Dodaj do ulubionych

GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH?

IP: *.acn.waw.pl 04.05.05, 21:56
BĘDĘ JECHAĆ Z MAŁYM DZICKIEM DO WŁOCH NA POCZĄRKU CZERWCA, ZNACIE JAKIEŚ MIEJSCE W CZECHACH GDZIE MOŻNA PRZENOCOWAĆ, JAKIE SĄ CENY? PŁACI SIĘ W KORONACH CZY W EURO?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? IP: *.szczecinek.net.pl / *.szczecinek.net.pl 04.05.05, 23:08
      Polecam NikuloV na granicy czesko - austriackiej. mam sprawdzone dwa ensjonaty
      U Horaku ( plusem jest niezły bar w pensjonacie) i Jola ( mąz właścicielki mówi
      po polsku). Mikulov ma stronę po polsku. Może znajdziesz jeszcze coś ciekawego.
      Płaciliśmy w koronach, ale można tez w euro. Ceny przyzwoite, niższe niż w
      takim standardzie w Polsce.Mikulov zasługuje poza tym na cos wiecej niż tylko
      nocleg. Ładne, spokojne miasteczko, przytulne restauracyjki,doskonałe lokalne
      wina.Pozdrawiam
      • Gość: marghe_72 Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? IP: *.acn.waw.pl 04.05.05, 23:15
        "rohaty krokodyl" w Mikulovie jest całkiem przyjemny - mają stronę w necie

• Gość: funghettino Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? IP: *.pool82190.interbusiness.it 05.05.05, 01:19
          ja tez polecam krokodyla (a propos czy krokodyl jeszcze istnieje w sensie
          zwierzecia?? bylam ostatnim razem ze 2 lata temu i ledwo sie miescil w
          akwarium...) mikulov to bardzo mile miasteczko i co najwazniejsze dobrze
          polozone bo na samej granicy z austria.
          • ennka Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? 05.05.05, 13:10
            Mam nieco inne zdanie na temat noclegów w drodze do Włoch.
            My staramy się przejechać pierwszego dnia jak najdalej,żeby na miejsce dotrzeć
            w miare wcześnie , nie dopiero późnym wieczorem czy w nocy.
            Nawet ,jak teoretycznie czas przyjazdu nie jest późny ,to zawsze trzeba się
            liczyć z sytuacjami nieprzewidzianymi.
            Nocujemy w Austrii ,przy granicy włoskiej,w Arnoldstein.
            Tu jest link do tego pensjonatu
            www.tiscover.at/fertala
            Jest jeden warunek , trzeba mówić parę słów po niemiecku i płatność
            gotówką,chyba ,że założyli terminal.
            Porównaj ceny , odległości do celu podróży i wybierz to , co Ci najbardziej
            odpowiada.
            Życzę udanego urlopu.
            Bożena
            • Gość: marghe_72 Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? IP: *.acn.waw.pl 05.05.05, 13:32
              ennko, ale to zalezy skad sie jedzie.. bo jesli z samej północy Polski to
              jednak jest to szmat drogi. :)
              My równiez spimy w Austrii..ale my riuszamy z centralnej PL.
              • Gość: Fredzio Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? IP: *.zwm.osi.pl 05.05.05, 16:06
                Zawsze nocuję w "Oekotelu" w Grazu (pokój trzyosobowy + dowolnie duże śniadanie
                (bufet) ~50 €, jadę ze Śląska.

• ennka Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? 05.05.05, 21:31
                  Tak ,to prawda,my mieszkamy w Warszawie.
                  Ewa nie podała jednak skąd jedzie, więc napisałam tylko to co ja o tym myślę.
                  Wybór należy do niej.
                  Szerokiej drogi życzę wszystkim podróżnikom ,przecież wkrótce wakacje.
                  Bożena
    • Gość: ewa11 Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? IP: *.acn.waw.pl 05.05.05, 23:11
      ale jaja - zmalazłam na stronie Mikulova różne hotele i pensjonaty, wysyłałam rezerwacje na 4 osoby !!!!!! do dwóch hoteli i............. odpisali że nie ma miejsc - a jedziemy tylko... 03 czerwca. To już sezon? Chyba pojedziemy w ciemno i coś sie znajdzie. Wiecie coś na tem temat?
      • ortodox Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? 06.05.05, 01:23
        Wcale się nie dziwię. Jest to piątek i jeszcze niższy sezon, więc taniej. Idę o
        zakład, że w takich oklepanych aż do bólu miejscach noclegowych jak Znojmo
        czy Mikulov, co najmniej 95% stanowią właśnie Polacy z centralnej Polski.
        Totalny brak innowacji, oryginalności, własnej koncepcji drogi.... tak
        przydatnej w podróży trochę dalszej niż do Kielc. Trochę to jak zbiorowa
        hipnoza, bo jak spojrzeć na:
        www.viamichelin.it/viamichelin/ita/tpl/hme/MaHomePage.htm
        to trasa np. z W-wy do Udine w żadnym przypadku nie wiedzie przez te całkiem
        sympatyczne miasteczka. A co wtedy, gdy ktoś jedzie z Suwałk , Szczecina czy
        Wrocławia.
        Swoją drogą zawsze trochę bawi mnie proponowanie komuś miejsca na nocleg,
        gdy nie wiemy skąd i dokąd jedzie :))) ,także prośba o taką radę gdy nie
        podajemy skąd i dokąd wyjeżdżamy.To trochę taka debata o wyższości świąt....,
        ale pogadać można :)).
        • Gość: funghettino Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? IP: *.pool82190.interbusiness.it 06.05.05, 13:45
          ale o co ci chodzi tak wlasciwie?? pytanie bylo nieprecyzyjne i takie sa tez
          odpowiedzi. autorka pytala o noclegi w czechach, prawda? a nie o noclegi w
          czechach na jakiejs okreslonej trasie...
        • izabella28 Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? 06.05.05, 16:10
          Drogi Ortodoxie,
          Za 2 tyg wybieram się z przyjaciółką samochodem do Włoch. Chętnie
          skorzystałabym z nawigacji Michelin, ale nie wiem za bardzo jak?Czy koniecznie
          muszę wpisywać wszystkie dane (ulice,kod itp.) miejsca do którego się wybieram
          czy można to jakoś "obejść"? Chciałabym wpisać np. trasę Warszawa-Wenecja i
          zobaczyć proponowaną trasę? Gdzie mogę znaleźć pomoc?
          Z góry dziękuję za pomoc
          Iza
          • ortodox to proste 06.05.05, 21:12
            W oknie Partenza (zielona horągiewka) wpisz nazwę miasta (citta) i wybierz kraj
            z którego wyruszasz a w oknie Arrivo (szara) wpisz miasto i wybierz kraj
            docelowy . Teraz ok. i już.
            Czasem trzeba w następnym oknie potwierdzić lub skorygować dane.Za chwilę masz
            już gotową propozycję trasy. W oknie Sintesi możesz wybrać czy program ma
            szukać najkrótszej trasy (il piu corto), najszybszej (il piu rapido) , z
            preferencją autostrad (in autostrada di preferenza),lub doradzaną przez program
            (consigliato da Michelin) .... Niżej dole masz podany przewidywany
            czas jazdy i długość wybranego wariantu .oraz wyliczone koszty przejazdu i
            szczegółową opistrasy. Po prawej masz mapę którą możesz dowolnie powiększać.
            No jeszcze tylko tyle, że musisz używać oryginalnych nazw miejscowości . Jeżeli
            program nie będzie znał jakiejś małej mieścinki wpisz pobliską , większą.
            To chyba najważniejsze informacje. Powodzenia :)))
            • Gość: EWA11 Re: to proste IP: *.acn.waw.pl 07.05.05, 09:16
              UDAŁO SIĘ!!!!!! wczoraj dokonałam rezerwacji na nocleg tranzytowy w Mikulovie w
              hotelu "EURO". Ceny fajne bo nie zbyt wysokie, no, już jestem spokojna.
              www.pensioneuro.cz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka