Dodaj do ulubionych

Elba- czy byliscie?

IP: *.elektrownia.rybnik.pl 12.10.05, 13:29
wybieram się w przyszłym roku na Elbę, na camping Rosselba le Palme. To juz
5 raz z Eurocampem (polecam a najbardziej Hiszpanię). Był ktoś z Was na
Elbie? - jakie plaże, są podobno promocje na prom :) Czy samochody z LPG bez
problemu mogą płynąć promem? A może pamiętacie sklepy w miasteczkach i ceny w
sklepach:))
Obserwuj wątek
    • Gość: bah7 Re: Elba- plaże... IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 16.10.05, 15:02
      > jakie plaże...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=27947101&a=27992829

bah7
    • Gość: patysiak Re: Elba- czy byliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 17:32
      wrocilismy 2 tygodnie temu. bylo bosko. mieszkalismy w st. andrea. polnocno
      zachodni koniec wyspy. cisza, spokoj, gory i woda. wspanialy odpoczynek. ceny
      dopasowane do gosci z niemiec i szwajcarii - drogo jak w calej toskanii.za rok
      tam wrocimy.
      • Gość: Agacińska Re: Elba- czy byliscie? IP: *.elektrownia.rybnik.pl 02.11.05, 14:40
        Patysiaku, możesz napisac cos więcej? Jeździmy z Eurocampem od 98 roku i zawsze
        jest super, na Elbie mamy dwa miejsca do wyboru, jedno to Marina di Campo,
        drugi to Portoferraio. Byliśmy juz w wielu miejscach Włoch, Francji i
        Hiszpanii, czy drogo to znaczy tak jak na Sardynii?? Jak masz chwilkę to napisz
        o cenach w marketach, napisz o plażach :)
        pozdrowionka
    • basia553 Re: Elba- czy byliscie? 02.11.05, 15:07
      ojej Patysiak! s.Andrea to moj typ, ktory tu na forum podawalam!!! Gdzie
      mieszkaliscie? Ja raz w cudnym hotelu da Giacomino, a potem dwa razy w
      Oleandro, tam mi sie szczegolnie podobalo. I ta urocza dzika plaza do ktorej
      schodzi sie po wielu, wielu schodach. Ej, obudziles wspomnienia....
    • Gość: joma Re: Elba- czy byliscie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.05, 15:24
      a my własnie planujemy urlop na przyszły rok z Eurocampem lub selectcampem i
      myslelismy o wyspach ! która najlepsza ? Elba ? Korsyka ? Sardynia ? czy ktoś
      wie ile kosztuje prom w obie strony ? my bylismy w tym roku dwa razy w
      Chorwacji i było rewelacyjnie polecam Wam z Select w Porecu !
      • Gość: Ted Re: Elba- czy byliscie? IP: *.cto.gda.pl / *.cto.gda.pl 04.11.05, 09:13
        Zdecydowanie Korsyka, piękne miasta np.Bonifacio, Calvi, Corte. Fiordy i
        jaskinie morskie w okolicy Bonifacio.
        Źielone góry wewnątrz wyspy, piaszczyste plaże gdzie można z ręki karmić rybki.
        Sardynia jest też ciekawa "robiłem" obie wyspy w czsie jednego wyjazdu.
        Wadą obu są ceny ale nie są one dużo wyższe niz np. w Ligurii.
        Elba jest też piękna, ala ja jestem włóczęgą i trochę dla mnie z ciasna.
        Pozdrowienia,
        Ted
        • linn_linn Re: Elba- czy byliscie? 04.11.05, 11:27
          O Sardynii bylo sporo: przejrzyj watki z miesiecy letnich. Ja bylam 2 razy na
          Sardynii i polecam. Tu mozesz zobaczyc zdjecia, nie tylko moje:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=26178071&v=2&s=0
          Co do cen, tanio nie jest, ale trzeba szukac. Campingi nie sa drogie, a i
          apartamenty tez nie najdrozsze. Oczywiscie jesli chce sie jecha na Costa
          Smeralda, jest duzo drozej.
        • Gość: bah7 Re: Elba- czy byliscie? Do Teda... IP: *.crowley.pl 04.11.05, 11:36
          > też piękna, ala ja jestem włóczęgą i trochę dla mnie z ciasna...

Ted, skoro tak, to trochę szkoda, że mi nie odpowiedziałeś...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=28083679&a=28190633

Pzdr.

bah7

• Gość: Ted Re: Elba- czy byliscie? Ted do Bah'a IP: *.cto.gda.pl / *.cto.gda.pl 04.11.05, 12:44
            Cóż kiedy czasu brak, może w długie zimowe wieczory ale tego też nie jestem
            pewien, bo zimą majstruję modele historycznych żaglowców (obecnie Victory).
            Jeżeli chodzi o podróże to w tym roku były fiordy Norwegii (super expres - w
            długi majowy weekend) a latem Włochy - Gargano, Czarnogóra i Chorwacja, Wenecja.
            To była nasza 14 wyprawa w "erze nowożytnej".
            Czas pokaże.
            Pozdrowienia
            • Gość: bah7 Re: Elba- czy byliscie? Do Teda... IP: *.crowley.pl 04.11.05, 13:59
              Ted, ale czasem zajrzeć sobie na Forum lubisz, tak jak i ja... ;-)

A jakie masz plany na 2006 rok?
              Zapewne kolejna wycieczka objazdowa autkiem?
              Odpowiedz mi więc chyba już raczej na moim wątku...

Pozdrawiam Sąsiada

bah7
      • Gość: bah7 Re: Elba - czy byliscie? IP: *.crowley.pl 04.11.05, 11:28
        Witaj Joma!

> myslelismy o wyspach ! która najlepsza ? Elba ? Korsyka ? Sardynia ?

Jeśli lubisz piękne widoki, jeśli lubisz wycieczki samochodowe, jeśli lubisz
        plaże to zdecydowanie Korsyka (choć to nie Włochy)!

W/g mnie Korsyka to najciekawsze miejsce na wakacje w Europie, więc
        nieprzypadkowo na Forum znajdziesz około 1.000 postów na temat tej wspaniałej
        wyspy, np. tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=2762267&s=0

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=8212160

czy na Forum "Francja turystycznie"...

Pzdr.

bah7
        • Gość: joma Re: Elba - czy byliscie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.05, 20:35
          ja ze swojje strony jetsem zakochana w chorwacji ! wspaniałe widoki, czyściutka
          woda, ludzie b sympatyczni ! dla mnie bajka ! w tym roku zaliczyliśmy w czerwcu
          i we wrzesniu, niestety drugi tydz wrzesnia we Włoszech (koło Wenecji),
          Wenecja, Murano, Burano super,a le poza tym nie ma tam co robic (bo morze
          brudne i do zwiedzania nic nie ma) ! ale w przyszłym roku planujemy wyjazd - z
          3,4 dni Garda, potem wyspa (nie wiem która ) i powrót przez Austrie ! ponieważ
          jedziemy zmałym szkrabem (w przyszłym roku bedzie juz duzy - 4 latka) to zalezy
          mi, zeby całych dni w samochodzie nie spędzac ! myslimy więc o Korsyce ! a po
          Twoim zachwaleniu coraz mocniej !! :-) wiesz moze , ile kosztuje prom i czy
          jest jakiś konkretny godny polecenia ? za kazde info będę wdzięczna ! pozdr.
          • Gość: bah7 Re: Korsyka - czy byliscie? IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 05.11.05, 19:49
            Witaj Joma!

> wiesz moze , ile kosztuje prom i czy jest jakiś konkretny godny polecenia ?

To oczywiście zależy od wielu rzeczy: pory dnia, dnia tygodnia, miesiąca itd.
            Na podanych przeze mnie wątkach znajdziesz np. takie info:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=9656503

Joma, bardzo polecam Ci poczytanie tych wątków i zapraszam z dalszymi
            pytaniami...

> zalezy mi, zeby całych dni w samochodzie nie spędzac ! myslimy więc o
            > Korsyce !

No cóż, właśnie malownicze drogi są największą atrakcją Korsyki...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=26305559

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=22028081

A wybierając wakacje stacjonarne, niewiele Cudów Natury uda Ci się zobaczyć...

Pozdrawiam

bah7
            • Gość: joma Re: Korsyka - czy byliscie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.05, 20:01

Witaj,
              :-) dzięki. nie chodziło mi o to,ze na miejscu lubie siedzić, bo tak to bym
              samolotem poleciała i nad basenem lezakowała, ale o to,ze niestety na razie
              bardzo dalekie trasy i caly dzień w aucie odpadają, ze względu na synka !
              dlatego planujemy zawsze postój po drodze i jakis nocleg, przy okazji zawsez
              tez coś zwiedzamy ! a linki przejrzę serdeczne dzięki ! z pytaniami sie
              zgłoszę !
              • Gość: bah7 Re: Korsyka - czy byliscie? IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 06.11.05, 12:42
                Witaj Joma!

Skoro jesteś gotowa na wycieczkę objazdową i noclegi w kilku różnych miejscach
                na Korsyce (szczególnie: Cap Corse, Calvi, Corte, Porto, Bonifacio), to
                powinnaś być zachwycona tą wyspą!

Pozdrawiam

bah7

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka