Gość: gregor1001 IP: *.244.156.156.ip4.tnp.pl 13.11.08, 21:24 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wkurzony Re: Na kilka dni do Rzymu z jakim Biurem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 02:09 z grupa chcesz czy sam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Na kilka dni do Rzymu z jakim Biurem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 06:58 witaj jeśli do rzymu to tylko z biurem podrózy sol tours z krakowa 3 dni temu wróciłem z odlotowego rzymu i było superrrrrrr organizacja wysmienita przewodniczki ogromne wiedze polecammmmmmmmmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Na kilka dni do Rzymu z jakim Biurem ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 08:30 Do Krzysiek Możesz mi podac, ile kosztowała cała wycieczka do Rzymu? Czym jechaliście, gdzie spaliście. Chciałabym także wybrać się, ale nie wiem, z jakimi kosztami powinnam liczyć się Pozdrawiam serdecznie Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Na kilka dni do Rzymu z jakim Biurem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 14:32 witaj ewa moge wiedzieć sjak jestes bo tą wycieczke ci jechałem to był odlot z katowic ale mozna tez z gdanska z warszawy koszt wycieczki to ja płaciłem 4 miesiace przed to 1090 na osobe jechalismy w 3 plus 80 euro na dodatkowe np na przewodnika w vatyjanie i autobus bilety wstepu mielismy do dyspozycji autobus który przyjedrzał po nas gdzie chcielismy mieszkalismy 30 km od rzymu w hotelu 3 gwiazdkowym w miejscowosci anzio hotel del pini moze nie wysko standart ale takie wycieczki tak maja chodzi o zwiedzania jechalismy o 9 i przyjedzaliśmy i 19 wszystko zapiete na ostatni guzik mase zwiedzania grupa była 30 osób i super przewodniki podaje ci strone tego biura jest tam wiecej napisz czy pojedziesz potem www.sol-tours.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
dokto polecam biuro DIY 17.11.08, 15:27 sprawdzone w wielu miejscach Europy, może kiedyś wybiorę się z nimi gdzieś dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
emma65 Do autora wątku 21.11.08, 09:41 Tanie linie lotnicze wizzair-bilet jakieś 300 zł w dwie strony,dojazd do centrum Rzymu pociągiem Leonardo Express (11 euro w jedną stronę), hotel przez www.booking.com - 5 nocy w centrum Rzymu obok dworca Termini - 155 euro od osoby(w pokoju 2 osobowym), bilet tygodniowy na wszystkie środki lokomocji w mieście-16 euro(na tym bilecie można też dojechać np. do Ostia Antica-w stronę morza), bilety wstępu do "różnych ciekawych miejsc" +- 7-10 euro x ile zaplanujesz, jedzonko - śniadanie na ogół wliczone w cenę hotelu, jakaś obiadokolacja na Zatybrzu-dużo taniej, niż w centrum-duża pizza + 0,5 l karafka domowego wina jakieś 10euro, wiczorem zakupy w markecie czegoś do przegryzienia + winko za kilka euro i masz fajny wyjazd. Oczywiście z przewodnikiem i mapą w ręku. Wcześniej poczytać info. w internecie, ażeby wiedzieć jakie muzea, w jakie dni są zamknięte/otwarte,itp., co warto zobaczyć... W moim przypadku bilet na samolot kupiony kilka miesięcy przed imprezą, hotel zabookowany kilka miesięcy przed imprezą, dwa tygodnie przed-intensywne czytanie informacji w internecie, przygotowania. Wyjazd udany. Odpowiedz Link Zgłoś
emma65 Re: Do autora wątku 21.11.08, 15:35 Konkluzja: Nie opłaca się jechać z biurem (szczególnie dotyczy to wycieczek samolotowych), chyba że ktoś samodzielnie nie potrafi takiego wyjazdu zorganizować. Tym nie mniej zachęcam do większej aktywności. Mnóstwo ludzi samodzielnie zwiedza świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek80 Re: Do autora wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 15:49 Popieram samodzielne wyjazdy do Rzymu, to miasto jest stworzone na takie eskapady. Sama tak zwiedzałam Rzym na początku listopada i nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej. Oczywiście, wymaga to przestudiowania przewodnika i mapy i zaplanowania/zorganizowania wszystkiego samemu, ale jaka frajda później:- Najważniejsze, że zwiedzasz to, co chcesz i w swoim tempie, a nie biegasz posłusznie za przewodnikem. Możesz przystanąć/przysiąść kiedy masz ochotę albo zboczyć z ustalonej trasy kiedy coś cię zaciekawi - i nie pytać nikogo o zgodę. No, ale to oczywiście kwestia preferencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Do autora wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 16:57 wlasnie znalazlem w sieci www.apartamentywrzymie.pl Odpowiedz Link Zgłoś