Dodaj do ulubionych

apartamenty w ok. Bibione

27.07.03, 16:03
Zastanawiam się nad wyjazdem w ok Bibione (nie daleko, bo to byłaby nasza
pierwsza zagraniczna podróż samochodem dalej, niż do Czech), rodzina 4 osoby
(2+2 nastolaków). Noclegi w apartamentach. Czy można jechać "w ciemno", da
się wynająć coś na miejscu? Może macie sprawdzone namiary na kwatery? Czy
korzystał ktoś z ofert z GW-Tutystyczej? - są tam tel. kontaktowe (p.
Mizerska?). Ważne są też ceny, by nie były wysokie. Można na prv:
otka7.gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Linn Re: apartamenty w ok. Bibione IP: *.dialup.tiscali.it 28.07.03, 06:58
      Najblizsze 3 tygodnie to szczyt urlopowy. Lepiej sie nie ruszac w oglo, a w
      ciemno tym bardziej.
      • roka3 Re: apartamenty w ok. Bibione 03.08.03, 23:33
        Biblione jest cudowne.My bylismy w Village internacionale w Biblione - buży
        ośrodek posiada apartamenty, campingowe domki i pole namiotowe nad samym morzem
        blisko centrum. Byłam we wrześniu to nie było problemów. Camping ten ma swoją
        stronę internetową, troche pogrzeb w internecie może znajdziesz
    • Gość: marghe_72 Re: apartamenty w ok. Bibione IP: *.acn.pl 04.08.03, 14:56
      W ciemno możecie jechac, ale dopiero we wrześniu.
      M.
    • Gość: ewit Re: apartamenty w ok. Bibione IP: 212.14.8.* 20.08.03, 08:40
      W 1997 to była także moja pierwsza podróż do Włoch , skorzystałam z oferty
      firmy Boreal o której piszesz i byłam bardzo zadowolona.To były pierwsze dwa
      tygodnie września byłam z dzieckiem /wówczs III klasa podstawówki/,wyszłam z
      założenia ,że lepiej żeby dziecko obejrzało Wenecję na żywo niż na obrazkach.W
      sierpniu było za drogo. W Bibione jest wiele agencji turystycznych,które
      świadczą usługi wynajmu apartamentów jedną z większych i mających dużo ofert
      jest "Europa".Na pierwszą podróż do Włoch Bibione jest niezłe.Póżniej odbyłam
      jeszcze pięć podróży w inne rejony Włoch.Miłość do tego kraju jest
      nieuleczalna.Tylko raz zdradziałam Włochy na rzecz Hiszpanii.Jeżeli byś miała
      jakieś pytania to na forum lub prv. ewit@gazeta.pl pzdr
      • kvik Re: apartamenty w ok. Bibione 20.08.03, 11:52
        "milosc do tego kraju jest nieuleczalna" a co bedzie po smierci polskiego
        papierza ? (wcale mu tego nie zycze ale to nastapi)

moim skromnym zdaniem, ciekawsze od bibione jest caorle gdzie atmosfera jest
        bardziej miedzynarodowo-wloska, w bibione zbyt miedzynarodowa

www.caorle.it ( albo .com w miejsce .it)- tam mozna znalezc wakacyjne
        mieszkania
        • Gość: ewit Re: apartamenty w ok. Bibione IP: 212.14.8.* 20.08.03, 14:53
          Przepiękne katedry we Włoszech/Mediolan,.Florencja,Pisa.Siena
          itd.itd./wybudowano zanim ktokolwiek pomyślał,że po kilkuset latach panowania
          papieży z Italii,Polak zasiądzie na papieskim tronie.Włochy "wielbić "będę
          zawsze ,a papież oby żył jak najdłużej.Mimo mioch wielu wypraw do Włoch nigdy
          nie odwiedziłam Rzymu,choć planuję to od dawna.a treścią mojego postu było to
          że na pierwszy samodzielny wyjazd za granicę samochodem Bibione i okolice nie
          jest złe / z uwagi na piękną plażę ,bliskość Wenecji/.Chociaż obecnie już
          pewnie tam nie pojadę bo znacznie piękniejsze jest Gargano ,południowy
          Adriatyk i wiele innych miejsc.A poza tym nie byłam jeszcze na Sycylii i
          sardynii a to także planuję/chociaż niestety we włoskiego "totka" nie
          wygrałam.pzdr
          • kvik Re: ewit 21.08.03, 08:13
            nie bierz do serca tego co pisze ja tez mu zycze wiecznosci, choc z punktu
            widzenia religijnego jest mi zupelnie obojetne kto jest papiezem

a co powiesz o blizszych rejonach italii jak np. riwiera, okolice lago
            magiore, lago di como, piemonte
            na poludnie od rzymu jest mi za cieplo w czerwcu, lipcu i sierpniu a w innych
            miesiacach za daleko (jesli mam jechac sam samochodem)

proponowalem caorle dla turystow indiwidualnych, bibione jest zbyt oklepane i
            dalej od wenecji
    • znawca3 wybierz polskie biuro! 21.08.03, 13:50
      możesz wtedy pojechać autokarem, dowioza na miejsce itd
      poza tym jeśli bedzie żle to zawsze masz się komu poskarzyć!!! a jesli kupisz
      przez internet czy telefon to dupa... włoch cię oleje...
      • kvik Re: wybierz polskie biuro lub jedz sam 21.08.03, 15:09
        wyobraz sobie, ze mnie wloch nie olewa a zawsze kupuje pierwszy raz przez
        internet z tym, ze reszte lub na drugi raz dopelniam fax/telefonicznie lub
        mailem
        jest to niczym nie uzasadniony zly mit, ze wlosi kantuja

moge cie zapewnic, ze na 1000 wlochow wynajmujacych lokal wczasowy, moze tylko
        1% zdazy sie lekkego oszukanstwa w naszym polskim mniemaniu
        niezapominaj, ze inni smieja sie w innym miejscu niz my i stad czesto wynikaja
        nieporozumienia a takze z niuansow jezykowych
        jak tu ktos opisal, ze wynajal apartament a zastal skromne mieszkanko,
        klasyczny przyklad roznicy w rozumienia tego samego hasla "apartament"
        apartament we wloszech to szeroko stosowane pojecie a w polsce odnosi sie to
        do czegos wyjatkowo luksusowego
        z autobusow wyroslem lub jeszcze nie doroslem, jezdzij sam

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka