rocat 12.04.05, 17:37 Jeśli ktoś wie, będę zobowiązana (ale nie stopem). Strasznie mi zależy, a mam małe fundusze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: znawca Re: czy kotś wie jak dojechać NAJTANIEJ do Rzymu IP: *.chello.pl 12.04.05, 21:00 Najtaniej to chyba na rowerze, ewentualnie hulajnodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: czy kotś wie jak dojechać NAJTANIEJ do Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 09:22 Tanimi liniami lotniczymi ja lece 12 maja wracam 21 maja i placilam 389 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpaku Re: czy kotś wie jak dojechać NAJTANIEJ do Rzymu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 14:03 a w jakich liniach??Centralwings?? Odpowiedz Link Zgłoś
rocat Re: czy kotś wie jak dojechać NAJTANIEJ do Rzymu 13.04.05, 21:13 Własnie, jakimi liniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraska do maji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:29 Hej sluchaj a ja lece 19, tez z Centraliwings, wiec tak na styku akurat bedziemy sie mogly spotkac:-) hihi W kazdym razie chcialam sie zapytac gdzie i za ile udalo Ci sie zarezerwowac nocleg? pozdrawiam Maraska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do maji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 10:13 Lece z CentralWings ale zmiana terminu i lece 31 maja.To sa najtansze linie lotnicze nie znalazlam tanszych na maj.Tylko uwaga trzeba szybko rezerwowac i placic bo ceny z dnia na dzien rosna.Jeszcze nie mamy zamowionego noclegu ale w Domu Polskim jest najtaniej bo dzwonilam tam za 15 E od osoby wiec bardzo tanio jak na Rzym.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lehmac Re: do maji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 12:53 Witam. Ja też lecę z Centralwings w dniu 31 maja. Lecimy w trzy osoby. Czy rozważałaś mozliwość dojazdu na via Cassia taksówką z lotniska Ciampino. Za około 40 euro można wziąć taxi.Przy 4 osobach 10 na głowę.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do lehmac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 16:24 Wlasnie ze nas jedzie tez 3 osoby i w 6 osob sie nie zmiescimy do taksowki. Zastanawiamy sie jak dojechac do via cassia.bo metro jezdzi chyba tylko do 21 a samolot laduje o 21.10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lehmac Re: do lehmac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 19:05 My też długo nad tym się zastanawialiśmy. Doszedłem do wniosku, że mimo wysokiej ceny najłatwiej bedzie taksówką. Zobacz na stronę www.wlochy.it/Autokary/Wynajem/autokary_wynajem_rzym.asp - to też może się nam opłacać. Komunikacją miejską niestety jest drogo. Metro nie kursuje o tej porze. Autobus do centrum: 8 euro + 1 euro kolejny autobus lub kolejka - razem 9 euro razy 3 osoby to jest koszt 27 lub może nawet więcej i jeszcze może sie zdarzyć, że dotrzemy na via Cassia na pierwszą w nocy. Jeżeli nie znajdę nikogo to biorę taxi i za ok.40 Euro (nawet można się potargować)za 40 min. jestem na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: do lehmac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 21:35 Czego wy się boicie, że macie zamiar brać taxi?? Ja przed kikoma dniami wróciłam z Rzymu, byłam sama (a wy wybieracie się w trójkę, więc będzie wam raźniej) , i cały czas jeździłam środkami komunikacji miejskiej. Z lotniska CIAMPINO masz faktycznie za 8 EUR autobus do centrum, dojeżdżasz do dworca kolejowego TERMINI, a stamtąd wszędzie łatwo dojechać metrem, czy autobusem Chyba, że stawiacie na wygodę. No cóż, wasz wybór.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riderka Re: do lehmac IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 17.04.05, 10:20 mozna tez autobusem do stacji kolejowej ciampino (1euro) i z ciampino do roma termini pociagiem!(2 euro) w sumie wychodzi 3 euro!!! wypróbowane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lehmac Re: do lehmac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 07:29 Oczywiście,że masz rację. Problem jest w tym, że ostatnie metro ochodzi o godz. 21.30. Jeżeli ktoś nie zna dokładnie rozmieszczenia przystanków, numerów autobusów i tras pociągów to naprawdę będzie trudno - zwłaszcza w nocy (przylot na Ciampino ok. 21.30).Ponadto Dom Pielgrzyma przy via Cassia jest zamykany o godz. 23 i nie można się tam już dostać. I jeszcze jedno - jeżeli jadą 3 osoby i korzystają z autokaru Cotral do centrum do płacą 3x8 + 3x2= 30 euro, a za tę kwotę po rozmowie z taksówkarzem można dostać się do Domu pielgrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do lehmac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 10:11 Myślisz, że uda się za 30 euro dojechać taxi aż do Domu Pielgrzyma? Było by świetnie ale obawiam się, że Włosi nie są aż tak wspaniałomyślni. Można próbować. Znasz włoski? Wyczytałam gdzieś na forum, że we Włoszech dość trudno jest porozumieć się po angielsku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: do maji IP: *.p / 80.50.249.* 17.04.05, 11:48 cześć, mam uprzejme zapytanie Maju do Ciebie: ilu osobowe są pokoje w Domu Pielgrzyma,bo wchodząc na ich stronkę nie ma ten temat w ogóle informacji ,jeżeli mogłabyś mi przybliżyć temat będę wdzięczna ,pozdrawiam i życzę miłego pobytu w Rzymie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: do maji IP: *.p / 80.50.249.* 17.04.05, 11:48 cześć, mam uprzejme zapytanie Maju do Ciebie: ilu osobowe są pokoje w Domu Pielgrzyma,bo wchodząc na ich stronkę nie ma ten temat w ogóle informacji ,jeżeli mogłabyś mi przybliżyć temat będę wdzięczna ,pozdrawiam i życzę miłego pobytu w Rzymie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do eli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 11:55 czesc z tego co wiem to sa 2 i 3 osobowe.Mnie interesowal 3 osobowy bo jedziemy we 3 osoby wiec sie pytalam o 3 osobowy.Mam prosbe moglabys mi podac ich stronke.DZIEKI I POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: czy kotś wie jak dojechać NAJTANIEJ do Rzymu IP: *.p / 80.50.249.* 17.04.05, 12:05 www.wlochy.it/domy_pielgrzyma/domy_pielgrzyma_Italia.asp www.jp2doc.org/index.htm www.podroznik.net/wycieczki/rzym/rzym_01.html dzięki ,jak coś jeszcze znajdę to prześlę,pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: czy kotś wie jak dojechać NAJTANIEJ do Rzymu IP: *.p / 80.50.249.* 17.04.05, 12:05 www.wlochy.it/domy_pielgrzyma/domy_pielgrzyma_Italia.asp www.jp2doc.org/index.htm dzięki ,jak coś jeszcze znajdę to prześlę,pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: czy kotś wie jak dojechać NAJTANIEJ do Rzymu IP: *.p / 80.50.249.* 17.04.05, 13:35 www.romeguide.it/FILES/cas_rein.htm można przewertowć te stronę pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: czy kotś wie jak dojechać NAJTANIEJ do Rzymu IP: *.p / 80.50.249.* 17.04.05, 13:35 www.romeguide.it/FILES/cas_rein.htm można przewertowć te stronę pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do riderka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 19:27 czy mozesz mi powiedziec do ktorej godziny kursuje komunikacja miejska. Ja bede na lotnisku Ciampino dosc pozno po 21. Odprawa, bagaze itp. wiec transport z lotniska bedzie mi potrzebny gdzies ok 22.I jeszcze jedno gdzie sie kupuje bilety na rozne srodki lokomocji. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorrit Metro jezdzi do 23:30... 22.04.05, 10:08 Jak wyzej, a w soboty do 0:30; z tym, ze linia "czerwona" metra czyli Metro A, w zwiazku z robotami, od godz. 21 zastapiona jest autobusami MA1 i MA2. 40€ za taksowke to cena raczej umowna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Metro jezdzi do 23:30... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:26 Dzięki za pomoc. My na pewno skorzystamy z komunikacji miejskiej. Wyczytałam, że taxi w nocy jest o 30% droższe. Ale mam jeszcze pytanko. Ze stacji Termini musimy jechać dwoma autobusami, czy możemy jechać na ten sam bilet, czy powinniśmy kupić dwa bilety? Czy po 22 bilety są już droższe (strefa nocna) czy kosztują tyle samo? Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Metro jezdzi do 23:30... IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 26.04.05, 12:56 możecie jechać na ten sam bilet jeśli wasza podróż nie przekroczy 75 min (bilet 1e=75 min). W nicy bilet kosztuje tyle samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lehmac Re: Metro jezdzi do 23:30... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:20 Wydaje mi się, że o 23 bramy Domu Pielgrzyma przy via Cassia są zamykane. Może być niełatwo dostać się do tej godziny z lotniska Ciampino. Odpowiedz Link Zgłoś