Dodaj do ulubionych

interhome - pyt. podstawowe

15.07.05, 13:10
Witajcie
wybaczcie banalne pytanie, ale czy ceny w interhome sa za osobe czy za np.
pokoj, mieszkanie. czyli jesli 1-pokojowe mieszkanie dla max 2 osob to cene
mam mnozyc przez 2 czy cena podana na ich www to to co mam zaplacic?
tt
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: interhome - pyt. podstawowe 15.07.05, 13:20
      Cena jest za pokój. Jeżeli biorę np. apartament 5-osobowy, to placę tyle samo
      niezaleznie, czy będą tam przebywały dwie, czy pięć osób. Do tego dochodza
      jeszcze koszty rezerwacji, bodajże 150 zł. Zwykle trzeba tez na miejscu uiścić
      tzw. kaucję na wypadek jakiś większych zniszczeń w pokoju/apartamencie. Jej
      wysokość jest określona przy danym obiekcie. Kaucja zwracana jest po oddaniu
      kluczy.
      • tiny_tiny dziękuje za wyrozumiałość :-) 15.07.05, 13:21
        • aseretka Re: dziękuje za wyrozumiałość :-) 15.07.05, 14:08
          Nie ma za co. Lubię wynajmować apartamenty ( czy jak je inaczej zwać )
          mieszkania wakacyjne ) z tego biura. Często za niewielką cenę można wynająć coś
          dobrego. Podobało mi sie np. mieszkanie w Portugalii i w Schwarzwaldzie. A
          najwazniejsze, ze wszystko, jest jak w opisie, a często nawet i więcej, tzn. są
          udogodnienia nieopisane w ofercie.
          • Gość: erka44 Re: dziękuje za wyrozumiałość :-) IP: *.cable.wsm.wielun.pl 15.07.05, 16:31
            też polecam interhome,mielismy apartament w Toskanii,było lepiej niż w opisie
            Mieszkalismy w czworke w pięcioosobowym apatamencie,pełne wyp[osażenie,ale
            trzeba miec wszystko swoje to,co sie zuzywa,np plyn do naczyn,papier toaletowy
            itp
            • Gość: atka Re: dziękuje za wyrozumiałość :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 18:29
              Właśnie wróciłam z wakacji w Toskanii. Wynajeliśmy dom w Interhome. Było OK.
              Wszystko tak jak w opisie. Właścicielka nie wzięła od nas kaucji o której
              pisali w ofercie. Na miejscu było wszystko, tj. pościel, ręczniki, naczynia,
              sztucce, chemia gosp., a nawet cukier, kawa, oliwa itd.
              Zwiedzaliśmy Florencję, Luccę, Pizę, Arezzo, Sienę, i inne mniejsze też.
              Odpowiem chętnie na pytania tych szczęśliwców, którzy dopiero planują wyjazd.:)
              • Gość: Agnese Re: dziękuje za wyrozumiałość :-) IP: *.acn.waw.pl 17.07.05, 22:35
                atka a jak można sie z Tobą skontaktowac?
                Bo ja wyjeżdżam w sierpniu i zamierzam zwiedzac te same co Ty.

Mam parę pytań.

pozdrawiam
                AGA
                • beaataa Re: dziękuje za wyrozumiałość :-) 18.07.05, 17:02
                  po prostu napisz do mnie: beaataa@neostrada.pl
                  Odpiszę jeśli będę umiała :)
                  Ja przed wyjazdem miałam 100 pytań do mądrych z tego forum. beata
                  • Gość: Baybee Re: dziękuje za wyrozumiałość :-) IP: *.idea.pl 19.07.05, 22:43
                    Cos mi sie wydaje ze jade w podobne okolice - zamierzam wlasnie zajrzec do
                    sieny, pisy itp. Napisz cos wiecej o tej okolicy?
                    • Gość: atka Re: dziękuje za wyrozumiałość :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:57
                      Trudne zadanie... nie wiem co Cię interesuje w Toskanii. My nastawiliśmy się na
                      zwiedzanie. W każdym mieście można znaleźc wiele ciekawych rzeczy. Miasta
                      typowo turystyczne (Piza, Siena, Arezzo, Florencja itd) to tłumy zwiedzających.
                      Zwłaszcza we Florencji trudno dostac się do obleganych miejsc. nie sposób
                      dostac się np. do Uffizi, ale za to w Bargello żadnych kolejek. Zachęcam do
                      wycieczki do M. Oliveto Maggiore i San Miniato al Monte. Mniej ludzi a dech
                      zapiera.Mojego męża kręciło wszystko co ma związek z Etruskami, a więc
                      katakumby w Montepulciano i Arezzo. Świetnie spaceruje się po małych
                      mieścinkach całkowicie poza trasami turystycznymi.
                      No a poza tym wielki wybór win miejscowych, pyszne lody, sympatyczni ludzie,
                      słońce - super.
                      Na koniec pomyśl o kupnie jakiegoś przewodnika, który ułatwi Ci zaplanowanie
                      wakacji (ja jestem fanem Pascala :))
                      Życzę udanego pobytu i szczerze żałuję, że mój tak szybko się skończył
                      beata
            • aseretka Re: dziękuje za wyrozumiałość :-) 18.07.05, 10:06
              To prawda, że najczęściej brak jest tych rzeczy, chociaż nie wszędzie. Np. w
              Niemczech w apartamencie był i płyn do zmywania naczyń i różne inne środki
              czystości, nawet pasta do butów była. Ku mojemu zdziwieniu były także w kuchni
              przyprawy, cukier, oliwa, a nawet kawa. Ale to nie jest regułą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka