Dodaj do ulubionych

Lignano Sabbiadoro

06.05.09, 11:57
Witam wszystkich :)
Wybieram się do Lignano na początku Lipca i w związku z tym mam pare pytań.
Chciałem się dowiedzieć jak tam jest jeśli chodzi o rozrywkę? Jakieś
potańcówki w stylu klubów? Czy raczej to miasteczko jest ukierunkowane na
rodziny z dziećmi? Plażowanie? I zwiedzanie, samego Lignano i okolic?
I jeszcze jedno może ktoś z was był w villa verdemare? Jak tam jest?
Czekam na odpowiedzi :)
Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: AgA Re: Lignano Sabbiadoro IP: *.multi-play.net.pl 04.06.09, 19:54
      Byłam w lignano na wakacjach w tamtym roku pod koniec sierpnia i musze przyznac
      ze miasto jest wspaniale!! I dla osob chcących wypocząć i dla rodzin z dziecmi i
      dla młodych :) Polecam szczególnie Park Wodny - super zabawa. Warto wybrać się
      na targ ktory odbywa się raz w tygodniu chyba w wtorek koło parku wodnego. Co do
      dyskotek miasto ma długa ulice ponad kilometr ktora idzie wzdłuż morza jest to
      ulica wylączona z ruchu tam sie poprostru nie da nudzic sklepy ciuchy knajpy
      bary kluby place zabaw dla dzieci zalony gier wszystko naraz w jednym miejscu.
      Życzę udanego urlopu i zazdroszczę wyboru miejsca szczegolnie jezeli jedziesz
      wlasnym samochodem.
    • Gość: gość Re: Lignano Sabbiadoro IP: *.multimedia.pl 05.06.09, 12:08
      Miasto bardzo przyjemne, ale oblegane głównie przez "złotą młodzież"
      oraz Austriaków i Niemców. Ceny wyższe niż w innych kurortach.
      Nocnych rozrywek i sklepów bez liku, do zwiedzania raczej niewiele.
      Warto wybrać się również do Grado, Wenecji, Rawenny, bo to niedaleko.
      Wracając warto zahaczyć o Swarovskiego w Austrii. Ekspozycja totalny
      odlot ;-)
      • Gość: Maciej Re: Swarovski w Austrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 12:11
        > Wracając warto zahaczyć o Swarovskiego w Austrii. Ekspozycja totalny
        > odlot ;-)

Możesz coś więcej na ten temat napisać ?
      • bartoszek87 Re: Lignano Sabbiadoro 18.06.09, 12:15
        Powrót planuje przez Słowenię tam jest dużo bardzo ciekawych jaskiń. Dwa lata
        temu przejeżdżałem z kolegą przez Słowenię rowerem i tylko żałowałem że nie
        mogłem zboczyć za bardzo z trasy bo niestety nie było czasu ani sił. I niestety
        udało mi się zobaczyć tylko jedną jaskinie, w tej chwili nie pamiętam nazwy.
      • Gość: gosia Re: Lignano Sabbiadoro IP: *.uwm.edu.pl 22.06.09, 10:36
        gdzie ten svarowski w Austrii?
    • Gość: otel Re: Lignano Sabbiadoro IP: *.forcenet.com.pl 14.06.09, 13:00
      cześć ,dobry wybór ! ja jestem weteranem tego miasteczka ( 6 razy )
      i mogę ci podać wszelkie informacje,pzdr
      • bartoszek87 Re: Lignano Sabbiadoro 18.06.09, 10:41
        Hej :)

A widziałeś ten ośrodek Villa Verdemare?? Juz i tak wszystko zarezerwowane mam,
        ale pytam tak z ciekawości :)
        • Gość: miquel Re: Lignano Sabbiadoro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.09, 09:38
          Witam,

W przyszłym roku wybieramy się z 2 letnim dzieckiem do Lignano, w związku z tym
          mam pytanie do bywalców, czy jest coś, na co szczególnie powinniśmy zwrócić uwagę?
          We Włoszech nigdy nie byłem, tym bardziej z maluchem.
          Oprócz tego będę wdzięczny za namiary na jakieś wycieczki w miejsca mniej
          oczywiste niż Wenecja czy Triest.
          Z góry dzięki
          • magdi36 Re: Lignano Sabbiadoro 10.12.09, 17:41
            To świetne miejsce na urlop z dziećmi, a miejscowość dużo
            sympatyczniejsz od pobliskiego Bibione. Są tam trzy parki rozrywki,
            jeden w centrum - taki dla młodszych dzieci(lokomotywa, autka itp),
            do dwóch trzeba dojechać kawałek ale na miejscu są dostępne ulotki z
            mapką więc to nie problem, kursują tez tam autobusy. Jeden z nich to
            Guliwerlandia. Lignano to dobra baza wypadowa, mogę polecic miejsca
            które zwiedziliśmy: Grado, w drodze do Triestu można zatrzymać się w
            zamku Miramare, a jeśli już jest się w Triestrze można wyskoczyć do
            pobliskiej Słowenii - niedaleko granicy jest przepiękne miasteczko
            Piran. Ładna, małą renesansową starówką może poszczycić się
            UDine.Można też wyskoczyć nad jezioro Garda i w Dolomity(okolice
            Cortiny)
            • Gość: miquel Re: Lignano Sabbiadoro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 12:40
              Jaka jest opłata plażowa w Lignano?
              Napisałem do agencji, za pośrednictwem której wynajmuję apartament i odpisali że
              12 euro, tyle że nie wiem, czy to jest opłata dzienna czy tygodniowa?
              • linn_linn Re: Lignano Sabbiadoro 14.06.10, 14:08
                Raczej dzienna. Za piekne by to bylo...
                • Gość: miquel Re: Lignano Sabbiadoro IP: *.77.classcom.pl 14.06.10, 21:29
                  Brrr...No to mnie nie pocieszyłaś...
                  • linn_linn Re: Lignano Sabbiadoro 14.06.10, 22:24
                    Mozesz popatrzec tutaj:
                    www.lignanosabbiadoro.com/download/Listino-Lignano-Riviera.pdf
                    • linn_linn Re: Lignano Sabbiadoro 14.06.10, 22:26
                      Sa jeszcze inne "akrobaty" z cenami: zaleznie od polozenia plaz.
                      www.lignanosabbiadoro.com/lignano-sabbiadoro-spiaggia/lignano-spiaggia-mare-ombrelloni.html
                      / kliknij jeszcze pineta i sabbiadoro gestioni /.
                      • Gość: miquel Re: Lignano Sabbiadoro IP: *.77.classcom.pl 14.06.10, 22:34
                        Dzięki za informacje, choć niezbyt pocieszające faktycznie
                      • Gość: miquel do linn ann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 11:23
                        Czy mogłabyś mi wyjaśnić różnicę pomiędzy zona normale a zona attrezzata?
                        Bo patrzę na te cenniki i tego akurat nie bardzo rozumiem
                        • linn_linn Re: do linn ann 15.06.10, 12:18
                          Tu jest cos takiego:
                          www.lignanosabbiadoro.com/download/Listino-Lignano-Sabbiadoro.pdf
                          Attrezzata tzn. wyposazona.
                          Mysle, ze strefa "normale" to ta, w ktorej sa takze kabiny, lezaki / mozna
                          wybrac kombinacje lozko i lezak /. Ta druga, "attrezzata" ma tylko parasole i
                          lozka.
                  • Gość: tina Re: Lignano Sabbiadoro IP: *.aster.pl 14.06.10, 22:25
                    tu znajdziesz szczegóły - pewnie Ciebie nie pocieszą:)
                    www.lignanosabbiadoro.it/spiaggia
                    • Gość: eska Re: Lignano Sabbiadoro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.11, 11:55
                      to już za darmo nie można sobie na ręczniku poleżeć? ;)
      • Gość: tina Re: Lignano Sabbiadoro - do otela IP: *.aster.pl 14.06.10, 22:36
        będziemy w L. Pinetaa - czy mógłbyś podać przydatne info o LS, LP , np.
        fajnych lokalach (jedzonko), itp.
    • Gość: miquel Re: Lignano Sabbiadoro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.10, 14:16
      Czy ktoś już był w tym sezonie? Jakie wrażenia?
      Ja się wybieram pod koniec sierpnia, pierwszy raz do Lignano, apartamenty
      Residence Park
      • railly Re: Lignano Sabbiadoro 26.10.10, 10:47
        Lignano Sabbiadoro, październik 2010
        Już wiem, że październik to trochę za pozno na pobyt we Wloszech, wszystkie sezonowe atrakcje były już pozamykane, ludzi coraz mniej. Optymalny do wypoczynku jest wrzesień.
        Lignano jednak polecam, jest naprawdę urokliwe. Spokojne miasteczko, wielka szeroka plaża, Adriatyk wyrzuca na brzeg egzotyczne muszelki, jest gdzie chodzić, a w sezonie gdzie zabrać dzieci.
        • linn_linn Re: Lignano Sabbiadoro 26.10.10, 11:49
          6 listopada zaczyna sie sezon narciarski :) Oczywiscie w innych regionach. Snieg juz jest w Dolnie Aosty, Piemoncie i Lombardii.
        • Gość: irio Re: Lignano Sabbiadoro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 11:03
          Lignano - blisko wszędzie :)

Parę słów o Lignano tutaj -->Apartamenty bez pośredników - Włochy Lato2011

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka