Dodaj do ulubionych

EXPO 2015 w Mediolanie

18.04.15, 00:58
Od 1 V zaczyna się EXPO w Mediolanie. Zawsze marzyłam by pojechać na EXPO , ale do teraz było ta po za moimi możliwościami. Mediolan jest tak blisko , że nie mogę nie skorzystać. Mam pytanie do osób, które już kiedyś były na jakimś EXPO. Czy można tam pojechać z dzieciakami? Czy dla dzieci takie EXPO będzie dość ciekawe by nie marudziły? Czy to tylko promocja krajów czy są tam jakieś ciekawe wystawy dla dzieci i atrakcje dla maluchów?
Mam dwójkę 11 letnich dziewczynek ( raczej mało spokojnych) i zastanawiam się czy katować je EXPO 1 czy 2 dni? Czy też może odpuścić i z dziećmi pojechać do parku rozrywki a na EXPO wybrać się w IX.
Pod Mediolanem planuję być pod koniec V w czasie rodzinnej tygodniowej wędrówki camperem.
Obserwuj wątek
    • Gość: b&b Re: B&B EXPO 2015 w Mediolanie IP: *.251-95-r.retail.telecomitalia.it 23.04.15, 07:20
      www.bbexpo.it/en/
    • Gość: expo Re: EXPO 2015 w Mediolanie IP: *.251-95-r.retail.telecomitalia.it 23.04.15, 12:52
      51 Children Park C14
      media2.corriere.it/corriere/pdf/2015/MappaExpo2015_ita-01.pdf
      www.youtube.com/watch?v=HWBL9uhSKtc

• najbecia Re: EXPO 2015 w Mediolanie 08.06.15, 17:17
      Hej, Janpol18 :) Jak bylo na Expo? My rowniez wybieramy sie do Mediolanu z dzieckiem w podobnym wieku, ale w lipcu. Pod uwage biore pokaz cyrkowy, nie wiem tylko o ktorej jest godzinie albo wejscie wieczorne na targi. Caly dzien dziecko chyba nie wytrzyma ;) Napisz, prosze, jak minal pobyt i czy ewentualnie pojechaliscie tez do jakiegos parku rozrywki?
      • janpol18 Re: EXPO 2015 w Mediolanie 21.06.15, 13:25
        Byłem i odpowiadam, że bardzo, bardzo WATRO tam pojechać i zwiedzić EXPO. Myślę, że nie wolno przegapić takiej okazji. Inne atrakcje i zabytki nie uciekną. Można innym razem "zaliczyć". EXPO to coś niecodziennego i niepowtarzalnego. Następna okazja natrafi nam się kiedy ? W 2020 w Dubaju - kogo z nas będzie na to stać?
        Byłem z rodziną dużo przed sezonem i w środku tygodnia, a i tak tłum zwiedzających był niesamowity. Na samych targach tego tak się odczuwało bo teren wystawowy jest ogromny , ale by wejść na targi czeka się w długich kolejkach do bramek gdzie sprawdzają Cię jak na lotnisku.
        Kolejki były też by wejść do niektórych pawilonów. Czasem nawet kolejki na całą godzinę. Nam się jednak udało prawie nigdzie nie czekać. Na EXPO poświęciliśmy całe 2 dni i nie udało nam się zwiedzić wszystkiego. Musieliśmy odpuścić kilka pawilonów i children park. Zmęczenie tak nam się dało we znaki, że pod koniec dnia nie umieliśmy ustać na nogach. Ale dzieci nie narzekały. Wszędzie było tyle ciekawości, że bardzo im się podobało. Dzieci dużo zapamiętały i były bardzo ciekawe.
        Najfajniej jednak na EXPO być wieczorem. W ciągu dnia wiele efektów świetlnych jest niewidocznych. Dlatego polecam EXPO pod koniec września. Bo już po sezonie, jeszcze ciepło ale już nie za gorąco, i wieczorna szarówka przychodzi względnie wcześnie.
        • najbecia Re: EXPO 2015 w Mediolanie 23.06.15, 23:34
          Dzieki :) U nas nastapila mala zmiana planow i spedzimy tylko jeden dzien w samym Mediolanie, tak wiec prawdopodobnie na EXPO trafimy dopiero wieczorem. Wiem, ze to o wiele za krotko, ale dobre i to. Moze kolejki beda tez krotsze ;)
          • Gość: expo Re: EXPO 2015 w Mediolanie IP: *.49-79-r.retail.telecomitalia.it 24.06.15, 12:08
            Szkoda czasu i atlasu. Odpusc sobie albo zmien plany.
            • janpol18 Re: EXPO 2015 w Mediolanie 24.06.15, 17:52
              Nie . Nie rezygnuj. Wieczorem złapiesz atmosferę miejsca. I wejście wieczorne jest tańsze. Koniecznie musisz odwiedzi pawilon zero. Potem fontanna centralna i wieczorne iluminacje świetlne.
              A następnym razem jak będziecie w Mediolanie z dziećmi to na cały dzień idźcie do muzeum Leonarda da Vinci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka