Dodaj do ulubionych

namioty eurocamp

IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.04.06, 23:18
w tym roku wybieram sie pierwszy raz z Eurocampem pod namiot. czy ktoś z Was
już to przeżył? wiem , że chwalicie mobilhomy ale może ktoś na własnej skórze
sprawdził namioty ? jade do treporti. czekam na informacje - jak jest w
samych namiotach , czego nie ma , co warto zabrać. zgóry dziękuję za
informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa_on Re: namioty eurocamp IP: *.os1.kn.pl 01.04.06, 23:55
      ja byłam pod namiotem na campingu Bella Italia nad jez.Garda,w porownaniu ze
      zwykłymi namiotami te eurocampowe są luksusowe,ale przy mobile- homach
      wysiadają,wyposażenie jest dokładnie takie jak podaja w spisie w
      katalogu,niczego nie brakowało,wszystko było b.dobrej jakości,no może tylko
      łóżka niezbyt wygodne,bo za miekkie jak dla mnie,ale ogólnie jak najbardziej polecam
      • moon31 Re: namioty eurocamp 30.05.06, 16:41
        czesc.

mam ogromna prosbe.wybieram sie latem do toskanii. nie wiem, czy na eurocampach
        mozna miec swoje namioty i wowczas cena jest inna?
        bede wdzieczna za pomoc
        Monika

jesli mozesz odpisz na monika@interbit.pl
    • Gość: kjara67@tlen.pl Re: namioty eurocamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 11:25
      bylam rok temu z eurocampem nad Gardą-Fornela i w Cawalino -Sant'Angelo pod
      namiotem i bylo super .tez sie obawialam jak bedzie pod namiotem.jest wszystko
      jak w opisie niczego nie trzeba zabierac procz poscieli.
      • Gość: ewa_on Re: namioty eurocamp IP: *.os1.kn.pl 02.04.06, 13:38
        jeszcze przyszedł mi do głowy jeden minus:w namiotach nie da sie długo pospać,bo
        już ok.8 rano robi się strasznie gorąco,ale to akurat dla mnie było dobre,dzięki
        temu na wakacjach nie marnowalam czasu,bo niestety generalnie trudno mnie z
        łóżka wyciągnąć,no i jeszcze trzeba sie liczyc z odwiedzinami sympatycznych
        jaszczurek:)
        • Gość: ola Re: namioty eurocamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 16:19
          o kurczę ,nie strasz nad Adriatykiem też?
          • ewa_on Re: namioty eurocamp 03.04.06, 19:31
            ola,nad Adriatykiem jeszcze nie byłam,wybieram się w tym roku na długi majowy
            (oczywiscie z Eurocampem:),a jaszczurki umilały nam pobyt nad Gardą,na campingu
            Bella Italia,ale nie przejmuj się-do części sypialnianej nie wchodziły:)
            • Gość: leon Re: namioty eurocamp IP: 80.54.90.* 04.04.06, 17:27
              Ewa mam wielką prośbę !
              MOże wiesz więcej , a jeśli tak to prosze abyś mi odpisała na maila
              leonx4@op.pl jakiej pogody w majowy weckend można się spodziewać(Adriatyk).
              My się wybieramy na kamp. Cavalino z Eurocampem w pierwszej połowie czerca i
              boję się żeby nie było za zimno ( dzieci 4i 7 lat) jak możesz to pomóż
    • aseretka Re: namioty eurocamp 03.04.06, 09:22
      Przeżyłam wielokrotnie, bo jeżdżę już z nimi od 10 lat. W namiotach jest
      wszystko, jak w opisie, więc niczego nie trzeba zabierać. WYJATEK: chochelka do
      zupy, bo niezbyt wygodnie jest nalewać z gara:)
      • Gość: ola Re: namioty eurocamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:44
        a jak toczy się życie towarzyskie na campingu, tzn czy dużo poznałyście osób,
        czy dzieci miały się z kim bawić.
        • aseretka Re: namioty eurocamp 05.04.06, 07:38
          Trudmo odpowiedziec na to pytanie, bo za każdym razem na campingach spotykało
          się inne osoby. Bywały takie, które chętnie rozmawiały, dzieliły się wrażeniami
          z tego, co zwiedzili, a byli i tacy, którzy udawali, że nie widzą innych i
          nawet nie odpowiadały na zwykłe "dzień dobry". Co najdziwniejsze, najmniej
          zaprzyjaźniać się można było zazwyczaj z Polakami.
          Jeżeli chodzi o dzieci, to kiedy pierwszy raz wyjechaliśmy z Eurocampem
          najmłodsze dziecko miało 11 lat, a najstarsze 18. Ponieważ było ich zazwyczaj
          sześcioro bawili się dobrze w swoim gronie. Zwłaszcza, ze nasz pobyt na
          campingach ograniczał się zwykle do wczesnych godzin rannych i późnych godzin
          wieczornych. Myślę jednak, że zawsze dzieci znajdą sobie towarzystwo
          rówiesników. Moja 1,5- letnia wnuczka na campingu w Chorwacji świetnie bawiła
          się z dziećmi z Holandii i Niemiec i wcale nie przeszkadzała im bariera
          jężykowa.
          • Gość: joma24 Re: namioty eurocamp IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.06, 12:24
            namioty są super, oczywiscie mniejszy komfort niz w mobilhomie ale sa ok.
            Uwazam tylko ze max 1 rodzina moze spac w takim namiocie (w katalogu podają ze
            4 os dorosłe a to chyba przesada) .
            Uwazaj na zimne noce, bo noce poza sezonem potrafia być chłodne, wex dzieciakom
            na wszelki wypadek ciepłe pidżamki.

My w tym roku łaczymy - Garda w sierpniu pod namiotem (Mobil juz nie było) a
            potem Korsyka w Mobilhomie :) juz się doczekac nie moge
            • Gość: agg Re: namioty eurocamp IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.04.06, 19:09
              serdeczne dzięki za wszystkie informacje - a jeśli chodzi o ilość osób w
              namiocie to będą właśnie 4 osoby dorosłe i dziecko - troche mnie
              przestraszyłaś - czy w namiotach jest tak mało miejsca?
              • Gość: lpal Re: namioty eurocamp IP: 195.245.213.* 07.04.06, 14:51
                W ubiegłym roku mieszkaliśmy w namiocie Eurocampu w cztery dorosłe osoby plus
                10 -cioletnie dziecko i było super. Tak ,że nie masz się czym martwić.
                • Gość: niki Re: namioty eurocamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 14:04
                  ktoś już może wrócił i może coś napisze?
                  • Gość: sal Re: namioty eurocamp IP: *.chello.pl 24.05.06, 15:22
                    wyjeżdżam za 5 dni jak wrócę 19.06 to napiszę jak jest w tym roku, tzn z tego
                    co wiem na pewno są dołożone dodatkowo koce
                    • Gość: leon Re: namioty eurocamp IP: 80.54.90.* 24.05.06, 17:14
                      a na który camping jedziesz?
              • aja1974 Re: namioty eurocamp 30.05.06, 17:42
                jeździmy w dwie rodziny i jest ok
    • Gość: sal Re: namioty eurocamp IP: *.chello.pl 24.05.06, 15:20
      od kilku lat jeżdze z eurocampem i właśnie zawsze wybieramy namiot, jest
      naprawdę super, weź poszewki do pościeli i chochlę do zuby reszta jest na
      miejscu. najmilsze wrażenie zrobił na mnie (i to osobiście polecam) Pra delle
      tori niedaleko Caorle - bardzo przyjemny camping a zwłąszcza super baseny i
      animacje dla dzieci, nowe ładne sanitariaty, perfekcyjna obsługa.
      W tym roku jadę na elbę do Marina di capmo zobaczymy jak będzie ???
      polecam.
      Co prawda Mobil home (y) eurocampu są cudowne ale jakoś zawsze jak planujemy
      wyjazd to pada na namiot.
    • Gość: mario Re: namioty eurocamp IP: *.icpnet.pl 25.05.06, 10:34
      czy Eurocamp pobiera kaucje na campingu ?
      • Gość: Kasia Re: namioty eurocamp IP: *.szczecinek.net.pl / *.Szczecinek.Net.PL 30.05.06, 18:01
        Byłam 6 razy z Eurocampem, na 9 campingach i nigdzie nie musiałam płacić
        kaucji, ale wydaje mi się ,że w katalogu przy jakimś campingu widziałam taką
        konieczność.
        Najlepiej spytac o to panie z polskiego biura Eurocampu.
        • Gość: mario Re: namioty eurocamp IP: *.icpnet.pl 30.05.06, 22:05
          dzięki Kasia ! pytam bo będąc z vacansoleil płaciłem takową !!!
          • aseretka Re: namioty eurocamp 31.05.06, 07:58
            Eurocamp nie pobiera kaucji, ani przy wynajmowaniu namiotów, ani przy
            wynajmowaniu mobilhoumów. Chyba, że jak pisze Kasia, coś się w tym roku
            zmieniło i na którymś z campingów są pobierane. Jednak ja nie zauważyłam
            niczego takiego w katalogu.
          • Gość: rj-j Re: namioty eurocamp IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 31.05.06, 21:20
            MIALAM CI ODPISAĆ OD RAZU. CHCIALAM NAPISAĆ ŻE NIE POBIERAJĄ. ALE PRZYPOMNIALO
            MI SIĘ, ŻE 2 LATA TEMU ORAZ CHYBA W UBIEGLYM- POBIERALI W CZERWCU W CHORWACJI
            I NAD ADRIATYKIEM (TYLKO TU I TO W KONKRETNYM TERMINIE). W TYM ROKU NA ICH
            STRONIE NIE WIDZĘ NAWET ZNACZKA SPRZĄTANIE. JEŚLI MOŻESZ DAJ ZNAĆ JAK TO JEST Z
            KAUCJĄ W VACANSOLEIL ORAZ ICH NAMIOTAMI- W TYM ROKU JADĘ PIERWSZY RAZ-
            WCZEŚNIEJ JEŹDZILAM Z EUROCAMPU.
            • aseretka Re: namioty eurocamp 01.06.06, 06:50
              Po części masz rację. Na niektórych campingach nad Adriatykiem w okresie
              pomiędzy 14.05 a 25.06 klienci proszeni byli o uiszczenie kaucji za sprzątanie
              namiotu i byli zobowiązani przez to do samodzioelnego posprzatania namiotu lub
              mobilhoumu przed jego opuszczeniem. Campingi takie oznaczone były symbolem
              zmiotki i szufelki. Kaucja oczywiście była zwracana po sprawdzeniu czystości.
              Związane to było z tym, że brak było pilotów Eurocampu, których zadaniem jest
              m.in. sprzątanie namiotów i mobilhoumów. W zamian za tę niedogodność Eurocamp
              oferował 25 euro zniżki na tych campingach.
              • Gość: mario Re: namioty eurocamp IP: *.icpnet.pl 01.06.06, 11:11
                bylem dwa lata temu z Vacansoleil nad adriatykiem we Wloszech, płacilismy 100
                euro kaucji przy zakwaterowaniu , przy wyjezdzie oddano nam te pieniądze
                wczesniej sprawdzajac namiot (bardzo ogOlnie). W tym roku jadę z Eurocampem i
                dlatego cieszy mnie ta informacja związana z kaucją ,nie trzeba wymieniac
                dodatkowych pieniedzy przeznaczonych tylko na ten cel ! A jesli chodzi o
                wysokosc kaucji na poszczegolnych campingach to masz to wszystko na ich stronie
                internetowej . pozdrawiam
                • Gość: rj-j Re: namioty eurocamp IP: *.bezledy.sdi.tpnet.pl 02.06.06, 08:23
                  Dzięki za info. Wysokość kaucji znam. Chodzilo mi wlaśnie o to jak sprawdzana
                  jest czystość zakwaterowania. Gdzieś na forum czytalam że ponoć tam gdzie jest
                  kaucja trzeba myć okna itp. Przerail mnie widok zmarnowania calego dnia na
                  jakieś wielkie sprzątanie. Ale jeśli jest tylko tak jak pisaleś - to w porządku-
                  zawsze się sprząta przed opuszczeniem kwatery.Pozdrawiam.
                  • Gość: Kasia Re: namioty eurocamp IP: *.szczecinek.net.pl / 195.90.127.* 03.06.06, 18:44
                    Na wakacjach z vacansolil zmarnowałam częsć dnia na gruntowne sprzatanie i
                    użeranie się z pilotka w sprawie zwrotu kaucji. Kontrola była tam niezwykle
                    drobiazgowa ( umyte okna , odmrożona lodówka, srawdzanie pod łóżkami i pretensje
                    o to,że w nodze od krzesła jest piasek). jeździłam wczesniej z eurocampem ,
                    zawsze dokładnie sprzatałami czasami nawet jedyną formą odbioru namiotu, było
                    pomachanie przez pilótw na do widzenia. Wakacje z vacansoleil były pierwsze i
                    ostatnie, a z eurocampem będą już 7. Bez problemów,zastrzezeń. W moim mieście
                    prowadzę bezinteresowna kampanię reklamową na rzecz Eurocampu i wsród moich
                    znajomych, którzy wybrali tę firmę nie ma niezadowolonych. Pozdrawiam jeszcze
                    raz. Życzę miłych wakacji. Ja też z niecierpliwością czekam na swoje.Kasia
                    • Gość: rj-j Re: namioty eurocamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 12:12
                      To mnie troszkę przeraziłaś. Ja byłam też już 4 razy z Eurocampem. W tym roku
                      mieliśmy zarezerwowany wrzesień ale okazało się że mąż nie może wziąć wtedy
                      urlopu. Wakacje musieliśmy zaplanować w drugiej połowie czerwca a z Vacansoleil
                      było w tym terminie taniej-postanowiłam więc zobaczyć, żeby mieć porównanie. Ja
                      też wszystkim polecam Eurocamp. Mam nadzieję że nie będzie tak źle jak piszesz.
                      Jak przyjadę napiszę jaka jest róznica. Jeśli chodzi o obsługę telefoniczną-
                      punkt dla Eurocampu.
                      • Gość: Kasia Re: namioty eurocamp IP: *.szczecinek.net.pl / 195.90.127.* 04.06.06, 15:33
                        Chcę wierzyć,że nasza niefortunna przygoda z vacansoleil, to przypadek :pilotka
                        _ idiotka. Gdzieś kiedys na jakimś forum opisałam dokładnie tę historię. Byliśmy
                        wtedy na campingu Adria w Słowenii_ eurocamp nie ma tam swoich namiotów .
                        Sprawiedliwie muszę stwierdzić, że vacansoleil jako firma zachowywał się wówczas
                        bardzo w porządku, a znajomi wypoczywajacy z tą firmą nie mieli takich
                        przygód.Przypomniałam sobie także , iz na słoweńskim campingu musielismy uiścić
                        opłatę klimatyczną , a prysznice były płatne. Dowiedz się więc zawczasu , czy na
                        twoim campingu nie ma takich niespodzianek.
                        Mimo wszystko wierzę że wakacje będą udane, czego jeszcze raz serdecznie życzę.
                        K.
                    • aseretka Re: namioty eurocamp 05.06.06, 07:02
                      > jeździłam wczesniej z eurocampem ,zawsze dokładnie sprzatałami czasami nawet
                      > jedyną formą odbioru namiotu, było pomachanie przez pilótw na do widzenia.

Z Eurocampem odwiedziłam już chyba ponad połowę campingów z ich oferty. Jeszcze
                      nigdy nie spotkałam się z tym, aby ktoś przychodził sprawdzić namiot, czy
                      mobilhoum przed wyjazdem. Owszem, dzień wcześniej zwykle wpadał pilot, aby
                      przypomnieć o tym, że następnego dnia trzeba opuścić camping. I słusznie, bo
                      czasem na wakacjach człowiek zapomnina o tym, jaki jest dzień miesiąca. Ale
                      pilota odbierającego namiot jeszcze nie spotkałam, obojetnie, czy wyjeżdzaliśmy
                      wczesnym rankiem, czy w godzinach przedpołudniowych.
                      • Gość: agg Re: namioty eurocamp IP: *.lodz.dialog.net.pl 07.06.06, 21:50
                        bardzo się cieszę że moje pytanie wywołało prawie lawine wypowiedzi. oczywiście
                        czekam na więcej. piszcie co jeszcze może mnie spotkać na eurocampie - przyznam
                        że o kaucjach w vacanscolei usłyszałam dopiero na forum. czy są jakieś
                        niespodzianki na eurocampie
    • Gość: beata Re: namioty eurocamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 16:32
      Ja również korzystałam kilka razy z namiotów Eurocampu.Zabierałam ze sobą deskę
      do krojenia oraz mały czajnik bezprzewodowy.Od dwóch lat nie korzystam, bo latem
      są zbyt drodzy,taniej wychodzą apartamenty.
      • aseretka Re: namioty eurocamp 05.06.06, 06:52
        A dlaczego zabierasz deskę do krojenia, skoro taka jest na wyposażeniu i
        namiotów, i mobilhoumów?
        • Gość: zadowolona Re: namioty eurocamp IP: *.icpnet.pl 05.06.06, 21:59
          jesli chodzi o obslugę telefoniczną obu biur nie uwazam aby Eurocamp byl
          lepszy a powiem wręcz ze daję tu plusa Vacansoleil ,kazdy kto jedzie z
          Vacansoleil musi się liczyc z tym ze jesli placi kaucję to czyni to w
          konkretnym celu i odbior lokum jest oczywiste , a jak to wygląda to juz zalezy
          od osoby na jaką się trafi na danym campingu !!! Ja bylam z Vacansoleil we
          Wloszech i uważam ze wszystko bylo tak jak sobie wyobrazalam a nawet lepiej !!
          Wtym roku jadę z Eurocampem więc porównam jak wrócę we wrzesniu .
          • Gość: iza Re: namioty eurocamp-a moze selectcamp? IP: 62.233.195.* 06.06.06, 09:45
            A braliście pod uwage inne biuro t.j. SELECTCAMP.Ja w tym roku jade właśnie na
            camping free time z selectcampu, które cieszy sie niskimi cenami a namioty są
            identyko co w eurocampie.Jeździłam kilka razy z eurocampu i z ostatnio non stop
            z select.Radzie przezucic sie na selectcamp!!!(ze wzgledu na ceny i campingi
            które sa równiez w ofercie tych dwóch biór)
          • Gość: iza Re: namioty eurocamp-a moze selectcamp? IP: 62.233.195.* 06.06.06, 09:45
            • chokai Re: namioty eurocamp-a moze selectcamp? 07.06.06, 19:09
              Gość portalu: iza napisał(a):

> A braliście pod uwage inne biuro t.j. SELECTCAMP.Ja w tym roku jade właśnie
              na
              > camping free time z selectcampu, które cieszy sie niskimi cenami a namioty są
              > identyko co w eurocampie.Jeździłam kilka razy z eurocampu i z ostatnio non
              stop
              >
              > z select.Radzie przezucic sie na selectcamp!!!(ze wzgledu na ceny i campingi
              > które sa równiez w ofercie tych dwóch biór)

Bralismy, ale nie wytrzymuje porównania :
              Po pierwsze w Selectcampie jest drożej - za tydzien Selectcampu zapłaciłbym 2
              razy więcej niż za Eurocamp.
              Po drugie minimalna rezerwacja w Selectcampie to 7 noclegów, a w Eurocampie 3
              (bez dopłat, bo można i mniej).
              Po trzecie - lokalizacje. Wg mnie więcej ciekawych miejsc ma Eurocamp,
              chociażby Korsyka i Sardynia.
              Jeśli znacie jakieś przewagi Selectcampu to się podzielcie, może okaże się że
              na przyszły urlop lepiej jechać z Selectcampem :)

• Gość: animka1 Re: namioty eurocamp bez samochodu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.06, 09:12
      A jak zapatrujecie się na pomysł wybrania się na wakacje z eurocampem bez
      samochodu? Jak wygląda tam komunikacja między lotniskiem a campingami, i jakie
      są ceny? Myślimy o Treporti i zwiedzeniu Wenecji. Czy z dwójką małych dzieci,
      bez samochodu, to dobry pomysł? Może ktoś był? Czy warto jechać nad Adriatyk na
      początku/w połowie września?
      • Gość: joma24 Re: namioty eurocamp bez samochodu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.06, 15:46
        my bylismy w tamtym roku autem,a le obok nas były dwie babki z Holandii, kt
        przyleciay samolotem, z tego co mówiły to komunikacja nie jest łatwa, a jak
        jedziecie z dziecmi ...
      • aseretka Re: namioty eurocamp bez samochodu 08.06.06, 08:02
        Osobiście jeszcze nie próbowałam wyjechać z Eurocampem bez auta. Ale to
        bardziej z tego wzgledu, że nie lubimy siedzieć ciągle w jednym miejscu, a
        poruszanie się z bagażami lokalnymi środkami transportu byłoby, przynajmniej
        dla nas, zbyt uciążliwe. Myślę jednak, że jeżeli chcesz się ograniczyć tylko do
        pobytu w Treporti, to wyjazd bez samochodu nie powinien stanowić problemu.
        Jeżeli wyladujecie na lotnisku pod Wenecją, to do Treporti i innych
        miejscowości czesto jeżdzą autobusy. Z tego, co mi wiadomo, bodajże co pół
        godziny. Dojazd z campingu do Wenecji też bez problemu. Wsiadasz w autobus
        campingowy lub w ichni PKS i dojeżdzasz do Punta Sabbioni, skąd odpływaja
        stateczki do Wenecji.
        • Gość: animka1 Re: namioty eurocamp bez samochodu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.06, 09:00
          Dzięki za odpowiedzi :-)
          My mamy zarezerwowany pobyt na 2 kampingach - najpierw 3 dni w Caorle - Pra
          Delle Torri, a później 7 dni w Treporti - Ca'Savio. Będziemy więc musieli się
          przemieszczać. Orientujesz się może w jakiej odległości od siebie są te
          kampingi i jak orientacyjnie wyglądałby koszt tych wszystkich przejazdów (jest
          nas 4...)? Czy to jest w ogóle realne? Zastanawiam się, czy to w sumie nie
          wyjdzie drożej niż zorganizowana wycieczka, ale nie mogę znaleźć niczego w
          sensownej cenie w tym rejonie...A jaką pogodę obstawiacie w połowie września
          nad Adriatykiem? Jeśli nie będzie na tyle ciepło, aby się kąpać, to w sumie
          średnia frajda dla dzieci..Sama już nie wiem co robić, pomóżcie... :-)
          • Gość: animka1 Re: namioty eurocamp bez samochodu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.06, 09:20
            A, i jest coś takiego jak 'autobus campingowy'? To miło :-) A orientujesz się
            może, jak on kursuje? Czy tylko do Punta Sabbioni, czy między kampingami
            również?
            Pozdrawiam :-)
            GJ
            • ennka Re: namioty eurocamp bez samochodu 08.06.06, 20:52
              W połowie września może być już za chłodno na kąpiel , zwłaszcza jak lato
              bedzie takie kiepskie jak teraz.
              Nie wiem jak kursują autobusy kempingowe ,ale sieciowe włoskie jeżdżą w tym
              rejonie bardzo często,przynajmniej w okresie letnim.
              A jak chcecie dostać się do Wenecji ?
              Samolotem, autobusem?
              • Gość: animka1 Re: namioty eurocamp bez samochodu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.06, 22:18
                Samolotem, głównie ze względu na wygodę i krótki czas podróży. Poza tym synek
                jeszcze nie leciał, więc miałby dużą frajdę :-)
          • aseretka Re: namioty eurocamp bez samochodu 09.06.06, 06:59
            Odległość między Caorle a Ca`Savio to około 50 km. Trudno mi jednak powiedzieć
            ile kosztuje bilet, bo nigdy nie korzystałam z lokalnych środków transportu.
            Jak napisała Ennka autobusy w tamtym rejonie kursuja dość często, więc kłopotu
            z transportem nie powinno być.
            Co do pogody, to jest ostatnio gorzej porąbana niż ustawa o podatku dochodowym.
            Myśle jednak, że w da się popływać w morzu. My właściwie, co roku wyjeżdżamy we
            wrześniu i specjalnych chłodów nie doświadczyliśmy, poza Szwajcarią, gdzie w
            połowie września natrafiliśmy już na temperatury minusowe. Ja co prawda jestem
            odporna na chłód i zimna wodę ( nawet uwielbiam taką do 18 stopni C ), ale jak
            moje "dzieciaki" pławią się w Adriatyku we wrześniu, to już znaczy, że woda
            musi być raczej ciepła. W ubiegłym roku byliśmy w Ca`Savio 15 wrzesnia i było
            bardzo ciepło, chociaż nie powiem, że słońce prażyło cały czas. Dało się jednak
            trochę popalać i popływać.
            Jeżeli chodzi o autobus, który jeździ sprzed recepcji, to z tego co mi wiadomo,
            jeździ on tylko do Punta Sabbioni.

• Gość: animka1 Re: namioty eurocamp bez samochodu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.06.06, 23:00
              Dzięki!
              Jesteśmy już (prawie) zdecydowani, aczkolwiek cały czas zastanawiam sie, czy to
              wszystko razem (przez wzgląd na drogie przejazdy, wyżywienie) nie wyjdzie
              drożej niż zorganizowany wyjazd... ale trudno już, tak się już nastawiłam na
              ten wyjazd, że teraz szkoda byłoby zrezygnować... :-)
              Pozdrawiam :-)
              Gosia
    • Gość: Robert Re: namioty eurocamp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 15:44
      Ja tez bede z rodzina (a nawet we dwie rodziny) do treporti - od 8 do 15.07? A
      wy kiedy?
      • katy.8 Re: namioty eurocamp 12.06.06, 22:39
        Nie chcę nikogo straszyć,ale tegoroczna pogoda jest pod "zdechłym Azorkiem"..
        Prawie środek czerwca, za zwyczaj o tej porze Włosi ( i wszyscy przebywający w
        Italii) byli już opaleni na złoto, a w tym roku jest tragicznie!Nie dość,że
        wciąż pada to jeszcze jest zimno :( Wszyscy tu mamy nadzieję,że wreszcie się
        wypogodzi (słońca chwilowo jest jak na lekarstwo)i nareszcie skorzystamy z
        dobrodziejstw lata.Co do wakacji w połowie września to miałabym obawy :
        wieczory są dość chłodne,wszystkie prywatne plaże pozamykane,zupełnie żadnych
        atrakcji w nadmorskich miastach (jeśli tylko tzw. festy patronów-czyli kilka
        dni zadedykowanych świętemu patronowi danego miasta ; niemniej jednak w
        większości to się tyczy miast "lądowych").Poza tym widząc co z pogodą dzieje
        się teraz, można sądzić,że we wrześniu nadejdzie zima :(
      • Gość: agg Re: namioty eurocamp IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.06.06, 13:39
        no to się miniemy - ja dotrę do Treporti 20.07. jak będziesz na miejscu to
        zaczaruj pogodę na cały lipiec-niech nam słonko świeci.miłego wypoczynku.
        • joma24 Re: namioty eurocamp 19.06.06, 19:26
          bylismy w tamtym roku i z selectcampem i z euro:
          select kontra euro :
          1. eurocamp tanszy
          2. select - kaucja i dokładne sprawdzanie mobilhome lub namiotu (ale nam
          odbierł chłopak luzak :)
          3. select - wg mnie nowsze mobilhome, namioty, lepiej połozone

w tym roku eurocamp - duzo taniej a planujemy 3 tyg :) i Korsyka, kt select nie
          ma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka