Dodaj do ulubionych

Transfer lamezia terme

15.07.17, 21:59
Witam, bardzo proszę o poradę jak dostać się z lotniska lamezia terme w kierunku Sycylii po godzinie 21-brak jest jakiejkolwiek komunikacji. Z góry dziękuję za odpowiedz,
Obserwuj wątek
    • ja.s.i.u Re: Transfer lamezia terme 16.07.17, 10:46
      Brak jakiejkolwiek komunikacji!!!

To bardzo prowincjonalne lotnisko, w bardzo prowincjonalnej Kalabrii. Taksówką po nocach bym nie radził. Masz szansę, o ile panu będzie się chciało, wypożyczyć samochód. Wypożyczalnie są czynne do godziny 23.00. Pamiętaj, że przylot na 21 to nie wszystko, przecież musisz dojść po bagaż i go odebrać, na szczęście lotnisko jest małe, ale im się tam (wiem z doświadczenia) pracować nie bardzo chce.

Jeśli znasz włoski, albo masz kogoś, kto zna włoski, możesz czasem załapać się do autobusu, rozwożącego turystów, o ile takie autobusy transferowe jeszcze o tej porze tam są. Możesz spróbować przy wyjściu z odbieralni bagażu zagadać, jeśli jeszcze tam są do któregoś z rezydentów biur podróży. Tu niemiecki, albo angielski czasem wystarczy. U kierowcy tylko włoski, inaczej będzie się ciebie "na czarno" bał zabrać. Taksówka może o tej porze kosztować tyle, ile sobie pan taksówkarz zażyczy i będzie to bardzo dużo.

Ewentualnie taksówką na dworzec Lamezia Terme Centrale i dalej pociągiem. Ostatni z tego dworca, w stronę Ricadi odchodził chyba 22.20, pierwszy chyba o piątej.
      • Gość: Wqrzony Re: Transfer lamezia terme IP: *.centertel.pl 16.07.17, 11:59
        Italianini mandolini! Otóż to! Ceny jak z kosmosu a infrastruktura leży! I sie uważają za nie wiadomo kogo i jeszcze narzekają ze bida i bezrobocie. Niech się nie dziwią ze ludzie omijaja ich szerokim łukiem- Hiszpania, Grecja.
        • ja.s.i.u Re: Transfer lamezia terme 16.07.17, 13:46
          A nie masz racji.
          Hiszpania tak, choć i tam się psuje. Grecji nie skomentuję. Fakt, potrafią być bardzo uprzejmi, ale czy pomocni? Ile kosztuje kiepska kawa w Heraklionie?

A Lamezia już na starcie szokuje konstrukcją lotniska. Te murki, zabezpieczające przed spalinami z silników, bo przecież po co wypychać samolot na pas startowy, skoro może sam, na własnych silnikach się obrócić i na pas wyjechać. Już to mówi, jakich "udogodnień" możemy się w Kalabrii spodziewać. No i początek weekendu i co chwilę strużka wznoszącego się w niebo dymu, bo przecież śmieci trzeba spalić. A tak, w Kalabrii nie ma obowiązku organizacji przez gminy wywozu śmieci, to sobie ludzie radzą.

I co z tego, i tak będę tam wracał. Smak 'nduji uzależnia, przynajmniej mnie uzależnił, nie tylko oczywiście 'ndija, czy tartuffo.
          • Gość: inny pogląd Re: Transfer lamezia terme IP: *.internetunion.pl 16.07.17, 22:29
            Dla mnie Sycylia bardziej cywilizowana od Krety z kolei. Z kawą to wyjątek - w Grecji jest i droga, i niedobra. Niestety faktycznie Kreta i Majorka są bardziej przystępne cenowo od Sycylii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka