Gość: endriu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 09:04 Szukam dobrego przewodnika po Italii,czy ktos mógłby mi doradzić. Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: przewodnik po Italii IP: *.szczecinek.net.pl / *.Szczecinek.Net.PL 23.04.06, 22:27 Jeśli potrzebujesz skrupulatnych informacji: adres, miejsce, cena. ocena_ to polecam przewodniki Pascala_ wszystko zalezy tez od regionu , w który się wybierasz. Jest Pascal po północnych, środkowych i południowych Włoszech, są też specjane dla zmotoryzowanych( ale tych nie lubię). Jeśli chcesz mieć piękne fotografie i ogólne informacje, to wtedy najlepsze bDęa przewodniki"Wiedzy i Życia" oraz ten wydany przez Gazetę Wyborczą. Poszukując informacji o poszczególnych miastach, czy regionach możesz sięgnąc do pezwodnikówe "Marco Polo".W czasie swouch wakacji korzystam z mieszanki Pascal + Wiedza I Zycie - myślę, że w te nsposób niczego ważnego nie przeoczyłam. : ) Odpowiedz Link Zgłoś
abandonner Re: przewodnik po Italii 26.04.06, 07:41 Gość portalu: endriu napisał(a): > Szukam dobrego przewodnika po Italii,czy ktos mógłby mi doradzić. > Z góry dziękuje. Jeżeli "żywego" przewodnika, to ja siebie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_diabel Re: przewodnik po Italii 19.05.06, 13:04 Jeszce w temacie przewodników, ale tym razem serio :-)) Mam przewodnik PASCALA "Włochy Północne" z 2002 roku, wiadomo mi też że co roku jest jego nowe zaktualizowane wydanie - moze ktoś się orientuje na ile te zmiany sa istotne dla turysty? Sa jakieś merytoryczne zmiany czy raczej kosmetyka zwiazana ze zmianami np cen biletów itp??? Odpowiedz Link Zgłoś
marusia811 Re: przewodnik po Italii 22.05.06, 08:14 zmiany tylko kosmetyczne tzn. korekta błędów z poprzedniego wydania, no i wszystko jedno co kupisz, wszystkie przewodniki piszą dokładnie o tym samym, zmieniając jedynie powłoczkę, żeby nie być posądzonym o plagiat dlaczego ? Koloseum stoi już 2000 lat, co można o nim jeszcze nowego wymyśleć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uttaa Re: przewodnik po Italii IP: 83.145.84.* 22.05.06, 11:23 A czy jest przewodnik Pascala dotyczący tylko Sycyli? Odpowiedz Link Zgłoś
sam_diabel Re: przewodnik po Italii 22.05.06, 11:28 o ile wiem nie, ale pojawił się przewodnik bodajże Wiedzy i Życia na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek06 Re: przewodnik po Italii IP: *.chello.pl 23.05.06, 23:32 Pascal w wydaniu Wlochy Poludniowe dosc szeroko opisuje Sycylie, z osobnym wydaniem sie nie spotkalem. Polecam Top 10 Sycylia - Wiedzy i Zycia. Dobrze tez ujmuje temat wydawnictwo National Geographic. Slabe ujecie tematu Marco Polo. Jesli Sycylia to dobra mapa! np Michelina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tu ja Re: przewodnik po Italii IP: *.novartis.com 01.08.06, 20:01 chyba jednak przewodniki Pascala się trochę różnią miedzy sobą. Włochy Północne z 2004 roku to 406 stron, a z 2005 już 564 strony. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
sam_diabel Re: przewodnik po Italii 03.08.06, 12:56 niedługo Wam pewnie powiem bo wymieniam "spracowany" przewodnik z 2002 roku na nówkę.... Razem ze mną lub moimi znajomymi był we Włoszech już 7 razy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trumann Re: przewodnik po Italii IP: *.ronw14.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 03.08.06, 13:45 hej szukam przewodnika-opisu wycieczki po włoszech ale online. czy ktos zna strone gdzie moge znależć takie przykłady? najlepiej jeslui strona zawiera ceny paliw, biletów itp. może jest jakas obszerna strona opisująca włochy od strony turystyczne? Bardzo Was proszę o info lub linki na adres trumman@o2.pl z góry serdecznie dzieki i miłych wakacji!! Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: przewodnik po Italii 03.08.06, 17:23 jakbyś chciał żeby Ci coś potłumaczyć z włoskich stron, to pisz śmiało na priva, co prawda jestem dopiero italianistką po I roku, ale daję radę;) natomiast zestawu stron dla turysty, gotowego i pełnego, nie posiadam ;) Odpowiedz Link Zgłoś