Gość: Alex IP: *.localdomain / 172.20.6.* 22.07.03, 14:51 Wyberam się niedługo na Sycylię,czy możecie mi doradzić miejsce z najpiękniejszymi plażami i czystą wodą?? Bardzo Dziekuje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bah7 Re: Najpiękniejsze plaże na Sycylii-pomóżcie! IP: ProteriansZgNet:* 22.07.03, 22:06 Gość portalu: Alex napisał(a): > Wyberam się niedługo na Sycylię,czy możecie mi doradzić miejsce z > najpiękniejszymi plażami i czystą wodą?? Alex ! Wybierz sobie sam(a ?)... :-) Tu masz całą Sycylię na niezliczonej ilości fotek : www.foto-sicilia.it/index.cfm Ja bym wybrał : Isolabella i capo Sant'Andrea w Taorminie : www.foto-sicilia.it/citta.cfm?citta=Taormina Ale piękne plaże to są na Sardynii, a nie na Sycylii... :) pzdr. bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Przybylo Re: Najpiękniejsze plaże na Sycylii-pomóżcie! IP: 213.82.255.* 22.07.03, 22:37 Witam. Ja mieszkam na sycylji i musze powiedziec ze jest jedne bardzo piekne miejsce gdzie jezdze zawsze nad morze,chociaz Taorminie tez nic nie brakuje.Poradze ci Fontane Biance kolo Siracusa.Szukaj plazy z nazwa Lido Saionara.Musze zawsze przejechac ponad 80 km ale jest naprawde warto.Plaza jest platna za parasol i dwa lezaki placi sie euro 11,50.Nie bedziesz rozczarowana.Dobrego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Przybylo Re: Najpiękniejsze plaże na Sycylii-pomóżcie! IP: 213.82.255.* 22.07.03, 22:39 Wybacz moje niedopatrzenie,myslalam ze jestes kobieta.Jeszcze raz przepraszam Alex. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Najpiękniejsze plaże na Sycylii-pomóżcie! IP: *.localdomain / 172.20.6.* 23.07.03, 11:13 Gość portalu: Elzbieta Przybylo napisał(a): > Wybacz moje niedopatrzenie,myslalam ze jestes kobieta.Jeszcze raz przepraszam > Alex. jestem kobietą! I ogromnie dziękuję za informacje:-))))! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pankracy Do Elzbiety IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 11:25 Droga Elzbieto, jak tam z pogoda na Sycylii w drugiej polowie pazdzernika? Mysle o urlopie z rodzinka wlasnie w tym okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: Najpiękniejsze plaże na Sycylii-pomóżcie! IP: *.targasys.com / 10.71.59.* 23.07.03, 10:06 Isola delle Femmine, San Vito Lo Capo, Lo Zingaro - spróbuj tam, wszystkie znajdują sie na zachód od Palermo i są naprawdę bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Pytanie do Elzbiety Przybylo IP: *.ipartners.pl 23.07.03, 20:06 Czy trzeba rezerwowac prom (bede plynac z Neapolu ok.10.wrzesnia)z wyprzedzeniem czy powinno byc juz luzniej? Wielki dzieki i pozdrowienia z Warszawy:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Przybylo Re: Pytanie do Elzbiety Przybylo IP: *.pool8173.interbusiness.it 23.07.03, 22:20 Gość portalu: Alex napisał(a): > Czy trzeba rezerwowac prom (bede plynac z Neapolu ok.10.wrzesnia)z > wyprzedzeniem czy powinno byc juz luzniej? > > Wielki dzieki i pozdrowienia z Warszawy:-))) Elzbieta napisala; W tej chwili sie nie orientuje ale na dniach sie doinformuje i dam ci znak.Jedna uwaga:nie wiem czy bedzie luzniej bo tutaj sezon turystyczny trwa do konca wrzesnia z poczadkami pazdziernika.Do uslyszenia i pozdrowienia z Etny:-)))) Jesli bede mogla w czyms jeszcze pomuc to pisz na elisa@hotelcorsaro.it Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Pytanie do Elzbiety Przybylo IP: *.localdomain / 172.20.6.* 24.07.03, 10:56 Mam nadziej, ze dotarl moj poranny e-mail:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Najpiękniejsze plaże na Sycylii-pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 21:23 Południe wyspy, okolice Agrigento. Moim zdaniem są tam najładniejsze plaże. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel3333 Pytanie do Izy!! 25.07.03, 23:29 Izo masz rację! Np. San Leone. A czy byłaś może na plaży koło Agrigento z taką dużą ekstra białą skała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Pytanie do Izy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.03, 21:03 pawel3333 napisał: > Izo masz rację! Np. San Leone. A czy byłaś może na plaży koło Agrigento z taką > dużą ekstra białą skała! Byłam na plaży w San Leone. Skały na plaży sobie nie przypominam. Czyba,że była to skała w morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Pytanie do Izy!! IP: ProteriansZgNet:* 26.07.03, 22:36 pawel3333 napisał: > Izo masz rację! Np. San Leone. A czy byłaś może na plaży koło Agrigento z > taką dużą ekstra białą skała! Paweł ! Jeśli wolno się wtrącić, to myślę, że chyba chodzi Ci o najbardziej fotogeniczne miejsce w San Leone - czyli plażę Punta Bianca... : www.hotelcostazzurra.it/uk/mare.htm bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: Ladne plaze 31.07.03, 11:02 Są m.in Marina di Modica (na samym południu) i w taorminei oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
helga0 Re: Najpiękniejsze plaże na Sycylii-pomóżcie! 17.08.03, 19:57 Ja cudownie wspominam pobyt w miejscowości Marina di Modica, ok. 30 km na zachód od Catanii. Plaża ma tę zaletę, że jest długa i piaszczysta. Z jednej strony bliżej miasteczka - duzo ludzi, bary parasole. Z drugiej strony ciasza, nieiwele ludzi, spokój. Co prawda na bezludnej plazy sa jedynie prysznice ze słodką wodą, nie mozna wynająć parasola i leżaka, ale ten spokój wszystko rekompensował. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś