Gość: szafir IP: 87.204.210.* 15.05.09, 12:50 Może ktoś był na wczasach z Interhome w Lido di Spina we Włoszech.Proszę o wszelkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aseretka Re: Lido di Spina k/Rawenny 15.05.09, 12:57 Byłam kilka lat temu. Samo miasteczko mało ciekawe, ale może służyć jako baza wypadowa do Wenecj, Padwy, Rawenny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brus Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 13:51 Szaroburo, blisko ujścia Padu, ale niezłe plaże i ciepła woda. Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Re: Lido di Spina k/Rawenny 15.05.09, 16:55 Jeżeli to Lido jest na płn. od Rawenny to tam po drugiej stronie drogi, od lądu, są rozlewiska czy stawy, a w nich siedza komary, które tną wieczorami na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekN Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 17:18 Byłem w tamtym roku przejazdem(całkiem przypadkowo)przez około 1-2 godzin w Lido di Spina. Jakoś naprawdę nie przypadło mi do gustu to miasteczko(jak chyba widzę większości wypowiadających się w tym temacie). Szaro, ponuro, blokowiskowo i tak jakoś nie po włosku. Jedyne co jest tam godne polecenia to camping Spina(albo jakoś podobnie). Ogólnie całe miasto oceniam bardzo negatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szafir Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: 87.204.210.* 02.06.09, 10:31 Dzięki za informacje,szkoda że tak negatywne, ale nie ma odwrotu zapłacone trzeba jechać( i tak cena niższa niż nasze wczasy krajowe no i raczej pewna pogoda).Dobrze ,że chociaż rezydencja jest spoko a i tak planujemy wycieczki albo plażowanie.W zeszłym roku byliśmy w Lido di Lavinio malutka mieścina ale na wieczorne spacery w sam raz. Było fajnie bo blisko na wycieczki do Rzymu i Watykanu a i plażowanie było przyjemne. Polecam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: 212.160.190.* 02.06.09, 12:53 Tak się Szafir nie przejmuj. Byłem na kampingu, ale uważam, że miasteczko jest całkiem OK do wypoczynku (nie tej Turystki przez duże T). Ale tą drogą można skrytykować i Jesolo i Cavalino i paredziesiąt % Włoch. Konkrety: parę fajnych knajpek- polecam te na zachodnim brzegu laguny oddielającej drogę-Romea od miasteczka. Blisko do Mirabilladi i Raveny. Fajne pobliskkie Comachio. Plusem (miano tanich wczasów) też jest pobliski hipermarket Bennet (dobre ceny). Minusy- komary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekN Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 15:47 Potwierdzam. W tamtym roku będąc tam przejazdem gdzieś około godziny 22 komary wręcz pożerały! I tak jak pisze poprzednik jest blisko do Mirabilandii, Aquafanu w Riccione czy do San Marino. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Lido di Spina k/Rawenny 02.06.09, 10:55 Jesli w nazie jest Lido, to zwykle jest sztuczny twor nastawiony na masowe przyjecie turystow. Nic z klimatu Wloch. Co do pogody, trzeba miec szczescie nawet we Wloszech. Wlasnie dzisiaj konczy sie dlugi weekend: pelen deszczu. A mamy poczatek czerwca. Jesli dobrze pamietam, ten majowy byl podobny. Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Lido di Spina k/Rawenny 02.06.09, 18:33 linn_linn napisała: > Jesli w nazie jest Lido, to zwykle jest sztuczny twor nastawiony na masowe > przyjecie turystow. Nic z klimatu Wloch. Ale akurat to konkretne Lido jest dość strawne. Mimo wszystko mniej betonowe niż nawet sąsiednie (delle Nazioni etc) I chyba najbardziej zalesione.Da się wytrzymać. I plaża dość duża.Również ta bezpłatna. Co do komarów to prawda - miliony. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brus Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 22:28 Ale niedaleko, opodal krzaczka:) jest całkiem przyjemne Porto Garibaldi. Polecam, sporo życia, ludzie lepiej ubrani, przyzwoite włoskie klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Lido di Spina k/Rawenny 03.06.09, 08:03 Strawne to nie wystarczy: Wlochy maja do zaoferowania duzo wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orka Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 09:42 Vacansoleil, jak sądzę, ma swoje domki i namioty na kempingu Spina. W latach 90-tych było to idealne miejsce dla licealnej młodzieży - latem co wieczór organizowano tam wyjazd autobusowy do pobliskiej dyskoteki :) Kemping był zalesiony. Na nieciekawą plażę, oddaloną o kilkaset metrów od kempingu, co jakiś czas jeździł bezpłatny bus. Wieczorem organizowano animacje dla dzieci i potańcówki dla starszych. Można było popływać w basenie. Sklep, restauracja i bar były na miejscu. Samochody parkowały przy parcelach i domkach. Między kempingiem a plażą można było obserwować ptaki. Jak tam jest teraz - może wypowie się ktoś, kto ostatnio Camping Spinę odwiedził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orka Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 09:44 o - przepraszam za zaśmiecanie wątku, teraz zauważyłam, że pytasz o Interhome... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 14:15 Byłem 3-krotnie w lido di spina i nie narzekam:) - wszystko zależy, czego się oczekuje? moim zdaniem - idealne dla rodzin z dziećmi i osób starszych, ale nie tylko. Najlepszy jest wyjazd własnym samochodem - Lido jest świetną bazą wypadową - wenecja, ravenna, rimini, san marino czy bliżej comacchio, porto garibaldi, rozlewiska padu, wędkarstwo, ... nie byłem z interhome lecz korzystam z włoskiej agencji - można się potargować :)) www.agenziaonda.it/polacco/affitti-settimanali.php pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szafir Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: 87.204.210.* 23.06.09, 13:51 Dziekuje za wszystkie wiadomości i porady. Na komary coś poradzimy a że chodziło nam przede wszystkim o bazę wypadową to mam nadzieje że bedziemy zadowoleni.Najwazniejsze żeby pogoda nam dopisała.Życzę wszystkim udanego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: 87.204.210.* 11.08.09, 11:58 A może ktoś już wrócił z Lido di Spina i ma aktualne wiadomości na temat życia w mieście przede wszystkim odnośnie komarów. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Lido di Spina k/Rawenny 11.08.09, 12:22 byłam parę lat temu okropnie! płasko, brudna plaża (napis na ścianie szaletu "Arka Gdynia pany!), szarobure morze. Kamping pomiędzy morzem a bagnem. Wieczorami komarów jest tyle, ze nie da się wyjść z bungalowu Obsługa przeprowadza rutynowe opryski - ok. 20.00 wszyscy sie chowają i jeżdzi beczkowóz rozpylający środki owadobójcze. A wystarczy przejechać 100 km na południe by znaleźć się w znacznie ciekawszych rejonach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szafir Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: 87.204.210.* 17.09.09, 12:18 Właśnie wróciłam z Lido di Spina. Wczasy były super . Miasteczko małe , spokojne i czyste .Ładna czysta duża plaża wspaniale zagospodarowana, piękny apartament w rezydencji Leonardo. W rzeczywistości ładniejszy niż w internecie.Jesteśmy bardzo wdzięczni firmie Interhom za tak wspaniałe warunki. Co do komarów to nie było tak źle. Wieczorami w restauracjach i pizzeriach były zapalane specjalne spirale przy każdym stoliku co odstraszało komary i przyjemnie można było posiedzieć. Pozwiedzaliśmy wszystko co było w naszym zasięgu, Wenecja, Werona,Padwa, San Marino, Ferrara oraz pobliskie mniejsze miejscowości .Zakupy w markecie BENNET były wielką przyjemnością pod kątem asortymentu i cen a miejscowy targ pozwolił nam posmakować reginalnych wyrobów i owoców. Wczasy sie udały i myślę że z tej firmy pojedziemy w przyszłym roku.Jescze raz wszystkim dziekuje za informacje , które się przydały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: given Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.10, 11:30 Witam. Byłem w tym roku na urlopie z rodziną własnie w Lido di Spina. Jak się okazało wcale komarów tak wiele nie było, bynajmniej nie było ich tyle, ile Wy piszecie. Z tego co słyszałem, jeszcze przed okresem wakacyjnym włosi rozpylali w polach i na ulicach gaz, który uniemożliwiał nawet wyklucie się takiego komara, a jeśli się wykluł został i tak zatruty nieco póżniej. Co do miejscowości, jest symatycznie, w sąsiedzniej miejscowości Lido di Estenzi jest długi deptka, na którym jest sporo ciekawych sklepów i restauracji z naprawdę dobrymi standardami. Hoteli oczywiście też nie brakuje. Plaże mogą być, chodź szału nie ma. Natomiast woda, bardzo ciepła :) Ogólnie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 15:56 A możesz powiedzieć coś na temat atr. turystycznych, co warto zwiedzić gdzie jechać w okolicy poza Venecją oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brus Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.xdsl.centertel.pl 07.03.11, 22:37 Jak nie musisz to nie jedź... Jest 1000 ciekawszych miejsc. To miejscowość na krótki pobyt dla tych co mają trójkę dzieci poniżej 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.11, 10:27 Byłem we Włoszech wielokrotnie. W Lido di Spina w ubiegłym roku z Interhome . W tym również się tam wybieram, tym razem z z Casamundo. Dla tych, którzy jadą własnym transportem miejscowość jest OK. Plaża ładna, czysta, spokojna. Miejscowość fajna. Wieczorem na deptaku duży ruch, kafejki, restauracje, butiki - typowo. Nie jest to hucząca całą noc dyskoteka, ale każdy może znaleźć coś co lubi, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać. Zakupy polecam robić w pobliskim hipermarkecie Bennet - około 3-4 km. Jeśli ktoś planuje zakupy wyprzedażowe to Ferrara, ewentualnie wypad do Barberino di Muguello niedaleko Florencji i przy okazji właśnie Florencja. Polecam oczywiście wycieczkę do Wenecji, można zaliczyć San Marino. Jeżeli chodzi o komary to w roku ubiegłym problem prakycznie nie istniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~zyga56 Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.11, 14:56 W polowie lipca 2010 na kempingu w Lido di Spina bylo sporo komarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puchatek1966 Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.11, 12:56 Witam! Byklem w Lido di Spina 3 razy na campingu tam. Miejsce według mnie super dla wypoczynku i jedna z najszerszych plaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.energetyka.lubin.pl 13.07.11, 12:08 Witam, może mi ktoś napisać jaka sytuacja z hipermarketami, mam zamiar zatrzymać się na kempingu Spina. Jakie są do nich odległości można dojść spacerkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.aspro.pl 11.08.11, 11:25 Witam Wybieram się na ten kemping na początku września napiszcie jak tam jest? Zjedzą mnie komary :) Czy ktoś był tego lata na tym kemping? Dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.wsb-nlu.edu.pl 31.08.11, 11:17 właśnie wróciliśmy 5 dni na kampingu ogólne wrażenia drogo w sklepie i w restauracji- dania na wynos w dobrej cenie - natomiast krótki okres ich wydawania 2 godziny od 18-20, potem zostaje restauracja... byliśmy pod namiotem - namiot wydaje się brudny, ale to wynik tego, że tam jest dużo piachu i wszystko robi się brudne..., brak ścieżek plus za sanitariaty są ok plaża daleko i brudna, ale woda ciepła i płytka super dla dzieci; blisko mirabelandia koło rimini san marino 100 km, no po drodze padva - byliśmy- widzieliśmy, ale nie wrócimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.wsb-nlu.edu.pl 31.08.11, 11:19 nie ma hipermarketów, do najbliższego euro spar około 4km samochodem w stronę wenecji lub benett trochę dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miquel Re: Lido di Spina k/Rawenny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 13:40 A jak sytuacja z komarami w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś