóc - napisz do mnie..." stają się już nudne i zakrawają na zwyczajny spam.
        • expertour Re: włochy-camping bez rezerwacji 21.07.14, 21:19
          Jak ktoś to otworzy to pojawi się strona włoskiej organizacji kempingowej z wykazem licencjonowanych kempingów we Włoszech. A oczernianie kogoś nie przystoi.
          • klapniete_uszko Re: włochy-camping bez rezerwacji 23.07.14, 14:39
            Dziękuję za podpowiedź; ale problemem nie jest brak namiarów na konkretne kempingi. Orientuję się w ofercie, przejrzałam opinie, fora, zdjęcia i filmy turystów z większości 4* kempingów. stresuje mnie jedynie brak rezerwacji. Zatem przyjadę przed południem, aby zwiększyć swoje szanse na znalezienie fajnej parceli. Jęśli ktoś ma juz takie doświadczenia, to niech się nimi podzieli :)
            obecnie przeglądam oferty Assistance na Europę (wersja 30 dni)...niestety idealnych ofert nie ma :/
            • expertour Re: włochy-camping bez rezerwacji 23.07.14, 16:55
              Zapomnij o miejscach do 20.08. a jeśli będą trzeba będzie i tak zapłacić za 7 nocy choć będziesz chciała być np. tylko jedną.
              • Gość: wywalać_spamerów Re: włochy-camping bez rezerwacji IP: *.play-internet.pl 23.07.14, 18:14
                To oczywiście bzdura spamera, który jako jedyny na świecie ma jednodniowe oferty na całym globie i to za ćwierć ceny. Skończ się "udzielać" na tym forum i zajmij się jakąś uczciwą pracą.
                • expertour Re: włochy-camping bez rezerwacji 24.07.14, 15:48
                  To sobie zobacz cena za tydzień:

So, 31.08.14
                  bis So, 07.09.14

7 Tage

Double Standard, nur Übernachtung

TUI Deutschland

Gesamt-
                  preis für 2 Personen

48,- €

a siedzisz w takim bagnie jak Polska Tuskiem i się gorączkujesz,
              • Gość: wywalać_spamerów Re: włochy-camping bez rezerwacji IP: *.play-internet.pl 23.07.14, 23:07
                To oczywiście bzdura spamera, który jako jedyny na świecie ma jednodniowe oferty na całym globie i to za ćwierć ceny. Skończ się "udzielać" na tym forum i zajmij się jakąś uczciwą pracą.
              • singsing74 Re: włochy-camping bez rezerwacji 24.07.14, 16:13
                expertour napisał:

" Zapomnij o miejscach do 20.08."

Na jakiej podstawie tak piszesz?. Na jednym z kempingów - Union Lido- jest 2300 stanowisk, których zarezerwować się nie da, a w sumie na tym odcinku wybrzeża kempingów jest kilkadziesiąt. Mało kto zajmuje parcelę na cały szczyt sezonu, więc takie stawianie sprawy jest delikatnie mówiąc nieuczciwe.

"a jeśli będą trzeba będzie i tak zapłacić za 7 nocy choć będziesz chciała być np. tylko jedną."

Jeżeli jesteś przejazdem i chcesz zostać krócej, można skorzystać z powierzchni pod namiot nieparcelowanej. Wtedy nie ma obowiązku płacenia za cały tydzień.

Tylko czekałem na twój stały dopisek "napisz, pomogę". Na forum pomaga się za darmo, a ty po prostu sprzedajesz swoją ofertę, przy okazji dyskredytując konkurencyjne dla ciebie opcje. Tak się nie godzi.
                • klapniete_uszko Re: włochy-camping bez rezerwacji 24.07.14, 17:02
                  dzięki za wsparcie:) trochę mniej się człowiek stresuje. Właściwie wszystko mam już załatwione poza tylko rezerwacją. Czytając wypowiedzi na kilku forach i opinie nt parceli w tej okolicy, jestem dobrej myśli. Co do ass. ubezpieczyciela zdecyduję się jednak na Gohaer. A Wy macie sprawdzone w praktyce tow.ub? generalnie chyba nie ma żadnego pewnego na 100% i zawsze robią problemy, gdy przychodzi do wypłaty odszkodowań.
                  • Gość: vvv Re: włochy-camping bez rezerwacji IP: *.ists.pl 24.07.14, 19:51
                    klapniete_uszko napisał:

> ...chyba nie ma żadnego pewnego na 100% i zawsze robią problemy, gdy przychod
                    > zi do wypłaty odszkodowań.

Chyba widzisz szklankę do połowy pustą ;)
                    Ja wszystkie swoje ubezpieczenia kupuję w jednej firmie. Podróżne dlatego tam, bo muszę po nie iść do oddziału, bo moja pani agentka jest wtedy na urlopie, a że mają moje dane w systemie to wypełnienie wniosku trwa błyskawicznie.
                  • singsing74 Re: włochy-camping bez rezerwacji 24.07.14, 21:57
                    Co do Auto Assistance to biorę tam, gdzie mam AC. Obecnie w Generali, a wcześniej PZU. Na szczęście nie musiałem jeszcze korzystać. Mój agent wydaje się dość uczciwy bo dom sugerował ubezpieczyć w innej firmie.
        • Gość: vvv Re: włochy-camping bez rezerwacji IP: *.ists.pl 21.07.14, 21:42
          aseretka napisała:
          > PS. A nawiasem mówiąc Twoje posty typu: "mogę pomóc - napisz do mnie..." stają
          > się już nudne i zakrawają na zwyczajny spam.

Jesteś tu opiekunką, działaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka