Dodaj do ulubionych

Najpiękniejsze plaże na Sycylii-pomóżcie!

IP: *.localdomain / 172.20.6.* 22.07.03, 14:51
Wyberam się niedługo na Sycylię,czy możecie mi doradzić miejsce z
najpiękniejszymi plażami i czystą wodą??

Bardzo Dziekuje!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: bah7 Re: Najpiękniejsze plaże na Sycylii-pomóżcie! IP: ProteriansZgNet:* 22.07.03, 22:06
      Gość portalu: Alex napisał(a):
      > Wyberam się niedługo na Sycylię,czy możecie mi doradzić miejsce z
      > najpiękniejszymi plażami i czystą wodą??

Alex !

Wybierz sobie sam(a ?)... :-)
      Tu masz całą Sycylię na niezliczonej ilości fotek :

www.foto-sicilia.it/index.cfm

Ja bym wybrał : Isolabella i capo Sant'Andrea w Taorminie :

www.foto-sicilia.it/citta.cfm?citta=Taormina

Ale piękne plaże to są na Sardynii, a nie na Sycylii... :)

pzdr.

bah7

• Gość: Elzbieta Przybylo Re: Najpiękniejsze plaże na Sycylii-pomóżcie! IP: 213.82.255.* 22.07.03, 22:37
        Witam.
        Ja mieszkam na sycylji i musze powiedziec ze jest jedne bardzo piekne miejsce
        gdzie jezdze zawsze nad morze,chociaz Taorminie tez nic nie brakuje.Poradze ci
        Fontane Biance kolo Siracusa.Szukaj plazy z nazwa Lido Saionara.Musze zawsze
        przejechac ponad 80 km ale jest naprawde warto.Plaza jest platna za parasol i
        dwa lezaki placi sie euro 11,50.Nie bedziesz rozczarowana.Dobrego pobytu
        • Gość: Elzbieta Przybylo Re: Najpiękniejsze plaże na Sycylii-pomóżcie! IP: 213.82.255.* 22.07.03, 22:39
          Wybacz moje niedopatrzenie,myslalam ze jestes kobieta.Jeszcze raz przepraszam
          Alex.
          • Gość: Alex Re: Najpiękniejsze plaże na Sycylii-pomóżcie! IP: *.localdomain / 172.20.6.* 23.07.03, 11:13
            Gość portalu: Elzbieta Przybylo napisał(a):

> Wybacz moje niedopatrzenie,myslalam ze jestes kobieta.Jeszcze raz przepraszam
            > Alex.
            jestem kobietą! I ogromnie dziękuję za informacje:-))))!
        • Gość: Pankracy Do Elzbiety IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 11:25
          Droga Elzbieto,

jak tam z pogoda na Sycylii w drugiej polowie pazdzernika? Mysle o urlopie z
          rodzinka wlasnie w tym okresie.
    • Gość: moi Re: Najpiękniejsze plaże na Sycylii-pomóżcie! IP: *.targasys.com / 10.71.59.* 23.07.03, 10:06
      Isola delle Femmine, San Vito Lo Capo, Lo Zingaro - spróbuj tam, wszystkie
      znajdują sie na zachód od Palermo i są naprawdę bardzo ładne.
    • Gość: Alex Pytanie do Elzbiety Przybylo IP: *.ipartners.pl 23.07.03, 20:06
      Czy trzeba rezerwowac prom (bede plynac z Neapolu ok.10.wrzesnia)z
      wyprzedzeniem czy powinno byc juz luzniej?

Wielki dzieki i pozdrowienia z Warszawy:-)))
      • Gość: Elzbieta Przybylo Re: Pytanie do Elzbiety Przybylo IP: *.pool8173.interbusiness.it 23.07.03, 22:20
        Gość portalu: Alex napisał(a):

> Czy trzeba rezerwowac prom (bede plynac z Neapolu ok.10.wrzesnia)z
        > wyprzedzeniem czy powinno byc juz luzniej?
        >
        > Wielki dzieki i pozdrowienia z Warszawy:-)))

Elzbieta napisala;
        W tej chwili sie nie orientuje ale na dniach sie doinformuje i dam ci
        znak.Jedna uwaga:nie wiem czy bedzie luzniej bo tutaj sezon turystyczny trwa
        do konca wrzesnia z poczadkami pazdziernika.Do uslyszenia i pozdrowienia z
        Etny:-)))) Jesli bede mogla w czyms jeszcze pomuc to pisz na
        elisa@hotelcorsaro.it
        • Gość: Alex Re: Pytanie do Elzbiety Przybylo IP: *.localdomain / 172.20.6.* 24.07.03, 10:56
          Mam nadziej, ze dotarl moj poranny e-mail:-)
          Pozdrawiam
    • Gość: Iza Re: Najpiękniejsze plaże na Sycylii-pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 21:23
      Południe wyspy, okolice Agrigento. Moim zdaniem są tam najładniejsze plaże.
      • pawel3333 Pytanie do Izy!! 25.07.03, 23:29
        Izo masz rację! Np. San Leone. A czy byłaś może na plaży koło Agrigento z taką
        dużą ekstra białą skała!
        • Gość: Iza Re: Pytanie do Izy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.03, 21:03
          pawel3333 napisał:

> Izo masz rację! Np. San Leone. A czy byłaś może na plaży koło Agrigento z
          taką
          > dużą ekstra białą skała!
          Byłam na plaży w San Leone. Skały na plaży sobie nie przypominam. Czyba,że
          była to skała w morzu.
        • Gość: bah7 Re: Pytanie do Izy!! IP: ProteriansZgNet:* 26.07.03, 22:36
          pawel3333 napisał:
          > Izo masz rację! Np. San Leone. A czy byłaś może na plaży koło Agrigento z
          > taką dużą ekstra białą skała!

Paweł !

Jeśli wolno się wtrącić, to myślę, że chyba chodzi Ci o najbardziej
          fotogeniczne miejsce w San Leone - czyli plażę Punta Bianca... :

www.hotelcostazzurra.it/uk/mare.htm

bah7
          • gacus2 Re: Ladne plaze 31.07.03, 11:02
            Są m.in Marina di Modica (na samym południu) i w taorminei oczywiscie.
    • helga0 Re: Najpiękniejsze plaże na Sycylii-pomóżcie! 17.08.03, 19:57
      Ja cudownie wspominam pobyt w miejscowości Marina di Modica, ok. 30 km na
      zachód od Catanii. Plaża ma tę zaletę, że jest długa i piaszczysta. Z jednej
      strony bliżej miasteczka - duzo ludzi, bary parasole. Z drugiej strony ciasza,
      nieiwele ludzi, spokój. Co prawda na bezludnej plazy sa jedynie prysznice ze
      słodką wodą, nie mozna wynająć parasola i leżaka, ale ten spokój wszystko
      rekompensował. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka