Dodaj do ulubionych

Do Włoch kamperem

17.04.15, 13:03
Czy wybiera się ktoś w tym roku do Włoch kamperem lub z przyczepą campingową, czy w poprzednich latach ktoś tak podróżował po Włoszech? Jeśli tak to prosze o informacje dotycząca cen na campingach , głównie w północnych Włoszech obojętnie czy nad morzem Tyrreńskim czy Adriatyckim. Proszę też o polecenie campingów .
Obserwuj wątek
    • andrzej_ek Re: Do Włoch kamperem 17.04.15, 14:29
      Witam.Wybieramy się z przyczepą pod koniec czerwca na ok.2 tyg.-północne Włochy.Będziemy korzystali z karty ACSI-duże zniżki na kempingach( np.płacimy 16E zamiast 40E za dobę).Z kilku ważnych powodów wybraliśmy kemping : www.campingmalibubeach.com/it/index.php
      • asiwak1 Re: Do Włoch kamperem 21.04.15, 10:33
        Dziekuję za info. Również posiadamy kartę ACSI - także skorzystamy jeśli będzie okazja. My planujemy wyjazd na początku sierpnia ( w szczycie sezonu ) dlatego pewnie nas to wyniesie drożej....
        • Gość: atena1410 Re: Do Włoch kamperem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.15, 13:19
          witaj
          Byliśmy we Włoszech - piękne widoki - jeżeli chodzi o kampery bardzo dobrze Włosi są przygotowanie na takich gości jak MY.
          Przepłynęliśmy na Sardynię - wyspa piękna ale jak zboczysz to matko z córką wąsko i dużo górek - hamulce nam śmierdziały.....buhahhaha ale warto.
          jedzenie smaczne - ludzie raczej też.

W tym roku mamy plan na Sycylie. A wy tylko ląd????
          • Gość: tomek Re: Do Włoch kamperem IP: *.cgn1.cld.meteor.ie 23.04.15, 17:31
            Pawel, to ty piszesz? Czy zbieg okolicznosci? :-) tomek
          • asiwak1 Re: Do Włoch kamperem 23.04.15, 22:44
            Witaj. Tak w tym roku tylko ląd i północne Włochy, może w przyszłym dalej. Parę lat temu byłam w południowej ich części i zakochałam się w tym pięknym kraju, tych ludziach, widokach, miejscach. Wracałam jeszcze parę razy do Włoch, jednak nigdy nie podrozowałam po nich kamperem... Już się nie mogę doczekać wyjazdu... 😉
            • janpol18 Re: Do Włoch kamperem 25.04.15, 01:48
              Jadę z rodziną kamperem do Werony (park rozrywki) i Mediolanu (expo). wyjazd 20V. Będzie to pierwsze nasze doświadczenie z tą formą turystyki.
              • asiwak1 Re: Do Włoch kamperem 25.04.15, 08:16
                Witaj. Po powrocie zdaj relację :) jak było i na co warto zwrócić uwagę :)
            • pioternokia Re: Do Włoch kamperem 23.05.15, 21:38
              masz zamiar podróżować, czy stacjonarnie?
    • Gość: bobo30 Re: Do Włoch kamperem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.15, 10:45
      www.vallegaia.it/
      Serdecznie polecam wakacje w Toskanii. Parę km do morza, ale teren piękny, super basen,ceny też do przeżycia. Rodzina 4 os. auto,duża przyczepa,duży plac i pies - ok.52 euro za dobę.
      • Gość: julglog Re: Do Włoch kamperem IP: 85.218.120.* 21.05.15, 11:41
        Witam, W zeszłym roku byłem z przyczepą w Riva del Garda. Bardzo polecam. Przepiękne miejsce. Byliśmy na kempingu www.campeggiobavaria.it/ . Jest mały ale jest wszystko co trzeba. Kosztowało to nas około 30 Euro (2 osoby dorosłe i małe dziecko). Potem pojechaliśmy na południe w okolice Wenecji i też było fajnie :)
    • student_zebrak Re: Do Włoch kamperem 21.05.15, 12:35
      Skad pojazd? Wlochy czy Polska? Po ile i za co? link do strony, jesli laska.
      tia
    • pioternokia Re: Do Włoch kamperem 23.05.15, 21:41
      zamierzasz podróżować, czy stacjonarnie? ...
      • asiwak1 Re: Do Włoch kamperem 24.05.15, 19:35
        Myślałam o 2 lub 3 miejscach raczej podróżowanie z postojem parudniowym. W tym roku zamierzamy zwiedzić Wenecje Euganejska.
        • pioternokia Re: Do Włoch kamperem 24.05.15, 21:17
          my wybieramy się wzdłuż zachodniego wybrzeża ...
          • asiwak1 Re: Do Włoch kamperem 25.05.15, 09:44
            Zazdroszczę :) południowo-zachodnie wybrzeże Włoch ( Sorrento, Marina del Cantone , piękna wyspa Capri i półwysep Amalfi) to najpiekniejsze miejsca we Włoszech. Jeszcze w tym roku tam nie pojadę ale w przyszłym nie omieszkam :). Byłam tam parę lat temu i właśnie tam zaczęła się moja "miłość" do tego kraju . Proszę o relację po powrocie. :) Kiedy wyruszacie ? Ja planuję początek sierpnia.....
            • Gość: jasiu... Re: Do Włoch kamperem IP: *.hsi02.unitymediagroup.de 25.05.15, 13:51
              z tym, że półwysep Sorrent, a wybrzeże Amalfi. No i Positano, tyle że tam samochodem raczej nikt się nie wybiera, a już kamper odpada zupełnie. Parcheggio Carpineto daje możliwość zaparkowania - a sam sobie policz www.positanoparcheggiocarpineto.it/ ;-) A to jedyny parking!
            • pioternokia Re: Do Włoch kamperem 25.05.15, 15:06
              Nasz termin to właśnie początek sierpnia. Dwa dni na dojazd, później już tylko objazdówka i smakowanie tamtejszego życia...
        • Gość: Magda Re: Do Włoch kamperem IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.15, 19:21
          Kilka ostatnich lat odpoczywaliśmy rodzinnie własnie w Wenecji Euganejskiej głównie, odwiedziliśmy wiele tamtejszych campingów. Relacje są tutaj campingowo.wordpress.com/category/polecane-campingi/ Prócz Wenecji i wysp Burano, Murano, warto pozwiedzać miasteczka regionu Veneto. Byliśmy w Bassano di Grappa, Belluno, Vittorio Veneto relacje tutaj campingowo.wordpress.com/2015/03/06/region-veneto-we-wloszech-to-nie-tylko-adriatyk/ W tym roku mamy w planie 2 dni w okolicy Maurach w Austrii, tydzień Cesenatico (stamtąd zwiedzimy San Marino, Rimini i Gradarę), potem 1 dzień Asyż, i tydzień w Toskanii w tym 2 dni Elba. Jedziemy 19 lipca. Nie możemy się doczekać :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka