Dodaj do ulubionych

restauracje self service w Rzymie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 17:26
Czy - podobnie jak w Paryżu- takie samoobslugowe restauracje są też w Rzymie?
Jeżeli tak to gdzie?
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: restauracje self service w Rzymie 26.01.09, 18:29
      www.google.it/search?hl=it&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=ristorante+sel+service+
      roma&spell=1

www.virtualrome.com/roma/freetime/self-service-e-fast-food.php
      na Dworcu Termini jest np Ciao
      www.grandistazioni.it/cms/v/index.jsp?vgnextoid=340e7ea50cdfa110VgnVCM1000003f16f90aRCRD
      i Gusto
      www.grandistazioni.it/cms/v/index.jsp?vgnextoid=a9bd4c29e621b110VgnVCM1000003f16f90aRCRD

;-)

ja jednak sugeruję korzystanie z prawdziwych restauracji,
      trattorii , rosticcerii i pizzerii :)
      • Gość: maciejkaa9 Re: restauracje self service w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 15:05
        Dziękuję za info. Trochę mi głupio, że sama nie wyszukałam w googlach. To znaczy
        próbowałam, ale efekt mnie nie zadowalał.
        Zgadzam się, że self service nijak mają się do prawdziwych restauracji, ale w
        związku ze skromnym budżetem może się pojawić konieczność zjedzenia tam jednego
        czy dwóch obiadów.
        Pozdrawiam!
        • Gość: Gaja Re: restauracje self service w Rzymie IP: *.centertel.pl 27.01.09, 23:35
          Maciejkaa,
          w Rzymie dobrze i niedrogo możesz zjeśc w wielu miejscach.
          W większości restauracji wywieszone są na zewnątrz karty dań oraz jeśli prowadzą
          menu dla turystów. Sa to gotowe zestawy dań za nieduże pieniądze. Np. duży
          kawałek lazanii, sałatka, deser za 7 €.
          LUb zestawy z napojem w cenie. Czytaj te oferty oraz dania dnia wypisane
          najczęściej na tablicach kredą.
          Ceny są określone. Napiwek mile widziany.

Kiedy pierwszy raz wybierałam się do Rzymu wyczytałam radę, aby jadac w tych
          restauracjach, gdzie na normalnych obrusach leżą papierowe podkładki.
          I naprawdę sie sprawdziło. Smacznie i niedrogo.
          A najlepszy self-service jest moim zdaniem w Muzeach Watykańskich. Niestety
          dostępny tylko dla zwiedzających.
          Miłego pobytu.
          • Gość: maciejkaa9 Re: Dzięki Gaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 15:05
            Jeżeli w tej cenie można coś zjeść w tratorii czy osterii to rzeczywiście można
            zaszaleć.;-)
            Myślałam, że za 7 Euro to co najwyżej lody dostanę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka