Dodaj do ulubionych

Czy wiecie gdzie? Proszę o pomoc

30.04.07, 07:33
Gdzie w Asyżu: szukać cudownej wody(czy chodzi tu o chrzcielnice w
katedrze?)ktoś spytał mnie o to i nigdzie nie mogę nic na ten temat znaleźć.
I jeszcze o schody czy drogę przemierzane przez wiernych na klęczkach. Gdzie
dokładnie się to znajduje? Bardzo proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • ewa553 Re: Czy wiecie gdzie? Proszę o pomoc 30.04.07, 08:23
      nie wiem czy w Asyzu, ale w Rzymie sa te schody, na ktore wierni moga wchodzic
      wylacznie na kleczkach. Jest to na Lateranie, jak stoisz twarza do wejscia do
      Katedry, to w budynku po prawej stronie tego placyku.
      • 333a3 Re: Czy wiecie gdzie? Proszę o pomoc 30.04.07, 08:33
        O tych schodach w bazylice św. Jana na Lateranie wiem, ale co z takimi schodami
        czy dróżką w Asyżu? I jeszcze ta cudowna woda czy źródełko? Szukam w necie i nic
        znaleźć nie mogę.
        • ewelinaf Zwróć się do linn_linn , może Ona będzie wiedziała 30.04.07, 08:37
          • linn_linn Re: Zwróć się do linn_linn , może Ona będzie wied 30.04.07, 09:39
            Bylam w Asyzu, ale z wycieczka / niestety program byl skrocony do minimum /.
            Tu jest przewodnik dla pielgrzymow:
            www.assisiweb.com/
            Niestety po angielsku.
            Jesli cos sobie przypomne, wstukam.
            • 333a3 Re: Zwróć się do linn_linn , może Ona będzie wied 30.04.07, 10:17
              Dziękuję Pani bardzo.Jeżeli Pani sobie coś przypomni i będzie tak miła to proszę
              o informację. Muszę wytłumaczyć to starszej osobie i czuję się bezradny.
              • linn_linn Re: La Strada Mattonata 30.04.07, 11:19
                Na razie nic nie znalazlam. Tylko tyle, ze jest wersja angielska strony:
                www.assisiweb.com/index_en.html
                Pamietam, ze byla jakas afera z budowa tej drogi. Znalazalm: nazywa sie La
                strada mattonata / z cegielkami z nazwiskami ofiarodawcow /:
                www.assisimattonata.com/default.asp?action=gallery
                Laczy 2 bazyliki: S. Francesco e di Santa Maria degli Angeli / 3 km /.
                www.assisimattonata.com/default.asp?action=story
                www.assisimattonata.com
                • 333a3 Re: La Strada Mattonata 30.04.07, 12:48
                  Czy ta droga może być tą do pokonywania przez pielgrzymów na klęczkach?
                  • linn_linn Re: La Strada Mattonata 30.04.07, 18:04
                    Przyznam, ze ja takich osob nie widzialam, ale tez chyba niewielu jest
                    chetnych. Sa tam zreszta miejsca, gdzie mozna zasiegnac informacji: takze w
                    jezyku polskim.
                    • 333a3 Re: La Strada Mattonata 01.05.07, 22:15
                      Dziękuję Pani linn_linn za pomoc. Obdzwoniłem Franciszkanów i oni nic nie wiedzą
                      na ten temat. To jakaś pomyłka chyba?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka