Gość: bolawa IP: *.pap / 217.153.186.* 07.01.05, 21:54 czy ktoś z was nocował kiedyś lub zna schronisko przy via Urbana w Rzymie? Jak tam jest i jakie są ceny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wierzba Re: Roma via Urbana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:00 O ile sie nie mylę to jest to schronisko dla dziewczyn (do 26 roku życia) prowadzone przez zakonnice. Cena za nocleg w ubiegłym roku (w lipcu) wynosiła chyba 16 euro. Pokoje są różne i to do jakiego sie trafi zależy chyba od szczęścia. Ja nocowałam tam dwukrotnie i za pierwszym razem trafiłam do wieloosobowej sali (chociaż zajęte były tylko 4 łóżka). Pokój ten jednak był niezbyt ciekawy, ponieważ jego okna wychodziły na ulicę, z której dobiegał strrraszny hałas, a zamknąć okien się nie dało (lipiec... upał...) Za drugim razem natomiast (kilka dni poźniej) dostał mi się pokój 2-osobowy, w dodatku z oknami na spokojne tyły budynku. Fajnie tam było. Łazienki są na korytarzu. Ogólny wygląd pokojów nie jest zbyt piękny ani przytulny... Pierwsze wrażenie było jakbym sie cofnęła kilkanaście lat wstecz, ale najważniejsze że było gdzie się przespać i umyć :-) No i miejsce też fajne - bliziutko do Termini, bliziutko do centrum (właściwie to centrum). Ja wcześniej nie rezerowałam i nie było problemu z miejscami, ale nie wiem czy tak jest zawsze. Można chyba też dokupić sobie tam wyżywienie. Jeśli jeszcze jakies pytania to służe. No chyba że to nie o to schronisko chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
atlantide Re: Roma via Urbana 09.01.05, 20:56 Ja nocowalam w Alessandro Palace na Via Vincenza niedaleko Stazione Termimi. To centrum Rzymu i wszedzie dojdziesz na piechote (tylko do Watykanu pojechalismy autobusem). Hostelik bardzo przyjemny , czyscutki (swiezo po remoncie),bezpieczny. Miejsze naprawde godne polecenia !! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolawa Re: Roma via Urbana IP: *.pap / 217.153.186.* 10.01.05, 17:38 jeśłi możesz podać tam mail będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
atlantide Re: Roma via Urbana 10.01.05, 19:31 zajrzyj na www.hostelsalessandro.com . Wszystko jest tam swietnie opisane!! Sa w sumie trzy hostele Alessandro, wszystkie w okolicach Stazione Termini, ja mieszkalam w Alessandro Palace i ten polecam (na ich stronie mozesz poogladac sobie zdjecia). Naprawde jest tam czysciutko i bardzo przyjazna obsluga, lazienki wyposazone w suszarki do wlosow, bidety, prysznice itp. Kazdy pokoj ma wlasna lazienke z prysznicem. Rano sniadanko (muesli, swieze bulki, platki kukurydziane, kawa, herbata, mleko) w cenie noclegu.Jezeli nie bedzie Ci odpowiadac Alessandro to zajrzyj na www.hostels.com - najlepszy przewodnik po hostelach na swiecie. Jezeli masz jakies pytania to sluze pomoca.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atlantide Re: Roma via Urbana 10.01.05, 19:32 acha, mozesz zarezerwowac noclegi bezposrednio z ich strony lub z www.hostels.com pozdr Odpowiedz Link Zgłoś