Gość: maciejkaa9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 17:26 Czy - podobnie jak w Paryżu- takie samoobslugowe restauracje są też w Rzymie? Jeżeli tak to gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: restauracje self service w Rzymie 26.01.09, 18:29 www.google.it/search?hl=it&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=ristorante+sel+service+ roma&spell=1 www.virtualrome.com/roma/freetime/self-service-e-fast-food.php na Dworcu Termini jest np Ciao www.grandistazioni.it/cms/v/index.jsp?vgnextoid=340e7ea50cdfa110VgnVCM1000003f16f90aRCRD i Gusto www.grandistazioni.it/cms/v/index.jsp?vgnextoid=a9bd4c29e621b110VgnVCM1000003f16f90aRCRD ;-) ja jednak sugeruję korzystanie z prawdziwych restauracji, trattorii , rosticcerii i pizzerii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejkaa9 Re: restauracje self service w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 15:05 Dziękuję za info. Trochę mi głupio, że sama nie wyszukałam w googlach. To znaczy próbowałam, ale efekt mnie nie zadowalał. Zgadzam się, że self service nijak mają się do prawdziwych restauracji, ale w związku ze skromnym budżetem może się pojawić konieczność zjedzenia tam jednego czy dwóch obiadów. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaja Re: restauracje self service w Rzymie IP: *.centertel.pl 27.01.09, 23:35 Maciejkaa, w Rzymie dobrze i niedrogo możesz zjeśc w wielu miejscach. W większości restauracji wywieszone są na zewnątrz karty dań oraz jeśli prowadzą menu dla turystów. Sa to gotowe zestawy dań za nieduże pieniądze. Np. duży kawałek lazanii, sałatka, deser za 7 €. LUb zestawy z napojem w cenie. Czytaj te oferty oraz dania dnia wypisane najczęściej na tablicach kredą. Ceny są określone. Napiwek mile widziany. Kiedy pierwszy raz wybierałam się do Rzymu wyczytałam radę, aby jadac w tych restauracjach, gdzie na normalnych obrusach leżą papierowe podkładki. I naprawdę sie sprawdziło. Smacznie i niedrogo. A najlepszy self-service jest moim zdaniem w Muzeach Watykańskich. Niestety dostępny tylko dla zwiedzających. Miłego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejkaa9 Re: Dzięki Gaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 15:05 Jeżeli w tej cenie można coś zjeść w tratorii czy osterii to rzeczywiście można zaszaleć.;-) Myślałam, że za 7 Euro to co najwyżej lody dostanę. Odpowiedz Link Zgłoś