artespl 31.07.07, 10:12 Witam, Był ktoś z Was w Caorle w apartamentach Villagio La Luna ??? Mam też pytanie o połączenie pomiędzy lotniskiem Treviso a Caorle, jak te autobusy kursują ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emmf Re: Caorle Villagio La Luna 05.08.07, 12:06 Wczoraj wróciłam z Caorle. Pytaj co chcesz wiedzieć. Opowiem wszystko "na gorąco". I koniecznie napisz mi gdzie masz zakwaterowanie, w domkach (szeregówki dwu poziomowe) czy w apartamentowcu (pokój z aneksem kuchennym)? Odpowiedz Link Zgłoś
artespl Re: Caorle Villagio La Luna 07.08.07, 09:13 Witam, napisz ogólnie jakie warunki są w Lunie my bedziemy mieszkać w apartamentowcu (pokój z aneksem).Najbardziej interesują mnie Twoje wrażenia z pobytu w Caorle.Będę wdzięczny za wszelkie uwagi co powinienem i czego mam się wystrzegać :). Ze szczegółowych pytań to: Gdzie można dobrze i w miare tanio zjeść? Czy jest dużo komarów? Czy polecacie w pobliżu jakieś miejsca godne zobaczenia (oczywiście oprócz standardów wycieczkowych)? Czy na terenie ośrodka są jakieś atrakcje dla dzieci, animacje? Pozdrawiam i czekam na odp. artespl Odpowiedz Link Zgłoś
emmf Re: Caorle Villagio La Luna 07.08.07, 12:29 No więc tak... Co do kompleksu Luna, muszę przyznać, że jest całkiem ok. Spory basen, na którym zawsze są miejsca na darmowych leżakach, czysto i sporo zieleni. Problemem są sąsiedzi, którzy czasami długo i głośno imprezują, ale to jest bardziej problem mieszkańców szeregówek (czyli był to nasz codzienny problem). W apartamentowcu jest raczej spokój. My mieszkaliśmy w szeregówce, ale znajomi mieli pokój w apartamentowcu wiec wiem również jak wyglądają. Są całkiem spore, dużo miejsca w szafach i szufladach, wyposażenie we wszelkie możliwe sprzęty kuchenne (miski, garnki, patelnie wszystkiego full, nie ma tylko czajnika elektrycznego), duży balkon na stronę południową wraz ze stolikiem, krzesłami i suszarką, łóżka cztery (dwa 1-osobowe - chowane do szafy i jedno 2-osobowe - składane do siedzenia), stół i 4 krzesła, telewizor, klimatyzacja indywidualnie sterowana. Nie wiem czy wszystkie pokoje są takie same, ale wydaje mi się, że tak. Pokoje są po 4 czy 5 na piętrze (pięter jest IV, jest winda). To chyba tyle o mieszkaniu. Caorle jest CUDOWNE. Zakochaliśmy się w nim strasznie i pojedziemy tam na pewno jeszcze kiedyś. Miasteczko jest całkiem spore, ale Luna położona jest na jego końcu. Nie znaczy to, że do centrum jest daleko. Chodziliśmy tam codziennie, a zaznaczam, że mamy dziecko w wieku 3 lat,które też dawało radę. Nie wiem na co się nastawiacie. Co do imprez to nie potrafię nic polecić, bo my raczej stawialiśmy na wypoczynek. Spaliśmy do 10, potem basen do 13 (zamykają od 13 do 15), potem siesta i spanie do 16, a od 17 do 19-20 plaża. Potem kolacja w knajpie i spacer po Caorle do 23-24. Pełen relaks. Chodzić jest gdzie. Jest głowna ulica ze sklepami i knajpami, a dodatkowo promenada wzdłuż morza. Plaża strasznie szeroka i piaszczysta. Na dodatek szczęśliwie na końcu, tam gdzie my mieszkaliśmy i chodziliśmy dzika i bezpłatna (na strzeżonej wypozyczenie 2 łóżek i parasola kosztuje 12 EURO dziennie!!! zgroza). Jeżeli macie zamiar chodzić często na plażę zalecam zabranie parasola. Co do jedzenia. Śniadania i lunche robiliśmy sobie sami, zaopatrując się w pobliskim sklepiku (taki niedaleko kościoła Tutti coś tam, z żółtymi markizami) jest niedaleko i wybór jest niezły (polecam paczkowane salami i bułki za 4 EURO a nie 3,40 za kilogram oczywiście - są dużo lepsze). Owoce nalezy kupować na takim straganie na głównej ulicy, obok hotelu Capitan, zawsze tam są ludzie, ale owoce najlepsze (melony !!!!! marzenie). Kolacje codziennie jedliśmy w knajpie. W zasadzie całe dwa tygodnie w jednej - na głównej ulicy, naprzeciwko kwiaciarni i boiska - nazywa się Holiday. Porcje są duże (nawet mój mąż nie zawsze dawał im radę), ceny przyzwoite (nie umiem powiedzieć jednostkowo co ile kosztuje, ale płaciliśmy zazwyczaj około 30 EURO za kolację dla 4 osób z winem), jedzenie świetne (owoce morza rewelacyjne, szczególnie ravioli; sałatki - firmowa holiday z krewetkami, Mia z kurczakiem, grecka; pizze do wyboru i koloru; spagetti; nie polecam jednak mięsa, jest drogie i niespecjalnie dobre) a obsługa rewelacyjna (pozdrowienia dla Antonia). Komary są, ale bez przesady. Ja wyczytałam, że jest ich masa, więc nabrałam wszystkiego co się da i przywiozłam do domu prawie nietknięte. Koniecznie coś weźcie, ale nie jest to problemem. Miejsc w pobliżu Ci nie polecę, bo w zasadzie nigdzie nie byliśmy, poza Wenecją oczywiście. W Caorle jest tak miło, że nie chciało nam się nigdzie ruszać. Atrakcji na terenie ośrodka nie ma żadnych. My byliśmy z TUI i nawet nie widzieliśmy na oczy ani razu rezydenta. Koleżanka była z EURO POL-u i z rezydentką była na wycieczce w Wenecji i raz do niej przyszła przed wyjazdem. I to tyle na ten temat. W Caorle nie ma prawie wcale Polaków, a w Lunie nie ma ich wcale. Tak więc nie ma za bardzo możliwości robienia animacji. Ale zapewniam Cię, że jest tak fajnie, że i tak nie można się nudzić. W Caorle można pozyczyć rowery, jest całkiem fajne pole do minigolfa, jest wielki plac do zabawy dla dzieci, a na dodatek jest Aquapark, do ktrórego powinniści się wybrać. To chyba tyle. Acha, póki pamiętam, większość ośrodków w Caorle obsługuje Agencja Lampo, w ktróej odbiera się klucze i wpłaca kaucję. Musicie się w związku z tym przygotować na koszmarne tłumy zarówno przy odbiorze jak i późniejszym oddawaniu kluczy. Przy wyjeździe polecam oddanie klucza i odebranie kaucji dzień wcześniej. Trzeba powiedzieć, że chce się wyjechać o 7 rano (agencja jest otwarta od 9) i bez problemu można to załatwić. W razie dodatkowych pytań, jestem do dyspozycji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
artespl Re: Caorle Villagio La Luna 09.08.07, 13:32 Witam, bardzo a to bardzo dziękuję Ci za wszelkie informacje. Rozumiem, że wakacje były udane na maxa !!! Już się nie możemy doczekać naszego wyjazdu ! My też jesteśmy nastawieni na wypoczynek z naszą córką która ma 3,5 roku, dlatego też szukaliśmy czegoś fajnego pod kątem dziecka. Jeszcze raz dziękuję za wyczerpujące informacje o Caorle i Lunie. W razie pytań pozwolę sobie jeszcze do Ciebie napisać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
artespl Re: Caorle Villagio La Luna 18.09.07, 22:14 Ze smutkiem zawiadamian, że już po wakacjach. Wyjazd fajny, miasteczko super.Jeszcze raz dziękuję za wszelkie informacje od emmf. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś