Dodaj do ulubionych

Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Marina

10.05.08, 20:03
Mam zamiar wybrac się na wakację w ten własnie region proszę o
opinie jeśli ktoś był?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: oolcia Re: Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 18:29
      ja byłam w zeszłym roku, region bardzo sympartyczny, całkiem długi
      deptak, mnostwo sklepików, kawiarenek, pizzeri, miejsc gdzie można
      potańczyć. Przy plaży hotel obok hotelu, a niestety plaża brzydka,
      zanieczyszczona- to moim zdaniem jedyny minus. Pytaj jeśli coś
      więcej chcesz wiedzieć
      • karinaz Re: Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Ma 20.05.08, 16:21
        A czy można tam coś ciekawego pozwiedzać, jakieś zabytki np?
        • Gość: Gosia Re: Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Ma IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.08, 17:16
          Szczerze mówiąc my bylismy tylko w kościele św Małgorzaty w której
          znajduje się unikatowa trójkątna dzwonnica ,ale jest też Wieża
          Saracenów z XVII wieku i Czerwony Dom ,w którym mieszkał poeta i
          pisarz Alfredo Panzini .Ale proponuje pojechać do Rimini tam jest
          bardzo ładna "starówka" .My akurat trafiliśmy na "pchli targ" na
          którym dzieci sprzedawały lub wynmieniały się zabawkami .I
          oczywiście do San Marino ...
    • Gość: Gosia Re: Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Ma IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.08, 17:18
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=74756559&a=75193696
      • karinaz Re: Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Ma 22.05.08, 14:04
        Dziękuję bardzo wszystkim za informację.
        Pozdrawiam
        • Gość: Skrawek Re: Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 06:45
          Bardzo sympatyczne ladne i fajne miasteczko ladny deptak i ta wloska atmosfera,
          bylem z drugiej strony kanalu portowego w hotelu MITING cieplo zapach kwiatow
          mila atmosfera chcialbym tam znowu pojechac, Wlochy cale som piekne
          • karinaz Re: Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Ma 27.05.08, 20:19
            Ja również wybieram się do hotelu Miting.
    • lucynkaczu Re: Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Ma 04.07.08, 11:42
      Czy już ktoś wrócił z Bellarii we Włoszech? Jaka jest tam plaża? Czy
      rzeczywiście brudna? Co prawda chcemy zwiedzać, ale kąpać też by się przydało.
      • Gość: Emilka Re: Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Ma IP: *.range81-151.btcentralplus.com 05.07.08, 11:59
        kiedy Pani jedzie? ja z nazeczonym jedziemy 15 go lipca
        • Gość: lucynkaczu Re: Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 15:37
          My jedziemy dopiero we wrześniu, więc z niecierpliwością czekam na wrażenia.
          Pozdrawiam
          • karinaz Re: Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Ma 06.07.08, 09:52
            Ja jadę pod koniec sierpnia
            • Gość: lucynka Re: Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 18:55
              No to prawdopodobnie się spotkamy. My z mężem jedziemy 5 września. Pozdrawiam
              • karinaz Re: Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Ma 14.07.08, 16:32
                A ja 29.08. pozdrawiam :)
      • justynalb Re: Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Ma 14.07.08, 20:44
        Witam, ja wróciłam z Bellari... jeżeli chodzi o plażę najbliżej
        hotelu Meeting, zaraz przy porcie to nie polecam, mała, brudna i
        tłoczna a na dnie trochę dalej od brzegu jakaś dziwna maź... my
        bylismy swoim samochodem i jeździliśmy jakieś 3 km w kierunku Rimini
        też na plażę publiczną, była bardzo szeroka, czyściutka, na dnie sam
        piasek i muszelki i co najważniejsze nie było tłumów! w weekendy
        owszem było dużo włochów, ale w tygodniu rewelacja, polecam!!
        • karinaz Re: Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Ma 15.07.08, 17:21
          A generalnie czy byłaś zadowolona z pobytu czy miejscowość fajna i
          co można ciekawego pozwiedzać.
        • Gość: lucynkaczu Re: Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 23:42
          My jedziemy co prawda autokarem, ale te 3 km nie są chyba uciążliwe? Szczerze
          mówiąc wolę się przejść, niż taplać się w jakiejś nieokreślonej cieczy. Czy ew.
          do innej można dojechać podmiejskim transportem? Czy masz macie jakieś zdjęcia?
          Pozdrawiam
          • szymucia też się tam wybieram 16.07.08, 09:29
            Szczerze mówiąc zmartwiłam się trochę czytając o brudnej plaży i takiej też
            wodzie. Moje dzieci będą zawiedzione , bo oprócz zwiedzania kąpiel jest dla nich
            najważniejsza. A może nawet ważniejsza /???/ Jedziemy autokarem więc szukanie
            innej plaży będzie troche uciążliwe. Przewidziane są w programie wycieczki
            fakultatywne ale wygrzewanie na plaży też mi się marzy. Słońce w Polsce jest
            takie nie łaskawe dla zmarzluchów
            • justynalb Re: też się tam wybieram 16.07.08, 11:51
              Być może można dojechać na plażę na którą my jeździliśmy autobusem bo takowe z
              pewnością jeżdżą po Bellarii, ale o to już musicie się zapytać dziewczyn z
              recepcji, one z pewnością pomogą :)Ta plaża na którą jeździliśmy nazywała się
              chyba Beka Bay, ale nie jestem pewna. Można również korzystać z plaż płatnych,
              około 10 euro za 2 leżaki i parasol, opłatę za cały tydzień można negocjować.To
              są moje spostrzeżenia i moje opinie być może innym się będzie podobało :) ja
              osobiście byłam raz i więcej nie miałam ochoty...
              A samo miasteczko bardzo fajne, główny punkt miasteczka jest po drugiej stronie
              kanału, można przez mostek spacerkiem, to naprawdę blisko od hotelu, bądź takim
              malutkim promikiem, który kursuje do 24 godziny za 0,5 centów za dorosłego i 0,3
              za dzieciaczka. Mnóstwo sklepów, kawiarni no i lodziarni, lody niesamowite! 1,7
              euro za najmniejszą porcję która w rzeczywistości się tylko tak nazywa bo jest
              ogromna :) My byliśmy z dziećmi więc wyjazd był głównie zorganizowany pod to aby
              dzieci się dobrze bawiły w związku z tym z góry odpadły wszelkie wyjazdy po to
              aby zwiedzać, z tego typu atrakcji to byliśmy tylko w San Marino, wjechaliśmy
              kolejką więc dzieciaki miały radochę, a tak to Mirabilandia (2 dni, bo drugi
              dzień jest gratis) Aquapark z Oltremare i Imaxem (też 2 dni bo drugi dzień
              gratis. Italia in Miniatura, delfinarium w Rimini, chociaż jeśi ktoś ma w planie
              wyjazd do Oltremare to nie polecam wydawać kasy na delfinarium w Rimini bo w
              Oltremare też jest delfinarium, które jest o niebo lepsze niż to malutkie w
              Rimini. Byliśmy 2 tygodnie więc starczyło nam czasu również na plażowanie :)

• Gość: turystka Re: Proszę o opinie o regionie Bellaria - Igea Ma IP: *.opole.internetia.pl 21.07.14, 14:59
      Bardzo fajne miejsce, dużo atrakcji do późnej nocy. Sklepy czynne od 20.00 godziny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka