Dodaj do ulubionych

scanholiday - wkurzylam sie :(

IP: *.oho.com.pl 19.02.05, 12:35
pisalam juz kiedys ze w maju jedziemy do Wloch ( Liguria). Jedziemy ze
Scanholiday zarezerwowane juz dosyc dawno ( jakies 3 tygodnie temu), w
ofercie i podpisanej umowie mamy zagwarantowane śniadania a w srodę
przyszedl do mnie list , że nastąpiły zmiany w ofercie i nie obejmuje ona
śniadań!!! Wg scanholiday nastąpił błąd w katalogu, cena pozostała bez zmian.
Tu nawet nie chopdzi o te śniadania w końcu koszt śniadań nie jest ogromny
ale o sam fakt. Jak można coś zmieniac gdy juz jest podpisana umowa , skoro
się pomylili to trudno ich strata. Najgorsze jest to ze na stronie
scanholiday nadal ta oferta jest ze śniadaniami :
www.scanholiday.com.pl/v20/p/26526052.php3
dzwonilam na infolinię nikt nie potrafil mi udzielić żadnej konkretnej
informcji dlaczego wprowadzają ludzi w błąd , napisałam maila zero odzewu.
Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kiku_san Re: scanholiday - wkurzylam sie :( IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.02.05, 14:48
      No cóż przykre, ale zdarza się. Na pociechę Ci powiem, że nie ma czego żałować:
      we Włoszech śniadania zwykle są rozpaczliwe, oni sami czegoś takiego nie
      uznają: rano wsnuną co najwyżej jakiś rogalik i kawusię :-) Lepiej będzie jak
      sobie sama zrobisz śniadanie. Swoją drogą myślę, że biuro powinno dać za to
      jakąś rekompensatę. Przy okazji: nie jestem taka biegła w komputerze jak
      niektórzy: jak to robicie, że linki wychodzą wam na czerwono?
      • Gość: bah7 Re: scanholiday - wkurzylam sie :( IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 19.02.05, 15:32
        Witaj Kiku_san !

> linki wychodzą wam na czerwono?

Zacieniuj adres wybranej strony na górnej listwie - Edycja: Kopiuj -
        Edycja:Wklej (w treści postu, oddzielając adres np. spacjami od reszty).
        Ale sam nie wiem, co zrobić, aby na czerwono był cały adres, kiedy jest on
        dłuższy niż linijka?

Pzdr.

bah7

P.S.: Kiedy Ecco dokonało mi zmiany w treści umowy (z dużym wyprzedzeniem),
        zaproponowali możliwość wyboru dogodnego dla mnie rozwiązania z kilku wariantów
        (m.in. zmiana miejscowości pobytu, terminu itd.)...

• Gość: Kiku_san Re: scanholiday - wkurzylam sie :( IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.02.05, 16:16
          Dzięki bahu! Nie wiem, czy się uda, ale następnym razem spróbuję.
      • Gość: dagbe W kwestii adresu na czerwono... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 17:55
        Przed właściwym adresem (np. www.onet.pl) trzeba napisac " h t t p : / /" -
        oczywiście bez spacji, spacje wpisałam, żeby było widac w wiadomości.
        Wtedy wychodzi tak: www.onet.pl.
        Jeśli adres jest zbyt długi, można go skrócic korzystając z serwisu
        www.tiny.pl
        Pozdrawiam,
        Dagmara
        • Gość: bah7 Re: W kwestii adresu na czerwono... IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 20.02.05, 17:18
          Dzięki, Dagmaro!

Tiny działa super.
          I oczywiście Twoja metoda "zaczerwieniania" adresu też jest dobra.

Pzdr.

bah7
          • dagbe Polecam się na przyszłość :) 21.02.05, 09:37
            Pozdrawiam,
            Dagmara
            • Gość: bah7 Re: Polecam się na przyszłość :) IP: 213.192.80.* 21.02.05, 11:45
              Ja też, ale tylko w zakresie Europy, miła Koleżanko z 3City... ;-)

A czy Ty wybierasz się w tym roku znów poza Europę, czy może właśnie do Włoch?

community.webshots.com/photo/141673855qLrnIN

Pozdrawiam serdecznie

bah7

• linn_linn Re: sniadania 20.02.05, 10:26
        Na pewno nie otrzyma sie sniadania na goraco, ale nazwac je rozpaczliwymi... W
        zeszlym roku bylam w kilku miejscach i wszedzie mozna bylo sie najesc do syta.
        Z czesci musialam rezygnowac, gdyz np. na Sardynii bylo 4-5 rodzajow domowych
        ciast i okolo 10 drobnych ciastek. Nie liczac kilku rodzajow serow, wedlin,
        konfitur itp. Byc moze nie wszedzie tak jest, ale ja jak dotad nie narzekalam.
        • Gość: Kiku_san Re: sniadania IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.02.05, 16:34
          No, wiele zależy od standardu hotelu, oczywiście. Może nieco przesadziłam, nie
          głodowałam naturalnie, ale to zwykle były czerstwawe bułeczki z czarną kawą,
          jeden gatunek wędlin, jakiś ser, dżemik i tyle... Nawet nie ma porównania ze
          śniadankami w Austrii - mniam, mniam! Swoją drogą, ja tu chcę Agulkę pocieszyć
          a Ty ją dobijasz ;-)
          • linn_linn Re: sniadania 21.02.05, 09:24
            Tu nie chodzi o pocieszanie. Biuro podrozy odpowiada za swoje bledy. Jesli
            czegos nie ma, klient powinien otrzymac zwrot pieniedzy zamiast tlumaczen o
            pomylce. Moze byc nawet zadowolony z organizowania sniadania na wlasna reke,
            ale za zwrocone przez biuro pieniadze.
    • bynek Re: scanholiday - wkurzylam sie :( 19.02.05, 22:43
      Typowa bezczelność i chamstwo biur podróży .Nie chodzi oczywiście o same
      śniadania ale o to , że kosztami swoich ewidentnie błędów obarczają klientów.
      Żeby nie mieć takich i innych niespodzianek zwyczajnie należy zaprzestać
      korzystania z ich usług .W przypadku podróżowania po Europie jest to bardzo
      proste i wielu z nas już dawno organizuje wyprawy samodzielnie . Wychodzi
      to na zdrowie bo mniej stresów i często taniej i lepiej.
      Na twoim miejscu zrezygnowałbym z imprezy.
      • Gość: Kiku_san Re: scanholiday - wkurzylam sie :( IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.02.05, 09:21
        Bynek ma dużo racji, ale nie generalizowałabym - są też porządne biura podróży.
        Np. Jak moja koleżanka wybierała się do Hiszpanii z Euro 90 Travel, to parę
        miesięcy przed wyjazdem zmienili jej hotel (na lepszy zresztą). Nie tylko nie
        musiała nic dopłacać, ale jeszcze "na przeprosiny" zafundowali jej darmową
        wycieczkę do Tossy. Dlatego też uważam, że Agulka twardo powinna się domagać
        jakiejś rekompensaty.
    • Gość: Agulka Re: scanholiday - wkurzylam sie :( IP: *.oho.com.pl 21.02.05, 08:49
      w biurze podróży gdzie rezerwowałam wycieczkę powiedzieli mi ze mam sie zwrocic
      bezpośrednio do scanholiday a w scanholiday ze w biurze podróży. wkurza mnie
      taki brak kompetencji. wogóle wyglada tak , że najpierw łapią ludzi na fajną
      cenę potem pisza ze to i to nie obowiązuje licząc ze i tak nikt nie zrezygnuje
      z wycieczki.
      P.S. Odpowiedzi na maila oczywiście nie mam:(
      • vojager29 Re: scanholiday - wkurzylam sie :( 21.02.05, 11:17
        co do zaczerwieniania mozna jeszcze tak:
        zaznacz na gornej listwie adres na niebiesko, wcisnij Ctrl i kliknij na C a
        nastepnie przenies kursor tam gdzie chcesz to wlozyc i naciskajac Ctrl kliknij
        na V adres jest wsadzony

a gdzie i jaki hotel wynajmowalas ?
      • bynek Re: scanholiday - wkurzylam sie :( 21.02.05, 11:19
        No właśnie , dlatego ja bym zrezygnował i poszperał w necie za czymś na własną
        rękę. Na pewno znajdziesz coś nie gorszego za mniejsze pieniądze.
        • vojager29 Re: scanholiday - wkurzylam sie :( 21.02.05, 11:43
          pod podanym przez ciebie adresemn www.scanholiday.com nie moge znalezc
          hotelu z wyzywieniem a sa tylko 3 hotele w Ligurii
          wszystkie 3 hotele maja aneks kuchenny i wychodzi mi na to, ze sniadan tam nie
          podaja a wiec cena za pokoj-apartament jest bez wyzywienia

• Gość: Agulka Re: scanholiday - wkurzylam sie :( IP: *.oho.com.pl 21.02.05, 16:41
            rezydencja quattro stagioni , sprawdzalam przed chwila nadal jest oferta ze
            śniadaniami.
            • Gość: peter111 Re: scanholiday - wkurzylam sie :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 18:42
              scanholiday czesto robi takie numery, na stronach sa atrakcyjne oferty ktore
              dawno sa "sprzedane" (pewnie nigdy nie byly nawet dostepne), potrafia wisiec
              cale lato takie fikcyjne oferty, w kazdym razie jak nastapila taka zmiana to
              domagaj sie upustu albo zrezygnuj i kup gdzie indziej wycieczke albo zrob im
              anty reklame i opisz to na wszsytekich mozliwych forach dyskusyjnych o
              podrozach, a upustu domagaj sie od tego kto jest strona na umowie a wiec jesli
              jest biruo to od biura jak scan to od scana
    • lpalgan1 Re: scanholiday - wkurzylam sie :( 12.03.05, 20:18
      I dlatego trzeba korzystać z porządnych firm np. TUI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka