tomyorke 20.06.07, 13:15 Mam pytanie gdzie najtaniej zaparkuje auto w Wenecji? Piazzale di Roma jest koszmarnie drogie, z tego co wiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radioaktywny Re: Parking Wenecja 20.06.07, 17:24 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=parking%20w%20wenecji Odpowiedz Link Zgłoś
azuryt81 Re: Parking Wenecja 22.06.07, 08:10 chyba nie ma co w wenecji parkowac, lepiej powinno byc w mestre, stamtad autobusem czy pociagiem za 1 Euro pojedziesz do centrum wenecji:) Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Parking Wenecja 22.06.07, 10:25 tomyorke napisał: > Mam pytanie gdzie najtaniej zaparkuje auto w Wenecji? Piazzale di Roma jest > koszmarnie drogie, z tego co wiem W Wenecji można zaparkować albo na di Roma (mały parking) albo na Isola Tronchetto (największy parking w Europie). www.veniceparking.it/ Innej możliwości (w samej Wenecji) nie ma. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
f16.pl Re: Parking Wenecja 22.06.07, 10:43 jeżeli przejedziesz most to zostaje ci tylko parking wielopoziomowy płatny, o ile pamiętam 15 euro na dobę, na tyle jest najkrótszy bilet. przed mostem możesz też zaparkować, ale parkingi nie są strzeżone. osobiście odradzam bo krąży tam wiele ciemnych typów. parkingi są 2, ten po prawej ma zaraz przystanek vaporetto czy jakoś tam i dopłyniesz tanio do placu św. marka. uważaj przed wjazdem na most, stoją tam niby policjanci, przebierańcy i kierują na parkingi prywatne, drogie jak cholera i kursy prywatnymi łódkami, jeszcze droższymi. wal na most i jeśli chcesz płynąć idź na przystanek (parkingowi też napędzają prywaciarzom jeleni), ja polecam spacer pieszo na plac a powrót vaporetto. Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Parking Wenecja 22.06.07, 13:21 f16.pl napisał: > jeżeli przejedziesz most to zostaje ci tylko parking wielopoziomowy płatny, o > ile pamiętam 15 euro na dobę, na tyle jest najkrótszy bilet. Zmieniło się. W zeszłym roku można już było na bodaj 4h, a nie na całą dobę. >, ja polecam spacer pieszo na plac a powrót vaporetto. Ja też. Odpowiedz Link Zgłoś
tomyorke Re: Parking Wenecja 26.06.07, 09:27 Dzięki, 15 euro, to rozumiem za parking na Piazzale Di Roma? Tak? Bo ja slyszalem, ze tam placi sie 60 euro za dobe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Parking Wenecja IP: *.spray.net.pl 28.06.07, 19:03 Potwierdzam, że lepiej w Mestre np. Zaparkujesz bezstresowo i spokojnie dojedziesz autobusem za 1EURO w 10 minut. Pozdr. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusia Re: Parking Wenecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 22:36 wróciłam w niedziele z Włoch i ten parking nazywa się jakoś tak: garaż miejski i kosztuje 21E za 24h, za nim jadąc po łuku w prawo (prawym pasem!!!) jest drugi i kosztuje tyle samo, ale między nimi jest szlaban i parkuje się na ulicy za 2h - 4,50 E, za 4h - 9E prawie obok przystanku trawmaju wodnego, którego bilet kosztuje dla jednej osoby 6E (jest to bilet na jedną godzinę, czyli można w tym czasie dowolnie wsiadac i przesiadac się na różne trasy). Odpowiedz Link Zgłoś