Gość: Zbyszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 15:27 Jadę tam na 2 tygodnie. Interesuje mnie wszystko na temat tego miasta. Gdzie warto iść,gdzie warto jeść , co zobaczyć , co robić , na co uważać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbynek Re: Lido di Jesolo IP: *.c151.petrotel.pl 11.06.05, 19:41 to nie żadne miasto to duża wieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Lido di Jesolo IP: *.acn.waw.pl 11.06.05, 21:09 same hotele, sklepy dla turystów i takie sobie knajpki niewiele ma wspólnego z pftrawdziwymi Włochami, ale moze stanowic jako taką baze wypadową Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Lido di Jesolo 12.06.05, 09:50 > niewiele ma wspólnego z pftrawdziwymi Włochami, ale moze stanowic jako taką > baze wypadową z Italia bardzo duzom tzn. wszystko masz racje, sa jeszcze falszywe Wlochy, te pod Warszawa typowa dla Italii (Wloch) miejscowosc wczasowa, samo miasto troszke oddalone od wybrzeza i nieciekawe, bliskosc Wenecji, ciepla woda, szerokie i odpowiednie dla dzieci plaze sprawiaja atrakcyjnosc miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
bynek Re: Lido di Jesolo 13.06.05, 15:07 Może i dużo, to zależy z czym komu kojarzy się prawdziwa Italia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mara Re: Lido di Jesolo IP: 81.6.129.* 13.06.05, 19:48 Chyba nie byles w tym Jesolo - popierwsze polozone nad samym morzem,piekna piaszczysta plaza,aqualandia,dyskoteki, restauracje z pysznymi wloskimi potrawami.Idealne miejsce na spokojne wczasy z dziecmi !!!! Ludzie sa bardzo sympatyczni i zawsze sluza pomoca!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Lido di Jesolo 14.06.05, 12:28 to i ja dołaczę ??? ew. idealne miejsce dla młodziezy ceniącej dyskoteki i inne tego typu rozrywki.. Odpowiedz Link Zgłoś
patekku1 Re: Lido di Jesolo 14.06.05, 13:41 marghe_72 napisała: > ew. idealne miejsce dla młodziezy ceniącej dyskoteki i inne tego typu rozrywki. Zgadzam się. Ale dzieciakom może się podobać... Odpowiedz Link Zgłoś
bynek Re: Lido di Jesolo 14.06.05, 13:52 Moim dzieciakom bardziej podobało się w Łazach :)). Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Lido di Jesolo 14.06.05, 14:02 Polskie morze jest o niebo ładniejsze od "jesolowskiego" ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bynek Re: Lido di Jesolo 14.06.05, 14:08 Może i brzmi to nieprawdopodobnie, jednak to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
patekku1 Re: Lido di Jesolo 14.06.05, 15:46 marghe_72 napisała: > Polskie morze jest o niebo ładniejsze od "jesolowskiego" ;-))) Fakt :-) Nie mam właśnych dzieci, ale znam takie którym podobało się w Rimini, więc i Jesolo może być cool ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
patekku1 Re: Lido di Jesolo 14.06.05, 16:02 Oczywiście, żeby jasne to nie polecam ani Jesolo ani Bibione ani Rimini itp. osobom, które chcą zobaczyć prawdziwe - tzn. piękne - Włochy. Mnie tam rzuciło bardziej przypadkiem niż celowo i nigdy więcej! Plaże południa są mniej tłumne i po prostu ładniejsze. Najlepszego plażowania w Italii zażyłam na płw.Gargano - cudowne miejsce!!! Trochę dalej, ale warto poświęcić jeden dzień drogi więcej i przeżyć wspaniałe wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jackowski Re: Lido di Jesolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 13:58 zdaje sie, ze wszystkie miejscowosci na wybrzezu adriatyckim wygladaja podobnie. Lido de Jesolo to jedna równolegla do linii brzegowej ulica dlugosci ca. 10 km, wzdluz której zlokalizowano (strzelam) ok. 200-300 hoteli plus restauracji, sklepów wszelakich i temu podobnych atrakcji. Do Wenecji blisko; my próbowalismy tez zwiedzic Padwe i Piacenze. Odpowiedz Link Zgłoś
patekku1 Re: Lido di Jesolo 14.06.05, 13:27 Gość portalu: Jackowski napisał(a): > my próbowalismy tez zwiedzic Padwe i Piacenze. Chyba Vicenzę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jackowski Re: Lido di Jesolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 15:02 Sorry za pomylke - Vicenze rzecz jasna. Piacenza siedzi mi w glowie, bo w tym roku jedziemy na wybrzeze liguryjskie, przejezdzajac przez PIACENZE wlasnie i stad ta zamiana. Blad straszny, bo architektonicznie to Vicenza jest miastem cholernie ciekawym (miasto A. Palladia, jednego z wiodacych architektow renesansu). Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Lido di Jesolo 14.06.05, 15:52 Nie wszystkie: zjedz na Gargano, a potem ponizej Bari / jescze lepiej Monopoli /. Zobaczysz inny swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Lido di Jesolo 14.06.05, 15:53 Chodzi o to, ze Adriatyk nie konczy sie na Rimini. Jak zwykle posty nie wskakuja tam, gdzie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyskadu Re: Lido di Jesolo IP: *.idnet / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:04 mam pytanko ma ktos moze jakies fotki z lido lub stronke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Lido di Jesolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:41 www.webshots.com/search?new=1&source=homesearch&query=jesolo www.jesolo.it www.jesolo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Lido di Jesolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:43 jeszcze raz, żeby od razu wejść w te linki www.webshots.com/search?new=1&source=homesearch&query=jesolo www.jesolo.it www.jesolo.com Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: Lido di Jesolo 15.06.05, 12:08 A ja tam byłam z paczką znajomych, z biurem podrózy Triada kilka lat temu i polecam. Dla mlodych, rozrywkowych ludzi jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Lido di Jesolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 22:03 Dzieki za informacje,ktos wie czy w Lido di Jesolo sa moze jakies wypozyczalnie rowerow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo Re: Lido di Jesolo IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.05, 23:26 niestety Jesolo według opinii moich znajomych miejsce gdzie nawet psy szczekaja po Polsku - jak możesz to jedż na południe - tam byłem - w Klabrii, Sycylia, Rzym to są urokliwe miejsca - Toskania Ale nie chcę Ci obrzydzać wakacji - za to jesteś blisko Venezii, która wbrew opinii wielu jest niesamowita i wyjątkowa - pomimo natłoku turystów - własnie zaczęłłó się biennale - więc zajrzyj z dzieciakami koniecznie - to nie typ sztuki ala w Poltonii tylko dla freeków - ale naprawdę niesamowite odczucia :) Buon Vacaccio Odpowiedz Link Zgłoś