Dodaj do ulubionych

jak dojechać z Bolonii do Rimini?

21.07.06, 12:25
no właśnie...jak dojechać? są jakieś szybkie i w rozsądnych cenach
połączenia? chcemy się zatrzymać w Miramare.
proszę o pomoc :o)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Mike Re: jak dojechać z Bolonii do Rimini? IP: *.imgw.pl 21.07.06, 12:42
      Najlepiej moim zdaniem pociągiem. Podróż trwa ok 1.5 godziny. Cena biletu drugą
      klasą to 6.55 Euro. Podróż bardzo przyjemna, pociągi czyste i nowoczesne.
      Pozdrawiam
      • Gość: biala81 Re: jak dojechać z Bolonii do Rimini? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.06, 18:11
        dziękuję za odpowiedź :o)
        a nie wiesz może jak daleko jest z lotniska do stacji? i czy płaci się w
        pociągu dodatkowo za bagaż?
        • Gość: Mike Re: jak dojechać z Bolonii do Rimini? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.06, 20:38
          Bilet kupiłem na dworcu, kasuje się je w specjalnych kasownikach przed wejściem
          na perony (przynajmniej tak było parę lat temu). Za bagaż dodatkowo nie
          płaciłem. Lotnisko nie wiem nawet gdzie jest w Bolonii bo wtedy przyjechałem
          autokarem. W tym roku się wybieram we wrześniu samolotem do Bolonii a potem do
          Rimini i też bedę szukał drogi na dworzec :). Pozdrawiam
          • Gość: biala81 Re: jak dojechać z Bolonii do Rimini? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.06, 01:14
            ohohooo...my też we wrześniu :o)
            do zobaczenia gdzieś na deptaku ;o)
            i jeszcze raz dzięki za info :o)
        • Gość: bonalisa Re: jak dojechać z Bolonii do Rimini? IP: 157.25.9.* 24.07.06, 11:34
          Około 0,5 h drogi (jeśli nie ma korków;-) Spod lotniska kursuje specjalny
          autobus na dworzec kolejowy w Bolonii (cena biletu 4,5 euro, kupuje sie go u
          kierowcy lub w automacie przy przystanku)
          • Gość: gili_gili Re: jak dojechać z Bolonii do Rimini? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.06, 22:25
            czy w Miramare jest stacja kolejowa (oczywiscie taka, zeby bylo polaczenie z
            Bolonia)? bylam tam rok temu, ale tego akurat nie zarejestrowalam...pierdoła ze
            mnie :)
            tez bede jechac z Bolonii i oczywiscie jak zwykle nic nie wiem.....
            pomocy!!!!!
            • linn_linn Re: jak dojechać z Bolonii do Rimini? 25.07.06, 08:56
              Jest, a tu masz mape
              www.emiliaromagnaturismo.it/download/mappe/cartinaRimini.pdf
              • Gość: gili_gili Re: jak dojechać z Bolonii do Rimini? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.06, 22:30
                dziekuje bardzo!!!
                Linn...Ty mieszkasz we Wloszech? widze, ze wiesz sporo o kraju... :)
                pozdrawiam
                • linn_linn Re: do gili_gili 28.07.06, 09:18
                  Po 15 latach wiem wiecej o Wloszech niz o Polsce / szczegolnie, ze w ciagu tych
                  15 lat Polska tak bardzo sie zmienila /.
                  • linn_linn Re: do gili_gili 28.07.06, 09:21
                    No i jeszcze jedno: chetnie korzystam z google'a. Nie tylko przed podroza, ale
                    wlasciwie codziennie czegos szukam. No i znajduje: trudno o cos, czego by tam
                    nie bylo.
                    • Gość: paulinas Re: do gili_gili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 14:05
                      Czy możecie podać stronę jakiś autobusow jezdzacych po calych wloszech.
                      A moze wiecie czy sa jakies tanie oferty dla studentow na pociagi, jakies bilety
                      abonamentowe? Chce jechac z Rzymu do Pizy potem do Florencji z Florencji do
                      Wenecji i z Wenecji do Rimini pozniej powrot z Rimini do Rzymu.
                      Dajcie jakies wskazowki
                      pozdrawiam
                      • linn_linn Re: do gili_gili 30.07.06, 14:21
                        Pociagi:
                        www.trenitalia.it/ yakze promocje, znizek nie ma / chyba ze na karty
                        miedzynarodowe /
                        Co do autobusow, mam taka strone, ale:
                        niewiele tam mozna znalezc
                        rzadko kiedy sie otwiera
                        Trzeba szukac na stronach przewoznikow.

• Gość: Joanna Re: jak dojechać z Bolonii do Rimini? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.06.18, 19:23
                Witam,
                Czy wiesz, jak jest z tygodniowym, dwutygodniowym lub moze miesięcznym biletem na trasie Forli Rimini. Będę w Forli z mezem i corka 9 lat i zastanawiamy sie czy nie lepiej jezdzic codziennie pociągiem do Rimini i z powrotem zamiast autem.
                Pozdrawiam Joanna
          • Gość: Mistral Re: jak dojechać z Bolonii do Rimini? IP: *.stegny.2a.pl 01.08.06, 08:57
            witajcie ,powiem wam że wlasnie wrócilem z Rimini i polecam wszystkim ten
            region Wloch .Pojechaliśmy pociągiem do Boloni i z tamtąd pociągiem do Rimini
            cena biletu w walacje to 4,5 euro wysiedliśmy w Rimini Torra Pederera i od
            stacji mieliśmy do przejści do hotelu okolo 300m .
            • Gość: Ania Re: jak dojechać z Bolonii do Rimini? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.06, 02:48
              Pociągiem do Bolonii? A skąd? A za ile? A ile czasu jechaliście?
              • Gość: Grzesiek Re: jak dojechać z Bolonii do Rimini? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.06, 16:51
                słuchajcie...czy aby napewno jest stacja kolejowa w Miramare? próbowałem się
                dowiedzieć i w sumie osoba mieszkająca nedaleko nic o tym nie wie :( ktoś ma
                sprawdzone informacje? dajcie znać!
                pozdro
    • www.italia-italia.pl Re: jak dojechać z Bolonii do Rimini? 05.09.06, 08:35
      WItam
      dojechać można pociągiem z dworca głównego. Z lotniska jest autobus -
      "aerobus", (5 euro/osoba), ostatni przystanek to właśnie stacja. Bilety nie są
      drogie, do Ravenny płaciłem 4.90, a z tamtąd już niedaleko do Rimmini. Pociągi
      sa niemalże co 1,5 godziny więc na tym kierunku nie czeka się długo na
      połączenie.
    • Gość: akasha Re: jak dojechać z Bolonii do Rimini? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 13:35
      pociag kosztuje jakies 6 euro w jedna strone :)
    • Gość: Włoch167 Re: jak dojechać z Bolonii do Rimini? IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.16, 12:46
      Witam,
      Tutaj masz opisane krok po kroku jak dojechać do Rimini
      Poradnik: Jak dojechać z lotniska w Bolonii do Rimini
      • ongoing Re: jak dojechać z Bolonii do Rimini? 13.09.16, 21:36
        bardzo przydatne po 10 latach od zadania pytania... przestań już promować tę swoją stronę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka