Dodaj do ulubionych

polecam lot Reggio C. -Kraków

IP: *.c9.msk.pl 28.05.06, 01:48
www.consulta.it

Reggio Calabria -->Kraków w 2 godzinki
polecam, sprawdziłam na własnej skórze, punktualni, mili i ta cena :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ewcyna Re: polecam lot Reggio C. -Kraków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.06, 16:13
      a jakiimi liniami lecialas, jakies szczegoly? e
    • agawg Re: polecam lot Reggio C. -Kraków 29.05.06, 14:29
      Witam, a juz myslałam ,że nigdy sie nie dowiem nic na temat lotów z Consultą z
      Krakowa do Reggio. Czy możesz podać jakieś bardziej szczegółowe informacje.
      Chce lecieć we wrzesniu na Sycylie i chciałam dolecieć do Reggio, bo tak będzie
      najwygodniej. Znalazłam informację o liniach Consulta i lotach z K-kowa do
      Reggio, ale boję się rezerwować bo lataja od niedawna i niewiele o nich pisze.
      Jeśli masz jakieś informacje o nich to odezwij się, proszę. Mój adres
      aga_wg@op.pl. Pozdrawiam.
      • Gość: miśka Re: polecam lot Reggio C. -Kraków IP: *.c9.msk.pl 29.05.06, 15:33
        Nie bardzo orientuje sie jakich bardziej szczegółowych informacji niż są na
        stronie www.consulta.it mogłabym wam udzielic.
        Lece czwarty raz. Punktualni. Na pokładzie kanapki i napoje gratis. Piloci i
        stewardessy z Litwy. Samolot wynajmowany przez sogas, bardzo przyzwoity, z
        resztą jest na stronie.
        O jakie bardziej szczegółowe informacje Wam chodzi?
        • Gość: MIŚKA Re: polecam lot Reggio C. -Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 18:04
          Nie sadze by to był dobry pomysł z tym twoim nickiem
          ja go miałam
          • Gość: miśka Re: polecam lot Reggio C. -Kraków IP: *.c9.msk.pl 29.05.06, 18:55
            o kurcze, no to tragedia. Jak mam Cię przeprosić? Kwiaty, bomboniera?
            • agawg Re: polecam lot Reggio C. -Kraków 29.05.06, 19:24
              Dzięki za informację, chodziło mi konkretnie o to, że chciałam leciec z Krakowa
              i nie bardzo wiem jak mam zamówic bilety, czy bezpiecznie zamówic na ich
              stronie internetowej i zapłacic kartą kredytową no i czy oni przysyłają bilety
              czy tylko potwierdzenie rezerwacji. I czy nie odwołują lotów z powodu braku
              chętnych. Jakoś mam wrażenie że ten region jest przez linie lotnicze zapomniany
              i cholernie drogi. Jak Ty kupowałaś bilety i kiedy najlepiej kupic. Teraz czy
              jeszcze wyczekac.
              P.S.O co chodzi z moim nickiem, czy coś z nim nie tak?
              • Gość: miśka Re: polecam lot Reggio C. -Kraków IP: *.c9.msk.pl 29.05.06, 20:02
                Agawg nie mam pojęcia czy bezpiecznie jest kupować w internecie, bo nigdy tego
                nie robiłam i szczerze powiedziawszy nie mam zaufania do tego typu metod. Ja
                zawsze kupowałam bilety andata e ritorno we Włoszech, w biurze podróży, więc
                niestety nie mogę udzielić Ci informacji jak to wygląda w Polsce. Może napisz
                mail do consulta czy mają tu jakiegoś przedstawiciela (np. na lotnisku w
                krakowie)?
                Andata e ritorno z biura podróży kosztowała mnie zawsze równe 250e, ale
                kompfort podróży jest wart dołożenia tych kilkudziesięciu euro (w porównaniu z
                biletem autokarowym za który płaciłam 200e).

W samolocie jest 115, za każdym razem pasażerów było ok 20-25. Malutko. Ale nie
                wiem czy odwołują loty z powodu małej ilości osób. Wydaje mi się to mało
                prawdopodobne.

Nie wiem czy czekać z kupnem biletu. Ja kupowałam na 1-2 dni przed wylotem, ale
                poza sezonem (kwiecień i obecny miesiąc). Nie wiem czy więcej osób będzie
                latało w wakacje. Możliwe że wiele osób jeszcze nie wie o takim połączeniu
                (jest od początków kwietnia). Ryzyk fizyk.

Zawsze masz tylko potwierdzenie rezerwacji. Z tym idziesz na lotnisko do check
                in, i tam dostajesz boarding cart. Bez względu czy kupujesz lot w biurze czy w
                necie.

Jeśli mogę w czymś jeszcze pomóc-jestem:)
                • agawg Re: polecam lot Reggio C. -Kraków 29.05.06, 20:21
                  Bardzo Ci dziękuję.To niesłychanie pomocne, zwłaszcza, że tak jak mówiłam
                  ciężko cokolwiek się dowiedzieć o tych liniach. Jest w Krakowie biuro podróży
                  które pośredniczy w sprzedaży biletów (pisałam maila do Consulty i
                  powiedzieli) , ale biorą 120 zł prowizji, a to trochę kasy zwłaszcza, że
                  jedziemy we dwójkę. Ale obiecałam sobie, że już nigdy więcej autokarem,
                  TRAGEDIA!!! A Ty jeździsz na Sycylię czy zostajesz we Włoszech? Bo jeśli na
                  Sycylię, to może mi jeszcze powiesz jaka jest cena promu z Villa san Giovanni
                  albo Reggio. Dzięki :)
                  • Gość: miśka Re: polecam lot Reggio C. -Kraków IP: *.c9.msk.pl 29.05.06, 20:47
                    Zostaję, mieszkam. W Polsce jestem tylko "na chwilkę". Cena promu z Villa to 1
                    euro za osobę w jedną stronę (bez samochodu oczywiście). Z Reggio nie wiem, ale
                    ciut drożej bo stamtąd pływają aliscafo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka