IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 19:04
Jakiś czas temu byłem we Włoszech (SUPER HIPER NAJ KRAJ!)
Byłem tam w lecie, a czy ktoś mgby mi wystukać jak wygląda zima we Włoszech?
(Podobno śnieg jest tam rzadkim zjawiskiem?)
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: PYTANIE IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 24.01.05, 19:50
      nigdy nie słyszałeś o tym, że do Włoch jeździ się również na narty? Masz atlas?
      Poszukaj: Dolomity, Alpy, Apeniny.
      • julie_bella2001 Re: PYTANIE 24.01.05, 20:58
        Wlasnie...bo to bardzo zalezy o jakiej czesci Wloch mowimy.Im nizej na
        poludnie tym prawdopodobienstwo sniegu jest coraz mniejsze :-) na Sycylii nie
        ma go wcale:-) no chyba ze na Etnie :-))) ale w Mediolanie sniezy i to jak :-)
        a w Trento w tym roku zima byla bielsza od naszej :-) hmm co w sumie nie jest
        az takie trudne bo u nas sniegu jak na lekarstwo :-)niemniej jednak padalo tam
        • linn_linn Re: PYTANIE 25.01.05, 09:32
          Gory w Bazylikacie i Kalabrii sa pelne sniegu.
          • julie_bella2001 Re: PYTANIE 25.01.05, 13:36
            Ok :-) ale to gory...ale przyznasz ze w Kalabrii snieg lezacy na ulicach jest
            niezbyt czestym widokiem :-) w sumie jesli pojdziemy ta droga to na Sycylii tez
            jest snieg!no bo Etna przeciez...ale coz i tak wole Wasz klimat linn_linn :-))
            przynajmniej nie musisz tu marznac :-) pozdrowienia :-)
            • linn_linn Re: PYTANIE 25.01.05, 13:53
              Kalabria to glownie gory, a nie ulice.
              Co do zimna, niby tak, ale musisz wziac pod uwage, ze tu domy budowane "na
              lato", a nie "na zime". Bywaja okresy miedzy porami roku, kiedy cieplej jest na
              zewnatrz niz w domu. No i jeszcze ta cholerna wilgotnosc powietrza... Obniza
              odczuwana temperature o kilka stopni. Zero przypada na mniej wiecje plus 4-5°.
              A tak w ogole to czekam na wiosne: w tym roku bardziej niz kiedykolwiek...
    • julie_bella2001 Re: PYTANIE 30.01.05, 19:44
      Cos niesamowitego! Jestem na Sycylii i tutaj PADA SNIEG!!! sami Sycylijczycy sa
      zdziwieni.oczywiscie nie wszedzie ale Enna jest biala ;-)) mozna sie rzucac
      sniezkami :-))
      • dorrit Re: PYTANIE 01.02.05, 14:03
        Mnie jest zimno, zwlaszcza rano, gdy, np. dzisiaj, wychodzac ok. 7:30 z domu
        widze szron a termometr wskazuje minus poltora stopnia. Rzym sie klania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka