Dodaj do ulubionych

Roma via Urbana

IP: *.pap / 217.153.186.* 07.01.05, 21:54
czy ktoś z was nocował kiedyś lub zna schronisko przy via Urbana w Rzymie?
Jak tam jest i jakie są ceny?
Obserwuj wątek
    • Gość: wierzba Re: Roma via Urbana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:00
      O ile sie nie mylę to jest to schronisko dla dziewczyn (do 26 roku życia)
      prowadzone przez zakonnice. Cena za nocleg w ubiegłym roku (w lipcu) wynosiła
      chyba 16 euro. Pokoje są różne i to do jakiego sie trafi zależy chyba od
      szczęścia. Ja nocowałam tam dwukrotnie i za pierwszym razem trafiłam do
      wieloosobowej sali (chociaż zajęte były tylko 4 łóżka). Pokój ten jednak był
      niezbyt ciekawy, ponieważ jego okna wychodziły na ulicę, z której dobiegał
      strrraszny hałas, a zamknąć okien się nie dało (lipiec... upał...) Za drugim
      razem natomiast (kilka dni poźniej) dostał mi się pokój 2-osobowy, w dodatku z
      oknami na spokojne tyły budynku. Fajnie tam było. Łazienki są na korytarzu.
      Ogólny wygląd pokojów nie jest zbyt piękny ani przytulny... Pierwsze wrażenie
      było jakbym sie cofnęła kilkanaście lat wstecz, ale najważniejsze że było gdzie
      się przespać i umyć :-) No i miejsce też fajne - bliziutko do Termini,
      bliziutko do centrum (właściwie to centrum). Ja wcześniej nie rezerowałam i nie
      było problemu z miejscami, ale nie wiem czy tak jest zawsze. Można chyba też
      dokupić sobie tam wyżywienie. Jeśli jeszcze jakies pytania to służe. No chyba
      że to nie o to schronisko chodzi...
    • atlantide Re: Roma via Urbana 09.01.05, 20:56
      Ja nocowalam w Alessandro Palace na Via Vincenza niedaleko Stazione Termimi. To
      centrum Rzymu i wszedzie dojdziesz na piechote (tylko do Watykanu pojechalismy
      autobusem). Hostelik bardzo przyjemny , czyscutki (swiezo po
      remoncie),bezpieczny. Miejsze naprawde godne polecenia !!
      Pozdrawiam
      • Gość: bolawa Re: Roma via Urbana IP: *.pap / 217.153.186.* 10.01.05, 17:38
        jeśłi możesz podać tam mail będę wdzięczna
        • atlantide Re: Roma via Urbana 10.01.05, 19:31
          zajrzyj na www.hostelsalessandro.com . Wszystko jest tam swietnie opisane!! Sa
          w sumie trzy hostele Alessandro, wszystkie w okolicach
          Stazione Termini, ja mieszkalam w Alessandro Palace i ten polecam (na ich
          stronie mozesz poogladac sobie zdjecia). Naprawde jest tam czysciutko i bardzo
          przyjazna obsluga, lazienki wyposazone w suszarki do wlosow, bidety, prysznice
          itp. Kazdy pokoj ma wlasna lazienke z prysznicem. Rano sniadanko (muesli,
          swieze bulki, platki kukurydziane, kawa, herbata, mleko) w cenie noclegu.Jezeli
          nie bedzie Ci odpowiadac Alessandro to zajrzyj na www.hostels.com - najlepszy
          przewodnik po hostelach na swiecie.
          Jezeli masz jakies pytania to sluze pomoca..
          pozdrawiam

• atlantide Re: Roma via Urbana 10.01.05, 19:32
            acha, mozesz zarezerwowac noclegi bezposrednio z ich strony lub z
            www.hostels.com
            pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka