Dodaj do ulubionych

północny Adriatyk - prośba o radę...

20.07.14, 20:08
nie byłem tam - z wyjątkiem Wenecji - od lat...
Jaką miejscowość doradzić młodym ludziom (bratanica z mężem) -pierwszy raz we Włoszech - na początek?
Lido di Jesolo? Bibione? Tak, wiem, blokowiska, lepiej jechać na Sycylię, do Toskanii...

Jadą w okolice Wenecji i koniec.
Gdzie TAM jest najładniej?
Italomaniaków jeżdzących gdzie indziej (jak i ja) - proszę o wyrozumiałość, liczę na wpisy ludzi, którzy tam byli w ciągu ostatnich 2, 3 lat...

jeep
Obserwuj wątek
    • Gość: wyrozumialy Re: północny Adriatyk - prośba o radę... IP: *.google.com 20.07.14, 20:36
      Mysle, ze Lido di Jezolo to dobry wybor. Dobre plade i bliziutko do Wenecji. O Wenecji mozna pisac co sie chce ale zobaczyc ja to koniecznosc.
    • aseretka Re: północny Adriatyk - prośba o radę... 20.07.14, 20:39
      Caorle.
    • czuszkaa Re: północny Adriatyk - prośba o radę... 20.07.14, 20:40
      W Caorle byliśmy tydzień temu. Nie jest to Toskania ale miasteczko miłe.
      • deec2 Re: północny Adriatyk - prośba o radę... 20.07.14, 21:44
        Wiem, że to nie jest plebiscyt, ale w północno-wschodniej Italii jest tylko jedno urokliwe miejsce - Caorle.
        • Gość: bajka Re: północny Adriatyk - prośba o radę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.14, 10:49
          Ja też polecam Caorle, byliśmy w Bibione i w Lido di Jesolo ale odkąd trafiliśmy na Caorle, jeździmy tylko tam (narazie trzy razy ale będzie więcej).
          • Gość: Paulina9110 Re: północny Adriatyk - prośba o radę... IP: 91.237.138.* 02.06.15, 13:35
            Bardzo panstwa prosze o kontakt ze mna paulina9110@onet.eu
            Rownież mam plan tam jechac i chciałabym zaczerpnąć wiecej informacji
          • Gość: Paulina9110 Re: północny Adriatyk - prośba o radę... IP: 91.237.138.* 02.06.15, 13:37
            Jesli to nie problem prosze napisać na Paulina9110@onet.eu
            Mam kilka pytań odnośnie wyjazdu
            Z gory dziekuje i pozdrawiam
    • Gość: roma Re: północny Adriatyk - prośba o radę... IP: 78.11.29.* 23.07.14, 22:53
      A może Grado - znacznie mniej zatłoczone niż Jesolo, Caorle...
    • giuseppepepe Re: północny Adriatyk - prośba o radę... 25.07.14, 22:50
      Witaj,
      Na tej stronie można znaleźć apartamenty nad morzem na wybrzeżu Adriatyku. Nie tylko Wenecja, Rosolina Mare itp., ale także Emilia Romania, Marche i Abruzja.

www.pepemare.pl/Apartamenty-Domy-Wakacyjne-Adriatyckie.php

ciao

jeepwdyzlu napisał:

> nie byłem tam - z wyjątkiem Wenecji - od lat...
      > Jaką miejscowość doradzić młodym ludziom (bratanica z mężem) -pierwszy raz we W
      > łoszech - na początek?
      > Lido di Jesolo? Bibione? Tak, wiem, blokowiska, lepiej jechać na Sycylię, do To
      > skanii...
      >
      > Jadą w okolice Wenecji i koniec.
      > Gdzie TAM jest najładniej?
      > Italomaniaków jeżdzących gdzie indziej (jak i ja) - proszę o wyrozumiałość, lic
      > zę na wpisy ludzi, którzy tam byli w ciągu ostatnich 2, 3 lat...
      >
      > jeep
      >
      >
      >
    • Gość: andrzej Mestre- plaża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 10:11
      Gdzie i jak najprościej dostać się na plażę z Mestre?
      Pzdr
      • deec2 Re: Mestre- plaża 20.08.14, 15:29
        Gość portalu: andrzej napisał(a):

> Gdzie i jak najprościej dostać się na plażę z Mestre?
        > Pzdr

Hmm... Może do Lido nad laguną? Plazą jest już na otwartym morzem. Cały czas komunikacją publiczną - autobus, pociąg, a następnie vaporetto.
        • Gość: andrzej Re: Mestre- plaża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 16:56
          w Mestre nie ma żadnej plaży?
          • deec2 Re: Mestre- plaża 20.08.14, 17:45

> w Mestre nie ma żadnej plaży?

Nie wiem, nie korzystałam. W Lido jest ładna, duża, nad morzem, a nie niekoniecznie czystą laguną. I samo Lido to taki kurort rodem z XIX wieku, tak go w każdym razie zapamiętałam. A w Mestre nawet nie ma piaszczystych terenów, to gdzie plaża?

• Gość: andrzej Re: Mestre- plaża IP: *.dynamic.mm.pl 20.08.14, 20:54
              Nie wiem, nie byłem,dlatego też pytam.Na Lido daleko trzeba iść od vaporetto?Obojętnie w którą stronę?
              • deec2 Re: Mestre- plaża 21.08.14, 16:52

> Nie wiem, nie byłem,dlatego też pytam.Na Lido daleko trzeba iść od vaporetto?Ob
                > ojętnie w którą stronę?

Niedaleko, a stron jest pewna ograniczona ilość. Proponuję, byś wstępny pogląd na Mestre i Lido wyrobił sobie na podstawie mapy. Znajdziesz odpowiedź na pytania, które już zadałeś i na te, których jeszcze nawet sobie nie sformułowałeś.
              • jeepwdyzlu Re: Mestre- plaża 22.08.14, 10:03
                Na Lido daleko trzeba iść od vaporetto?Obojętnie w którą stronę?
                ---------
                z Wenecji przypływasz na "wewnętrzną" stronę wyspy
                na plażę - ogromną - ma naście kilometrów długości - masz z 300-500 metrów... Kilka ulic tam biegnie każdą dojdziesz - nie można się zgubić....

jeep
    • stara-a-naiwna Re: północny Adriatyk - prośba o radę... 29.08.14, 09:32
      a czego oni oczekują/
      jak zobaczyć Wenecję i poplażować to wystarczy Lido do Jesolo (my byliśmy na campingu w cavalino i ca' savio) ładne plaże, cisza i spokój.
      Chociaż nie można powiedzieć, żeby to były 'urokliwe włoskie miasteczka"

Blisko do Wenecji.
      A jeśli chcą wyskoczyć gdzieś pozwiedzać to (jeśli bedą autem) do Triestu i Werony mogą wyskoczyć
      • jeepwdyzlu Re: północny Adriatyk - prośba o radę... 29.08.14, 09:48
        dziękuję za rady nawet spóźnione...
        Cel wybrany - Caorle...
        j.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka