Dodaj do ulubionych

camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu

14.04.09, 18:11
Na przełomie czerwca i lipca wybieram się na camping Mare Pineta k.Triestu z
vacansoleil. Czy ktoś może mi o nim coś napisać. Jak są wyposażone namioty, w
jakim stanie sanitariaty, jaka plaża no i co koniecznie ze sobą zabrać. Jadę
pierwszy raz na tego typu wypoczynek więc proszę o pomoc i wyrozumiałość :)
Obserwuj wątek
    • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 14.04.09, 20:31
      Witam. Camping jest pięknie położony z widokiem na zatokę. Na
      campingu jest basen i jaccusi, nad morze jeździ co godzinkę
      bezpłatna ciuchcia (wszystko to jest pokazane i opisane na stronie
      campingu w vacansoleil). Na sam camping wjeżdża się od strony Duino
      tam też trzeba zjechać z autostrady (prowadzącej z Udine). Same
      miasteczko Sistiana to bardzo niewielkie miasteczko, znajduje się
      też tam w miarę tani super market Conad. My byliśmy na tym campingu
      w 2007r, i nam się bardzo spodobał - w tym roku jedziemy ponownie. A
      co do twoich pytań o namiot , sanitariaty itp. ... jest bardzo
      fajnie , będziecie na pewno zadowoleni. Plaża jest niewielka bo to
      już teren skalisty, w adriatyku same kamyczki ale za to woda
      cieplutka i w miarę czysta. No i rewelacyjny Triest niedaleko.
      Napisz na maila numer gg lub skypea odpowiem na wszystkie pytania.
      (Po "mark" dolne podkreślenie) Pozdrawiam ... mark_g@poczta.fm
      • booguska Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 14.04.09, 22:12
        dzięki za szybką odpowiedź, pewnie w miarę zbliżania się terminu wyjazdu nasuną mi się jakieś pytania, i będę pytać. Na razie staram się sama odrobić lekcje dotyczące Triestu i Wenecji ,bo te miasta chciałabym odwiedzić , ale głównie nastawiam się na aktywny wypoczynek z dziećmi.
        • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 15.04.09, 16:52
          Dzieci największą frajdę pewno będą mieli na basenie niż w adriatyku
          (sprawdzone osobiście), aktywny wypoczynek zagwarantuje wam okolica,
          malownicze wzgórza czy też spacer ścieżką wzdłuż skalistego wybrzeża
          do zamku w Duino (biegnie prosto z campingu). Widoki rewelacyjne. Do
          Wenecji autostradą niespełna 200 km. , można też statkiem z Punta
          Sabbioni. Jak wspomniałem wcześniej blisko (15 km.) rewelacyjny moim
          zdaniem Triest z wieloma zabytkami. Do rozważenia jeszcze macie
          wycieczkę do Chorwacji (np. Rijeka niespełna 100 km.). Namioty
          wyposażone tak jak piszą - praktycznie wszystko jest, należy zabrać
          trochę chemii tzn. płyn do naczyń , gąbki , scierki itp ... jeszcze
          poszewki na koce i poduszki ew. wieszaki na ubrania, no i grilla bo
          na wyposażeniu nie było. Toalety czyściutkie (ale papier toaletowy
          trzeba mieć swój). Mam dużo map i przewodników z Triestu i okolic to
          mogę użyczyć, być może na miejscu bo też będziemy w tym okresie. Nie
          kupuj tego w Polsce - szkoda pieniędzy - nawet przy samym campingu
          jest informacja turystyczna i można wiele materiałów dostać za
          darmo. Pozdrawiam
          • booguska Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 15.04.09, 18:22
            Witam ponownie. Dobrze, że piszesz o grillu, bo właśnie o to miałam pytać, ciekawi mnie jeszcze czy jest możliwość kupowania świeżych ryb u rybaków( jeśli takowi są w okolicach). Fajnie słyszeć, że będą tam Polacy. Mam nadzieję, że mój termin wyjazdu się nie zmieni - bo czytałam gdzie indziej,że czasem mimo wcześniejszej rezerwacji dzwonią z vacansoleil twierdząc,że termin nieaktualny, bo np. ktoś z centrali go właśnie zamówił. Myślę,że mnie to nie spotka, bo cała moja familia już się cieszy na wyjazd. Pozdrawiam
            • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 15.04.09, 19:22
              O zmianę terminu się raczej nie martw, to chyba wyjątkowe przypadki,
              my od kilku lat nic takiego nie doświadczyliśmy. W Sistianie to
              ostatnio polskich rodzin było kilka, choć to niezbyt popularny dla
              rodaków region. (plaża kamienista) choć wystarczy pojechać
              kilkanaście kilometrów i ... są piękne piaszczyste plaże w Grado.
              Rybaków raczej w Sistianie nie uświadczysz... coprawda jest
              port ...ale jachtowy. Napisz z jakiego regionu Polski pojedziecie ,
              to doradzę jaką drogą pojechać i gdzie tankować paliwo.
              • booguska Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 15.04.09, 19:51
                jedziemy z Kędzierzyna-koźla. Przed Sistianą na parę dni zahaczamy o Ossiach w Austrii. Wahamy się z mężem czy jechać przez Słowację(dalej ale wygodniej), czy Czechy najkrótsza obcja to krnov- bruntal- ołomunc - brno- mikulov- wiedeń, a potem to już prosto(ale krócej nie znaczy lepiej)
                • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 15.04.09, 20:19
                  Najprościej by było tak jak piszesz Ołomouc, Brno - ale dalej nie na
                  Mikulov, Wiedeń (zwykłe drogi i duża strata czasu szczególnie Wiedeń)
                  ja bym jechał na Bratysławę a w Bratysławie nową autostradą do
                  Parndorf potem zwykłą drogą (tylko kilkadziesiąt km.) do
                  Eisenchstadt i autostrada na Wiener Neustadt i dalej na autostradę
                  na Graz i Villach. Winietki na Czechy, Słowację i Austrię lub od
                  razu jechać przez Słowację i od Bratysławy tak jak proponuję. Od
                  Villach do Sistiany dojazd prosty. Autostradą najpierw na Udine
                  (Venezię) a potem na Triest w Duino zjedziecie z autostrady na
                  zwyklą drogę SS14 na Triest i po ok. 2 km. zaraz przy wjeżdzie do
                  Sistiany po prawej stronie jest wjazd na camping. A swoją drogą my
                  też zahaczamy na kilka dni na camping w Austrii, ale w Dellach (w
                  Ossiach było już zajęte). Tankować najlepiej w Słowacji albo w
                  Austrii (we Włoszech droźej) Włoskie autostrady płatne za odcinki Za
                  odcinek od granicy z Austrią do Duino ok. 10 euro. Od Sistiany do
                  Triestu autostrada jest bezpłatna.
                  • booguska Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 17.04.09, 18:04
                    Witam ponownie. Jeszcze jedno pytanie. Czy korzystanie na campingu z basenu,
                    placu zabaw, innych urządzeń sportowych jest dodatkowo płatne?
                    • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 18.04.09, 13:42
                      Basen jest darmowy, trzeba mieć czepki, czynny bodajże od 10 do 18 z
                      przerwą na sjestę. Sala fitness także bezpłatna, także plac zabaw.
                      Wieczorami potańcówki dla dzieci i nie tylko. Płatny jest kort
                      tenisowy, wypożyczenie rowerów. ||Pozdrawiam
                      • booguska Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 18.04.09, 15:04

coraz bardziej mi się tam podoba :)Już zapłaciłam, to chyba już nic się nie zmieni.
          • Gość: jasio Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.ip.netia.com.pl 16.04.09, 22:23
            bardziej niż Rijekę polecałbym Rovinij - które jest bliżej i jest bardziej
            kameralnym miastem
            • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 18.04.09, 21:11
              Rovijn ładniejszy od Rijeki - tu się z tobą zgadzam w pełni, ale że
              bliżej od Triestu to nie masz racji. O wiele ładniejsze od Rijeki (i
              ciut bliżej) (leżące u stóp góry Ucka) Opatija lub Lovran - te
              miejscowości bym polecał w okolicach Rijeki. Sprawdzone osobiście.
              Pozdrawiam.
              • Gość: kako Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 213.156.123.* 03.05.09, 22:30
                witajcie,
                w mare oineta będę przez ostatnie 10 dni czerwca. wynajęliśmy Fiji
                1 - czy macie może informacje, jaki jest tam standard i czym różni
                się od Fiji 2 ??
                • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 04.05.09, 19:35
                  W tym temacie nic ci nie pomogę, nie byłem w domku Fiji. Musisz
                  pytać lub przeglądnąć inne fora. Pozdrawiam
                • Gość: slawo Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.chello.pl 03.02.10, 23:17
                  skoro juz byłes na wakacjach to napisz mi, czym różniło się to Fiji
                  1 od fIJI 2?
                  POZDR
      • marekagata1 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 13.05.09, 00:17
        witam , prosze o info którą trasą lepiej, czy przez slowenie czy górą przez
        wlochy (wyjeżdżam z okolic świdnicy 19.06.09,oraz za ile można zjeść obiad i gdzie.
        • dokto Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 13.05.09, 11:15
          Jak ze Świdnicy to p. Niemcy, Insbruck i górą p. Włochy.
      • Gość: opalona Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.ip.netia.com.pl 24.06.12, 20:41
        niedawno wrocilismy z tego campingu po 2tygodniowych wczasach. wszystko jest ok...tak jak jest napisane w ulotkach...poza kilkoma,wg mnie waznymi, faktami: do morza jest owszem 0,5km ale chyba spadochronem,poniewaz camping jest usytuowany na klifach i trzeba nie tylko przejsc te 500m w poziomie ale tez i w pionie... na plaze wcalenie prowadzi super sciezka tylko drozka dla wyczynowcow....z wozkiem,z malymi dziecmi czy osoby starsze nie maja szans tamtendy przejsc (osoba dorosla szybkim krokiem musi przeznaczyc na ta wycieczke ok 20 minut). jest ciuchcia ktora wozi za darmo nad morze ale pierwszy kurs jest dopiero o 10 a ostatni znad morza wraca ok 18. basen jest czynny od 10 do 19 (ABSURD!!!) aaa no i halas z autostrady..dla osob ktore nie sa przyzwyczajone to moze byc naprawde wielki problem bo nie dosc ze slychac samochody to dochodza motorzysci no i pociag :/ poza tym wszystko jest oki. bardzo fajni i mili animatorzy...caly dzien dbaja o to aby kazdy sie dobrze czul no i co wazne dzieciaki maja wciaz zajecie ;)
        • madziorek889 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 24.06.12, 23:40
          a czy wiesz moze jak z Wifi na kampingu? jaka jest jego cena? i ogólnie jakie ceny w okolicy
          • Gość: opalona Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.ip.netia.com.pl 29.06.12, 20:57
            wifi jest w jednym miejscu (na przeciwko recepcji vacansolei) ale strasznie drogie, niestety nie pamietam dokladnie ale cos okolo 10euro na dzien :/
            • madziorek889 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 01.07.12, 18:51
              a czy jest szansa by dostać wcześniej namiot? i czy jest dużo komarów?
              • madziorek889 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 02.07.12, 12:41
                a i mam jeszcze jedno pytanie czy trzeba miec buty do wody?
    • Gość: kasia Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.uwoj.wroc.pl 06.05.09, 09:31
      Tam jest super.......cudowny las (dozwolone małe pieski). Cudo...wstajesz i
      pachnie igłami. Do plaży idziesz ścieżką leśną. Plaża szeroka...bardzo. Morze
      extra - bez kamieni itd. Sam piaseczek. Ja spałam w campingu. Nie narzekam.
      Łóżka, szafki itd. Sanitaria...na środku lasu wspólne. Duże, czyste - 1 skali od
      1 do 5 oceniam na 4. Duży basen obok. Blisko do restauracji, pubów itd. A co
      najważniejsze możecie czuć się bezpieczni w dzień i w nocy.
      • daryjka1 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 18.04.10, 18:39
        Oj, ten opis bardzo mi pasuje do campingu Mare e Pineta w Lido degli
        Estensi. I zgadzam się z każdym słowem.
        Natomiast w Mare Pineta w Sistianie w tamtym roku Vacans przeniósł
        namioty w ...hm...tańsze miejsce. Tak więc nasz nasz drugi tam pobyt
        był zaprawiony sporym rozczarowaniem. W pobliżu campingu jest cudeńko
        - absolutnie turkusowe jeziorko. W Trieście dzieci dużą frajdę miały
        dzięki przejażdżce tramwajem nr2. Stareńkim i liną pod górkę
        wciąganym.
        Grotta Giante. Skocjamskie Jamy, Piran. Aquilea. Palmanova. Plaże w
        Grado można sobie odpuścić. W koło jest tyle świetnych miejsc, tam
        nie można się nudzić! Obok campingu jest informacja turystyczna,
        służą mapkami.
    • asja2 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 06.05.09, 14:00
      cieszą mnie Wasze opinie, bo decyzja zapadła, dziś podpisujemy umowę
      i jedziemy pod koniec czerwca na ten własnie camping, Mark pisałeś,
      że na piaszczystą plażę można podjechać do Grado, czy na tę plażę
      jest wstęp oglny, czy nie nalezy do jakiegoś ośrodka, jedziemy z
      dziecmi, więc żwirek niespecjalnie nam odpowiada
      piszcie o wszystkich ciekawostkach, które mogą być pomocne
      pozdr.
      • goska2000 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 06.05.09, 16:32
        a ja mam pytanie dotyczące parkingu w Grado, czy gdzieś blisko plaży można coś
        znaleść?

pozdrawiam
        Goska
      • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 06.05.09, 22:03
        Widzę że pod koniec czerwca na campingu będzie sporo polskich
        rodzin. Będzie okazja jakiegoś dużego grilla zrobić (jest dozwolony
        na campingu, ale nie było na wyposażeniu namiotu - mieliśmy swój). A
        wracając do Twojego pytania w samym Grado nie byliśmy (też się w tym
        roku wybieramy - po drodze zwiedzić zabytki Aquleili), ale plaże są
        ogólnie dostępne dla wszystkich (byliśmy trochę bliżej Wenecji - i
        żadnych opłat czy innych niespodzianek nie było). A swoją drogą to
        wspomnisz moje słowa, że dzieciaki Twoje z "naszego" basenu nie będą
        chciały wychodzić i wiele czasu na nim spędzicie (pamiętajcie żeby
        zabrać czepki). Pozdrawiam
        • Gość: Maciej Re: Grado i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 12:06
          W centrum Grado jest kiepsko z parkowaniem, a plaża do tanich nie należy. Warto
          pojechać 3 km na wschód od Grado - do Grado Pineta. Tam jest (a przynajmniej
          było 3 lata temu) długa, piaszczysta, bezpłatna plaża i dużo łatwiej znaleźc
          miejsce parkingowe.
          Koniecznie trzeba odwiedzić Aquileję (ok. 15 km na północ od Grado) - w katedrze
          są przepiękne mozaiki, a spacer po wykopaliskach bardzo przyjemny. I wszystko to
          było za darmo, co we Włoszech jest rzadkością.
          A jeszcze kilka kilometrów dalej na północ w Cervignano del Fruli winnica z
          doskonałym i niedrogim winem (mapkę, w którym dokładnie jest miejscu mogę wysłać
          mailem).
          Co do zakupów - obok lotniska jest duży hipermarket Bennet, w Udine-Tavagnano
          Carrefour i Metro (wystarczy mieć kartę z polskiego Makro), we wszystkich tych
          sklepach są dość niskie ceny, niech Wam przypadkiem nie wpadnie do głowy
          przywozić do Włoch makaronów !
    • asja2 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 07.05.09, 11:17
      to czepki są obowiązkowe? bo gdzies czytałam ,że nie,
      my jedziemy do maxi caravanu, wiec grilla nie mamy na wyposażeniu
      jesli chodiz o baseny,to wiem ,że dzieciaki wolą od plaży, w eszłym
      roku byliśmy w Cavallino, ale jednak basen jest czynny tylko w
      określonych godzinach, a plaża to plaża, ma swój niepowtarzalny
      urok, poza tym zabawy w piasku dal dzieciaków są frajdą, dlatego
      pewnie będziemy jexdzic gdzieś gdzie jest piasek
      pozdr.
      • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 07.05.09, 21:07
        W Sistianie czepki są obowiązkowe. Co do plaży to jest ona
        zdecydowanie inna niż w Cavallino (byliśmy na campie w Treporti obok
        Cavallino) choć trochę piasku w Sistianie też znajdziesz. W razie
        czego do Grado jest niedaleko, a przy okazji można zwiedzić
        zabytkową i polecaną Aquilelę. Pozdrowienia
        • Gość: kako Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.echostar.pl 11.05.09, 17:59
          Mam pytanie odnośnie pogody: czy pod koniec czerwca faktycznie w
          tej części Wloch jest ukrop, i raczej zbędne jest zaopatrywanie się
          w grube swetry na tzw. wszelki wypadek?? I jak wygląda sprawa z
          owadami? Mare Pineta jest pełna drzew; czy również komarów??
          • Gość: kako Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.echostar.pl 11.05.09, 18:07
            Mark, super, że piszesz o czepkach, bo ciężko byłoby samemu wpaść
            na pomysł, żeby zabierać czepki na wakacje...
            !!!Nie mogę doczekać się juz wyjazdu!!!
            Pozdrawiam
            • Gość: Maciej Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 20:11
              > Mam pytanie odnośnie pogody: czy pod koniec czerwca faktycznie w
              > tej części Wloch jest ukrop, i raczej zbędne jest zaopatrywanie się
              > w grube swetry na tzw. wszelki wypadek??

Bardziej niż swetry przydadzą się kurtki przeciwdeszczowe. W tej cześci Włoch
              pogoda bywa dość kapryśna, często z nad gór nadciągają opady. W Aquilei byłem
              czterokrotnie (czerwiec-sierpień), tylko raz nie padało.
              > I jak wygląda sprawa z
              > owadami? Mare Pineta jest pełna drzew; czy również komarów??

Tak

Czepki są obowiązkowe na prawie wszystkich campingach we Włoszech, na niektórych
              obowiązek jest bardziej przestrzegany, na niektórych mniej.
    • asja2 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 13.05.09, 10:51
      my byliśmy rok temu w Cavallino, wprawdzie to trochę inny rejon, ale
      na 11 dni pobytu 2 razy padał deszcz, przy czym raz to było
      gradobicie, w namiotach ludzie byli doszczętnie pozalewani , to był
      lipiec, pierwszy raz tak trafiliśmy, chyba generalnie pogoda się
      zmienia, we wcześniejszych latach nie zdarzyło mi się to nigdy we
      Włoszech nawet we wrześniu
      jeśli chodzi o czepki, to jestem w szoku, nie wyobrażam sobie na
      odkrytym basenie w lecie dusić się w czepku, w Cavallino nie było
      obowiązku
      za to komary były, maszynka na noc koniecznie i psikadła róznego
      rodzaju, szczególnie dla dzieci, nawet były odkomarzania , nam
      zdarzyło się raz, nic nie wolno było na noc zostawić na zewnątrz
      domku, bo spryskiwali z góry
      pozdr.
      • monia515 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 13.05.09, 13:29
        selectcamp.com.pl/index.php?page=camping&id=62
        Potrzebuje pomocy- podałam link do pola namiotowego, które mnie
        interesuje. Chcę tam spędzic tydzień od 5 wrzesnia- czy tabelka na
        dole strony pokazuje cenę? W jakiej walucie i czy to jest cena od
        osoby czy za namiot? Czy dodatkowo płaci sie za samochód? Pomóżcie,
        bo jadę pierwszy raz i nie mam rozeznania. Pozdr.

• dokto Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 13.05.09, 13:53
          Odpowiedzi są w zakładce "Ważne informacje"
          • booguska Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 16.05.09, 10:42
            Witam. Nie zaglądałam tu przez miesiąc , a tu tyle nowych postów. Cieszę się, że
            będzie trochę Polaków na campie Mare Pineta, ja mam wykupione noclegi od 26
            czerwca. Pozdrawiam i do zobaczenia. Jeśli ktoś może to napiszcie coś więcej o
            pogodzie, bo ostatnie wypowiedzi nie napawają optymizmem. Jak to jest z tym
            deszczem, czy jak pada to cały dzień , czy popada i potem słoneczko? Jak jest
            wieczorem i w nocy?- śpimy w namiocie( więc w czym spać?)
            • asja2 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 19.05.09, 09:30
              bogooska my od 27.06...
              pozdr.
              • Gość: kak Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 165.72.200.* 02.06.09, 12:51
                Ja będę od 20.06 ze znajomymi (3 namioty), więc rzeczywiście będzie
                trochę Polaków :-)
                Bardzo proszę, żeby ktoś, kto tam był, napisał czy trzeba dzieciakom
                brać buty do wody, czy można po dnie biegać boso.
                • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 02.06.09, 22:21
                  Plaża jest raczej kamienista, więc dobrze mieć buty. Piszę "raczej"
                  bo na upartego znajdziesz jakieś niewielkie skrawki piasku. Plaża to
                  tylko zatoka, którą widać na zdjęciach z campingu, reszta to
                  skaliste wybrzeże. Z samego campingu super widoki na zatokę i plażę.
                  Wiekszość czasu nad wodą spędzaliśmy jednak na campingowym basenie.
                  Do zobaczenia już na samym campie, już niedługo ....
                  • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 02.06.09, 22:30
                    A zapomniałbym dodać, że oprócz butów warto zaopatrzyć się (dla
                    dzieci również) w podręczny sprzęt do nurkowania tj. rurkę, fajkę,
                    maskę. Woda przezroczysta, wiele gatunków ryb i innych morskich
                    stworzeń do obejrzenia jak w akwarium. Najlepiej pod wieczór jak na
                    plaży już mało amatorów kąpieli i koniecznie nie w weekendy, bo
                    Włosi oblegają wówczas zatokę i camping również (mają na terenie
                    campu swoje stałe domki i przyczepki.
                    • Gość: kak Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.06.09, 15:44
                      Dzięki Mark za informacje! Mam jeszcze jedno pytanie - są tam jakieś
                      asfaltowe alejki? W zeszłym roku byliśmy w Punta Sabioni i trochę
                      pojeździliśmy na rolkach. Na zdjęciach z Sistiany nigdzie nie widać
                      asfaltu, więc zastanawiam się, czy w ogóle jest sens zabierać rolki.
                      • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 07.06.09, 21:10
                        Z rolkami to będziecie mieli większy problem bo alejek rowerowych
                        jako takich nie ma. Na pobliskiej autostradzie raczej trudno na
                        rolkach ..., ewentualnie pod wieczór na asfaltowej drodze nad
                        zatokę, ale to z kolei mocno serpentynami w dół a potem pod górkę. A
                        tak w ogóle to troszkę inny rodzaj wybrzeża i miasteczek niż w
                        okolicach Punta Sabbioni (też tam byłem). Jak dla mnie to w
                        Sistianie o wiele ładniej. Jak chcecie jednak trochę się poruszać to
                        szukam chętnych na kort tenisowy i może się uda zebrać kilku rodaków
                        do drużyny piłkarskiej na rozgrywki campingowe. Kobiety zaś będą
                        mogły się bardziej wykazać ruchowo wieczorami na organizowanych
                        potańcówkach. Więc raczej z rolkami nie za bardzo, ale ruchu nie
                        zabraknie. Pozdrawiam
                        • Gość: Kako Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 213.156.122.* 08.06.09, 00:08
                          Hej, chętnie zagram w piłkę pomiędzy 21 czerwca a 1 lipca, mamy
                          niezłą ekipę - 2 ojców + 2 11-latków (trenują w klubie, więc
                          poziomem nie odbiegają od ojców). To jak się umawiamy? Mój gg
                          8513279.
                          • booguska Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 08.06.09, 17:35
                            Ja się pisze na siatkę lub kosza
                            • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 08.06.09, 21:32
                              Zmartwię cię, ale na campie nie ma boiska do kosza lub siatki. Jest
                              kort tenisowy (a po zdjęciu siatki - mini boisko do piłki nożnej),
                              stół betonowy do ping-ponga oraz siłownia. Są też piękne tereny do
                              biegania lub spacerów. No i pozostają wieczorne tańce ....
                              Pozdrowienia
                          • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 08.06.09, 22:44
                            Kako może uda się nam zmontować własną drużynę (potrzeba 6), ale z
                            dziećmi będzie chyba kłopot, bo ostatnio grali tylko dorośli.
                            Oczywiście można z waszymi chłopakami pograć wybitnie treningowo, a
                            i może zorganizować turniej też dla dzieci. Wszystko zależy też od
                            grupy animatorów na campie. 2 lata temu był sympatyczny Cristian i
                            on super wszystko organizował (było jednak mało polaków - którzy ze
                            sportu to tylko "grillowanie" i trzeba było zagrać "gościnnie" u
                            italianich). Odezwę się na gg. Pozdrawiam
                            • Gość: iwcia Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.chello.pl 09.06.09, 10:50
                              Cześć. My też bedziemy na tym campie ale od 1-7 lipca. Mąż jest chętny (nawet
                              bardzo) na granie w piłkę. Jeśli będziecie montować drużynę w tym terminie to
                              zgłaszam męża do drużyny!Pozdrawiam Iwona
                            • Gość: kako Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.echostar.pl 09.06.09, 18:20
                              To będzie nasz pierwszy wyjazd na camping, więc nie do końca wiemy,
                              czego spodziewać się organizacyjnie. Mam jednak nadzieję, że nawet,
                              jak animatorzy nie zorganizują rozgrywek, to przecież sami możemy
                              sie skrzyknąć, zebrać ekipę i rozegrać parę sparingów!
                              Pozdrawiam.
                              • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 09.06.09, 20:06
                                Jak tak dalej pójdzie to zmontujemy niezłą reprezentację (pewnie
                                gorsi od naszych orłów nie będziemy, bo ich ostatnie wyczyny to
                                tragedia) chyba trzeba ogłosić zapisy do kadry Polski w
                                Sistianie...hehe. A tak na poważnie to szkoda że terminy waszych
                                pobytów się nie zazębiają .... My jesteśmy akurat do 4 lipca, ale
                                Kako z ekipą tylko do pierwszego lipca (chyba że przedłużą ze
                                względu na ważne mecze i honor narodowy ...hehe). Oczywiście, że
                                możemy bez animatorów sobie pograć, tylko trzeba mieć piłkę ze sobą.
                                • daryjka1 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 11.06.09, 11:37
                                  Ho ho, ale nas tam będzie!
                                  chcę się dopisać do wątku o pogodzie. Otóż 2 lata temu trafiliśmy na 4 dni
                                  wichur, burz i 12 stopni w dzień. W nocy nie wiem ile było, ale spalismy ubrani
                                  we wszystko co mieliśmy, przykryci kocami plażowymi ... i dygotaliśmy z zimna.
                                  Pozostałe 3 dni były ładne i cieplutkie :) Acha, to był przełom czerwca i lipca.
                                  Ale nawet podczas brzydkiej pogody było co robić : zwiedziliśmy jaskinie w
                                  promieniu paru ładnych kilometrów. Też było w nich zimno, ale przynajmniej nie
                                  wiało :D
                                  • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 13.06.09, 13:33
                                    Witam. Daryjka miło usłyszeć, że też będziesz w Sistianie i
                                    zapisujemy się u ciebie na wycieczkę do pobliskich jaskiń (bo
                                    chodząc po okolicy na takie nie natrafiliśmy). My 2 lata temu
                                    mieliśmy pogodę piękną (połowa czerwca), a komarów to nawet nie
                                    zauważyłem, w odróżnieniu do mrówek. Planujemy wycieczkę do Wenecji
                                    pociągiem i jakby co dysponuję rozkładem jazdy i innymi informacjami
                                    (szkoda samochodu, kosztów dojazdu, parkingów itp. - pociąg wyjdzie
                                    taniej, pewnie szybciej i do samej Wenecji). Nie zapomnij Daryjka
                                    tylko o ... papierze toaletowym (hehe, pewnie wiesz o co chodzi) i
                                    czepkach.
                                    Dwa słowa do Kako . Masz mój numer gg 4498788, bo nijak cię nie mogę
                                    namierzyć na gg - jeśli ktoś ma jeszcze pytania to służę pomocą. Od
                                    środy jestem w drodze (najpierw Alpy), a od soboty w Sistianie.
                                    Pozdrawiam.
                                    • Gość: robson Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.INTELINK.pl 13.06.09, 23:00
                                      Witam.dzienki tobie Mark dowiedzielismy sie duzo o kempingu w Sistianie
                                      bendziemy tam od srody trzy rodziny z Bydgoszczy mamy zarezerwowane namioty do 1
                                      lipca pozdrawiam.
                                      • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 14.06.09, 09:42
                                        Fajnie usłyszeć, że Bydgoszcz także będzie reprezentowana na campie.
                                        Życzę spokojnego dojazdu do Włoch. Pozdrawiam
                                    • daryjka1 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 14.06.09, 23:28
                                      Z tym papierem toaletowym to historie można opowiadać :) Mój syn przeżywa
                                      katusze kiedy ma się wybrać w trasę z rolką w ręce. Rok temu (Garda) bardzo
                                      sprawdził nam się papier w postaci wilgotnych prostokącików zapakowanych jak
                                      chusteczki do pielęgnacji niemowląt. Młodzian paradował do kibelka bez pąsów na
                                      licach, a drugą paczkę zawsze mieliśmy w kieszeni torby plażowej. Kupiłam to
                                      cudeńko w Rossmanie, ale w tym roku nie mogę go dostać. Pewnie skończy się na
                                      chusteczkach do higieny intymnej ...
                                      A jeśli chodzi o dziury w ziemi to najbliżej mamy Grotta Giante. W tym roku
                                      wybieramy się do Škocjańskich jaskiń : ponoć ciekawsze od Postojnej, choć
                                      polecam i Postojną i zamek Predjamski Grad niedaleko, wbudowany w skałę. Super!
                          • Gość: ewcia Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 87.119.27.* 16.06.09, 22:17
                            Cieszę się, że tyle ciekawych rzeczy piszecie o tym campingu.Ja również od 27
                            czerwca do 4 lipca będę tam z rodzinką i mam trochę nerwów bo po raz pierwszy.
                            Mam w "ekipie" 15 letniego sportowca, więc możecie liczyć na jeszcze jednego do
                            kadry i na piłkę, którą na pewno weźmie ze sobą.Napiszcie jak sprawdzają się
                            namioty podczas 30 stopniowych upałów? Czy nocujecie na trasie i gdzie?
                            • Gość: patryś Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 94.254.154.* 17.06.09, 16:29
                              A może ktoś wybiera się na ten kemping od 4 lipca
                              • Gość: ewcia Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 87.119.27.* 21.06.09, 15:26
                                Od 4 lipca pewnie będziesz miał Patrysiu lepszą pogodę, bo na najbliższy czas
                                nie zapowiada się tak jak myślałam. Oby tylko namioty nie popłynęły odczas
                                zapowiadanego de3szczu. Może ktoś tam już jest i może zweryfikować doniesienia o
                                pogodzie?
                                • daryjka1 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 21.06.09, 18:30
                                  Brzydka pogoda we Włoszech to cud-miód w porównaniu z naszą ojczyźnianą. jestem
                                  teraz co prawda na innym campingu - w okolicy Wenecji- i mamy "brzydką" pogodę,
                                  ale po nocnej ulewie i chłodnym poranku nastała bałtycka pogoda. Fale wielkie,
                                  dzieciaki skaczą jak opetane, dzięki chmurom i wiatrowi słonce nie parzy. A w
                                  upały namiot jest lepszy od przyczepy bez klimy, bo jego ściany oddychają.
                                  polecam zabranie wiatraka/wentylatora czy jak mu tam. bardzo się przydaje w nocy
                                  i podczas gotowania. Szczególnie podczas gotowania!
                                  • Gość: ewcia Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 87.119.27.* 21.06.09, 20:32
                                    dzięki za info trochę mnie uspokoiłaś Daryjko, bo w Polsce marzniemy i jutro ma
                                    być deszczowo.Więc odpoczywajcie i grzejcie się, bo polskie lato zaczęło się
                                    mało optymistycznie. Pozdrawiam
                                    • daryjka1 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 11.07.09, 22:11
                                      Hop hop, czy ktoś z Was jest teraz albo bedzie w niedługim czasie na
                                      omawianym campingu? Wróciliśmy dzisiaj i synek zauważył, że zostawił
                                      w namiocie pod łóżkiem przytulankę. Leży teraz zasmarkany w łóżku i
                                      rozpacza :( Szukam sposoby wydostania Fredzia stamtąd !
                                      Kurczę, mam nauczkę żeby sprzątać namiot w dniu wyjazdu a nie w
                                      przeddzień!
                                      • Gość: marko Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 08:15
                                        Witam. Wybieramy się 4-osobową rodziną na południe Europy i mamy do wyboru Istrię lub północne Włochy. Ze względu na piaszczyste plaże wolelibyśmy Włochy, stąd mam pytanie: jak jest z dostępnością kwater prywatnych w Grado, Grado-Pineta lub okolicy? Zawsze jeździmy "w ciemno" i nigdzie nie było problemu, a strony internetowe są pełne ogłoszeń - oprócz właśnie włoskich!!! Jak przedstawiaja się ceny takich noclegów w porównaniu np. z Chorwacją? Dzięki za każdą odpowiedź.
                                        • daryjka1 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 24.07.09, 08:40
                                          Bylismy na Grado "gościnnie" właśnie ze względu na te piaszczyste
                                          plaże. No i rozczarowaliśmy się bardzo : łacha piachu tak daleko
                                          wcina się w morze, że aby się zanurzyć głębiej niż po kolana trzeba
                                          iść kilkaset metrów. Niebezpiecznie, bo z brzegu nie widzisz
                                          kąpiących się dzieci. A ewentualny ratunek ... nie ma szans,
                                          biegniesz i biegniesz jak w "Słonecznym patrolu". Zapach na plaży
                                          był mocno rybny, bo podczas odpływu morze bardzo daleko ucieka.
                                          Plaża płatna. Przeprosiliśmy się z kamyczkami na Sistianie :) Ale
                                          piaszczyste plaże są piękne już parę kilometrów dalej, w kierunku na
                                          Wenecję.
                                          Acha,uwaga na komary. Na prawdę są!
                                          Tyle na temat zakwaterowania na Grado ;)
                                        • Gość: ewcia Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 87.119.26.* 23.08.09, 15:05
                                          Kamieniste plaże są znacznie lepsze niż piaszczyste, ale pod warunkiem, że
                                          jesteście dobrze przygotowani. zabierz plastikowe sandałki i leżaki, wtedy
                                          plażowanie i pływanie jest wygodne. piachu nie ma,nie zabierasz go do domu, nie
                                          ma go na naoliwionym ciele i woda czysta przejrzysta bez glonów, bez zapachu. W
                                          mare pineta w sistiana bardzo FAJNIE!!!
                                          • Gość: Lutek Zaciszny Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.tktelekom.pl 14.01.10, 16:07
                                            Rodacy,
                                            byliście, wróciliście, opisaliście (camping Mare Pineta - Sistiana).
                                            I bardzo dziękuję bo wiem czego oczekiwać.Ale jednego tematu nie
                                            wyłapałe- chodzi mi o autostradę, któea, jak widać z mapy,
                                            przebiega "za płotem". Czy ona naprawdę nie daje w kość? Bardzo
                                            proszę o odpowiedzi.
                                            • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 14.01.10, 20:57
                                              Zaraz za płotem przebiega droga SS14, a kilkaset metrów dalej
                                              autostrada. Jak będziesz zakwaterowany w dalszej części campingu
                                              (tzn. bliżej adriatyku) to nie jest to uciążliwe, ale w przypadku
                                              zakwaterowania bliżej drogi, to już niestety trochę słychać
                                              przejeżdżające samochody i to nawet te, poruszajace się po
                                              autostradzie.
                                              • Gość: fifiak Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 80.50.65.* 15.01.10, 11:33
                                                Powitać.
                                                Ja wybieram się na przełomie czerwca/lipca z vacansoleil, nie pamiętasz może
                                                gdzie są usytuowane ich domki (konkretnie Fiji 1).
                                                Jadę tam z małym dzieckiem i zależy mi na ciszy i spokoju.

• Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 16.01.10, 11:12
                                                  Domki były w kilku miejscach na campie i raczej bliskość drogi była
                                                  mało odczuwalna. Natomiast najbliżej ogrodzenia były ustawione
                                                  namioty Vacansoleil.
                                                  • keram6 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 01.02.10, 18:41
                                                    Witam. Ja w tym roku jadę z rodzinką na ten kemping.19.06-3.07.
                                                  • Gość: fifiak Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 80.50.65.* 02.02.10, 14:56
                                                    Witam ja jadę 26.06-03.07 z Vacansoleil w domku Fiji 1.
                                                    Byłeś kiedyś z nimi, a może wcześniej byłeś już na tym kempingu.
                                                    Jakby co chętnie pogadulcuje.
                                                  • keram6 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 05.02.10, 17:01
                                                    witam.Na tym kempingu nie byłem.Mam zarezerwowany namiot. Z Vacansolejem jestem
                                                    3 raz. Francja, Włochy Sr. i teraz północne. Ogólnie to jesteśmy zadowoleni.A
                                                    Ty pierwszy raz z Vacan.? Skąd jesteś? Ja Starogard Gd.
                                                  • Gość: Aborygenka Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.10, 21:39
                                                    Hej!
                                                    My jedziemy 17-23.06 do Sistiny z Katowic, nastepny tydzień - Toskania.
                                                    Zapraszamy na Lambrusco ;)pewnie się odnajdziemy na campie.
                                                  • keram6 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 14.02.10, 21:23
                                                    Witam.Miło będzie spotkać rodaków.Będziecie z dziećmi czy sami ? W Toskani jest
                                                    super- byliśmy w zeszłym roku.Jak macie ochotę pogadać to może na GG-20291274
                                                  • wojtalka16 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 04.03.10, 12:56
                                                    Wybieram się na ten kamping od 17.07 widzę,że wszyscy zachwalacie jadę ze
                                                    Szczecina myślę że spotkam wielu rodaków i mam pytanko jak najlepiej jechać i co
                                                    można zwiedzić będąc na miejscu z góry dziękuje i pozdrawiam serdecznie
                                                  • daryjka1 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 18.04.10, 18:59
                                                    Nie chcę się powtarzać, bo przed chwilą co-nieco na ten temat
                                                    napisałam, ale wpis nie znalazł się pod koniec strony, tylko jako
                                                    odpowiedź - gdzieś po środku. Jeszcze słowo o hałasie. W namiotach
                                                    Vacansa słychać drogę baaardzo ruchliwą do Triestu,autostradę i pociągi
                                                    włochy-Słowenia-Włochy.Wszystko przez góry, od których dżwięk się
                                                    odbija w wraca w stronę morza. My mieliśmy, a nasi sąsiedzi kupili
                                                    sobie korki do uszu. Są potrzebne tym, którzy mają lekki sen.
                                                  • Gość: fifiak Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 80.50.65.* 20.04.10, 08:39
                                                    Witam
                                                    My będziemy w ostatnim tygodniu lipca w Sistianie właśnie z Vacansoleil w domu
                                                    Fiji 1.
                                                    Napisz może, czy pamiętasz gdzie domki te są usytuowane, czy też blisko drogi
                                                    czy może w spokojniejszym miejscu?
                                                  • daryjka1 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 20.04.10, 22:09
                                                    Nie wiem jak będzie w tym sezonie, bo camping powiększał swoją powierzchnię i stawiał nowe homy. Nie wiem czy swoje - czy sieciówki. Zazwyczaj swoje stawia się w lepszym miejscu... mogą więc być roszady.
                                                    Camping sam w sobie jest spokojny bez względu na miejsce zakwaterowania - ale szumu motoryzacji chyba nie da się uniknąć.
                                                  • Gość: Lila Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.broker.com.pl 11.05.10, 18:48
                                                    Witaj! My będziemy na tym kempingu od 27.06 do 03.07, potem jedziemy
                                                    na Istrię. Mamy dwoje dzieci:16,5 i 6,5 roku. Też zarezerwowaliśmy
                                                    domek Fiji1.
    • Gość: Robert Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.finemedia.pl 28.04.10, 12:59
      tutaj znajdziesz opinie o tym kempingu :
      www.e-camping.net/pl/wlochy/fruili-venezia-giulia/mare-pineta-baia-sistiana.html
      • Gość: Helo Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.xdsl.centertel.pl 16.05.10, 18:19
        My będziemy od 26.06 do 08.07 pozdrawiam
        • Gość: Marcin Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.ip.netia.com.pl 25.05.10, 16:51
          My jedziemy na ten camping z przyczepą z Krakowa od 12.07 do 27.07 z dwójka
          dzieci 2 i 7 lat. Może jedzie ktoś w tym czasie z dziećmi w podobnym wieku.
          Mieli by towarzyszy do zabawy.
        • wojtalka16 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 27.05.10, 22:31
          Witam serdecznie my jedziemy w dniach 17-27.07.10 z 6 letnią córką pozdrawiam
        • wojtalka16 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 27.05.10, 22:34
          My jedziemy ze Szczecina
          • wojtalka16 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 27.05.10, 22:37
            W dniach 17-27.07.10 z 6 letnią córką
            • Gość: Marcin Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.ip.netia.com.pl 01.06.10, 15:00
              No to super! Mam nadzieję, że nasze dzieci się polubią.
              • Gość: camp Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.75.56.44.brzesko56.ptc.pl 01.06.10, 22:46
                Właśnie wróciliśmy z tego kempingu. Polecam bardzo. Zarówno my jak i dzieciaki
                były zadowolone. Super animacje! Plaża jak plaża. Piękna widokowo, ale naszym
                dzieciom kamienie nie przypadły do gustu za bardzo. Podczas pobytu we Włoszech
                byliśmy jeszcze tydzień w innym miejscu gdzie była plaża piaszczysta więc dzieci
                w Sistianie cieszyły się kąpielą w basenach.
                Ogólnie czysto i tak przytulnie:) Para Holendrów z vacansoleil przesympatyczna.
                Triest przepiękny. Jeździmy do Włoch już od ponad 10 lat ale po raz pierwszy
                byliśmy na kempingu i bardzo nam się taka forma spędzania czasu spodobała. Nie
                wiem czy to zasługa tego konkretnego kempingu czy po prostu kempingi maja to coś
                co nam odpowiada.
      • Gość: 123adak Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.14, 07:51
        Witam, mam pytanie do tych , którzy byli na tym kempingu w drugiej połowie czerwca, czy w tym terminie też jeździ ten pociąg na plażę, czy tylko w lipcu i w sierpniu .Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję.
        • Gość: akdowejow Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.14, 17:40
          W drugiej połowie czerwca jeździł pociąg na plażę.
    • wojtalka16 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 02.06.10, 15:44
      Super przed wyjazdem czytać takie informacje,a ten Triest chyba naprawdę musi
      być piękny
    • wojtalka16 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 03.06.10, 00:57
      Mam pytanie do osób które były przed chwilą,jakie ceny obowiązuja szczególnie na
      ośrodku chodzi mi o obiad itp. wypad do Triestu łodzią z góry dzięki i co
      jeszcze warto zobaczyć pozdrawiam dzięki
      • keram6 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 08.06.10, 17:53
        19.06. będę już w Sistianie. Już nie możemy się doczekać.
        • mcdzia Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 09.06.10, 17:25
          My też się wybieramy od 19 czerwca, na dwa tygodnie...mam nadzieję,
          że jednak ie będzie tak głośno...
          • Gość: gosc Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 93.186.23.* 09.06.10, 19:53
            Witam, mam pytanie czy samochod mozna parkowac przy namiocie ? Je?li nie jaka jest odleglosc do parkingu. Pozdrawiam zycze milego wypoczynku.
            • Gość: gosc Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.xdsl.centertel.pl 21.06.10, 17:59
              Czy kto może napisać jakieś swieże informacje o kempingu ? Jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy przy namiotach znajdują się krany z wodą.pozdrawiam
              • Gość: camp Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.116.209.114.brzesko209.tnp.pl 21.06.10, 19:46
                Przy namiocie jest miejsce na zaparkowanie samochodu i na zewnątrz są krany z
                zimną wodą
                • daryjka1 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 21.06.10, 19:55
                  Sprawdz, czy woda sprawnie splywa . u nas byl zatkany odplyw!
    • czepialska Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 06.07.10, 13:01
      Sam kemping nie jest zły choć brakuje mu własnej plaży.
      Te "publiczne" są zatłoczone do granic możliwości i daleko poza
      granicę akceptacji.
      Jednak największym problemem jest położenie namiotów Vacansoleil. To
      prawdziwy koszmar! Namioty stoją przy granicy kampingu, tuż przy
      ruchliwej drodze. Na dodatek górą przebiega linia kolejowa! Jest
      więc bardzo głośno. Zdecydowanie nie polecam!!! Uciekliśmy stamtąd
      po pierwszej - nieprzespanej zresztą - nocy...
      A propos wyposażenia - to był nasz pierwszy (i jedyny dotąd) pobyt w
      namiocie, nie mam więc do czego porównywać. Przy mobilhomach namioty
      wypadają dość blado. Ale to już jest kwestia uznania...
      Wracając do samego kempingu to nie najlepiej rozwiązali sprawę
      sanitariatów i mają zbyt małą ilość miejsc "prysznicowych".
      Dosłownie trzy!
      Na plus mogę zaliczyć plac zabaw dla dzieci - duża przestrzeń, wiele
      cienia i możliwości zabawy.
      Na basenie za głośno, choć dość przyjemnie :)
      • Gość: gość Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.mmpnet214.tnp.pl 06.07.10, 14:17
        Połowa namiotów jest usytuowana w pobliżu ogrodzenia natomiast reszta jest wyżej
        mniej więcej na środku kempingu.
        My byliśmy w maju i nigdy nie było problemu z wolnymi prysznicami a wręcz rzadko
        zdarzało się, że ktoś w tym samym czasie brał prysznic w sąsiednich kabinach.
        Plaża już wtedy była w weekendy zatłoczona więc w sezonie pewnie ciężko
        swobodnie z niej korzystać.
        Nam się bardzo podobało, szczególnie atmosfera samego kempingu jak i miejsce
        wypadowe do wielu fajnych atrakcji
      • Gość: fifiak Camping Mare Pineta w Sistianie-świeże wrażenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 15:39
        Byłem w domku z Vacansoleil w Sistianie 26.06-03.07.2010.
        1. Co do namiotów większa część jest przy drodze, mniejsza część
        wręcz z dala od niej. Domki są z dala od drogi na końcu kempingu
        trochę pod górę.
        2. Plaża w weekendy zatłoczona, w tygodniu szczególnie do południa
        nie jest źle. Trzeba wziąć pod uwagę, że w tej okolicy plaże są
        kamieniste i na dodatek nie w każdym miejscu wybrzeża więc i tłok
        większy choć i tak daleko im w tłoku do takiego np. Lido di Jesolo.
        3. Basen jest bardzo fajny. Faktycznie gra na nim muzyka, ale można
        się przyzwyczaić.
        4. Co do domków jest klimatyzacja, ale nie ma parasoli, suszarek do
        ubrań i czajnika. Na kempingu są pracownicy vacansoleil, ale
        odpowiadają tylko za namioty. W recepcji kempingu dowiedziałem się,
        że oni faktycznie odpowiadają za domki, ale nie vacansoleil nie
        zakontraktował z nimi suszarek i parasoli. Na szczęście pracownicy
        vacansoleil na moje skargi "pożyczyli" mi parasol, suszarkę i czajnik
        z puli przeznaczonej dla namiotów, ale zaznaczyli, że nie jest to ich
        obowiązek i robia to wyjątkowom a wierzcie mi, że bez parasola ciężko
        wytrzymać bo cienia mieliśmy malutko. Z tego co zauważyłem to
        większość ludzi rozwiszało sznurki między drzewami do suszenia
        ręczników i ubrań.
        Dodam że tydzień przed wyjazdem przez telefon pani z Vacansoleil
        zapewniała nas, że parasol jest na 100%, o suszarkę się nie pytaliśmy
        bo wydawało nam się to oczywiste.
        5. Na koniec na kempingu powinien w sezonie (tj. od 26.06.2010-data
        podana na stronie biura) tzw. CampingKids, animacje dla dzieci
        prowadzone przez pracowników biura. Przed wyjazdem kilkakrotnie byłem
        zachęcany do zakupu płyt z muzyką do animacji, żeby dzieci się
        osłuchały (na szczęście nie kupiliśmy). Do czasu naszego wyjazdu 3
        lipca animmatorzy się nie pojawili, a miejscowi przedstawiciele na
        nasze pytanie o animacje CampingKids stwierdzili, że słyszeli że mają
        się pojawić, ale nie wiedzą kiedy.

Podsumowując.
        Na+
        Kemping fajny, dobry na wycieczki z bardzo fajną ścieżką spacerową
        klifami (wejście) przy barze na górze kempingu.
        Na-
        Biuro vacansoleil nierzetelnie podające nieprawdziwe informacje.
        Porównuje tu do eurocampu gdzie od początku wiadomo szczegółowo w co
        jest wyposażony dany domek od parasola poczynając na liczbie łyżek i
        talerzy kończąc.
        • Gość: CHRIS Re: Camping Mare Pineta w Sistianie-świeże wrażen IP: 212.160.172.* 20.10.10, 13:41
          Dzień dobry wszystkim,
          nie wiem gdzie byliście, ale Ja z rodzinką byłem od 19.06 do 03.07.2010 roku i przez cały ten okres były animacje dla dzieci i nie tylko. My mieszkaliśmy w namiocie niedaleko baru, gdzie można było oglądać mundial 2010.
          Ze względu właśnie na te animacje, na które dzieciaki czekały z utęsknieniem w 2011 także zarezerwowałem już pobyt.
          • Gość: akdowejow Re: Camping Mare Pineta w Sistianie-świeże wrażen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.10, 21:23
            Witam,
            my też już zarezerwowaliśmy pobyt w okresie 18.06.2011-03.07.2011
            • Gość: CHRIS Re: Camping Mare Pineta w Sistianie-świeże wrażen IP: 212.160.172.* 09.03.11, 11:59
              My także mamy ten termin, ale od 18.06 - 02.07.2011.
              pozdrawiam z Krakowa.
              • Gość: Kwiatków6 Re: Camping Mare Pineta w Sistianie-świeże wrażen IP: 81.15.171.* 14.03.11, 11:17
                To sporo nas będzie ;)
                My też od 18 czerwca do 2 lipca ;)
                pozdrawiamy z Rudy Śląskiej ;)
                • Gość: akdowejow Re: Camping Mare Pineta w Sistianie-świeże wrażen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 23:32
                  Witam ponownie.
                  Pomału już sobie układam w głowie ten nasz wyjazd. Mamy już jakieś doświadczenie, w 2010 roku byliśmy na campingu Ca Savio z selectcampem, ale tylko 7 dni. Ciekawe jak my się spakujemy na 14 dni. Będzie nas pięcioro, dwoje dorosłych+3 dzieci-10 latek i bliźniaczki 6-letnie.

Pozdrawiam
                  PS. Będę miała pewnie kilka pytań do osób, które były w ubiegłym roku na tym campingu, ale to tak bliżej terminu wyjazdu
                  • Gość: akdowejow Re: Camping Mare Pineta w Sistianie-świeże wrażen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 23:34
                    Zapomniałam, jesteśmy z okolic Jeleniej Góry.
                  • Gość: Kwiatków6 Re: Camping Mare Pineta w Sistianie-świeże wrażen IP: 81.15.171.* 22.03.11, 12:22
                    Witaj
                    Nas też będzie 5-cioro
                    dwójka dorosłych oraz 10-cio latka, 6-cio latka i dwulatek ;)
                    Będzie wesoło ;)
                    • Gość: MARK Re: Camping Mare Pineta w Sistianie-świeże wrażen IP: *.sta.asta-net.com.pl 23.03.11, 22:06
                      Wielkopolska również zamelduje się 18 czerwca w Sistianie. Po ubiegłorocznym wypadzie do Toskanii i nad Gardę, w tym roku ponownie wybór padł na sprawdzoną Sistianę. Będzie to już 3, a licząc krótki wrześniowy pobyt w 2010r. (przy okazji Grand Prix na żużlu w Terenzano i MŚ w siatkówce w Trieście), nawet 4 wypoczynek na tym campingu. Zresztą swoimi poradami i wrażeniami z tego campingu dzieliłem się już na początku tego wątku. Jakby komuś było mało, to jestem do dyspozycji. W 2009 roku była duża Polska "kolonia" na campingu i udało się fajnie spędzić czas. Zawiązała się też campingowa reprezentacja Polski w piłce nożnej (Piła, Gliwice, Olsztyn, Kraków, Żory, Katowice, Poznań, Piaski, Wrocław), która dzielnie i do "ostatniej krwii" (dosłownie) walczyła z reprezentacją miejscowych piłkarzy. Mogę tylko dodać, że trzykrotnie dokopaliśmy Italianim, a świetowanie wygranej kończyło się... nocną imprezą. Największą jednak atrakcją i frajdą okazało się zorganizowanie meczów Polska-Włochy najmłodszym chłopcom. Łzy naszych chłopców po pierwszym przegranym meczu 3:2 (decydującą bramkę stracili w ostatniej minucie), przerodziły się po kilku dniach w wielką euforię po wygranej w rewanżu 4:2. Nasze maluchy zostali wręcz bohaterami narodowymi na campingu. Tu dodam, że oczywiście imprezy nocnej nie mieli, ale otrzymali zasłużone ... duże lody. Słowem było wesoło, a od nas samych zależy czy w tym roku będzie podobnie. Przekonamy się już za niespełna 3 miesiące. Pozdrawiam wszystkich pakujących się już na wyjazd do Sistiany.
                      • booguska Re: Camping Mare Pineta w Sistianie-świeże wrażen 20.04.11, 16:49
                        Witam. Widzę, że nie tylko ja wrócę po roku nieobecności na ten kemping. Pozdrawiam i do zobaczenia.
                        • Gość: MARK Re: Camping Mare Pineta w Sistianie-świeże wrażen IP: *.sta.asta-net.com.pl 21.04.11, 21:41
                          witam, jak na początku tego wątku ponownie wymieniamy kilka zdań nt. tego campingu. 2 lata temu byłaś pełna obaw ... a jaka była rzeczywistość ? Wrażenia chyba niezłe, skoro ponownie wybieracie się do Sistiany ? Pozdrawiam
                      • Gość: akdowejow Re: Camping Mare Pineta w Sistianie-świeże wrażen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 09:46
                        Hej. Jadąc do Sistiany z Vacensoleil trzeba zabrać ze sobą poduszki i koce lub śpiwory. Powiedzcie mi czy wystarczy, jeżeli zabierzemy ze sobą koce? Jakie są noce w tej części Włoch w drugiej połowie czerwca? Czy nie będziemy się trząść z zimna?

W tamtym roku byliśmy koło Wenecji, też mniej więcej w tym terminie, w namiotach były koce(selectcamp), nie marzliśmy w nocy.

I jeszcze jedno, czy trzeba zabrać ze sobą adapter do gniazdka elektrycznego?
                      • Gość: akdowejow Re: Camping Mare Pineta w Sistianie-świeże wrażen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 09:32
                        Koleżanki i koledzy, jak tam przygotowania do wyjazdu?
                    • Gość: Chris Re: Camping Mare Pineta w Sistianie-świeże wrażen IP: 212.160.172.* 29.03.11, 10:41
                      Nas będzie 2+2 (13 -chł. i 8-dz. lat), 2+1(3 latka - dz.) i 2+3(16,13,i ? - 3xdz.).
                      Do zobaczeina na miejscu.
                      Kraków pozdrawia.
                    • Gość: Agnieszka Re: Camping Mare Pineta w Sistianie-świeże wrażen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 21:23
                      Wybieramy się na ten camping 21.08 do 3.09.11. Z Vacansoleil jedziemy 3 raz, ale Włochy pierwszy raz. Wcześniej byliśmy bardzo zadowoleni. Czy może mi ktoś powiedzieć jak tam z pogodą w tym terminie? Czy w okolicy są jakieś restauracje, bary(nie mówię o campingu)?? I jak wygląda sprawa z namiotami? czy naprawdę są usytuowane przy samej drodze??
                    • bobcio1976 Re: Camping Mare Pineta w Sistianie-świeże wrażen 18.12.11, 23:33
                      witam wszystkich.mam zamiar zarezerwowac namiot w tym campingu (namiot vacansoleil) w okresie 16.06 do 30.06 2012 .jestem z rudy slaskiej jade z zona i dwiema dziewczynami 12 lat i cztery lata.wybiera sie ktos tam w tym terminie.?pozdro
                      • Gość: Gosia Re: Camping Mare Pineta w Sistianie-świeże wrażen IP: *.silesnet.pl 13.04.12, 21:18
                        Witam jede z mężem na ten kamp ale od 09.06 na 2 tygodnie więc może sie spotkamy
    • bah77 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu... 24.03.11, 09:57
      Jeśli kogoś interesuje zobaczenie kilku atrakcji w okolicy:
      fotoforum.gazeta.pl/k/friuli-wenecja%2520julijska,0.html

Pzdr

bah77
      • Gość: akdowejow Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.11, 12:42
        Hej. Jadąc do Sistiany z Vacensoleil trzeba zabrać ze sobą poduszki i koce lub śpiwory. Powiedzcie mi czy wystarczy, jeżeli zabierzemy ze sobą koce? Jakie są noce w tej części Włoch w drugiej połowie czerwca? Czy nie będziemy się trząść z zimna?

W tamtym roku byliśmy koło Wenecji, też mniej więcej w tym terminie, w namiotach były koce(selectcamp), nie marzliśmy w nocy.

I jeszcze jedno, czy trzeba zabrać ze sobą adapter do gniazdka elektrycznego?
        • booguska Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu... 01.05.11, 11:31
          Mam nadzieję, że nić się nie zmieniło i żadnych adapterów nie potrzeba, jeśli dobrze pamiętam to w namiocie były 2 lampy i dwa lub trzy gniazdka elektryczne( miałam ze sobą przedłużacz, ale z niego nie korzystałam). Jeśli chodzi o noce to mieliśmy cienkie śpiworki i w zupełności to wystarczyło.
          • maxiurek Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu... 03.05.11, 22:40
            "Bondziorno!!"
            Melduję się na Campie 2 lipca na parę dzionków. Ofertę wybrałem z Niemieckiego Adac - ma byc mobilhome z klimą :) Się zobaczy... Do miłego zobaczenia!!

Pozdrawiam
            Złotoryja u okolice :)
            • Gość: mariola Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu... IP: *.ostrowmaz.mm.pl 05.06.11, 12:26
              Wybieram się na camping w okresie od 2.07.-16.07.2011r. Czy ktoś w tym czasie będzie. Jadę pierwszy raz i obawiam się , że nie będę miała z kim zamienić kilka słów w języku ojczystym. Pozdrawiam.
              • Gość: akdowejow Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.11, 21:10
                Koleżanki i koledzy, jak tam przygotowania do wyjazdu?
                • Gość: Kwiatkow6 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu... IP: 81.15.171.* 10.06.11, 10:05
                  nooooooooooooooo, wszystko prawie prawie dopięte ;)
                  wszak za tydzień ruszamy
                  ( jedziemy nocą )
                  ;)
                  • Gość: akdowejow Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 10:51
                    My też już mamy wszystko dograne, też wyruszamy gdzieś o 1 w nocy

Iwona
                    • Gość: Kwiatkow6 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu... IP: 81.15.171.* 10.06.11, 11:01
                      ;)
                      o pierwszej chcemy być już za Bratysławą...
                      celujemy dojechać na miejsce przed 9 rano...
                      Tadeusz
                      • Gość: akdowejow Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 12:01
                        W ubiegłym roku jechaliśmy pod Wenecję, wyjechaliśmy o 19 wieczorem, z tym, że mieliśmy 3 godzinną przerwę po drodze, mąż musiał zaliczyć drzemkę. Teraz ruszymy o 1 w nocy i prosto do Sistiany.
                        • Gość: Kwiatkow6 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu... IP: 81.15.171.* 10.06.11, 12:09
                          więc podobnie jak my teraz.
                          powoli, z przerwami ale o 10 chcemy już być po kąpieli w morzu ;))
                          • agaolaf Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu... 20.10.13, 18:16
                            Witam,tez jestesmy z Rudy Śląskiej i tez chcemy w przyszłym roku jechać do Sistiany,napisz prosze jak jest z tym pociągiem na plaże i czy można tam dojść pieszo?
                            Pozdrawiam Agata.
                            • bobcio76 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu... 20.10.13, 20:13
                              hej ja tez jestem z rudy slaskiej dwa lata z zona i z dziecmi chcielismy jechac ale co roku cos sie wydarzylo, a wy w jakim czasie chcecie jechac ,macie dzieci.moze da sie wybrac razem?
                              • agaolaf Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu... 20.10.13, 20:18
                                Planujemy 1 połowę lipca,ale jeszcze nie mamy wybranego kampingu:(Jeździmy z vacansoleila juz od 3 lat,tym razem w 3 rodziny oczywiście z dziećmi od 3 do 10 lat sami chłopcy:)
                                Jesteśmy z Halemby.
                                • bobcio76 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu... 21.10.13, 20:21
                                  no to trafilem na weteranow:).jesli bedzie mozna z panstwem sie zabrac byloby milo.ja mam dwie corki 6 i 14 ja jestem w wieku 37 a zona 35 jestesmy z goduli.w sistianie dwa lata temu byl moj kolega z pracy i nie umial sie nachwalic byl bardzo zadowolony i polecal mi ten camp.my z zona dwa lata stracilismy zaliczki niestety.pozdrawiam.
              • maxiurek Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu... 12.06.11, 15:24
                Dokładnie od 2lipca przez 5 dzionków będę z rodziną na Sistianie - także - spoooko :)
    • Gość: Kwiatków6 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 81.15.171.* 06.07.11, 14:06
      No i było i minęło ;(
      Było super
      kolejny wyjazd za rok
      do zobaczenia ;)
      • Gość: akdowejow Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 22:32
        My też juz w domu. Jesteśmy bardzo zadowoleni z wakacji.
        • Gość: CHRIS Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 212.160.172.* 08.07.11, 10:34
          /18.06-02.07.2011/ Co dobre szybko się kończy. Było fajnie, "Krakusy" pozdrawiają rodaków z " polskiej uliczki namiotowej" - zwłaszcza Piłę i Lubin ;). Po dwóch tygodniach wróciliśmy do szarej rzeczywistości :))) z planami na przyszłe wakacje.
          • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 08.07.11, 22:11
            Piła również świetnie się bawiła, aż żal było odjeżdżać ... Pozdrawiamy oczywiście i dziękujemy za super towarzystwo całemu "polskiemu wesołemu miasteczku", a w szczególności sympatycznej ekipie z Krakowa, Lubina i Kłodzka. Będzie co wspominać w jesienne i zimowe wieczory.
            • Gość: Monika Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.11, 20:31
              Lubin dziękuje i pozdrawia całą ekipę z Krakowa, Piły i Kłodzka:)

Dziekujemy za mile spędzone wakacje:)

Jak wypoczywac to tylko w takim dobrym towarzystwie :)
              • kgp030 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 30.07.11, 18:23
                Jedziemy na camping MP w sierpniu, chciałabym się dowiedziec jakie są ceny podstawowych artykułów w Sistianie np. pieczywo, , masło, pomidory, wędlina, napoje i jakie są ceny posiłków.
                A może jakieś wskazówki ???
                Z góry dziękuję
                • Gość: Chris Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 212.160.172.* 02.08.11, 14:08
                  Bułki od 2,2 E/kg, można kupić popularne bagietki w Monfalcone w markecie po 0,55 za sztukę, napoje produkcji włoskie generalnie tansze niż w Polsce, makarony tańsze( nawet 0.34 E za 500 gram). Niedaleko kempingu ( 400m) jadąc w prawo w strone Sistiany po lewej stronie ulicy tuż przed zakrętem jest restauracja bodajże BELVEDERE i "PRZEPYSZNA PIZZA" ( 6,50 wzwyż).
                  Inne specjały są w podobnych cenach (jedno droższe inne tańsze w zależności od marketu). W samym Monfalcone ( kierunek na lewo od wyjazdu z kempingu) jest chyba 6 różych tego typu sklepów i to praktycznie wszystkie przy głównej ulicy. Nie jest źle z cenami bo w Polsce te same produkty 2 x droższe np. winko :), srery, sosy, salami itp. My generalnie nie braliśmy dużo jedzenia z Polski.

Pozdrawiam
                  • dani139 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 03.08.11, 13:28
                    Witam,
                    byłam na campingu Mare Pineta w Sistianie k/Triestu z vacansoleil, w tym roku, tj. 2011, na ostatnim turnusie przed rozpoczęciem sezonu (od 18 czerwca do 2 lipca). Za śmieszne pieniądze 850 zł można spędzić tam cudowne 14 dniowe wakacje w 5 osób w całkiem niezłym namiocie, wyposażonym we wszystko co na biwaku jest potrzebne. Nic więc dziwnego, że w tym okresie camping był opanowany przez naszych rodaków prawie w 100%. Na campingu jest bardzo ładny, wyremontowany 2 lata temu basen, na którym od 10:00 do 23:00 prowadzone są animacje przez super ekipę – 4 młodych Włochów. Manuel, Mateo, Chiara i ich szef Andrea robią wszystko by umilić czas turystom, których niniejszym pozdrawiam;)! Nigdy jeszcze się tak nie ubawiłam jak na wyborach Mistera Campingu Mare Pineta;). Namioty są nowe bo z 2009 i 2010 r., łazienki czyste, na campingu jest restauracja i sklep sieci Spar. Co warto ze sobą zabrać? Grill, jeżeli ktoś lubi grillować. Poza tym bardzo przydatne są buty do wody, w których też bezpiecznie chodzi się po kamienistej plaży. Dodatkowo warto pomyśleć jak umocować parasol plażowy, bo nie da go się wbić w kamienie. My wzięliśmy z domu kawałek metalowej rurki (ok. 25 cm) ściętej ukośnie, którą przy użyciu kamienia łatwo było wbić w kamienisty grunt i wtedy dopiero włożyć tam w tę rurkę parasol. Na campingu nie przydają się środki przeciwko komarom, bo ich tam po prostu nie ma (komarów). Camping jest położony wysoko na klifie i dlatego chyba tam nie latają komary ani komarzyce;). Warto zwiedzić region Friuli – Wenecję Julijską. Godne polecenia, poza Triestem oczywiście, są: zamki Miramare i Duino, Grota Gigante (najrozleglejsza i najgłębsza w Europie), Grado, Gorycja i wiele innych, byle tylko czasu starczyło i pogoda pozwoliła (bo w upały zwiedzanie nie jest przyjemne). Polecam pobyt na tym campingu szczególnie osobom mieszkającym na południu Polski (tak jak ja), bo poza tym, że pogoda jest gwarantowana, to camping jest niewiele dalej położony niż nasze polskie wybrzeże (od granicy jest ok. 800 km) i jedzie się tam ok. 8-9 godzin, łącznie z 3-4 postojami na posiłek czy inne sprawy. Poza tym można dojechać tam prawie na jednym baku, a na drogę powrotną zatankować w Słowenii, konkretnie w Gorycji, oddalonej o 20 km od Sistiany. Paliwo jest tam tańsze niż w Polsce. Jak ja tankowałam 1 litr diesla kosztował 1,225 €.
                    Pozdrowienia dla wszystkich, którzy może i byli w tym samym czasie na campingu;)!!
                    • maxiurek Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 10.08.11, 21:56
                      Widok z Kempingu MarePineta Sistiana Tutaj wkleiłem fotkę robioną z Kepmpingu (lipiec2011)- niech Ci co nie byli, zapragną tam być :) Ludziska - prośba - ma ktoś tytuł piosenki tłuczonej przez animatorów z refrenem "biPi Bipi" czy jakoś tak? (Indiani, scheker :) Dawali to w kółko w lipcu - fajnie tańcząc nabasenie i wieczorkiem...
                      • dani139 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 11.08.11, 10:12
                        maxiurek napisał:

> [url=http://www.mojeadac.pl/zsistiany.JPG]Widok z Kempingu MarePineta Sistiana[
                        > /url] Tutaj wkleiłem fotkę robioną z Kepmpingu (lipiec2011)- niech Ci co nie b
                        > yli, zapragną tam być :) Ludziska - prośba - ma ktoś tytuł piosenki tłuczonej
                        > przez animatorów z refrenem "biPi Bipi" czy jakoś tak? (Indiani, scheker :)
                        > Dawali to w kółko w lipcu - fajnie tańcząc nabasenie i wieczorkiem...

Fotka super, nawiasem mówiąc mam bardzo podobną (zrobioną w czerwcu 2011 r.). Byłam tam, ale pragnę znowu być, szczególnie gdy idąc do pracy jest 10 st. C w środku lata!!!
                        A ta piosenka to "Habibi". Też ją puszczali w kółko, to taki hymn Mare Pineta w tym roku. To stara arabska piosenka, ale pięknie wkomponowała się we włoskie klimaty. Tę, która puszczali na basenie wykonuje akurat duet Milk & Honey. A tu jest link:

youtu.be/g4LoivUYSHU

• Gość: akdowejow Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 10:52
                          A powiedzcie jeszcze, czy co roku jest ta sama ekipa animatorów?
                        • maxiurek Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 11.08.11, 21:39
                          Allo

Ślicznie dziękuję za pomoc w rozszyfrowaniu piosenki. Komisja w składzie ja i Małżonka - doszła do wniosku, że w 2011 puszczali tę wersję Didi2010

pozdrawiam
                    • Gość: Gosia Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.silesnet.pl 13.04.12, 21:28
                      dani jeśli możesz odezwij sie mam kilka pytań co do tego campingu moje gg 2219028
                • dani139 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 03.08.11, 13:35
                  kgp030 napisała:

> Jedziemy na camping MP w sierpniu, chciałabym się dowiedziec jakie są ceny pods
                  > tawowych artykułów w Sistianie np. pieczywo, , masło, pomidory, wędlina, napoje
                  > i jakie są ceny posiłków.
                  > A może jakieś wskazówki ???
                  > Z góry dziękuję

Generalnie da się wytrzymać jeżeli chodzi o ceny, szczególnie robiąc zakupy w sieciach handlowych lidla, benneta czy euro spin. Bywało taniej Włoszech, ale teraz jest niewiele drożej niż w Polsce, a niektóre towary są tańsze (makarony, wino, kawa). W czerwcu owoce i warzywa były stosunkowo drogie, ale w markecie euro spin cały sort po 0,99 euro za 1 kg (pomidory, nektaryny, melony). Pieczywo jest na wagę i w markecie na campingu wszystko bułki i chleb kosztował 3,99 € za kg.Nie warto brać ze sobą jedzenia, chyba, że na pierwsze 1-2 dni, zanim zorientujecie się co i gdzie kupić. Najbliższe markety sa w oddalonym o kilkanaście km od Sistiany Moncalfone i tam warto pojechać raz na kilka dni i zaopatrzyć się w żywność. Miłego urlopu;)!! Myślę, że będziecie bardzo zadowoleni, tak jak ja;)
            • Gość: Jankes - Bigman Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.klodzko.vectranet.pl 04.08.11, 19:12
              Również dziękujemy za wspólne wakacje. Nie zapomnijcie przy następnym planowaniu wakacji żeby dać nam znać- być może znowu się spotkamy. Nadal czekamy na na płytkę z Sistiany. Serdeczne pozdrowionka.
          • dani139 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 03.08.11, 13:43
            Do pozdrowień dołącza się Kłodzko (rodzice Bartka i znajomi rodziców Bartka i Marcina);)!!! Być może do zobaczenia na wakacjach w przyszłym roku, bo świat jest naprawdę mały ...
            • Gość: MARK Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.sta.asta-net.com.pl 03.08.11, 21:58
              Chris i dani przekazali w szczegółach cenne dla wyjeżdżających wskazówki, może tylko warto jeszcze zaznaczyć, że w samej Sistianie jest też dyskont CONAD (ok. 1,5 km od campingu) z cenami o wiele niższymi niż w sklepiku na campingu (choć i tak najtańsze zakupy w Monfalcone). Korzystając z okazji - ucieszyliśmy się, że się Kłodzko odezwało, bo już się o Was martwiliśmy (znowu te powodzie...). A swoją drogą, to nam w czerwcu pogoda dopisała, bo ci co teraz wracają z Włoch i Chorwacji na pogodę narzekają, ale widocznie "Nasza" ekipa była grzeczna i na słoneczko zasłużyła. A Bartusie i Marcinek niech mocno trenują ... bo w przyszłe wakacje może znowu jakiś meczyk zagramy (przecie świat jest naprawdę mały ...).
              • Gość: Bartek i Marcin Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.klodzko.vectranet.pl 04.08.11, 19:19
                Trenujemy codziennie. Następnym razem seniorzy nam nie dokopią. Mieliście po prostu szczęście. Pozdrowienia dla dziewczyn i żony.
            • Gość: ala Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.11, 20:54
              Witam. Już za tydzień wybieramy się własnie na ten Campink. Prosiłabym już powracających o kilka podpowiedzi: czy to prawda, ze namioty są usytuowane w mało atrakcyjnej czesci campingu, tuz przy drodze?
              -jak jest z tymi czepkami na basen?
              -wybieramy się na zwiedzanie do Wenecji, może podpowie ktoś jak najprościej tam dotrzeć, słyszałam, że dobrze jest promem?
              -jak sanitaria?
              -czy Sistiana to duże/małe miasto? jaki jest wybór w knajpkach, pizzeriach czy restauracjach?
              -jaki sklep/supermarket polecacie na wieksze spozywcze zakupy??
              byłabym wdzięczna za odpowiedzi.
              -
              • Gość: akdowejow Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.11, 23:03
                Proponuję poczytać posty wyżej, prawie wszystko zostało już napisane i jest bardzo aktualne.
                Dodam tylko, że Sistiana to mała miejscowość, są knajpki, pizzerie, my akurat nie korzystaliśmy, na pizzy byliśmy w Grado. Sanitariaty czyste, dla nas było uciążliwe mycie naczyń w kompleksie sanitarnym poniżej alejki gdzie znajdowało się 10 namiotów vacensoleil, ale już wyżej był kompleks sanitarny świeżo po remoncie, super. Czepki obowiązkowe w basenie, najlepiej zaopatrzyć się w markecie w Monfalkone(ten większy obok Lidla, nie pamiętam nazwy)
                Większość Polaków z pobytu na tym campingu jest bardzo zadowolona, bardzo fajny stosunkowo mały camping gdzie panuje rodzinna atmosfera.
                • Gość: Agnieszka Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 17:29
                  Witam. Postanowiłam i ja wyrazić swoją opinie na temat tego campingu.
                  Więc w skali 1 do 10, ja przyznam tylko 3. Może to dlatego, że mam porównanie do campingów z Hiszpanii, gdzie byłam kilka razy i warunki oraz cała reszta była bez zastrzeżeń.
                  A więc od początku:
                  -czepki na basenie. porażka. Zrozumiałabym, gdyby to była basen kryty, albo czepki spełniały by jakieś tam wymogi, a tak naprawdę spełniały tylko rolę dekoracji.
                  -namioty usytuowane tuz przy ruchliwej drodze. Człowiek nie po to jeździ na urlop, aby słuchać warkotu aut dniem jak i nocą.
                  -opaski na rękę. Ok rozumiem na każdym campingu są różne identyfikatory itp. ale żeby oddawać je przy wymeldowaniu?? pierwszy raz się z tym spotkałam. Zawsze opaski były jednorazowe. A dużym minusem było to, że za uszkodzenie opaski przez dziecko, zażyczyli sobie 10euro. Szok. Przecież wyprodukowanie kawałka silikonowej opaski nie może kosztować ponad 40zł. Poza tym dzieci są tylko dziećmi i oczywistym jest, że nawet podczas zabawy mogło taką opaskę uszkodzić.
                  -animacje.....jedna wielka porażka. Ci ludzie, którzy byli tam za to odpowiedzialni, chyba bardzo się już umęczyli, bo podczas całych 14 dni pobytu, tylko raz przygotowali jakieś skecze. A tak wieczór w wieczór, te same piosenki, te same tańce, aż się już nie dobrze robiło. Miałam wrażenie, że posiadają tylko 1 płytę z 5 przebojami i na tym koniec.
                  -parasole na tarasie przy basenie. Kolejne 10euro. Też po raz pierwszy się z tym spotykam. Zawsze takie rzeczy były w cenie. Rozumiem, że za rower była opłata, ale za leżak z parasolem??
                  -plaża....na stronie Vacansoleil opisane jest "plaża 500m" hihihihih chyba po linii prostej. I że ciuchcia dowozi ludzi z campingu na plażę. Na jaką plażę? chyba do portu, gdzie jest zakaz kompania, a woda jest tłusta od benzyny. Aby dostać się na plażę gdzie można było się kąpać, trzeba było podreptać jeszcze z dobre 500m. Bo ta plaża zaraz na lewo od portu zawsze była przepełniona i nogi nie było gdzie postawić. Więc musieliśmy chodzić na prawo od portu.
                  -sklep. Spoko, zaopatrzenie nawet dobre, panie które tam pracują bardzo miłe, ale niestety rano było ich o 2 za mało. Kolejka po bułki, a później do kasy była kilometrowa.
                  -do tego ogólnie okolica średniej jakości. Przede wszystkim brudno.
                  -sanitaria. Oczywiście czysto i bez zastrzeżeń. Ale już ten papier toaletowy mógłby być. Już nie mówię, że w każdej kabinie, ale chociaż jeden na całą toaletę przywieszony.
                  a plusem było:
                  pyszna pizza (nigdy takiej dobrej nie jadłam) w restauracji na campingu koło basenu. Szkoda, że tak późno się zorientowaliśmy bo chodzilibyśmy tam codziennie, albo prawie codziennie. I ceny przystępne, a nawet powiedziałabym, że taniej niż na mieście. Ogólnie jedzenie w tej restauracji bardzo dobre.
                  -widoki i ścieżka do zamku Duino przepięknie.
                  -figi, które rosły na campingu...pycha. Dojrzewały w słońcu i były rewelacyjne.
                  I to by było na tyle. Takie są moje spostrzeżenia. Na pewno więcej tam nie pojedziemy. Włochy tak, ale chyba inne rejony. Wydawało mi się, że jak Riwiera Adriatycka, to będzie tam naprawdę ładnie, ale rozczarowałam się.
                  • Gość: Agnieszka Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 16:03
                    nie zapomnijcie przed wyjazdem zabrać ze sobą butów do wody. Ja nie wzięłam i był później problem, a z kupnem też było ciężko ponieważ nigdzie nie było już rozmiarów 37.
                    • bobcio1976 Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. 18.12.11, 23:35
                      witam wszystkich.mam zamiar zarezerwowac namiot w tym campingu (namiot vacansoleil) w okresie 16.06 do 30.06 2012 .jestem z rudy slaskiej jade z zona i dwiema dziewczynami 12 lat i cztery lata.wybiera sie ktos tam w tym terminie.?pozdro
                      • Gość: akdowejow Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.11, 00:14
                        Mamy rezerwację w terminie od 23.06.2012 na dwa tygodnie, razem 4 namioty.
                        • bobcio1976 Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. 19.12.11, 16:16
                          skad tam pojedziecie?
                          • bobcio1976 Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. 19.12.11, 17:18
                            prosze o kontakt z "kwiatków6" z rudy śląskiej widze ze maja posty na forum.jestesmy z rudu śląskiej moze jakieś cenne info od kwiatków6 otrzymam .pozdro andrzej
                            • Gość: Kwiatków6 Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: 195.20.110.* 22.12.11, 16:53
                              Witaj
                              Jeśli potrzebujesz jakiś info to pisz na adres tkwiatkow@gmail.com, na pewno odpowiem.
                              pozdrawiam i życzę radosnych świąt :)
                          • Gość: akdowejow Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.11, 22:58
                            Dolny Śląsk, jeleniogórskie
                            • bobcio1976 Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. 20.12.11, 15:09
                              mam jeszcze pytanie.pierwszy raz rezerwuje w vacansoleil i przy samej rezerwacji jest taka opcja ktora kosztuje 22 zl i to cos takiego jak rozne zyczenie np.gdzie ma stac namiot czy w srodku pola czy kolo sanitariatow itp.ale z tego co czytalem to oni nie gwarantuja ze to spelnia.czy warto cos takiego rezerwowac i zaplacic te 22 zl?
                              • Gość: akdowejow Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 09:27
                                Byliśmy na campingu Mare Pineta w ubiegłym roku. Namioty są rozstawione w dwóch miejscach, 9 sztuk w jednej linii, miejsca 33-42 obok BAR-RIELKE i chyba 21 namiotów -miejsca 28-31 blisko drogi z Montfalcone ss14 della v g.
                                www.baiaholiday.com/images/stories/map_sistiana/map_sistiana.pdf
                                Nie wiem czy w roku 2012 coś się zmieni w rozstawieniu namiotów.

Wykup opcji za 22 zł nie jest gwarantowane. Wiem, że w 2011 roku byli ludzie, ktorzy mieli chyba wykupioną opcję, że ich namioty będą sąsiadowały ze sobą. Nie udało się rezydentowi z vacensoleil im to zapewnić .
                                • bobcio1976 Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. 21.12.11, 15:20
                                  niezła mapka dzięki ,widzę ze od drogi chyba drzewa trochę osłaniają ,czy jest tam naprawdę tak głośno od aut jak pisze jedna z osób z forum?
                                  • Gość: akdowejow Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 21:16
                                    My mieliśmy namiot koło baru. Nie potrafię powiedzieć czy hałas od drogi jest bardzo uciążliwy. Powiem tak, późnym wieczorem gdy "zamiera" życie na campingu, po położeniu się do łóżek słyszalny jest ruch samochodowy ale chyba od przebiegającej nieopodal autostrady. Nam ten szum nie przeszkadzał, a przecież byliśmy wypoczęci i sen tak szybko nie przychodził. Myślę, że jest to indywidualna sprawa, kto "jaką" cisze potrzebuje do zaśnięcia.

My spędziliśmy bardzo fajne wakacje, w 2012 roku jak wiadomo też się wybieramy i na dodatek ciągniemy za sobą kilkanaście osób.
                                    • bobcio1976 Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. 21.12.11, 22:22
                                      narazie dzieki za cenne info.pozdro
                                      • bobcio1976 Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. 21.12.11, 23:34
                                        jeszcze troche posmuce :) patrzylem na twoja mapke kampa i porownywalem go na google erth ,z tych miejsc ktore mi napisales ze staly namioty to ile jest do plazy,wg mapy na google to niezly kawal,albo do basenu ?np z namiotow ktore staly blisko drogi?
                                        • bobcio1976 Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. 21.12.11, 23:58
                                          znalazlem na innym forum ze do plazy jest autobusikiem 2 - 3 km czy to prawda?
                                          • Gość: akdowejow Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.11, 14:06
                                            Camping jest niewielki, do basenu jest około 100-150m. Camp jest bardzo ładnie położony, leży na klifie, z terenu campingu można wejść na uroczą ścieżkę, która biegnie aż do Duino, piękne widoki na morze. Z campingu odjeżdża w kierunku zatoki chyba co godzinę (z przerwą na sjestę) pociąg na kołach(nie płaci się za przejazd). Wozi ludzi w tą i z powrotem. Pieszo do zatoki jest kawałek, taką serpentyną. Własnym samochodem zjeżdżać się nie opłaca, dość drogie parkingi.

Pozdrawiam
                                            • bobcio1976 Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. 22.12.11, 15:03
                                              fajnie dzieki,coraz bardziej mi sie to podoba , ale jeszcze do konca sie nie zdecydowalismy ,jednak mysle ze padnie na ten kamp.pozdro
                                              • bobcio1976 Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. 23.12.11, 00:09
                                                Rezerwacja dokonana.:0 , mam nadzieje ze wakacje sie udaja ,wiec jak dobrze pójdzie to od 16.06.12 wypoczywam(dwa tygodnie).Pozdro dla wszystkich na forum.Jak ktos bedzie w tym terminie to niech sie odezwie.Jade z rudy śląskiej ( ja,żona , dwie córki 12 i 4 lata).
                                                • Gość: gość Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: *.sileman.net.pl 27.12.11, 18:46
                                                  witam mam pytanie chce jechac na ten kamp z vacansoleil . czy ktos moze mi udzielic informacji czy woda i prad oraz gaz w kuchence jest wliczone w cene za pobyt ? pozdrawiam i prosze o szybka odpowiedz
                                                  • dani139 Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. 28.12.11, 14:33
                                                    Witam,
                                                    w namiotach i mobilhomach wszystko jest w cenie. Nie wiem jak jest w przypadku wynajęcia parceli.Wszystkie informacje są na stronie vacansoleil.
                                                    Pozdrawiam i naprawde polecam Mare Pineta w Sistianie.
                                                • maxiurek Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. 27.12.11, 21:57
                                                  Ello
                                                  Namioty koło drogi nie są zbyt fortunne - hałas aut, kurzy się niemiłosiernie - przełknąć śliny nie można.. Ogólnie namioty wydają się być jakby oderwane od reszty, sprawiając wrażenie slamsówprzy domkach. Jak namioty to te w stronę baru Rilkego - położone wyśmienicie - różnica niebo a ziemia. Siedziałem parę dni w 2011 na Sistianie. Obłaziliśmy cale pole - najbardziej właśnie nas te namioty dobijały :( Mieszkaliśmy w domku klimą - ca 80euro doba (lipie - sezon). Plaża - hmmm - lekka katastrofa - jaka plaża?? Basen i tylko Basen. Do Triestu nie jedźcie - godzinę jeżdziłem po mieście żeby zaparkować - poddałem się. Zakupy - w centrum Emisfero - Monfalcone :)

Jeżeli już się uprzecie kąpać w morzu - to buty na nogi, karimaty do leżenia.
                                                  Dla mnie woda tam ziiimna, a do Sistiany przeniosłem się z Lignano - wiem co mówię.
                                                  Sklepik na miejscu ma uczciwe ceny (w miarę)...

pozdrawiam

• dani139 Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. 28.12.11, 14:31
                                                    Witam,
                                                    z tym hałasem dochodzącym od drogi to lekka przesada. W dzień prawie w ogóle nie słychać odgłosów jeżdżących aut, a w nocy ... początkowo wydawało mi się, że słyszę szum morza. Plaża jest kamienista, więc trzeba odpowiednio się przygotować, a więc - jaki pisze maxiurek - koniecznie buty, karimaty lub leżaki, a od siebie dodam, że przyda się rurka metalowa do mocowania parasola (bo w kamienie trudno wpić podstawę parasola). Byłam na tym campingu, tj. Mare Pineta w drugiej połowie czerwca 2011 r. i jestem zachwycona. Był to mój 4 wypoczynek w takiej formie we Włoszech i polecam Sistianę, bo jest oryginalna jak na Włochy. Sistiana to raczej chorwackie klimaty, a włoskie ceny (dużo niższe). Dodam jeszcze, że ogromną zaletą Mare Pineta jest zupełny brak komarów. Poza tym wypoczywając w Sistianie TRZEBA koniecznie odwiedzić Triest. Zaparkować trzeba przed wjazdem do miasta. Godny polecenia jest także zamek Miramare i otaczające go ogrody. Pozdrawiam. W tym roku wybieram się do Lido di Spina.
                                                  • bobcio1976 Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. 28.12.11, 18:52
                                                    no no ciekawe jak bedzie widze ze opinie zaczynaja sie zmieniac,byly pozytywne a teraz bardzo negatywna ciekawe.
                                                  • Gość: Anastazja Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.12, 23:49
                                                    Nic się nie martw,na wakacjach zawsze jest fajnie:)My jedziemy już trzeci raz z Vacansolail i zawsze było super.W tym roku będziemy pierwszy raz w Sistianie, w tym samym terminie co Ty,jedziemy w 6 aut.Pozdrawiam
                                                  • bobcio1976 Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. 23.02.12, 22:56
                                                    witam i pozdrawiam,mam nadzieje ze bedzie super ,no macie niezla ekipe jak na szesc aut jedziecie :) z jakiej miejscowosci jedziecie? ?
                                                  • Gość: akdowejow Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 12:48
                                                    Zastanawiam się czy w tym roku będą leżaki na basenie ogólnie dostępne i bezpłatne. W ubiegłym roku tak było, ale jak teraz zaglądam na stronę campingu to coś nie widzę tych leżaków.

I jeszcze jedno, czy jest możliwość przeskoczenia jakoś do Słowenii, bez wnoszenia opłaty za tamtejszą autostradę , żeby zatankować auto. Tam jest sporo tańsze paliwo.
                                                  • Gość: gancek Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: *.interwan.pl 07.03.12, 15:03
                                                    jeżeli nie wjedziesz na autostradę, to nie musisz mieć winiety. Po ile tam jest benzyna?
                                                    Dwa lata temu nie było większej różnicy, tyle że wtedy interesował mnie LPG.
                                                  • Gość: akdowejow Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.12, 17:27
                                                    Ceny wzięłam stąd www.e-petrol.pl/index.php/notowania/rynki-zagraniczne/stacje-paliw-europa
                                                    Tylko czy jest możliwość wjazdu do Słowenii, żeby nie wylądować od razu na autostradzie płatnej i jeszcze, żeby była stacja paliw.
                                                  • Gość: gancek Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: *.interwan.pl 07.03.12, 17:58
                                                    z Sistiany do autostrady to kawałek drogi, a jakąś stację paliw gdzieś na pewno znajdziesz.
                                                    Ja jeździłem w okolice Brezic do Terme Catez, ale to po autostradzie.
                                                  • wislok1 Jeśli mogę pomóc 07.03.12, 22:22

Sistiana jest dosłownie o rzut beretem od Słowenii, kilka kilometrów od granicy.
                                                    Zresztą w okolicy Sistiany mieszkają do dziś licznie Słoweńcy.
                                                    Są dwujęzyczne napisy.

Jest Schengen, UE, granica to tylko linia na mapie.

Lokalnymi drogami dojedzie się do Słowenii, nie trzeba jechać przez Triest.
                                                    Drogi są otwarte.
                                                    Np. blisko jest Brestovica
                                                    www.brestovica.com/drustvo/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=27
                                                    Na 100 procent da się przejechać bez słoweńskiej winietki lokalnymi drogami do Novej Goricy,a tam stacji benzynowych w bród, a 90% tankujących to Włosi.
                                                    Czy stacja jest Brestovicy, nie wiem, ale róznica w cenie benzyny powoduje, że Słoweńcy wszędzie na granicach robią stacje benzynowe

tiny.pl/hpm54

• Gość: Anastazja Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: *.swic.dialup.inetia.pl 18.03.12, 21:11
                                                    Jedziemy z Nysy z Opolskiego.Do zobaczenia na miejscu:)
                                                  • Gość: CHRIS :) jedziemy do Sistiany. IP: 212.160.172.* 17.04.12, 10:30
                                                    23.06-07.07.2012 Kraków zawita kolejny raz w Mare Pineta w Sistianie.
                                                    Tym razem trochę później po tydzień wcześniej oglądamy Toscanię.
                                                    Oby nie było tych "chlejących pepików, którzy przyjeżdżają w piątek na koniec taniego turnusu.
                                                  • macmie Re: :) jedziemy do Sistiany. 22.04.12, 11:01
                                                    witam

Którą drogą najlepiej jechać z Katowic? Z Austrii kierować się od razu na Włochy, czy Słowenie?
                                                    jak wyglądają opłaty za autostrady we Włoszech? płaci się za każdy przejechany odcinek, czy winietka?

Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam
                                                  • Gość: Gośka WIFI na campingu Mare Pineta IP: *.silesnet.pl 29.04.12, 12:30
                                                    Mam pytanie czy Wifi na campingu jest płatne, jeśli tak to ile kosztuje i jak dział? prosze o informacje
                                                  • Gość: akdowejow Re: WIFI na campingu Mare Pineta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.12, 21:10
                                                    Witam, będę na campingu od 23.06.2012. Teraz jest na campingu rodzinka męża, mówi się tam między Polakami , że Włosi przy wyjeździe pobierają opłatę klimatyczną.To jakaś nowość. Czy coś wam wiadomo?
                                                  • Gość: Kasiula Re: :) jedziemy do Sistiany. IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.12, 08:40
                                                    Witam my od 30.06 do 14.07.2012 bedziemy wypoczywać po raz pierwszy na Mare Pineta (namioty Vacansoleil) 4 rodziny(Dolny i Górny Śląsk) w tym 7 dzieci w wieku od 6-14 lat. Do zobaczenia.
                      • Gość: babiszon71 Re: Proszę o poradę, jedziemy do Sistiany. IP: *.sta.asta-net.com.pl 14.06.12, 09:30
                        witam!wybieramy się naszą piątką z Kaczor koło Piły 22.06.2012r.na ten camp i będziemy tam do 7.07. nasze baby mają prawie 14 i 15lat,a synek 11.może zawiążemy jakiś obóz polski?
    • zajacmarchewa Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 25.06.12, 17:07
      Hej, a czy na taki camping jest sens wybrać się trochę większą ekipą (tak 10 - 15 osób) z nocnym imprezowaniem w perspektywie? Czy to raczej camping z ciszą nocną gdzie "większość chce spać, dzieci muszą wypocząć itd."?
      • Gość: Gośka Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.silesnet.pl 26.06.12, 12:03
        Imprezy raczej do 23.00 jest dużo dzieci na campingu i wszystkie imprezy kończą się ok 23.00
        • Gość: Gośka Powrót z campingu MARE PINETA IP: *.silesnet.pl 27.06.12, 21:15
          Witam byliśmy na tym campingu od 09 d0 23 czerwca 2012 roku, spędziliśmy tam 14 świetnych dni. W pierwszych dniach pobytu byliśmy troszkę niezadowoleni z różnych przyczyn jedną z nich była urokliwa ścieżka, która okazała się zbyt trudna do pokonania np. dla rodzin z małymi dziećmi (wózki, materace, koce itp.). Drogą główną aby dojść - brak chodników. Całe szczęście z kampingu do portu co godzinę jeździł pociąg. W pierwszym tygodniu (jak nie było jeszcze sezonu) było ok, ale jak zaczął się sezon pociąg był pełny. Nie wiem co będzie w okresie wakacji. Przyzwyczailiśmy się do rozkładu jazdy pociągu i potem już było spoko. Plusem był basen, otwarty również w porze siesty. Na większe zakupy jeździliśmy do Monfalkone (oddalene o ok. 10 Km) polecam sklep ....simply (zapomniałam nazwy) jadąc od campingu jest po lewej stronie. rezydenci bardzo mili (proszę pozdrowić od namiotu nr 16) Animatorzy świetni, zabawni, uśmiechnięci (nigdy nie zaprzyjaźniliśmy się tak z animatorami jak tam) Obsługa w basenowej restauracji również świetna ( pracują tam 2 słowaczki więc idzie z nimi spokojnie porozmawiać). Polecam również piaszczyste plaże w Grado lub bliżej Mare Julia lub Mare Nowa. Zwiedziliśmy również Triest, a na Słowenii Nowa Gorycja i Porto Rose. W okresie naszego pobytu niestety były komary, a szczególnie gryzły w czasie zabaw z animatorami, które odbywały się codziennie od 20.30. do 23.00 Mimo kilku małych minusów cały pobyt uważam za bardzo, bardzo udany. POLECAM TEN CAMP w 100 %.
          • Gość: MM Re: Powrót z campingu MARE PINETA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.12, 11:43
            Dzieki Gośka za opinie.
            Napisz proszę czy WiFi jest bezpłatne na terenie campu? Gdzie najlepiej się stołować? czy ceny w campingowej retauracji są atrakcyjne w porównaniu z innymi po za campingiem?
            Ile czasu zajmuje droga ścieżką na plażę?

pozdrawiam
            • Gość: Gośka Re: Powrót z campingu MARE PINETA IP: *.silesnet.pl 28.06.12, 15:42
              Ścieżka na plaże z tarasu widokowego schodami zejście zajmuje ok 5 min, tylko na samym dole brakuje kilku schodów, jest stromo i trzeba się trzymać liny i drzewa. No właśnie zapomniałam napisać o WIFI to kolejny minus. WIFI jest płatne i to bardzo dużo, jeden dzień kosztuje tyle ile ja tu place za cały miesiąc, a do tego podobno działa tylko przy basenie, a nie na całym campie. Restauracja na basenie jest ok pizza kosztuje od 7 euro, piwo 0,4 l 3,80 euro i innych knajpkach ceny podobne. Obsługa knajpki basenowej tak nas polubiła tzn Polaków, że na koniec dostaliśmy pizze gratis. Bardzo miły gest z ich strony. W drugiej restauracji czyli RILKE tylko widoki są fajne, poza tym przereklamowana i droga.
              • Gość: MM Re: Powrót z campingu MARE PINETA IP: *.welnowiec.net 28.06.12, 20:15
                dzięki bardzo za odpowiedź.
                Jak wygląda sprawa z sanitariatami? faktycznie trzeba mieć swój papier?:) Czy w Sistianie jest co robić, czy to tylko 3 ulice na krzyż i nudy? Dużo miejsca jest na plaży? Namioty z Vacansoleil faktycznie są położone przy ulicy? Przeszkadzało Wam to (jeśli w nich byliście)?
                pzdr
                • Gość: Gośka Re: Powrót z campingu MARE PINETA IP: *.silesnet.pl 29.06.12, 20:44
                  Witam faktycznie trzeba mieć swój papier, ale sanitariaty bardzo czyste, poszliśmy raz piechotą do Sistiany i tak jak piszesz trzy ulice na krzyż zjedliśmy lody i poszliśmy z powrotem, jeśli będziecie mieć namioty blisko recepcji to autostrada, mi akurat przeszkadzała bardzo, ale po pary lampkach wina spało się już ok :) podobno lepiej mieć namioty blisko baru Rilke, ale jak ja chciałam tam mieszkać to rezydentka powiedziała, że wszystko jest zarezerwowane, a przyjechaliśmy tam jako pierwsi, więc wszystkie namioty były puste, dopiero w drugiem tygodniu się zapełniło. Jeśli chcecie pospacerować w polecam Monfalkone. Super miasteczko.
                  • Gość: Anastazja Re: Powrót z campingu MARE PINETA IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.12, 01:13
                    Spędziliśmy na campie w Sistianie 2 tygodnie od 16 do 30 lipca. Jeżeli będziecie mieli wpływ na to ,w których namiotach was zakwaterują,to nie bierzcie tych blisko recepcji,bo ruchliwa ulica bardzo przeszkadza szczególnie w nocy (Polacy,którzy tam spali narzekali).Camp bardzo ładny.Sanitariaty czyste i nigdy nie trzeba czekać się na swoją kolej.Baseny bardzo fajne,a przy nich animatorzy organizują konkursy z nagrodami dla dzieci.No własnie Animatorzy fantastyczni,zaangażowani i dzięki nim super atmosfera:) Nie wierzcie w 400 metrów do plaży.Najbezpieczniej korzystać z ciuchci i to jest naprawdę cudowna przejażdżka na plażę.Najfajniejsza plaża na lewo od przystanku ciuchci,zorganizowana,z prysznicami,restauracjami,ale bezpłatna i woda czyściutka.Z wycieczek polecam Triest i Słoweński Koper,który nas zachwycił:) No i oczywiście Grotta Gigante (kilkanaście km od Sistiany).Najlepsze i największe lody o tysiącu smakach w Sistianie na przeciw stacji benzynowej,uwaga uzależniają :) Internet drogi 3,5 euro za dzień i odbiera tylko w pobliżu basenu.Komary nas nie gryzły,ale weźcie coś na mrówki.Cisza nocna niestety o 23:) Pobyt uważam za b.udany.Bawcie się dobrze w Sistianie.
                    • Gość: Anastazja Re: Powrót z campingu MARE PINETA IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.12, 01:49
                      Pomyłka oczywiście byliśmy tam w czerwcu:)
                      • Gość: Mario 74a Powrót z campingu MARE PINETA IP: *.centertel.pl 12.07.12, 22:08
                        A jak wygląda wędkowanie w okolicy?
                        Czy ktoś może moczył kija?
                        Napiszcie proszę coś o rybkach. Wybieram się z rodzinką od 5.08
                        Pozdrawiam
                        • Gość: akdowejow Re: Powrót z campingu MARE PINETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 11:59
                          Widziałam moczących kije w Monfalcone, przy kanale. Tam też mozna było kupic jakieś ryby, przynajmniej tak wynikało z napisu na jakiejś tekturze przy schodkach prowadzących na deptak przy kanale. W Sistianie nie widziałam wędkarzy, ale może przy falochronie w zatoce?
                          • madziorek889 Re: Powrót z campingu MARE PINETA 13.07.12, 13:42
                            a jaka trasą jechaliście do sistiany przez słowenie czy przez włochy? i czy orientuje sie ktoś jaka jest cene opłat za autostrady we włoszech wiem ze placi sie za dany odcinek ale moze ktoś pamięta ile się placiło za ten do sistiany?
                            • Gość: Gośka Re: Powrót z campingu MARE PINETA IP: *.silesnet.pl 13.07.12, 22:34
                              hej aby dojechać do Sistiany zapłaciliśmy 10,40 euro jak zjedziesz z autostrady na Duine, na pierwszych światłach zawróć, na zjeździe nie ma lewo skrętu. GPS prowadzi 20 km dłużej.
                              • Gość: Gośka Re: Powrót z campingu MARE PINETA IP: *.silesnet.pl 19.07.12, 19:16
                                www.youtube.com/watch?v=Ff0OQtiLy_k to jest link do piosenki, która każdego wieczora kończyła imprezę .
                                • Gość: gosc Re: Powrót z campingu MARE PINETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.12, 18:29
                                  mam z nią świetne wspomnienia !:)
                  • Gość: fanka Re: Powrót z campingu MARE PINETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.12, 18:37
                    Dwa tygodnie najcudowniejszych wakacji. Polecam camping w 100%. Cały dzień coś się dzieje! Animatorzy najlepsi jacy tylko mogą być, bardzo się z nimi zaprzyjaźniliśmy i bardzo tęsknimy! Za codziennymi animacjami , tańcami , aerobikami , rozmowami i zabawami . Sistiana leży w naprawdę przepięknym miejscu , na ogromnym klifie , z którego widok zapiera dech w piersiach ( codziennie na plaże można dojechać ciuchcią w bardzo komfortowych godzinach , jeździ co około godzinę, nawet częściej ! :) ) plaża piękna . Można także ( bardzo blisko campingu ) urządzić sobie piękną wycieczkę do zamku położonego dość blisko Sistiany , cały czas idzie się ścieżką na klifie i jest widok na alpy, morze i Triest. Nie da się opisać tej cudownej atmosfery tam, serdecznie polecam ! W przyszłym roku na pewno znów się tam wybierzemy !

+dla miłośników imprez , młodych ludzi , codziennie w Sistianie (na dole) są prześwietne imprezy, z bardzo fajną muzyką . Na prawdę nie będziecie się nudzić !
                    +najlepsze lody w Sistianie na przeciwko stacji benzynowej , blisko poczty ! Polecamy.
                    +łazienki bardzo czyste, warunki na campingu idealne, basen ciągle otwarty, darmowe korty tenisowe, boisko do piłki nożnej, koszykówki, darmowa także siłownia ! :)
                    +na placu zabaw dzieci będą spedzały całe dnie - gwarantuję !
                • Gość: gosc Re: Powrót z campingu MARE PINETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.12, 18:39
                  totalnie nie przeszkadzało :) w Sistianie nad morzem są codziennie imprezy! na ośrodku całodzienne animacje , wieczorami również do późna , nie ma nudy !
    • Gość: agas99 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.devs.futuro.pl 14.07.12, 11:39
      Mam pytanko odnośnie przyjazdu na ten camping. Jeśli przyjedziemy gdzieś miedzy godziną 9-12 w południe to czy będzie tam na miejscu ktoś z Vacansoleil żeby nas przyjąć , zarejestrować dać opaski identyfikacyjne abyśmy mogli się poruszać po terenie kampingu ? Poprzednio jak byliśmy z tego biura nad Gardą musieliśmy czekać do godziny 15 bo nikogo nie było.Jeśli zaś nie będzie nikogo to gdzie postawić samochód na kampingu czy w Sistianie ? Jest tam jakiś parking . Będziemy z dziećmi .
      • Gość: Gośka Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.silesnet.pl 14.07.12, 18:14
        Rezydenci mają namioty zaraz koło recepcji, raczej są tam cały czas więc myślę, że nie będzie kłopotu, opaski wydają na recepcji campingu i pozwalają wjechać na parking. Życzę miłego pobytu
        • Gość: jam Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.gate.telkab.pl 15.07.12, 17:05
          Mam pytanko odnośnie tego campingu: byłem tam w zeszłym roku, ale był to tylko pobyt "przelotowy" podczas podróży w dalsze tereny Włoch. Widziałem tam wtedy coś w stylu "fitness club" (pomiędzy basenem a placem zabaw). Orientuje się ktoś czy korzystanie z tego miejsca jest bezpłatne dla gości campingu, czy też jest dodatkowa opłata?
          pzdr
          jam
          • Gość: akdowejow Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.12, 18:46
            "Fitness club" jest bezpłatne dla gości campingu.
          • Gość: gosc Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.12, 18:24
            tak , na campingu wszystko jest darmowe . prześwietni animatorzy , cudowna atmosfera , okolica jak marzenie . polecam z całego serca, to były najlepsze wakacje w moim życiu ! :)
            • Gość: KAT Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.13, 10:15
              O kempingu Mare Pineta było w tv poniżej jest link
              www.tvp.pl/vod/audycje/styl-zycia/klub-kemping/wideo/odc-3-mare-pineta-wlochy-2010/2046394
    • Gość: vvv zwiedzanie okolicy IP: *.ists.pl 19.07.12, 21:18
      Co byście poradzili zobaczyć w okolicy? Czy byl ktoś w Grotta Gigante albo zameczku Miramare? Czy zwiedznie grotty bardzo męczące - jest tam ponoć 500 stopni w dół i tyle samo z powrotem , do góry.
      • Gość: gość Re: zwiedzanie okolicy IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.12, 14:36
        Czy ktoś może mi powiedzieć jakie jest zejście z campingu na plażę? Czytałam, że jedzie ciuchcia, ale mam na myśli jak dojść pieszo, czy ta ściezka o której wszyscy piszą jest do przejścia z czterolatkiem (ktoś gdzieś wspominal o linach?) i ile mniej więcej czasu zajmuje przejście na plażę? No i jak daleko jest do centrum Sistiany? Dziekuję.
    • Gość: KAT Transport i pobyt IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.01.13, 14:58
      Witam w tym roku wybieramy się na camping do Sistiany. Mam pytanie ile kosztuje podróż od granic z Polską,którędy najlepiej jechać? (my z okolic Wałbrzycha). Ile warto mieć dodatkowo euro na wydatki 500to mało czy na dwa tyg wystarczy? Ile co mniej więcej kosztuje na miejscu? Jakie opłaty i gdzie za przejazdy? Dziękujemy za pomoc
      • Gość: mm Re: Transport i pobyt IP: *.welnowiec.net 02.01.13, 16:52
        wg google: ostrawa-brno-wiedeń-graz-villach-udine-sistiana.
        ceny winet:
        W Czechach ceny winiet na 2013 rok pozostały niezmienione czyli:
        Roczna - 1500KC
        Miesięczna - 440KC
        Dziesięciodniowa - 310KC

W Austrii niewiele, ale zdrożały:
        dziesięciodniowa : EUR 8,30 - (8,00 w 2012r)
        dwumiesięczna : EUR 24,20 - (23,40 w 2012r)
        Roczna : EUR 80,60 - (77,80 w 2012r)

we włoszech odcinek udine-sistiana - koszt 10,90€ w 2012 roku.

co do cen to w monfalcone (ok 15km od sistany jest lidl), sprawdź ceny www.lidl.it
        w restauracji przy basenie piwo 0,4 - 4€, pizza od ok 6€, dania obiadowe od ok 10€, lampka wina chyba 2,5€
        • Gość: gość Re: Transport i pobyt IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.13, 18:58
          A co z parkowaniem samochodu, czy mozna parkować przy namiotach z vacansoleil?
          • dani139 Re: Transport i pobyt 02.01.13, 19:03
            Tak, koło namiotu jest miejsce na samochód, przynajmiej przy tych namiotach bliżej drogi, bo przy tych w głębi dokładnie nie wiem. Sistiana to jeden z moich najbardziej ulubionych campingów.
        • Gość: KAT Re: Transport i pobyt IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.13, 20:12
          Wielkie dzięki to jakoś pozwala zaplanować wydatki :)
          Wybiera się może ktoś również w drugiej połowie maja?
      • Gość: goska2000 Re: Transport i pobyt IP: *.kalisz.mm.pl 03.01.13, 11:12
        W Sistianie byłam w ostatnie wakacje, zakupy najczęściej robiliśmy w Monfalcone w sklepie Eurospin - chyba najtańsza sieciówka - www.eurospin.it/promozioni.cfm?val=pr&str=76&enr=100
        Warto wybrać się choć na chwilę do Słowenii...zwiedzić zamek w Gorizii a przy okazji zatankować samochód (paliwo o wiele tańsze niż we Włoszech)
        pozdrawiam
        Goska
        • Gość: gość Re: Transport i pobyt IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.13, 18:23
          Dzieki za info, a może jeszcze ktoś mi powie jak to faktycznie jest z tą ściezką na plażę, da rade dojśc się z dzieckiem?
          • Gość: akdowejow Re: Transport i pobyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.13, 21:00
            Oj, nie odpowiem, chociaż w Sistianie byłam z rodziną już dwa razy i w tym roku też się wybieramy. Po prostu zjeżdżaliśmy pociągiem lub samochodem. Z tym ,że na dole jest dość drogi parking. Wieczorem, po 18.00 zjeżdżaliśmy na dół, skręcaliśmy w prawo i wjeżdżaliśmy na teren ośrodka bez opłat.
          • ja-sza Re: Transport i pobyt 03.01.13, 21:29
            Tą ścieżką to całkiem ciekawe zejście. Ścieżka biegnie pośród drzew łagodnymi zakosami, trochę schodków kamienistych tylko w końcowej części odcinek ok. 3 m trochę stromy - pomocne są wystające korzenie jak liany do uchwycenia aby się nie poślizgnąć. Mamy z dziećmi schodziły często tą ścieżką. Mogę ją polecić, dość szybko dochodzi się na sam dół a i z wejściem nie ma większych problemów. Ścieżka jest wg mnie bezpieczna.
            • Gość: gość Re: Transport i pobyt IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 18:19
              Dziekuję za odpowiedź.
        • Gość: KAT Re: Transport i pobyt IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.13, 23:06
          Mam jeszcze pytanie jak nazywa się miejscowość w Słowenii w której się tankuje którędy przekraczać granice?
          • Gość: goska2000 Re: Transport i pobyt IP: *.kalisz.mm.pl 04.01.13, 11:48
            najbliżej jest Gorizia, jak jedziesz z Sistiany do Monfalcone to po prawej stronie jest skręt do tej miejscowości. Nie pamiętam dokładnie ale coś koło 20 km ciekawą drogą dojeżdżasz do Gorizii, są kierunkowskazy na Słowenię, bez problemu trafisz na granicę, a stacja paliw jest bezpośrednio przy granicy. Jeśli zdecydujesz się pojechać trochę dalej (do samej miejscowości) to dojedziesz do dosyć dużego centrum handlowego z bezpłatnym wi-fi
            • horyzont.zdarzen1 Re: Transport i pobyt 04.01.13, 12:35
              można też jechać w kierunku na wyjazd Fernetti po drodze zobaczyć Grotta Giganta, ew. Triest.
              Ale jechać celowo, tylko po paliwo nie ma sensu.
              • Gość: KAT Re: Transport i pobyt IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.13, 19:16
                Dzięki za wszystkie odpowiedzi na nasze pytania może co niektóre są banalne, ale mam kolejne: co oznacza w opisie że jest brak wypożyczalni lodówek ;/ czyżby w namiocie jej nie było czy może rozchodzi się o lodówkę turystyczna?
                • Gość: mm Re: Transport i pobyt IP: *.welnowiec.net 04.01.13, 22:35
                  nie wiem o co chodzi ale lodówki są w namiocie.
                  • Gość: KAT Re: Transport i pobyt IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.13, 08:57
                    No to super. Kolejne może głupie pytanie: Jak wygląda sprawa z depozytem oddają te pieniądze, za co sobie odliczają?
                    • horyzont.zdarzen1 Re: Transport i pobyt 05.01.13, 09:37
                      Gość portalu: KAT napisał(a):

> No to super. Kolejne może głupie pytanie: Jak wygląda sprawa z depozytem oddają
                      > te pieniądze, za co sobie odliczają?

jak posprzątasz, to oddają w całości.
                      • Gość: goska2000 Re: Transport i pobyt IP: *.kalisz.mm.pl 05.01.13, 13:24
                        Zawsze na koniec pobytu Giuseppe bardzo skrupulatnie sprawdzał namioty. Depozyt oddają na recepcji. Zdarzały się przypadki, że jak ktoś zgubił bransoletkę i wcześniej nie zgłosił to jakąś część potrącali. Nasza córka zostawiła bransoletkę w łazience, ale od razu zgłosiliśmy w recepcji i dali nam nową.
                        • Gość: KAT Re: Transport i pobyt IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.13, 21:01
                          Cieszą mnie wasze wpisy jak rozumiem nie ma co się obawiać można wykupić urlop i nie trzeba obawiać się o niespodzianki co polecacie dodatkowo zabrać ze sobą?
                          Niestety miałem parę razy nieprzyjemności u nas w kraju niby duży ośrodek a.....
                          Rozumiemy że z czystego serca polecacie tam wypoczynek.
                          • Gość: mm Re: Transport i pobyt IP: *.welnowiec.net 06.01.13, 09:09
                            weź grilla ze sobą, bo w porze obiadowej włosi mają sieste. nie zapomnij również o czepku, gdyż na basenie jest obowiązkowy, jeśli chcesz korzystać z morza, weźcie kalimaty, bo plaża jest kamienista. rakietki do tenisa stołowego i ziemnego.
                            • horyzont.zdarzen1 Re: Transport i pobyt 06.01.13, 11:41
                              a ja, może ze względu na to , że zawsze jeżdżę na klika kempingów nie zdecydowałbym się na ten jeden na cały urlop.
                              Denerwujące jest dojście do plaży, sama plaża (tłoczna i kamienista), tłok na basenie. No i to takie mało włoskie tereny.
                              Może i Ty zastanów się czy nie przemieścić się np. w okolice Wenecji.
                              • Gość: KAT Re: Transport i pobyt IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.01.13, 20:38
                                No i z tego co widzę papier toaletowy :(
                                • horyzont.zdarzen1 Re: Transport i pobyt 06.01.13, 20:52
                                  Gość portalu: KAT napisał(a):

> No i z tego co widzę papier toaletowy :(

może niekoniecznie. ja mam takie zdanie, ale wielu ludziom ten kemping się podoba...(a na pewno nie ma co porównywać do kempingów w Polsce)
                                  Jednak uważam, że dobrze mieć też coś innego. Jak się nie trafi z jednym, to świat się nie zawali. Poza tym więcej się zobaczy.
                                  • Gość: KAT Re: Transport i pobyt IP: 78.8.121.* 07.01.13, 21:32
                                    Sorki mój błąd myślowy przeskoczyłem o parę linijek na myśli miałem, że zabrać ze sobą jeszcze musimy :)) sorki

Kojarzycie może które miejsca są VACANSOLEIL pytam bo wczoraj w grafikach znalazłem mapę MAREPINETA tego ośrodka i z tego co widzę 3 różne firmy mają tam swoje stałe miejsca bo kierowało jako biura ale niestety nie jest wyszczególnione, które biuro ma które lokalizacje.

Coraz bardziej nam się podoba pomysł wyjazdu po wypłacie trzeba zrobić rezerwacje.
                                    Wybiera się ktoś może w drugiej połowie maja?
                                    • Gość: akdowejow Re: Transport i pobyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.13, 01:24
                                      www.marepineta.com/upload/Files/mappa_marepineta.pdf
                                      Blisko drogi z Monfalcone, miejsca od 15 do 51-około 30 namiotów i w 2012 roku za kompleksem sanitariatów-miejsca 65-69 i 72-76. W 2011 roku te 10 namiotów z poz 65-69 i 72-76 były zlokalizowane zaraz obok od 33 do 42.

Nie wiem czy jasno to opisałam.
                                      • Gość: KAT Re: Transport i pobyt IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.13, 18:54
                                        Dzięki jasno znalazłem, z tej samej mapy korzystałem poradziłem sobie.
                                      • bobcio76 Re: Transport i pobyt 08.01.13, 20:22
                                        witam jestem z rudy śląskiej , jedzie może ktoś w okresie od 22.06 do 06.07. 13r
                                        • Gość: Mark Re: Transport i pobyt IP: *.sta.asta-net.com.pl 08.01.13, 20:39
                                          My jedzemy 15-29 czerwca, ktoś jeszcze ?
                                        • Gość: gość Re: Transport i pobyt IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.13, 22:49
                                          Zabrze sie kłania. My sie wachamy jeszcze, czy tu czy na Chorwacje na Lanternę. Temin byłby ten sam :-)
                                          • Gość: KAT Re: Transport i pobyt IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.13, 21:21
                                            No i już tradycja kolejne moje pytanie.
                                            Ile czasu jechaliście od granic kraju do Sistiany na ile godzin rozplanowywać drogę czy w tym przypadku można wierzyć mapą czyli droga zajmie ok 9godz?
    • Gość: KAT Kiedy jedziemy 2013 IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.13, 21:23
      proponuje byśmy tu wpisywali daty swoich wyjazdów i próbowali się zorganizować w grupy.

My dopiero będziemy rezerwowali
      18.05-01.06 Świebodzice k.Wałbrzycha
      • Gość: akdowejow Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.13, 21:34
        My planujemy 22.06-6.07.2013. Jesteśmy z okolic Jeleniej Góry. Trzeci raz z rzędu Sistiana:)
        • bobcio76 Re: Kiedy jedziemy 2013 09.01.13, 21:18
          jeśli jedziecie trzeci raz to chyba jesteście zadowoleni? my chcemy jechać pierwszy raz,chcieliśmy już zeszłego roku ale nie wypaliło.
      • Gość: gość adam Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.13, 21:35
        jedziemy 15.06-29.06 oswięcim.pod namiot.
        • Gość: gość Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 10:59
          A czy stali bywalcy może wskazali by wady i zalety campingu (bardziej to drugie) dla zachęty?
          • Gość: Mark Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.sta.asta-net.com.pl 12.01.13, 13:46
            O tym campingu napisano już tutaj praktycznie wszystko (wystarczy przeczytać wszystkie wpisy). Jak to w życiu bywa - jednym się podoba, innym nie. Camping popularny dla turystów z Polski i w tym terminie (przełom czerwca i lipca) jest nas tam dość sporo (praktycznie po języku włoskim słychać przeważnie polski). Byliśmy kilka lat temu na campingu w Porecu obok Lanterny i nas Chorwacja nie zachwyciła (a w zasadzie Istria). Same campingi OK, ale już Chorwaci nie tak przyjaźni jak luzacy Włosi. Dlatego wolimy sprawdzoną Sistianę - bliżej, taniej (ceny żywności), Adriatyk ten sam. A i do Chorwacji czy Słowenii na wycieczkę bliziutko. Lecz wszystko rzecz gustu, bo i Sistiana ma swoje wady (choćby pobliska droga). Pozdrawiamy wszystkich, których spotkamy w czerwcu w Sistianie.
      • Gość: KAT Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.13, 20:30
        I klepnięte pełni wiary i nadziei jedziemy w drugiej połowie maja.
        • bobcio76 Re: Kiedy jedziemy 2013 14.01.13, 21:28
          mam pytanie jak z opłata klimatyczną , jest pobierana?
          • Gość: KAT Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.13, 21:54
            Przy rezerwacji pani tak na końcu wspomniała że może zostać pobrana ale ani kwot ani nic
            • Gość: akdowejow Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.13, 00:15
              Niektóre ośrodki turystyczne we Włoszech zaczynają wprowadzać opłate klimatyczną, w ubiegłym roku nie było takowej w Sistianie
              • Gość: akdowejow Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 22:39
                I my też już wyjazd zarezerwowaliśmy, wprawdzie w trochę innym terminie niż wcześniej planowaliśmy, bo okazało się że, już nie ma wolnych namiotów.

Jedziemy 18.06.2013-02.07.2013
                • bobcio76 Re: Kiedy jedziemy 2013 31.01.13, 20:11
                  witam,rezerwacja dokonana 21.06 - 01.07.tylko taki termin został. jade z rudy śląskiej może też ktoś się wybiera z tego rejonu.
                  • Gość: 123adak Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.02.13, 10:11
                    A czy ktoś wybiera się w terminie od 24 sierpnia do 2 września 2013?
                    • Gość: gość Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.13, 09:44
                      22-25 czerwiec (przejazdem). Śląsk.
                    • Gość: 123adak Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: 89.67.61.* 10.02.13, 16:59
                      Jeszcze mam pytanie do tych co już byli na tym kempingu, czy może ktoś z Was zauważył, gdzie znajdowały się ( w której części kempingu tej spokojniejszej czy tej bliżej ulic ) namioty firmy holenderskiej Rent-a-tent ( kolorystyka podobna do vacansoleil, też zielono - niebieskie z żółtym napisem rent-a-tent u dołu i na parasolu):)
                      • Gość: akdowejow Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 11:12
                        Te namioty znajdują się w części spokojniejszej, jest tam też więcej cienia. Z ciekawości weszłam na stronę tej holenderskiej firmy i mile mnie zaskoczyli. Okazało się , że cena za 2 tyg w tym samym terminie (namiot) jest prawie taka sama jak w vacensoleil. Jak byliśmy w tamtym roku to na ulotkach tej firmy ceny były sporo wyższe.
                        • Gość: 123adak Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.13, 11:22
                          Proszę wejść na ta stronę, poniżej link:
                          pl.goller-holidays.com/cms/front_content.php?idcat=2&Country=124&Area=540&RefID=&City=1763&FromDate=24.08.2013&Duration=8&PaxAdults=2&PaxChildren=2&x=137&y=13
                          Jest to firma można powiedzieć niemiecko-polska ,znajduje się w niemczech, ale pracuje tam Pani z Polski ( dzwoni sie na nr do Warszawy, ale jest przekierowywany do niemiec-opłata jak rozmowa w Polsce) mają niższe ceny, a my właśnie ją chcemy przetestować w tym roku:)
                        • Gość: 123adak Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.13, 14:39
                          A proszę mi jeszcze powiedzieć , czy na kempingu są trampoliny do skakania dla dzieci, widziałam gdzieniegdzie na zdjęciach i czy się za nie dodatkowo płaci?
                          • Gość: mm Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.welnowiec.net 11.02.13, 16:14
                            jest plac zabaw na którym jest trampolina dla dzieci. w zeszłym roku plac był bezpłatny.
                            • Gość: 123adak Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.02.13, 10:42
                              Jeszcze mam takie pytanka : czy na tym kempingu płaci się klimatyczne, i jak jest z parkowaniem samochodów, jeden jest wliczony w cenę pobytu, a jeśli przyjedziemy dwoma autami do jednego namiotu, to gdzie można zaparkować drugie auto i czy się za to dodatkowo płaci ( ile? ) ?
                              • Gość: akdowejow Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 11:44
                                Opłaty klimatycznej do tej pory nie było, ale ktoś wyżej pisał, że w vacensoleil mówili, że mogą zacząć pobierać. Parking koło namiotu na jedno auto jest w cenie. Drugie auto stawia się na parkingu campingowym przy wjeździe, była opłata chyba 2euro za dobę
                              • Gość: 123adak Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.13, 10:49
                                Ponawiam pytanko , czy ktoś wybiera się na ten kamping w terminie 24.08-01.09. My jedziemy z Zielonej Góry ( 2 dzieci -córa-9lat i syn-12lat ) ?
                                • Gość: 123adak Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.02.13, 13:23
                                  Prosiłabym jeszcze o radę, czy warto wybrać się na wycieczkę do Grotta Gigante, czy dzieciom ( 9 i 12 lat) się spodoba , no i ile ta przyjemność kosztuje? Czy coś w okolicach Sistiany jest jeszcze fajnego do zwiedzania z dziećmi?
                                  • Gość: akdowejow Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 13:31
                                    Byliśmy w grocie z 6-letnimi bliźniaczkami i 11-letnim synem. Zapłaciliśmy za 5 osób 31 Euro. Była to udana wycieczka
                                    • basiathehero Re: Kiedy jedziemy 2013 16.04.13, 10:24
                                      My jedziemy 27/04
                                      co ciekawego można zwiedzic w pobliży sistiany?
                                • Gość: ww Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.13, 19:28
                                  tak jedziemy w tym terminie z Jarocina
                                  • Gość: 123adak Re: Kiedy jedziemy 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 13:41
                                    A dokładnie w jakim terminie i o której wyruszacie z Jarocina?
    • Gość: Janek Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 151.70.52.* 25.04.13, 01:07
      janmichalik1969.bloog.pl
      • Gość: 123adak Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.05.13, 07:38
        A dokładnie w jakim terminie ? Pytanie do Janka.
        • Gość: gość Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 08:09
          Głupie pytanie, ale.. gdzie w okolicy campingu polecicie najsmaczniejsza włoską pizzę :-)
          • Gość: 123adak Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.13, 13:35
            Witam, mam pytanko do tych , którzy byli w tym roku w Mare Pineta w Sistianie, czy to prawda, że boisko do piłki nożnej i plac zabaw dla dzieci jest płatny 2 euro za godzinę? Taką inf . wyczytałam w opini jednej z rodzin , a w informatorach nigdzie o tym nie piszą. Proszę o odpowiedź.
            • Gość: gość Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.13, 15:14
              Plac zabaw w czerwcu był bezpłatny.
              • Gość: jacww Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.13, 16:22
                W lipcu też bezpłatny
                • Gość: 123adak Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.13, 19:21
                  Dziękuję wszystkim za inf. i mam jeszcze prośbę, napiszcie czy fajne są animacje dla dzieci na tym kampie, no i czy są one tylko wieczorami czy w dzień też coś się dzieje?
                  • bobcio76 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 10.03.14, 21:10
                    czesc jedzie ktos do sistiany w okresie 21.06 - 07.07.14r. z okolic rudy śląskiej.Pozdro
                    • Gość: kontrast Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 81.15.197.* 01.06.14, 17:27
                      cześć
                      jedziemy w terminie 21.06-28.06.14 do Sistiany z Kędzierzyna-Koźla(opolskie)
                      • bobcio76 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu 01.06.14, 21:10
                        czesc .byliscie juz tam? jedziecie z dzieciakami?
                        • Gość: aneta Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.opera-mini.net 19.06.14, 16:28
                          JESTEM PRZERAŻONA, że namioty vacansoleil są usytuowane kolo bardzo ruchliwej drogi czy bez korkow do uszu się nie obejdzie?
                        • Gość: aneta głośna droga przy namiotach IP: *.opera-mini.net 19.06.14, 16:35
                          czy rzeczywiście bardzo cieżko przetrwać w namiotach vacansoleil podobno sa tuż przy ruchliwej drodze? z góry dzięki
                          • Gość: macmie Re: głośna droga przy namiotach IP: *.41-167.internetia.net.pl 19.06.14, 17:46
                            ktoś popisał głupoty. Wogóle nie przejmuj się tym. Nic nie słychać, żadnych hałasów poza campingowymi. Byłem tam dwa lata temu i bez problemu zasypiałem.
                            • Gość: akdowejow Re: głośna droga przy namiotach IP: *.ip.netia.com.pl 20.06.14, 00:00
                              Ja byłam z rodzina i znajomymi w Sistianie juz 3 razy z rzędu. Bardzo sobie chwalę ten kemping. Myśmy też spokojnie zasypiali. Coś tam słychać z tej drogi ale nie jest to to aż takie uciążliwe.
                              • bobcio76 Re: głośna droga przy namiotach 07.07.14, 09:32
                                po wakacjach!!! fajnie było pozytywnie jestem zadowolony a dzieciaki tym bardziej droge slychac ale idzie sie przyzwyczaic. polecam ten camp.
    • Gość: Alicja Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.15, 22:46
      Wątek nie najświeższy ale wczoraj wróciliśmy z tego kempingu i jeśli ktoś chciałby jakieś aktualne informacje to w miarę możliwości mogę się podzielić :).
      • Gość: monika75 Re: camping Mare Pineta w Sistianie k.Triestu IP: 185.9.124.* 23.07.15, 01:30
        Czesc,wlasnie wybieramy sie na ten kemping od 15 sierpnia przdalyby sie jakies cenne uwagi,mamy rezerwacje w domku fiji,wszystkie opinie przeczytalam ale cos swiezego by sie tez przydalo np.odnosnie miejsca,kwatery,cen,plazy, kupna rybki zejscia nad morze na pieszo bo jestem po kontuzji kolana.pozdrawiam monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka