Dodaj do ulubionych

CampingRoma

IP: *.chello.pl 27.05.06, 23:22
mam kilka pytan dla osob ktore juz byly lub niezle sie orientuja. jak wyglada
sprawa kaucji - czy jest takowa?? czy za wszystkie uslugi takie jak prysznic
czy pralnia takze sie placi(ile?)? chcialabym wiedziec przed wyjazdem ile w
rzeczywistosci wyniesie mnie cena za nocleg. z gory dziekuje za indormacje
Obserwuj wątek
    • Gość: Misia Re: CampingRoma IP: *.chello.pl 28.05.06, 18:36
      Mnie tez to interesuje .
      • Gość: ewula vel Misia Re: CampingRoma IP: *.chello.pl 28.05.06, 19:05
        a mnie nie
        • Gość: Misia Re: CampingRoma IP: *.chello.pl 30.05.06, 11:12
          Złe podejrzenia! Fakt, korzystamy z jednego komputera-jednak to nie znaczy ,
          że jestesmy ta samą osobą .Dodam , że jescze kilka osob tez z tego komputera
          korzysta. M.
    • corrina_f1 Re: CampingRoma 30.05.06, 11:23
      Temat Campingu Roma powraca jak bumerang mniej więcej co tydzień. Wyszukiwarka
      z pewnością wiele pomoże.

Jednak wracając do Twoich pytań - tak, była kaucja, coś koło 10 -20 EUR, ale
      głowy nie dam, w każdym razie nam oddali. Mieszkałyśmy w bungalowie, nie wiem
      czy pobierają kaucję za namiot.
      Prysznice ogólnodostępne oraz pralnia nie są dodatkowo płatne. W bungalowach są
      łazienki.
      Extra wydatki to ewentualnie internet w int.cafe oraz boska pizza w Sunset
      Hill. Gorąco polecam (pizzę, nie internet!)

pzdr
      Kasia
      • Gość: Misia Re: CampingRoma IP: *.chello.pl 30.05.06, 18:18
        Ogromne dzięki "corrina_f1" Za twoja namową poszperałam w wyszukarce, a to co
        znalazlam zaspokoilo moją ciekawość.Szczegolnie Twoja relacja z pobytu na
        Campingu Roma,jest swietna. A notatki , które nam przekazałas posłużą równiez
        mojej córce. Jak wspominałam gdzies wcześniej , moja corka razem z koleżanką
        wybierają sie do Rzymu i do Florencji.Oczywiście na campingi.Mam nadzieję , że
        będą to udane wakacje i odpoczynek po stresującym , pierwszym roku
        studiów..Pozdrawiam . M.
        • Gość: bestia25 Re: CampingRoma IP: *.zamosc.mm.pl 30.05.06, 23:07
          Wróciłem wczoraj z campingu roma.służe pomocą.nie miałem rezerwacji.domek
          bungalowy z trzema łozkami,łazienka,umywalka,prysznic w domku.warunki naprawde
          dobre.bylismy w dwie osoby,cena od osoby 18euro.na campingu basen i jakuzi dla
          wszystki za darmo.dojazd do watykanu bardzo dobry(1stacja pociągiem 6minut)lub
          autobusem z spod campingu.naprzeciw campingu market panorama.dojazd z lotniska
          (kilka możliwości).jak macie pytania to śmiało pytajcie.pozdrawiam
          • Gość: ace blue Re: CampingRoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 23:23
            a parcela pod namiocik i autko ile stoi?
          • Gość: Marta do Bestii25 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 11:23
            Oj Bestia, z nieba mi spadłeś, wybieram się 9 czerwca na ten camping i też mam
            bungalow, mam kilka pytań,
            1. jak dostaliście się na camping, my chcemy zamówić transfer, lecimy
            skyeurope, a Wy?
            2. czy baseny sa czynne w jakiś okeślnych godzinach?
            3. co moze przydac się w bungalowie, (czy cos może brakowac z kuchennego
            wyposażenia??), czy jest powleczenie na posciel, jakie sa gniazdka elektryczne,
            czy dokuczają komary, lub jakies inne insekty??
            4.czy co warto zabrac zPolski do jedzonka, a co można kupić w tym
            supermarkecie??
            5. i jaka była pogoda?, co zobaczyliście, ile dni byliście, co polecanie, a co
            nie....
            napisz po prostu wszystko, ha, ha...
            dzięki serdeczne
            Marta
            • Gość: KasiaP Re: do Bestii25 IP: *.bielsko.dialog.net.pl 31.05.06, 14:37
              Cześć
              W poniedziałek wróciliśmy z Rzymu. My zamawialismy transfer - 10 euro od osoby.
              Baseny czynne są do 19:30. Co do wyposażenia bungalowu, to zależy jaki macie.
              Są tam 3 różne typy. My mieszkaliśmy w takim z 2 pokojami (są poszewki i
              prześcieradła), kuchnią i 2 łazienkami. W kuchni wszystko jest co potrzeba do
              gotowania. Nic do jedzenia nie braliśmy z Polski. Jedliśmy albo pyszną pizze w
              barze albo w Panoramie kupowaliśmy gotowe, mrożone makarony z sosami. Komarów
              nie zarejestrowałam. Gniazdka takie jak u nas.
              Generalnie bardzo fajne miejsce na noclego w Rzymie, a basenik po intesywnym
              zwiedzaniu to coś wspaniałego.
              Pozdrawiam
              • Gość: Misia Re: do Bestii25 IP: *.chello.pl 31.05.06, 19:32
                Wielkie dzieki za wszystkie informacje.Ale mam jescze jedno pytanie :, czy
                ktoś mieszkał w wynajmowanym u nich namiocie {house tent}? Jako , ze moja corka
                jedzie na 18 dni {w Rzymie 11 dni i we Florencji7 }-to fundusze ma
                ograniczone.I niestety bungalow nie wchodzi w rachubę.Pozdrawiam .M.
                • Gość: Fredro Re: do Bestii25 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 17:46
                  My w tamtym roku mieszkaliśmy w namiocie na Campingu Roma Plus. Było całkiem
                  sympatycznie. Nie jest to jakaś rewelacja ale do spania świetnie się nadaje. W
                  środku wstawione są 2 łóżka polowe, z kocem prześcieradłem i poduszką. I to
                  całe wyposażenie. Namiot stoją w rzędach jeden obok drugiego, w środku między
                  rzędami (są zwrócone wejściami do siebie) są stoliki, ławeczki i krzesełka żeby
                  można było sobie zrobić np. śniadanko albo po porstu siąść i pogadać. Atmosfera
                  jest bardzo fajna, nikt nie hałasuje w nocy, jest od tego Bar z klubem nocnym.
                  Na basenie wieczorami odbywają się imprezy lub pokazy filmów. Namioty zamykane
                  są na kłódkę, którą jednak można odsunąć bez probelmu, zatem na wszelki wypadek
                  nie polecam zostawiania tam dokumentów i pieniędzy - te lepiej schować w
                  skrytce (są w recepcji - opłata 2Euro za dzień jesli dobrze pamętam. Namioty sa
                  solidne nawret w czasie deszczu nie przeciekają, sa to takie domki, można w
                  nich normalnie stać. Serdecznie polecam tą fomę dla młodych osób, można poznać
                  ciekawych ludzi - na przeciwko nas mieszkali Australijczycy którzy byli w
                  podróży po całym świecie już 6-sty tydzień. Było o czym pogadać.
                  Jeśli chodzi o gniazdka elektryczne to są w łazienkach, mozna tam swobodnei
                  zostawić np. telefon do ładowania i nikt go ni ukradnie. Ale jesli ktoś nie
                  lubi ryzykować to można się też bez problemu podłączyć w Internet Point'cie -
                  trzeba tylko poprosić.
                  Ogólnie uważam że ta forma jest bardzo dobra, tania w zupełności wystarczająca
                  dla przeciętnego studenta. Serdecznie polecam!!
                  P.s. A to jest link do ich strony: www.ecvacanze.it/new/en/home_roma.htm
            • Gość: bestia25 do marta IP: *.zamosc.mm.pl 31.05.06, 20:29
              na camping dostalismy sie z lotniska fiumicino (lecielismy lotem)pociągiem fr3
              bilet dla jednej osoby 5 euro odjezdza ze stacji przy lotnisku nastepnie
              wysiada sie na 5-tej stacjit rastevere następnie przesiadasz sie na poiciąg fr5
              bilet 1-euro od osoby i po dwu stacjach wysiadzasz na stacji roma aurelia.z tej
              stacji albo idzie sie pieszo na camping 700metrów albo autobusem jeden
              przystanek np nr 985.istnieje mozliwośc dojazdu busem z cempingu na lotnisko
              lub odwrotnie z ciampino lub flumicino.z flumicino 9euro osoba ,ciampino
              10.istnieją jeszcze inne mozliwości dojazdu.zależy na którym lotnisku
              lądujecie.baseny od rana do 19.30.w bungalowym napewno przyda się wam czajnik
              bezprewodowy.lampka i gniazdka elektryczne.komarów i innych insektów nie
              spotkaliśmy.z polski napewno zabrałbym jedzenie ponieważ nie jest tam
              tanie.pogoda była rewelacyjna 28stopni,bez chmurne niebo.w kilka dni zrobilismy
              sie na czekolade.z polski zabrałbym papierosy na sprzedaż.zabrałem ze sobą
              16kartonów i wszystko sprzedałełem.40zł zarobku na kartonie.ale trzeba mieć
              dobrą gadkę.kilku niemców odmówiło kupna fajek po usłyszeniu ze jestem z
              polski.nie wiem?moze się bali.ogólnie warunki są naprawde dobre.jestem ciekawy
              ile kosztuje was przelot?pozdrawiam
              • Gość: bestia25 Re: do marta IP: *.zamosc.mm.pl 31.05.06, 20:32
                na camping dostalismy sie z lotniska fiumicino (lecielismy lotem)pociągiem fr3
                bilet dla jednej osoby 5 euro odjezdza ze stacji przy lotnisku nastepnie
                wysiada sie na 5-tej stacjit rastevere następnie przesiadasz sie na poiciąg fr5
                bilet 1-euro od osoby i po dwu stacjach wysiadzasz na stacji roma aurelia.z tej
                stacji albo idzie sie pieszo na camping 700metrów albo autobusem jeden
                przystanek np nr 985.istnieje mozliwośc dojazdu busem z cempingu na lotnisko
                lub odwrotnie z ciampino lub flumicino.z flumicino 9euro osoba ,ciampino
                10.istnieją jeszcze inne mozliwości dojazdu.zależy na którym lotnisku
                lądujecie.baseny od rana do 19.30.w bungalowym napewno przyda się wam czajnik
                bezprewodowy.lampka i gniazdka elektryczne są w domku,komarów i innych insektów
                nie
                spotkaliśmy.z polski napewno zabrałbym jedzenie ponieważ nie jest tam
                tanie.pogoda była rewelacyjna 28stopni,bez chmurne niebo.w kilka dni zrobilismy
                sie na czekolade.z polski zabrałbym papierosy na sprzedaż.zabrałem ze sobą
                16kartonów i wszystko sprzedałełem.40zł zarobku na kartonie.ale trzeba mieć
                dobrą gadkę.kilku niemców odmówiło kupna fajek po usłyszeniu ze jestem z
                polski.nie wiem?moze się bali.ogólnie warunki są naprawde dobre.jestem ciekawy
                ile kosztuje was przelot?pozdrawiam
                • Gość: Marta dzięki za odp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:29
                  przelot kosztował nas malutko 140 zł w obie strony, ale bilety kupowałam w
                  grudniu. Serdeczne dzięki za odp. My będziemy mieszkali własnie w takim
                  dwupokojowym bungalowie z dwoma łazienkami. ponieważ namówiłam duża grupe
                  znajomych na tenw yjazd (jedziemy w 12 osób) mam tremę czy wszystko wypali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka